1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tolisimus

Posts by Tolisimus

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Tolisimus
    • January 18, 2023 at 11:00 AM
    Quote from Infinity

Kupnjom 2 LPG-a uduplana vrijednost flote🔕

Trajekt pokriva trenutnu cijenu dionice ukoliko prode natječaj.

Dugovanja refinancirana i pod kontrolom dugorocnih profitabilnih najmova 3 broda.

…. a neki bi tili kupovati opet po 50kn,kupuje se budućnost a ne proslost?

S Jadroplovom do milijuna 😜

Dugovanja refinancirana? Izašla neka informacija? Prema zadnjim FI za Q3 ja to ne vidim.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Tolisimus
    • November 30, 2022 at 3:36 PM

Sad kad Mitkko počne opet kupovati, eto nas na 80 kn za čas....

Šala, sve je ovo bilo najavljeno ako ste pratili što je kapetan Pavlović pričao. Znači da su osigurali u Japanu financiranje za drugi brod po povoljnim uvjetima, bravo Jadroplov

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Tolisimus
    • November 15, 2022 at 12:06 PM

I onako su ugovorili 30.000 po danu. Što je 5.000 za posadu. Vijađ i onako traje mjesec dana, a ovih 10ak dana su nagradili posadu s dodatnih 5.000, nama dioničarima ostaje još uvijek dobar dio.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Tolisimus
    • September 19, 2022 at 6:44 PM

Novi brod je odradio testnu vožnju:

Marko Marulić

od Q4 idu prihodi i od njega. Rast prihoda za 35-40%, obzirom da su vozarine oko 50 k$. Pitanje za znalce koliki je break even za LPG brodove, oko 25 k$?

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Tolisimus
    • March 10, 2022 at 7:25 PM
    Quote from brajakica
    Quote from D_artagnan

Btw, prilikom isplate divke, plaća se porez... dali se on može prebiti sa prijavom poreza od dobiti ili gubitka iz tekuće godine..

Recimo imaš poreza+prireza od divke 5k kn za platiti,, a na nekim dionicama realiziraš prodajom unutar 2 godine ciljano gubitak koji imaš i onda jedno sa drugim dali se može poravnati ?

Porez ne divku se placa odmah kod isplate.

U min financija mislili su na sve kako da nam nasapunaju dasku.

Dobit je zajednicka a gubitak samo nas :thumbdown:

neustavno je da firme mogu prenostiti gubitak iz godine u godinu a mi fizicke osobe nemamo tu mogucnost?

Ako je to limitirano za fizicke osobe na godinu dana zasto moramo dvije godine cekati za prodaju bez poreza?

Los stetan i nepravedan porezni zakon, da nismo banana state taj zakon u ovoj formi bi pao na ustavnom sudu.

Display More

Neustavnim bi bilo da ne možeš otvoriti firmu, ali možeš pa se možeš i zaštiti. Ima prednosti ima mana. Neki veliki investitori trguju preko svojih firmi, drugi veliki pak trguju na ime, svako sam treba sagledati benefite i odlučiti. U svakom slučaju uspoređivati jedan tretman pravnog lica s fizičkim nema smisla, a još manje to nazivati protustavnim.

Nadam se da neće isplatiti divku, već razvijati poslovanje...ima ATPL poprilično duga, a nitko ne zna da li nas već za mjesec ili godinu dana čekaju minusi ili će teći šampanjci i redati se uspjeh za uspjehom. Neka se riješe duga pa onda dijeli šakom i kapom.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Tolisimus
    • February 25, 2022 at 9:28 AM

Što im je teško napisati u obavijesti razloge i iznose blokade.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Tolisimus
    • February 25, 2022 at 9:19 AM

Odakle sada ovo? Pa kupuju brodove, a sada blokada.

Da nije ista stvar kao prije s Atlanskom...nema novaca na domaćem računu, a na inozemnim love kao u priči.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Tolisimus
    • February 11, 2022 at 2:47 PM

Krenuo mitkko u napad?

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Tolisimus
    • February 9, 2022 at 2:53 PM

Ne znam zašto ste svi protiv toga? Brod se uvijek može dati u najam Jadroliniji u konačnici, posebno ako trošak prijevoza bude jeftiniji od klasičnog.

BTW ako dobro čitam, financiranje izgradnje broda ide iz EU fondova. Bravo Jadroplov…iako trenutni kapetan nije zaslužan za to, već bivša Uprava.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Tolisimus
    • February 8, 2022 at 12:08 PM
    Quote from tin
    Quote from Milijarder

Shvatili smo kolega.

Ali, bi bilo dobro što manje drukat, na rušenje cijene, što se događa u stvarnosti! :)

Nemam JDPL...niti ga kupujem...svako dobro želim svim imateljima JDPL :) !

Pun forum dobročinitelja 😊

Imam dionica i ovo nije nagovor na kupnju. Mene jedino veseli da trebaju izaći dva kvartala prije potencijalne dokapitalizacije i cca 25 kn dodatne vrijednosti po dionici.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Tolisimus
    • February 3, 2022 at 9:42 PM
    Quote from plavi01

A kaj je sa jadoplovom. Ima li kakvih indicija. Bio bih zahvalan.

Jadroplov se bude trgovao u uskom kanalu do izvještaja, a onda okreće na jugo 📉

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Tolisimus
    • January 22, 2022 at 6:28 PM

Odakle vam informacije o ugovorenim vozarinama? Wishful thinking?

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Tolisimus
    • January 15, 2022 at 12:25 PM

Kaže gazda najbolja godina od 2008...

‘Jadroplov‘ ima velike planove - Split i škoje povezat će trajektom na struju! Feribot bi plovio i do najudaljenijih srednjodalmatinskih otoka, a evo koliko će putnika i vozila moći prevoziti
    Razgovaramo s kapetanom Ivanom Pavlovićem, direktorom splitskog "Jadroplova". Krećete snažno u investicijsku fazu poslije mnogo godina: u pripremi je…
    slobodnadalmacija.hr
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Tolisimus
    • January 11, 2022 at 9:41 AM

Tko ima tankere?

Tko ima brodove za rasute terete?

Tko ima putničke katamarane?

Kome ide Jadroplov?

Tankerska

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Tolisimus
    • January 10, 2022 at 4:29 PM
    Quote from Moller
    Quote from Tolisimus

Ne mislite Vi valjda da će biti po 25 kn? Jedan od razloga što je prošla Uprava odabrala 25 kn je bilo i to što je iznad tromjesečnog prosjeka.

Gdje su one priče od sadašnjeg predsjednika Nadzornog odbora da flota vrijedi 65 MEUR-a, da ne spominjemo 2000 m2 poslovnog prostora na zapadnoj obali u Splitu, koja se vodi po 0 kn.

Ja vjerujem u dokap po većem iznosu od trenutne cijene. Znati ćemo uskoro. A po svemu sudeći Tankerska je izgledni kupac.

25 nikako, ali preko 40 sumnjam, pa mogao se onda prosjek nabiti do 100, pa se vezati za njega, a tko će od postojećih toliko platiti, možda vi, ja ne sigurno

U Q3 i Q4 imati će 40 Mkn dobiti, ili 25 kn po dionici...vjerujem da će iznos dokapitalizacije ipak biti znatno veći...to su pak moje želje...tko je mislio da će po 40 ili niže, trebao je još danas prodati.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Tolisimus
    • January 10, 2022 at 3:57 PM
    Quote from Moller
    Quote from Tolisimus

Tromjesečni prosjek je 63,28 HRK...jako zanimljivo.

ne mislite valjda da bi taj prosjek trebao imati bilo kakvu ulogu za dokap, nije to delistiranje, opet mi se čini da neka stara ekipa napada da za što manje dobije što više ili je nešto drugo cilj nakon poništenje prvog dokapa

Ne mislite Vi valjda da će biti po 25 kn? Jedan od razloga što je prošla Uprava odabrala 25 kn je bilo i to što je iznad tromjesečnog prosjeka.

Gdje su one priče od sadašnjeg predsjednika Nadzornog odbora da flota vrijedi 65 MEUR-a, da ne spominjemo 2000 m2 poslovnog prostora na zapadnoj obali u Splitu, koja se vodi po 0 kn.

Ja vjerujem u dokap po većem iznosu od trenutne cijene. Znati ćemo uskoro. A po svemu sudeći Tankerska je izgledni kupac.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Tolisimus
    • January 10, 2022 at 3:33 PM

Tromjesečni prosjek je 63,28 HRK...jako zanimljivo.

• DRY BULK

• Tolisimus
    • January 8, 2022 at 9:04 AM
    Quote from Infinity
    Quote from proba

hvala. svejedno mi ništa od vašeg posta nije jasnije. ipak mi se nekako čini da zaobilazite odgovor, jer ga nije moguce dati onako kako vama odgovara. Evo, imate brojke od cijele godine, pa ih molim objasnite. Rekli ste da pričekam na njih pa da ce te mi dati odgovor. čitao sam nešto stare postove i svi ste očekivali strašan rast potražnje nakon otvaranja ekonomija i poticaje koje ce države dati. Sada, gledajuci unazad, ništa od toga se nije dogodilo, i rast vozarina puka je sreca koja se može zahvaliti samo i isključivo problemima vezanim za koronu, i vremenom. Tako mi brojke govore, a njima najviše vjerujem. I vidim da vam jako smeta riječ "pogodili", jer vi tvrdite da ste to "znali". želite li reci da ste vi sve ovo predvidjeli?

Da nije SVE poskupilo mozda bi bilo poticaja država ( to je jocker za kad bude)

Budimo realni, ima li smisla na visokim cijenama materijala i vozarina pržiti novce?

Osobno sam isto pauzira jednu obnovu, sve se mislim dali da krenem lagano.

Vjerujem da nas ima puno na pauzi.

Dok vi čekate, svakim danom novac koji vam stoji na računu vrijedi sve manje i manje...pogledajte cijene svega, od kruha do čelika, a da ne spominjem cijene struje i plina koje nas očekuju kada naši shvate da kupovanje mira i glasača je ipak preskupo.

Nikada više nećemo vidjeti one cijene od prije.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Tolisimus
    • December 17, 2021 at 7:39 PM

Evo posla za računovodstvo...

Objavljena Odluka o raspodjeli sredstava subvencije za sufinanciranje vježbeničkog staža pomoraca u 2021. godini - Pomorac
    Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture jučer je objavilo Odluku o raspodjeli proračunskih sredstava subvencije za sufinanciranje vježbeničkog staža…
    pomorac.hr
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Tolisimus
    • November 28, 2021 at 1:52 PM

Pa postoje pravila banke, a to je da kad dobiješ margin call imaš određeni rok da ga podmiriš. Uz dužno poštovanje kad se završi na sudu ne gleda se tko je koga zvao i što je tražio, već jel se radi u skladu s potpisanim.

Mislim da dvije istance suda koje su već presudile u njegovu korist jasno govore da HPB nije radio po zakonu. Ja se iskreno ne nadam da će oni to ikad dobiti.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt