Hoćeš reći da svako malo možeš jeftino doći do dionica dobrih firmi, koje redovno dijele dividende i ostvaruju, za naše uvjete, odlične rezultate?!
Posts by mikromakrto
-
-
U leru, a pokušavamo se popeti na Vratnik
-
Jel to sad sarkazam ili si ozbiljan?
To sam i ja htio pitati.
Previše je rizika za kupnju ičega sad od američkih dionica. Ljudi ne razumiju što okruženje visokih kamatnih stopa napravi valuacijama kompanija, a nemamo uopće načina predvidjeti koliko visoko će te stope ići.
Kad jedna od perjanica tog sektora ima trenutno, nakon pada cijene od 30+%, P/E od skoro 100, nebitno je je li kamata 0%, 2% ili 7%, to nije održivo ni realno u bilo kojem svemiru.
Ja mogu shvatiti da tržište nekada nudi blesave cijene, ali ne mogu shvatiti da netko misli da je to normalno i pokušava to opravdati nekakvim zaradama u budućnosti?! Pa koje bi valuacije trebale biti na snazi da spomenuta firma ima brutalnu zaradu, P/E od 500? Trebala bi vrijediti više od cijelog gospodarstva SADa?
-
Jel to sad sarkazam ili si ozbiljan?
-
Nema ništa ljepše ni draže. Nadam se da će ići ni niže, što prije to bolje. Može odmah
Ne vidim neku navalu ni na ovoj cijeni.
Tržište koje jednog ĐĐa trenutno cijeni stotinjak puta više nego je realno, nije baš uvijek u pravu... Pogotovo ne od sata do sata, dana do dana...
-
Dajte najte, kakav crni plan. Žena je tamo ubačena da šuti i ne talasa o onome što se dogodilo prije 5 godina. Taman da se Podravka udupla ili prepolovi, ništa to neće promijeniti.
Ne može si netko priuštiti da žena koja je orkestrirala cijelu priču oko Agrokora bude ostavljena na milost i nemilost tržišta rada. Mogla je završiti u bilo kojoj državnoj firmi, eto odabrana je Podravka, tko zna zašto. Možda se jednostavno poklopilo sa smrću bivšeg direktora. Isto tako je mogla završiti u Đuri, Uljaniku, Dalekovodu ili nekoj drugoj perjanici SR Hrvatske.
Jednostavno, nakon Agrokora, a možda ni prije toga, niti jedan privatnik je nije želio kraj sebe. Ali zato Plenki je. Pa je završila gdje je završila...
-
460kn trenutno...gdje će cijena za mjesec dana kad dođe izvješće za 2Q i približi se dividenda?
380. Kao što vidimo cijena je obrnuto proporcionalna financijskim rezultatima i proporcionalna dividendi.
Nema ništa ljepše ni draže. Nadam se da će ići ni niže, što prije to bolje. Može odmah
-
Fun fact, davno smo imali proizvođača kipera na električni pogon. Čak imam osjećaj da bi to ranije i lakše uspjelo, jer se ljudi nisu bavili raznim promocijama na društvenim mrežama već su ušli u hale i bacili se na posao...
Hrvatski Tesla vjerojatno se zvao Đuro, a da je preživio imao bi 60 godina i kiperKako saznajemo nakon prevedenog instant Facebook novinarstva još 60-tih godina prošlog stoljeća u Slavonskom Bordu, točnije u tvornici Đuro Đaković proizvodio…gentleman.hr -
Pusti te Prkačinove priče... Nikada ljudi u BiH nisu prihvatili niti povjerovali u "građansku" državu, ma kako god to definirali. Iz jednostavnog razloga jer nema love. Nema love i ljudi ovise o državi. Ako ne glasa za "svoje" Ante, Mirza i Slobodan će izgubiti posao. Vrlo je jednostavno...
Kad Ante, Mirza i Slobodan budu mogli glasovati za bilo koga, a da im to direktno ne utječe na džep, onda možemo pričati o "građanskoj" BiH gdje nacija ili vjera neće biti bitne. Pogledati primjer Belgije ili Švicarske. Klali bi se i oni međusobno da nisu toliko razvijeni, ni ovako nisu daleko od toga... Je li bilo prije kokoš ili jaje, odnosno je li Belgija prvo postala građanska pa razvijena ili obratno, ja ne znam.
Ali nacionalno nekompaktne države uvijek imaju takve probleme. Imali smo ih i mi do ljeta 1995. kad nacionalna manjina nije htjela prihvatiti pravila ponašanja pa su pobjegli.
-
Sve se meni čini da se ni Ukrajincima ne ratuje... Jer ako zemlja od 40 milijuna ljudi ne može mobilizirati 1% stanovništva i razbucati ono malo ruskih vojnika i domaćih kvislinga, onda sve ovo stvarno nema smisla. Pogotovo uz ogromnu stranu pomoć u oružju i informacijama.
Da su Rusi proveli mobilizaciju pa udarili s 2 milijuna ljudi, razumio bih. Oni su ušli sa 150 tisuća ljudi i grickaju malo po malo. Samo za usporedbu, toliko smo mi imali ljudi pod oružjem u Oluji, na puno manjem teritoriju...
-
Meni nije jasno zašto se netko čudi ratu u Europi? Pa ako je ijedan kontinent, točnije njegova povijest, obilježena ratovima, onda je to europska. A ako ijedan narod mora biti naviknut na ratove, onda smo to mi.
Doslovno smo tisućljećima na granici civilizacija, carstava, religija, interesnih grupa. Nema većeg sukoba u Europi u kojem nismo sudjelovali. Meni osobno je to tužno i užasno, ali i realno. Jednostavno, ratovi su nešto što će se uvijek događati, ma kako mi mislili da kao civilizacija napredujemo.
-
Nemoj da te Rimac čuje
-
Osobno, Apple mi zadnjih 10ak godina nikako nije tech kompanija. Ne znam gdje bih ih strpao, ali firma koja svake godine istim ljudima proda gotovo identičan mobitel za 1000+ eura, uz skoro nikakva unapređenja, je vrijedna promatranja. Pa i kupnje.
-
Zna li netko ovako na prvu, na što su lani potrošili 21 milijun za Capex? Nešto jednokratno ili tek početak nečeg većeg?
-
Happy wife, happy life.
Penis bonus, pax in domus
-
Na kupnji 666 dionica.
E ako to nije znak gdje sve ovo vodi, ja ne znam što je. Drž'te gaće
-
Odlično za firmu, užasno za dioničare.
Za nadati se da će u budućnosti biti mogućnosti nadoknaditi barem dio gubitaka. Iako, prije će se nadoknaditi duševna bol nego gubitak, to bi morali biti ogromni porasti da se nadoknadi ovakav gubitak
-
🤭 🤣
Rast u 18 mj >200%
Div yield tko je tada kupio >10%
320 kn zarade po dionici samo u 2021.
Kako izgledaju ispunjena ocekivanja na nekoj dionici po zse standardima?
Ja sam ocekivala min 30kn dividende, nije jos gotovo.
Moze doci protuprijedlog ili neki "dodatak" za GO🏄♀️🌊😅
Do sada na svim strancima se je prodaja prije isplate dividende pokazala kao pogreska jer se moglo uzeti i dividendu i prodati po vecoj cijeni.
👀Promatrajmo
Sve ovisi o kutu gledanja
Pad u 8 mjeseci 14%
Pad od 2006.g. više od 700%
Kojom se to matematikom nešto smanji više od 100%? Šta je, implodirala?
-
Od ovih koji se danas žale da nema trgovine ili da je cijena nisko, je li itko kupio i komada danas? Ili samo žali što cijena nije 500, 600 ili 700 kn pa da proda što se prodat da i ode dalje?
Ako vam je do prodaje, uvijek možete prodati i po 450 ili 400 kn, nije problem
-
Ljepote indirektnog CFa...
Prvi dio dolazi iz PLa, odnosi se na kamatu koja je obračunata i knjižena u promatranom periodu. Pošto je početna točka indirektnog CFa dobit iz PLa, a koja već uključuje obračunatu, ali ne plaćenu, kamatu, ona se kroz taj prvi dio CFa izbija, odnosno povećava FCF. Kao i amortizacija npr.
A onda se u donjem dijelu CFa uključuju stvarno plaćene (ili naplaćene) kamate.
Razlika nastaje najčešće zbog dinamike otplate koja ne mora biti jednaka dinamici knjiženja kamata. Ili uslijed financijskih problema, kad se kamate uredno knjiže, ali ne plaćaju. S obzirom na trenutno stanje Atlantske, za pretpostaviti je da nemaju financijskih problema...
Osobno, puno bih više volio vidjeti, kod svih firmi, direktni CF. Puno je čišći, transparentniji i jasniji.