Nešto mi govori da bi treći kvartal mogao polučiti izvrsnim rezultatima
Posts by hromax
-
-
Ovo ispada još jedno brijanje na suho...
-
Ovih dana kada i purani poput IGH i DLKV lete...
-
Ima netko u ZaBi da mu nije sjela dividenda ?
-
Ima netko u ZaBi da mu nije sjela dividenda ?
-
Sve u svemu, psi laju a karavani prolaze...
-
Mislim da za ZABU ne bi bio neki osobiti izazov, sve kad bi i VSRH donio odluku u korist potrošača u slučaju konvertiranih kredita (a po svemu sudeći neće tako skoro, iako je europska pravna stečevina naklonjena potrošačima). Nadalje, nije ZABA jedina banka na koju se odnose tužbe, ima ih još šest, tako da ne bi sav teret plaćanja obeštećenja pao na ZABU, iako po udjelu najveći dio vjerojatno bi. Valja uzeti u obzir i sljedeće: nove tužbe protiv banaka s naslova kreditiranja u CHF valuti nisu moguće već dulje vrijeme (čini mi se oko dvije godine) tako da je s te strane zaustavljen dotok novih predmeta na sudove, čime je bankama značajno olakšana situacija. Pored toga u međuvremenu je i i inflacija učinila svoje tako da u slučaju da banka dobije presudu da mora nešto platiti to neće biti iznos u kojega je ukalkuliran efekt ovog inflatornog udara, već onaj tuženi iznos eventualno uvećan za zakonske zatezne kamate.
-
Nije baš sve sjajno...
Ericsson u prošloj godini otpustio 5500 ljudi, no prihodi im i dalje izrazito padajuŠVEDSKI proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson izvijestio je danas o oštrom padu prihoda u prvom tromjesečju, istaknuvši slabiju potražnju u Aziji i…www.index.hr -
-
Pobjeda predsjednikove crvene opcije može imati utjecaja u vidu nekoliko puta naglašenog novog poreza. Šanse im nisu velike, no moguće.
Dobro sam pa to je već ukalkulirano u cijenu od P/E 5.5, pa nećemo valjda radi možebitnog poreza trgovati sa HPB na P/E 4 ili 5,a ZABA će se trgovati sa besramnim P/E 11 ili 12
Sva sreća da to ne ovisi o tebi nego o ponudi i potražnji...
-
Zamrla je trgovina valjda se čekaju izbori.Pobjeda radničke fronte nije izvjena ne vidim tu neke posljedice za banku
Pobjeda predsjednikove crvene opcije može imati utjecaja u vidu nekoliko puta naglašenog novog poreza. Šanse im nisu velike, no moguće.
Ovo nije nemoguć scenarij, ako bi "rijeke pravde" (što god to značilo) odnijele prevagu u broju glasova i udružile se sa svojim koalicijskim partnerima da sastave vladu. Meni jedino nije jasno kakav bi to još dodatni porez na kapitalnu dobit trebalo uvesti pored ovog već postojećeg dovoljno izdašnog od 12% u uvjetima kad se npr. zarada od iznajmljivanja apartmana turistima oporezuje paušalno s besramnih cca. 1% ?! Znači kapitalna dobit se oporezuje s 12 puta većom stopom poreza od oporezivanja dohotka od kratkotrajnog najma, i nitko od tih deb*ilnih političara koji se utrkuju za fotelje nema mu*da da ukaže na tu nepravdu..
-
Ovo je najjače što sam do sad ovdje pročitao...😂😂😂😂😂😂
-
To pišete sada, a tada pred godinu dana ste pisali da će cijena dionice krenuti uzlazno, i gle čuda, to se nije ostvarilo već je pala za 25%. Da ste tada pretpostavili da većinski vlasnik izvlači dobit, vjerojatno ne bi paušalno procjenili i napisali da će cijena dionice porasti, tako da pustite te priče...
Sve sam vam lijepo napisao,,,,sve je ukazivalo na enorman rast prihoda i posljedično dobiti....sad se zapitajte zašto je izostala dobit, a ja sam si to odgovorio u lipnju 2023. Uostalom zato sam i prodao 2/3 ARNT od lipnja do kolovoza, ostatak sam ostavio, jer kao možda bude dobar 3Q, je kako da ne...
Pa tako ste odmah trebali reći, da ste prodali i sad kad dionica raste nije ugodno za gledat ak' ste vani s većim dijelom...😉
-
Ja "pametujem", a vi fulate ceo fudbal...😂😂😂
Što sam falio??? Turistički promet u hotelima i kampovima je rastao cijelu tu godinu, kako u RH , tako i u Puli i Medulinu, od 2019 gotovo 5-6 milijardi kuna investicija, ARNT je 2023 ostvarila ATH prihode, uz kamatne stope od 2-3% na dug, te upola manju amortizaciju od konkurencije i usprkos tome nema dobiti...to je samo potvrda da većinski vlasnik izvlači dobit, preko svojih firmi koji rade sa ARNT.
To pišete sada, a tada pred godinu dana ste pisali da će cijena dionice krenuti uzlazno, i gle čuda, to se nije ostvarilo već je pala za 25%. Da ste tada pretpostavili da većinski vlasnik izvlači dobit, vjerojatno ne bi paušalno procjenili i napisali da će cijena dionice porasti, tako da pustite te priče...
-
Sve je lijepo objašnjeno prije godinu dana.... što je palo, palo je...
To ste napisali 14.04.2023. na cijeni od 38,40, da bi se dionica do kraja godine strovalila na blizu 29,00... 😂😂😂 Ako ništa drugo pogodili ste vrh s kojeg se počela spuštati...😆
I što se prominilo od tada, kad već pametujete? loš 2Q i 3Q.
Ja "pametujem", a vi fulate ceo fudbal...😂😂😂
-
Cujte po meni ovo smrdi na veliki pad cijene po semama velike stepenice gore pa u provaliju. Et zato nedam ni centa vamo neg cekam..
ARNT je cjenovno bila u kanalu figurativnom i stvarnom već dvije godine...što je palo, palo je, izašla je iz kanala i može samo gore...
Sve je lijepo objašnjeno prije godinu dana.... što je palo, palo je...
To ste napisali 14.04.2023. na cijeni od 38,40, da bi se dionica do kraja godine strovalila na blizu 29,00... 😂😂😂 Ako ništa drugo pogodili ste vrh s kojeg se počela spuštati...😆
-
Nigdje nisam napisao da je HPB skupa. Naglasak je bio po mojem mišljenju na nekoj ajmo uvjetno reći malo većoj sigurnosti ulaganja i solidnom povratu kroz dividendni prinos. Slatke brige su i ovdje i ondje za sada, barem dok ECB daje support s višom kamatom zbog okolnosti inflacije.
-
Da ste prije samo 2 godine kupili dionicu ZABA-e po npr. 9 € u prosjeku (iako je bila i nešto jeftinija), sa zadnje dvije dividende nakon oporezivanja već bi vratili 30% uloženog, da ništa niste prodali. Time bi ulaganje s 9 € palo na 6 €. To u značajnoj mjeri daje kakvu-takvu sigurnost ulaganja kroz dividendni prinos. Naravno, nije sve tako idilično. Na ZABA-i postoji povećani rizik od squez-out-a pa i to treba uzeti u obzir.
-
boljih pickova među bankarima.
Ne znam za budućnost, ali prošlih 5 godina, posebice među većim bankama, likvidnijim na ZSE, u CROBEX-u, baš i nije bilo boljih pickova.
Na nekim dionicama s grafikona u tih proteklih 5 godina samo iz dividende se moglo povratiti dobar dio ulaganja, tako da...
-
Osobno ne bih ulazio s nekom većom količinom u HPB. Ipak je to domaća banka, a gdje je država, tu je i politika, a politika je znamo što...🤔🙄😐😱 Ima daleko manje rizičnih i boljih pickova među bankarima.