Da se ispravim, sad sam provjerio i ustvari je u Q4 2020 bila takva ubrzana amortizacija, i nakon toga 2 kvartala s normalnom amort od 5.5 milijuna, tako da bi se ipak slozio da bi i sljedeci kvartali trebali ici po 5,5 osim ako ne bude novog povecanja vrijednosti dokova
Posts by Cold
-
-
Koliko sam ja skontao amortizira se isključivo materijalna imovina, najmanji rok za takvu amortizaciju je dvije godine elektronika npr.?! Troškovi do 3500 kuna otpisuju se jednokratno,tj, oni se ne amortiziraju?! Zemljišta i šume se ne amortiziraju, iako su materijalna imovina.
Ovde vidim da je materijalna imovina porasla sa 274 na 282 milijuna, a kvartalna amortizacija je porasla sa 5,5 miljuna kuna na 11 milijuna kuna, ja bi rekao da su oni taj rast vrijednosti dokova jednokratno amortizirali, te da će sljedeći kvartal amortizacija opet ići po 5,5 milijuna kuna.
A nije li i u Q2 vec bila ta 'ubrzana' amortizacija? Kako je onda jednokratna
-
Dosta ekstremne transakcije u razmaku od 5 dana, po 56k pa onda po 110k
-
Jučer na Hiti prošlo 9 komada po 56,000 kuna
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Pise lijepo do 10.35 u modalitetu predotvaranja
-
Dobar cirkus
Raspise se natjecaj, posaljes ponudu, uprava to sluzbeno prihvati i objavi, NAKON cega ti nadzorni to ponisti, potom nadzorni da otkaz(?), onda promjene upravu da mogu lakse namjestit novi natjecaj.
Lijepo to izgleda, pa nek stranci dodu ulagat kod nas :')
-
Moze li mi neko objasniti jel ovo jos uvijek aktualno?
https://www.adris.hr/odnosi-s-javno…rima/dokumenti/
Treba li svatko dostaviti podatke, ili je ovo samo u slucaju kad ima nekih promjena u SKDD-u pa treba azurirati i njih?
-
Piše više od 400 dioničara. To može značiti i 1000.
464 na 31.12.2020.
-
Migra meni se cinite naivno optimisticni.
Za godinu dana nova prilika za uvrstenje?
Nisu li glavni dionicari jasno dali do znanja da imaju druge planove nego razmisljati kako cete vi maksimizirati vrijednost svoje dionice kroz burzu?
I nije glasalo protiv kako vi pricate sitno preko 50% koji odlucuju za ostalu polovicu, vec oko 65% prisutnih glasova na skupstini.
I nadanje otkupa od dionicara po primjerenoj cijeni od 100000kn? Meni to zvuci bas naivno, ko da nosite povez preko ociju zadnjih godina.
-
nema izlista i izglasana je dividenda predlozena od uprave
-
sta se ovdje dogada, bid ispario?
-
Ima li neko nekakvu analizu ovoga?
Cini mi se zanimljivo s tom dobiti koju krecu i mozda nastave ostvarivati, ali nije mi jasno bas kako analizirati firmu koja okrece u dobit a ima ovoliko duga.
-
a ne moze li se dati usproedba preko EBITDA ? kao sto su telekomi 7x i slicno...
recimo da je vanka X EBITDA? ili se banke drugaciej vrrnuju? ja sam uspio naci (googla nasao) da banke idu na 20x EBITDA ?!
Kako ces koristit omjer koji iskljucuje kamate, a kamate su glavna stavka i prihoda i rashoda
-
Dosta novaca od dobiti zadržavaju... ili spremaju za crne dane ili planiraju neka veća ulaganja?
https://www.poslovni.hr/domace/pevex-u…m-bumom-4247032
Ja mislim zbog ovog
-
Pozdrav svim imateljima ovog zlata!
Evo nam lijepih info:
2020. godina
Neto dobit: 199 milijuna kuna (YoY rast od 25%)
EPS: 15,106 kuna
predlozena dividenda: 7,600 kuna
Glavna skupstina: 27.5.
-
https://www.kaba.hr/wp-content/upl…-30.03.2021.pdf
Neto dobit prosle god skoro 30m hrk, po dionici negdje 1.67 hrk
-
-
vrlo vrlo vrlo slaba likvidnost, euforija, nagli skokovi i padovi. ne vidim scenario u kojima bi mali jazavci ovdje profitirali osim da realiziraju poziciju ukoliko su imali ludu sreću za budu u plusu. ovo je za trejdere da probaju pokriti višegodišnje minuse. Firma radi dobro.
Nije mi jasno nis u komentaru.
Trejdere da pokre visegodisnje minuse? Ak imaju minus jer drze vise godina slabi su to trejderi.
I mali jazavci? Ludu srecu da su u plusu?
-
ima u istom zakonu o istiskivanju malih dioničara
čl. 45
to se inače može napraviti po zakonu o preuzimanju ... i po zakonu o trgovačkim društvima a u prvom slučaju je povoljnije za male
Da al u clanku 45 kaze
(5) Pravičnom naknadom iz stavka 1. i 2. ovoga članka smatra se cijena određena u ponudi za preuzimanje
Pa sam zato citirao taj Clanak 16. o ponudi za preuzimanje koji onda valjda objasnjava cijenu kod squeezeouta takoder.
Ali nisam znao da i u ZTD-u isto pise o iskistivanju, a kao sto kazete taj nije povoljniji za male jer nema neke zastite, samo pise da glavni dionicar odreduje iznos otpremnine uzimajuci u obzir prilike drustva. Kako shvacam, prema tome zakonu onda mogu ipak ponuditi i manju cijenu.
Ne kazem da ce oni ici s nizom cijenom, samo me zanimalo za inace kako stvari stoje. Ty na info
-
Zanima me mogu li oni uopce i ponuditi nizu cijenu u squeezeoutu od ove u ponudi ako provedu squeezeout u sljedecih godinu dana?
Vidim da se u Zakonu o preuzimanju dionickih drustava kod pravicne naknade u squeezeoutu referira na Cijenu odredenu u ponudi za preuzimanje, sto je clanak 16. tog zakona.A u tom clanku pise:
(2) Cijena u ponudi za preuzimanje ne može biti niža od najviše cijene po kojoj su ponuditelj i osobe koje s njim djeluju zajednički stekli dionice s pravom glasa u razdoblju od jedne godine prije nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje.
A buduci da pravo na squeezeout imaju u roku 3 mjeseca od ponude za preuzimanje, prema ovome ne moze cijena u sqeezeoutu biti niza od ove po kojoj ce sada steci dionice (191,8).
Ima li netko da je siguran oko ovoga pa mi potvrdi?