1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. mikromakrto

Posts by mikromakrto

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• mikromakrto
    • July 13, 2022 at 8:53 AM

Nigdje ne pročitah, što je s drugim vjerovnicima, i oni mijenjaju potraživanja za vlasništvo ili im ostaje nada u bolje sutra?

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• mikromakrto
    • July 11, 2022 at 10:00 PM

Zato što "što će nama industrija, mi imamo more".

Što će nam rafinerije? Što će nam Petrokemija? Što će nam Janaf? Što će nam željeznice? Što će nam plovne rijeke i luke na njima kojima bi spojili Jadran i Dunav i ubili Bospor i Dardanele? Što će nam vojna industrija? Što će nam poljoprivredni kombinati i agrokombinati? Što će nam brodogradnja? Što će nam šećerane? Što će nam tvornice lokomotiva, vagona, tenkova, tramvaja, kamiona, autobusa, energentskih postrojenja, cementara? Što će nam građevinske tvrtke koje mogu sagraditi 1000 km autocesta, željeznica ili aerodroma? Ili elektrane ili stambena naselja? Što će nama išta?

Mi imamo more i trećinu države koja od toga živi. Ostali neka crknu ili isele.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• mikromakrto
    • July 11, 2022 at 9:52 PM

Za sve koji ovih dana nariču o najvećoj inflaciji u povijesti, jedan lijepi esej o rušenju inflacije u Hrvatskoj krajem 1993., pred uvođenje kune. Nakon ovog članka, inflacija od 10 ili 12% na godišnjoj razini izgleda kao dječja igra

Rušenje hiperinflacije u Hrvatskoj 1993.: tržište je kao voda, uvijek pronađe svoj put
    Ekonomski lab
    arhivanalitika.hr

• mikromakrto
    • July 5, 2022 at 10:26 PM

Nadam se samo da je zbog poslovne prilike, a ne zdravstvene neprilike...

S obzirom da je naše financije doveo u red, doveo nas pred euro, podigao investicijski rejting za nekoliko stepenica, može se očekivati jako visoka pozicija u WB, MMF ili ECBu.

• mikromakrto
    • July 4, 2022 at 8:44 PM

Hoćeš reći da svako malo možeš jeftino doći do dionica dobrih firmi, koje redovno dijele dividende i ostvaruju, za naše uvjete, odlične rezultate?!

• mikromakrto
    • July 4, 2022 at 12:53 PM

U leru, a pokušavamo se popeti na Vratnik

• mikromakrto
    • July 4, 2022 at 12:13 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from mikromakrto

Jel to sad sarkazam ili si ozbiljan?

To sam i ja htio pitati.

Previše je rizika za kupnju ičega sad od američkih dionica. Ljudi ne razumiju što okruženje visokih kamatnih stopa napravi valuacijama kompanija, a nemamo uopće načina predvidjeti koliko visoko će te stope ići.

Kad jedna od perjanica tog sektora ima trenutno, nakon pada cijene od 30+%, P/E od skoro 100, nebitno je je li kamata 0%, 2% ili 7%, to nije održivo ni realno u bilo kojem svemiru.

Ja mogu shvatiti da tržište nekada nudi blesave cijene, ali ne mogu shvatiti da netko misli da je to normalno i pokušava to opravdati nekakvim zaradama u budućnosti?! Pa koje bi valuacije trebale biti na snazi da spomenuta firma ima brutalnu zaradu, P/E od 500? Trebala bi vrijediti više od cijelog gospodarstva SADa?

• mikromakrto
    • July 4, 2022 at 10:31 AM

Jel to sad sarkazam ili si ozbiljan?

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• mikromakrto
    • July 1, 2022 at 1:35 PM
    Quote from Blister
    Quote from mikromakrto

Nema ništa ljepše ni draže. Nadam se da će ići ni niže, što prije to bolje. Može odmah

Ne vidim neku navalu ni na ovoj cijeni.

Tržište koje jednog ĐĐa trenutno cijeni stotinjak puta više nego je realno, nije baš uvijek u pravu... Pogotovo ne od sata do sata, dana do dana...

• PODR (Podravka d.d.)

• mikromakrto
    • July 1, 2022 at 12:16 PM

Dajte najte, kakav crni plan. Žena je tamo ubačena da šuti i ne talasa o onome što se dogodilo prije 5 godina. Taman da se Podravka udupla ili prepolovi, ništa to neće promijeniti.

Ne može si netko priuštiti da žena koja je orkestrirala cijelu priču oko Agrokora bude ostavljena na milost i nemilost tržišta rada. Mogla je završiti u bilo kojoj državnoj firmi, eto odabrana je Podravka, tko zna zašto. Možda se jednostavno poklopilo sa smrću bivšeg direktora. Isto tako je mogla završiti u Đuri, Uljaniku, Dalekovodu ili nekoj drugoj perjanici SR Hrvatske.

Jednostavno, nakon Agrokora, a možda ni prije toga, niti jedan privatnik je nije želio kraj sebe. Ali zato Plenki je. Pa je završila gdje je završila...

• mikromakrto
    • July 1, 2022 at 12:11 PM
    Quote from Blister
    Quote from Marsonia

460kn trenutno...gdje će cijena za mjesec dana kad dođe izvješće za 2Q i približi se dividenda?

380. Kao što vidimo cijena je obrnuto proporcionalna financijskim rezultatima i proporcionalna dividendi.

Nema ništa ljepše ni draže. Nadam se da će ići ni niže, što prije to bolje. Može odmah

• mikromakrto
    • July 1, 2022 at 8:53 AM

Fun fact, davno smo imali proizvođača kipera na električni pogon. Čak imam osjećaj da bi to ranije i lakše uspjelo, jer se ljudi nisu bavili raznim promocijama na društvenim mrežama već su ušli u hale i bacili se na posao...

Hrvatski Tesla vjerojatno se zvao Đuro, a da je preživio imao bi 60 godina i kiper
    Kako saznajemo nakon prevedenog instant Facebook novinarstva još 60-tih godina prošlog stoljeća u Slavonskom Bordu, točnije u tvornici Đuro Đaković proizvodio…
    gentleman.hr
  • Birtija

• mikromakrto
    • June 29, 2022 at 6:25 PM

Pusti te Prkačinove priče... Nikada ljudi u BiH nisu prihvatili niti povjerovali u "građansku" državu, ma kako god to definirali. Iz jednostavnog razloga jer nema love. Nema love i ljudi ovise o državi. Ako ne glasa za "svoje" Ante, Mirza i Slobodan će izgubiti posao. Vrlo je jednostavno...

Kad Ante, Mirza i Slobodan budu mogli glasovati za bilo koga, a da im to direktno ne utječe na džep, onda možemo pričati o "građanskoj" BiH gdje nacija ili vjera neće biti bitne. Pogledati primjer Belgije ili Švicarske. Klali bi se i oni međusobno da nisu toliko razvijeni, ni ovako nisu daleko od toga... Je li bilo prije kokoš ili jaje, odnosno je li Belgija prvo postala građanska pa razvijena ili obratno, ja ne znam.

Ali nacionalno nekompaktne države uvijek imaju takve probleme. Imali smo ih i mi do ljeta 1995. kad nacionalna manjina nije htjela prihvatiti pravila ponašanja pa su pobjegli.

• Birtija

• mikromakrto
    • June 29, 2022 at 10:07 AM

Sve se meni čini da se ni Ukrajincima ne ratuje... Jer ako zemlja od 40 milijuna ljudi ne može mobilizirati 1% stanovništva i razbucati ono malo ruskih vojnika i domaćih kvislinga, onda sve ovo stvarno nema smisla. Pogotovo uz ogromnu stranu pomoć u oružju i informacijama.

Da su Rusi proveli mobilizaciju pa udarili s 2 milijuna ljudi, razumio bih. Oni su ušli sa 150 tisuća ljudi i grickaju malo po malo. Samo za usporedbu, toliko smo mi imali ljudi pod oružjem u Oluji, na puno manjem teritoriju...

• Birtija

• mikromakrto
    • June 28, 2022 at 11:11 PM

Meni nije jasno zašto se netko čudi ratu u Europi? Pa ako je ijedan kontinent, točnije njegova povijest, obilježena ratovima, onda je to europska. A ako ijedan narod mora biti naviknut na ratove, onda smo to mi.

Doslovno smo tisućljećima na granici civilizacija, carstava, religija, interesnih grupa. Nema većeg sukoba u Europi u kojem nismo sudjelovali. Meni osobno je to tužno i užasno, ali i realno. Jednostavno, ratovi su nešto što će se uvijek događati, ma kako mi mislili da kao civilizacija napredujemo.

• mikromakrto
    • June 28, 2022 at 2:56 PM

Nemoj da te Rimac čuje ^^

• mikromakrto
    • June 28, 2022 at 2:23 PM

Osobno, Apple mi zadnjih 10ak godina nikako nije tech kompanija. Ne znam gdje bih ih strpao, ali firma koja svake godine istim ljudima proda gotovo identičan mobitel za 1000+ eura, uz skoro nikakva unapređenja, je vrijedna promatranja. Pa i kupnje.

• CTKS (ČATEKS d.d.)

• mikromakrto
    • June 28, 2022 at 9:17 AM

Zna li netko ovako na prvu, na što su lani potrošili 21 milijun za Capex? Nešto jednokratno ili tek početak nečeg većeg?

• Birtija

• mikromakrto
    • June 27, 2022 at 6:24 PM
    Quote from Yieldchaser

Happy wife, happy life.

Penis bonus, pax in domus

• mikromakrto
    • June 24, 2022 at 9:24 AM

Na kupnji 666 dionica.

E ako to nije znak gdje sve ovo vodi, ja ne znam što je. Drž'te gaće

1. Privacy Policy