Nakon analize i promišljanja odlučio sam ići long u Rivian.
Nije zanemarivo da je Amazon/Bezos jedan od suvlasnika koji je pred-naručio 100.000 dostavnih električnih vozila.
Nakon analize i promišljanja odlučio sam ići long u Rivian.
Nije zanemarivo da je Amazon/Bezos jedan od suvlasnika koji je pred-naručio 100.000 dostavnih električnih vozila.
Display Moretuče o liniju $55 i odbija se od nje
ništa od rasta preko toga, izgleda
cijeli sektor je slabunjav, nikakav, pada BDI, smak svijeta i to...
Short ZIM na 54.
Pokrivanje na 51.90.
Hvala lijepa!
SBLK me poklopilo na stop limitu na 18.50
Kupio ZIM na 49$ cijelih 10 kom, za empirijsko istraživanje.
Kupuje li netko SBLK? Kad se već prati indexe za bulkere ...
Ušao na 19.05 išlo je do 19,50, ali ostati ću još malo.
Čelik se gotovo u potpunosti reciklira. Na godišnjoj razini od 1,6 milijardi tona je potrošnja od čega je oko 1 milijardu tona novo proizvedeno.
Uvijek nešto i uvijek neki trenutak presudi. Ja sam riješio dosta OPTE danas.
Display MoreNakon bitke svi smo pametni, ako ne i generali.
Po navodima kolega u čiju učenost ne treba sumnjati, Optima je vrijedila više
I po procjeni revizora prije spajanja H1,
7,31 kn. Po toj su procijeni zamijenjene dionice H1 za Optimu. Ispada da je Optima pretplatila H1, ili ga je HT pretplatio, iz Optiminog novčanika
Da bi poslije, ko' mačka za miša nekako izgubila interes. I da zadrži duopol, i da to bolje utrži.
HT i Zaba su to morali prodati. I nakon što su ogulili "bananu" i pojeli njezin slatki sadržaj, utrpali su koru i ostatak po ciijeni po kojoj su trenutno najviše mogli postići. Pa ne prodaje se premium roba, nego 2. klasa (ali sa nekim dobrim i traženim karakteristikama).... manjinski su ipak dobili koliko-toliko korektnu nadoknadu. Ne kao što su očekivali, ali nisu ni ošišani. Tko je fantazirao o cijeni iznad 10 kuna, taj nije imao dodir s realnošću.
Svi pametni sada.
Ono što je moguće najveći problem je da smo imali jednog većinskog vlasnika koji je znao za ponudu prije ostalih suvlasnika. Njemu je ta informacija bila dostupna, a ostalim dioničarima nije. Svi ostali su informirani o "najvažnijim dijelovima ponude" preko burze i dopisa uprave Dalekovoda. Koliko je proteklo vremena između ponude i objave na burzi, te zašto jedan većinski može dobiti informacije koje ostali suvlasnici ne mogu je diskriminirajuće. Mislim da tu treba tražiti odogovornost.
A jel većinski vlasnik iskoristio tu priliku da prodaje vlastite ili dionice kojima upravlja?
Zapravo me zanima da li je i u kojoj mjeri on iskoristio tu kako ti navodiš povlaštenu informaciju?
Većinski vlasnik je misteriozni skrivatelj informacija. Na nekoliko uzastopnih pitanja na ulogu većinskog vlasnika Konsolidator d.o.o., Predsjednik Nadzornog odbora i direktor tvrtke Konsolidator d.o.o., poziva male dioničare da sve upite upute na vlasnika, a da je on tamo u svojstvu Predsjednika Nadzornog odbora. Ne znamo kako je iskoristio tu informaciju i nije želio dati informaciju što je napravio da zaštiti svoj kapital od 150 mil Kn.
Ono što je moguće najveći problem je da smo imali jednog većinskog vlasnika koji je znao za ponudu prije ostalih suvlasnika. Njemu je ta informacija bila dostupna, a ostalim dioničarima nije. Svi ostali su informirani o "najvažnijim dijelovima ponude" preko burze i dopisa uprave Dalekovoda. Koliko je proteklo vremena između ponude i objave na burzi, te zašto jedan većinski može dobiti informacije koje ostali suvlasnici ne mogu je diskriminirajuće. Mislim da tu treba tražiti odogovornost.
Samo se pojavite svi na skupštini, a ne da bude 10 ljudi ....
So far so good 😁
Pomelo me na 34.000$
Sad sam usao u igru sa SHIBA ali sa malim iznosom, dok se BTC ne odluči gdje će.
Poluga 10x.
Pozicionirao se na 36500 na BTC-u i čekam ga.
Idem long, na x10 leverage, stop limit stavio na 35000 🤞
Kina može upravljati cijenom željezne rudače jer:
Uvozi 70% svjetske proizvodnje.
Idemo li još dolje?
Kako ono kažu : "Dont underestimate the power of symmetry!"
Kada bi bilo tako, logičan smjer je prema gore na inverznom grafu - što znači da će cijena dolje?!
Mene poklopilo na 40200$ gdje sam stavio stop nalog!
E sad ...
Mislim da ću čekati sada da vidim u kojem smjeru ide oklada ...
Bez novih vijesti ovo izgleda na 4h grafu da bi moglo i prema dolje.
Ali tko će ga znati s tim Bitcoinom, netko objavi neku vijest, tweet, i ode ....