1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. du_Lac

Posts by du_Lac

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• du_Lac
    • March 3, 2020 at 11:31 AM
    Quote from Mrcash

Da ove točkice na kraju kao da govore ima ih još osim dvije navedene. Iskreno neznam jeli ovo clanak na osnovu neke info ili tek tako da se nešto napiše.

Što se tiče objave koliko je zainteresiranih i po kojoj cijeni, pa ako to nije cjnovno osjetljiva info neznam sta je? Trenutno sigurno bar 20ak ljudi je vidjelo ponude, dakle imaju službeni insajderski info. Nje mi jasno kako je moguce da se ništa po tom pitanju službeno ne očituje.

Ponude su dobili odvjetnički uredi koje je HT angažirao za proces prodaje. Vjerovatno još niti u HT-u ne znaju za sadržaj ponuda, a možda čak niti za broj. Od odvjetničkih ureda ne cure informacije tako lagano. Pogotovo iz odvjetničkih ureda zaduženih za trgovačko pravo. Inače bi takvi odvjetnički uredi drugi dan mogli staviti ključ u bravu jer nitko s njima ne bi želio više poslovati.

• du_Lac
    • March 3, 2020 at 11:26 AM
    Quote from sveps

Transparentno ne znači da mali dioničari moraju odmah saznati sve detalje. Transparentno u ovom kontekstu znači da HT, ZABA, AZTN, ponuđači i OPTIMA moraju biti pravovremeno informirani o svim relevantnim elementima. Cilj prodaje nisu naše dionice nego paket HTa i ZABAe. To što špekuliramo to je naš problem. Prodaja s gubitkom s ciljem jeftinijeg dokupa je manipulacija isto kao i dizanje cijene s 2kn na 8. To je teško dokazivo. Nitko se nije bunio i prizivao HANFAu dok je cijena rasla.

Slažem se s kolegom svepsom. S relativno manjim količinama prodanih dionica cijena je prvo dosta srušena. Kasnije su na nižim razinama ostvrareni veliki prometi. Svatko neka zaključi za sebe.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Možda je bilo dogovora, a možda je na nižim razinama jednostavno dionica interesantnija za trgovanje. Na višim razinama više nitko nije želio kupovati do sljedećih konkretnih vijesti (uključujući i cijene). Sada je barem likvidnost jako velika. Svaku dionicu koju netko proda, netko drugi kupi.

• du_Lac
    • March 2, 2020 at 9:33 AM
    Quote from laka_igra

Kvar na trgovini burze i privremena obustava trgovanja.

https://zse.hr/default.aspx?id=95597

Svi inexi danas u zelenom. Sve dionice i svi marketi u zelenom. U redu, poneki i u crvenom zbog drugih razloga, ali to su u današnjem otvaranju iznimke. Jedino ZSE u - crnom.

• du_Lac
    • February 28, 2020 at 10:31 PM
    Quote from Lukasenko

gledao sam trgovanje zadnjih pola sata. Kupljeno preko milja kuna. To mali ne mogu. Veliku igraju i kupuju. I to mi je dovoljno za miran san.

Pitanje je zbog ćega kupuju u prebacuju. Ali sam i ja nekako mirniji nakon što sam to vidio.

• du_Lac
    • February 28, 2020 at 3:24 PM
    Quote from Mrcash

Svaki dan proteklih 7 dana kupovao sam knjigu dioničara. Gledajte cijenom se manipulira gadno, a to je moguće vidjeti ako svaki dan knjigu analizirate. U srijedu, četvrtak i petak preko 4 skrbnicka računa od 3 brokeraja I zagrebačke banke netko je kupio 320 tis komada po prosječnoj cijeni od 7.2 kn i više. U ponedjeljak je svu tu količinu iskrcao po 6.2 prosječno. Dakle netko je namjerno izgubio 50 tis eura minimalno. Sva prodaja u ponedjeljak došla je od strane tog nekog, dok je sva kupnja došla od strane pojedinaca i hpb-a koji je ušao u top 10. Ostala količina je protrejdana.

U utorak je preko skrbnickih Croatia banke ponovo kupovano, a sa tih istih skrbnickih je npr u prošli četvrtak prodavano. To su vam količine od 60, 70 tis komada, ovisno koliko treba taj dan. Ove količine što pometu kupnju tu i tamo, su sa tih skrbnickih Croatia banke po meni.

Jedino objašnjenje zasto se ovo radi je da se pokušava tromjesečni prosjek obuzdati, I vjerojatno će se nastaviti tako dok ne bude neka objava ili slično.

Ne vjerujem da su ovo igre zbog tromjesečnog prosjeka. Trebalo bi bolje istražiti tko stoji ili koje odluke stoje iza ovih nekoliko računa i fondova koji su ušli.

• du_Lac
    • February 28, 2020 at 11:40 AM
    Quote from Lulu1
    Quote from calypso

Drugim rijecima - citanje iz kristalne kugle... Daj isti graf 5 TA gurua i dobit ces barem 5, ako ne i vise razlicitih odgovora, nesto kao meteoroloska prognoza na HRTu pred par godina...

Pa nemojte tako. Zar vi zelite reci da ta bas nikad nista ne pogodi. Zar ovo nije pogodak?

Meni to izgleda više kao lisica, a ne neki bull ili bear.

• du_Lac
    • February 28, 2020 at 9:34 AM

Kada dođu ponude (nadamo se da će doći), na njihov iznos neće utjecati korekcija zadnjih tjedan dana. One su već davno izračunate od strane zainteresiranih kupaca.

• du_Lac
    • February 26, 2020 at 3:18 PM
    Quote from HCMAA

jel mi netko može objasniti kakvi su to prodavači koji mora nasilu prodati 500 komada po 6,90....da bi 10 minuta nakon toga mogao dobiti 7,00

Nestrpljivi i uplašeni.

• du_Lac
    • February 24, 2020 at 11:44 AM

Danas se sve burze crvene. Trenutno DAX od petka u padu za 5,4%. Dugo nije bilo ovako.

Optima je priča za sebe. Ona vrti svoj film. Žao mi je samo što sam već toliko izložen Optimi da ne bih smio dokupljivati. A rado bih inače dokupio. Pa ili pukovnik ili pokojnik. Barem nije dosadno.

Inače. zatvorio sam u četvrtak short pozicije na indexima u Njemačkoj s leveragom 20. Da nisam zatvorio, sada bi mi sve otišlo u jednom danu 104% u plus. Doduše, samo vrlo mali dio portfelja koristim za takve akcije, ali zato je ondje veliki adrenalin.

Vrijeme je da se počnem kladiti na konje. Čine se predvidjliviji od burze nekako.

• du_Lac
    • February 21, 2020 at 2:43 PM
    Quote from NaBiduAsku

netko izlazi na 7.20 a mogao je na 8.80-8.95

ja mislim da netko nije normalan.

To se moglo samo jedan dan. Još je bilo nekoliko trgovinskih dana s prosjecima trgovanja oko 8,40 i to je to.

Kao što sam napisao, netko tko želi izaći s većom količinom, može znatno utjecati na cijenu ako izlazak ne odradi jako oprezno.

• du_Lac
    • February 21, 2020 at 2:32 PM

Ipak se moram složiti i s LeoNT i s Lulu1.

Nekoliko ljudi koji žele izaći u određenom trenutku lagano stvore velike oscilacije cijene. Oni đođu kao as na desetku onima koji žele plašilima spuštati cijenu još više da nešto ugrabe od nesigurnih dioničara.

• du_Lac
    • February 21, 2020 at 2:04 PM

Ovi se prometi čine kao veliki prometi na ZSE, ali u praksi nekoliko manjih dioničara koji drže cca 30.000 - 100.000 dionica odluće hitno izaći jer im treba novac za druga ulaganja i ne žele ovjde više čekati. Na to se nadoveže nekoliko trejdera i nekoliko paničara i dobijemo promet koji prividno izgleda velik na ZSE, ali je zapravo generiran od strane nekoliko ljudi. Kao efekt imamo jake fluktuacije cijene.

Nisma siguran niti koliko TA pomaže na maloj burzi kakva je ZSE.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt