1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. du_Lac

Posts by du_Lac

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• du_Lac
    • February 26, 2022 at 10:13 PM
    Quote from Parica
    Quote from Kadisibil91

OK.Nije mi samo jasno kako je kolegi onda prošlo u vezi Veterine.

Ja sam sudjelovao u preuzimanju SUKC, VLEN i LRH...i kod svih je bilo ovako...ne znam kako je bilo kod VERN jer nisam sudjelovao, a i bilo je davno (mislim 2015.), mozda se, od tada, nesto proceduralno promijenilo..

Možda je u slučaju Veterine bilo istiskivanje, pa je bilo drugačije.

• du_Lac
    • February 26, 2022 at 3:13 PM
    Quote from zlocesti

Dionice treba staviti na slobodnu poziciju, odregistrirati ih od brokera

To se prije obavljalo telefonskim pozivom, Središnjoj depozitarnoj

Do kada to mogu napraviti? Sve dok traje ponuda?

• du_Lac
    • February 26, 2022 at 2:46 PM
    Quote from Laudator
    Quote from du_Lac

Dolazim iz Njemačke za otprilike 2 tjedna i ostajem 2 tjedna u HR.

Koji mi je najbolji način da to riješim? Da odem na SKDD, tražim tamo dokumentaciju (ako mi prije toga ne stigne na kućnu adresu), ispunim je i predam odmah u SKDD?

Drugo pitanje. Trgujem preko PBZ investora, ali je moje ime svejedno jasno vidljivo u knjizi dioničara. Moram li što dodatno napraviti u PBZ Investoru (pustiti dionoce na SKDD ili nešto slično) ili je dovoljna činjenica da su mi dionice vidljive u knjizi dioničara?

Hvala!

Display More

Moraš ih maknut sa PBZa.

Display More

Jesi li siguran? Dionice nisu na skrbničkom računu u PBZ-u, već samo u PBZ Investoru (brokerskoj platformi). U SKDD-u u knjizi dioničara Optime sam jasno označen kao vlasnik dionica.

Jedino što mogu napraviti je prebaciti ih na slobodnu poziciju u SKDD kao kada bi ih htio prebaciti drugom brokeru.

Kada je bio otkup dionica Veterine (preuzimanje slično kao kod Optime), dionice Veterine bile su mi isto u PBZ Investoru i sve je automatski funkcioniralo.

• du_Lac
    • February 26, 2022 at 1:31 PM

Dolazim iz Njemačke za otprilike 2 tjedna i ostajem 2 tjedna u HR.

Koji mi je najbolji način da to riješim? Da odem na SKDD, tražim tamo dokumentaciju (ako mi prije toga ne stigne na kućnu adresu), ispunim je i predam odmah u SKDD?

Drugo pitanje. Trgujem preko PBZ investora, ali je moje ime svejedno jasno vidljivo u knjizi dioničara. Moram li što dodatno napraviti u PBZ Investoru (pustiti dionoce na SKDD ili nešto slično) ili je dovoljna činjenica da su mi dionice vidljive u knjizi dioničara?

Hvala!

• du_Lac
    • May 18, 2021 at 5:16 PM
    Quote from JoSko111
    Quote from StatusQuo

Kome i zasto bi ta rukovoditeljica morala ista objasnjavati ?

Evo u mojoj tvrtki ako dođem do informacija koje mogu utjecati na kretanje dionice , mogu kazneno odgovarati ako ih podijelim sa trećim osobama ili ako sam poduzmem nešto na osnovu tih informacija.

Isto je bilo i dok sam radio u jednoj banci.

Također radim u dioničkom društvu i zabranjeno nam je trgovati dionicama tvrtke ili njenim derivatima tijekom zaključenja kvartala.
    Mislim da niti ne moram spominjati pravila o odavanju povlaštenih informacija.

Međutim, fluktuacije cijene nisu tolike da bi se netko mogao obogatiti s manjom količinom uloženog novca, čak i kada bi netko znao povlaštene informacije.

• du_Lac
    • December 10, 2020 at 5:43 PM
    Quote from Miniclip
    Quote from maga

e ovo je genijalno, logika vam je alan fordovska....

Što se tiče Alan Forda, nemojte ga čitati samo od riječi do riječi, promislite malo, možda izvučete neku bit... Na ovoj temi 90 % članaka govori o UG i Optimi, spominju se cijene od 8 do 20-ak kuna i još kojekakve besmislice. 90 % postova je običan trash, čast iznimkama.

Što se tiče UG i CS, kad budem imao vremena prosurfat ću i vidjeti da li je CS vodio za UG više akvizicija. Jer ako je onda se ovaj put nije javio na natječaj sigurno, a niti neće.

Imam dionice OTP tako da...

Nisam našao podatak je li Credit Suisse vodio kakve akvizicije za United Group ili nije, ali Credit Suisse je savjetovao United Group kada je ona bila akvizirana od strane BC Partners. Vjerujem da je stoga odnos United Group i Credit Suisse više nego dobar.

• OPTE prodaja - kladionica

• du_Lac
    • November 21, 2020 at 12:23 PM

Ako uspoređujemo s ovim grčkim telekomom, taj je prodan za 10x EBITDA s dugom. Kod Grka je dug bio čak na razini 9x EBITDA.

Ako se Optima proda za 10x EBITDA s dugom, bit ću vrlo zadovoljan, a i vjerujem da ćemo svi dobro zaraditi.

• du_Lac
    • November 19, 2020 at 12:12 AM
    Quote from dionicar

BudFox ako ja dobro računam malo više od 19 kn / dionici =?

Oduzmi prvo dug. Kod ovog grčkog telekoma dug je pojeo 90% vrijednosti.

Ne kaže se bez vraga "dužan k'o Grčka".

• du_Lac
    • November 18, 2020 at 11:15 PM
    Quote from maga

prva transakcija sa grcima je provedena po multipli od 10, treba izvrtiti forum negdje tamo u ljeto gdje sam racunao i pokazao ovo kada je bilo objavljeno, treba reci i da je ovo odvojena transakcija od ove najnovije i ne mora nuzno biti po istim uvjetima

Ova zadnja transakcija je po multipli od 1x od EBITDA-e, ali je dug firme 9x EBITDA, tako da se zaista dolazi do multiple 10x.

• du_Lac
    • November 18, 2020 at 7:27 PM

Pročitao sam 10-tak članaka o preuzimanju Forthneta i dosta je teško pratiti vlasničku strukturu gdje je vlasništvo isprepleteno s dugovanjima koja su jako velika. Procijenio sam da je UG postigao okvirni dogovor na razini od 9-11,2 x EBITDA.

Zamolio bih nekoga tko je bolji u kalkulacijama od mene neka izračuna točnije vrijednosti.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• du_Lac
    • November 9, 2020 at 6:47 PM

Sutra?

Nastavak trenda ili korekcija?

• du_Lac
    • November 3, 2020 at 6:29 PM

Govorilo se ovdje o Devon i Diamonback. Mislite li da će se trend okrenuti?

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• du_Lac
    • September 21, 2020 at 1:20 PM
    Quote from zlocesti

Pogriješiti znam i sama 🙃

Je li to komentar na eToro? :)

• du_Lac
    • September 21, 2020 at 12:43 PM

Platforma eToro nije loša za neke umjerene iznose. Velika prednost je mogućnost kopiranja cijelih portfelja drugih osoba. Trenutno si skupljam listu od cca 20-tak ljudi koje želim kopirati te pratim njihovo ponašanje kroz nekoliko zadnjih mjeseci. Kopiranjem druge osobe jednostavno se repliciraju sve akcije koje druga osoba radi te je konačni prinos gotovo identičan prinosu te osobe.

Još nisam odlučio hoću li i koliko investirati na taj način. Vjerovatno ću pratiti ponašanje odabranih osoba još nekoliko mjeseci (već nekoliko mjeseci pratim) te potom uložiti stanoviti iznos. Budući da eToro kao platforma omogućava trgovinu CFD-ovima na dionice, robu, indekse te razne druge derivate (košarice dionica, razne custom made indexe, omjere valuta - Forex) te shortanje i poluge, dobri ulagači i trejderi mogu većinu vremena biti u plusu.

Jako bitan faktor prilikom odluke koga kopirati je svakako nivo rizika koje se vidi uz svaku osobu.

Ima li tko od vas iskustva s eTorom ili nekom drugom platformom koja omogućuje kopiranje drugih ljudi?

• du_Lac
    • August 14, 2020 at 1:19 PM

Vidim da se uz Novu TV većina prostora vodi kao uredski prostro. Nisam više istraživao, ali ako je istina da će u dobrom dijeli prostora biti UG, to samo povećava dojam da UG ima ozbiljne namjere na hrvatskom tržištu multimedije i telekomunikacija.

• du_Lac
    • August 14, 2020 at 12:43 PM
    Quote from deny_09

Ali odmah stigla brana na 5.08 i 5.10 cca 46.000 kom na asku da ne pobjegne...;)

Ili netko brani tako da može još dokupljivati ispod te cijene, ili neki trejder prodaje tko je ušao na razinama oko 4,50 na ovome padu pa sada nastoji kapitalizirati 10-15% dobiti.

Ne vjerujem da netko od dugoročnih, tko se baš sada sjetio da bi bilo dobro izaći na razini 5,10, iznenada prodaje svoje dionice.

• du_Lac
    • August 13, 2020 at 11:00 PM

Može li se znati je li to jedna osoba iza tog skrbničkog računa ili se radi o zbirnom računu više osoba?

• du_Lac
    • August 13, 2020 at 11:51 AM

Netko je ovdje napisao prije par dana kako već treći put ulazi i izlazi iz Optime, svaki put s minusom. Vjerujem da ima puno sličnih malih ulagača što je već simptomatično na ovoj dionici. Većina srednjih i većih ulagača sjede pak čvrsto na svojim dionicama. Tu i tamo pokoji zavrti trejd na određenom broju dionica.

Što se više malih opeče i odluči više ne ulagati u Optimu te ostanu samo veći i sredni ulagači, to će stabilnija biti cijena.

A propo, je li trgovanje Optimom zamrznuto danas ili meni gledalica ne radi? ;)

• du_Lac
    • August 12, 2020 at 3:55 PM

Smatram da su se ljudi na forumu previše razmahali oko ponašanja AZTN-a, HT-a, Optime i drugih sudionika prodaje Optime. Zaključci se izvlače kako kome odgovara. Svatko tumači zakon i pravila na svoj način, a činjenica je da nitko nema previše iskustva u ovakvim oblicima prodaje tvrtki te zapravo ne znamo kako bi se proces trebao odvijati, koliko bi trebao trajati, i što je sa zakonske strane nužno da stranke u prodaji učine.

• du_Lac
    • August 12, 2020 at 1:47 PM
    Quote from Roki
    Quote from kupoprodajnik

Problem je u tome sto je HT imao obvezu raspisati natjecaj, i proveo ga je, angazirati banku, i jest, i izgubiti prava, i to ce ako treba, ali nigdje ne pise da ima obvezu do tada i tada prodati dionice, pod prisilom, a pogotovo ne ZABA. Zapravo, nakon srpnja 2021. nitko vise nema nikakvih obveza. Mozda kamate i neulazak treceg cine status quo najboljom varijantom za obje strane.

A jel poznato kolike kamate ZABA dobiva od tog kredita, radi li se o nekom kikirikiju ili o ozbiljnoj lovi?

HT, a pogotovo ZABA, maksimum cijene za svoje dionice mogu izvući prodajom kontrolnog paketa zajedno. Za ZABA je lošija varijanta ako se Optima ne proda jer je onda za očekivati da će njihov udio vrijediti manje te će im ostati dionice koje neće moći tako lako prodati. Stoga smatram da je ZABA jako zainteresirana da se prodaja zaista provede.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt