1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. stariigrac

Posts by stariigrac

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• stariigrac
    • February 21, 2020 at 2:30 PM
    Quote from Lulu1

Ma da nema namjere nikakve, moš si mislit.Onda sta ovo g...o u skupom odijelu sa jeftinim štosevima radi sa 87000 kom na 8,20?

Slažem se s kolegom. Trenutno nema zašto staviti nalog na toj cijeni osim u svrhu plašenja.

Kolega LeoNT, istina, Optima vrijedi isto kao i tjedan prije, ali i kao 6 mjeseci prije. Samo treba znati koliko je to.

• stariigrac
    • February 21, 2020 at 9:26 AM
    Quote from Orange55

Ufff ....pa to je izdasno placeno.

Sad ako gledamo na Optimu...dug je cc 50-55 mil Eura...69.000.000 dionica...pa i da ide po 10 kn...to bi bilo cc 95. mil Eura.

Korisnika ima a i Ebitda 133. mil kn.

Jel to korektno?

Sveukupni dug Optime je znatno veći ako ga uspoređujemo sa sveukupnim dugom koji je imala Tele2?

• stariigrac
    • February 21, 2020 at 9:18 AM
    Quote from Orange55

Jel to znaci da je Tela 2 placen 220.mil Eura plus dug 140.mil Eura?

Rekao bi da je tako. Ali kažem i s poslovanjem s godišnjom dobiti od 40 mil eura i s milijun korisnika.

Moje razmišljanje je da je u ovim transakcija presudni broj korisnika odnosno utjecaj na tržištu.

Možda griješim.

• stariigrac
    • February 21, 2020 at 7:31 AM
    Quote from Newinvest
    Quote from Orange55

Tele 2 je prodan po 220 mil. Eura. Jel to točno?Tako piše i na ICTBUSINESS. To je bilo 7,2 Ebitda.

Uz to je bio i dug, koliko je on bio?

Ovo zadnje u Bugarskoj je bilo nekih 1,200.000 Eura , tu je bio i dug. Koliko je to bilo Ebitda ...nekih 12....?

E sad pitanje....Optima ima 133.mil kn Ebitda...., pa neka buide 6,5-8 Ebitda? Jel to ok?

A navodno to ide po 10 Ebitda...ali neka bude manje.

Pa koliko je to bez duga? To je na 69.mil dionica ....nekih 9-15 kn.

Po meni mora to biti od 8-11 kn.

Ako budu dva ili tri kupca.....onda još više.

Display More

Ne razumiju oni tu matematiku, ili ne žele razumjeti. "oni" mislim na one što drukaju konstantno po nekim nebulozama. Jedino što ja ne razumijem, jesu li to jalni ogorčeni ljudići ili su stvarno drukeri sa ciljem i mud...? Ajte više ljudi, tako je Optima ne vrijedi, vrijedi kunu. Odite više pisati neke druge teme. Shvatili smo nemate Optimu, ne želite je, kockarska je, hazarderska i štogod. Eto meni je važnije da PT Drvo deblja svoju poziciju. Njima očito vrijedi više od 1 kune. Molim moderatore da me ne šalju u neki fight klub.

Display More

To se zove crno-bijela tehnika. Ako ne vrijedi XXkn, onda vrijedi 1kn.

Što se mene tiče, Optima mi je ubjedljivo najbolje ulaganje u zadnjih par godina, ali ne vidim problem da iskazujem sumnje o super povoljnoj kupnji kod 8 i više kn.

Ve sam više puta rekao procjenu od 9-13kn, uz napomenu da sam siguran da do prodaje mora doći barem jedna loša vijest. I mislim da ćemo je čuti ovih dana, barem to trgovanje govori.

• stariigrac
    • February 21, 2020 at 7:25 AM
    Quote from tin

...nisam pratio Tele 2 ....zna li netko koliki je bio njihov dug u trenutku kupovine od strane UG.

Nisam siguran ali mislim oko milijardu kuna sveukupno.

Ali i dobit oko 300 milijuna u 2018 g. i milijun korisnika tijekom 2019 h.

• stariigrac
    • February 20, 2020 at 11:48 PM
    Quote from Kajnak

Bilješke uz financijske izvještaje
    Za godinu koja je završila 31. prosinca 2017.
    (svi iznosi izraženi su u tisućama kuna)

3. POSLOVNA SPAJANJA (nastavak)
    Kao što je gore navedeno naknada za stjecanje H1 Telekoma d.d. podmirena je u dionicama. Fer vrijednost
    dionica temeljila se na cijeni dionice 7,31 kuna na 30. lipnja 2017. godine, što je iznosilo ukupno 53.996 tisuće
    kuna.

Goodwill nastao stjecanjem 87.629.000 kn.

31.12.2017 naklon preuzimanja H1, fer vrijednost dionice Optime je 8,57 kn.

Procijenu, elaborat kao i nadzor procesa koncentracije HT-OPT izvršio/vrši deloitte .

Display More

Lijepo.

Sada je pitanje da li je na kraju Optima stvarno profitirala pripajanjem H1 ili ipak nije?

• stariigrac
    • February 20, 2020 at 11:21 PM
    Quote from -Jura-

Da, sigurno će ZABA dati ispod 10kn. Dajte se uozbiljite i budite realni.

Ajmo se složiti kolega da to ZABA neće dati ispod 10,00kn.

Šta joj preostaje ako neda? Dati ponovno HT-u na upravljanje? Ne može. Upravljati sama? Fantastično.

• stariigrac
    • February 20, 2020 at 9:46 PM

ha ha, kolega iknow.

Pitao sam kolegu tina na drugom forumu i nisam dobio odgovor.

Sada ga pitam i na ovom forumu budući da je i ovdje postavio istu pretpostavku.

• stariigrac
    • February 20, 2020 at 9:36 PM

O kolega Bolinger. Nećemo sad valjda plašiti ljude sa 3kn. To se može desiti jedino ako se nitko ne javi do 02.03.20.

Iako vjerujem da bi slijepci i u tom slučaju našli neko opravdanje.

• stariigrac
    • February 20, 2020 at 9:12 PM
    Quote from tin

...koliko sam ja vidio niti jedna kompanija tipa OPTE na ovom našem području nije se prodala ispod 5 EBITDA a to je kod OPTIME oko 665 000 000 kuna...(ako netko zna neki primjer neka ga navede)...što daje oko 9,5 kn po dionici...tako da ne vjerujem ni da će OPTE biti prva takva kompanija...

Ponavljam pitanje s drugog foruma a na koje mi niste odgovorili:

Stvarno ne znam, možda vi znate. Ima li neka kompanija koja je kupljena za 5 ili više EBITDA a da je bila u predstečaju?

• stariigrac
    • February 20, 2020 at 9:04 PM
    Quote from fond300

Vrli znalci ove teme su se "busali" nema šanse da padne ispod 8kn. No sada ima na lopate ispod 8kn.

Bravo za njih!!!

Lako meni za te znalce i njihovu pohlepu. Žao mi je što su na 8,00kn i više, drukali kao da je cijena i dalje 2,3,4 ili 5kn i tako navukli i manje iskusne, pod geslom "svaka dobija", a svi znamo da nije baš tako. Guranje do one stare procjene od 7,3kn je i imalo smisla. Sve preko, smatram kockom. A na kocki, znate kako je...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt