1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. MihoMato

Posts by MihoMato

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• MihoMato
    • February 24, 2022 at 2:39 PM
    Quote from mikromakrto

Čini mi se da će Vladek ove pregazit u tjedan dana, moral im je kao "kod Ukrajinki", nema tu volje ni želje za obranom. Njih 40 milijuna, a Rusi im ulaze u zemlju odakle žele, bez ikakvog otpora. Puni su S-300 i S-400 sistema, a ni jedna nije poletila prema ruskoj avijaciji... A nije baš ni da su napali iznenada pa da se nisu mogli ukopati...

Za tjedan dana su Rusi u Kijevu, a ukrajinska vlada i predsjednik u egzilu, ako živu glavu izvuku

Ovo ni je dobro, ali u Ukrajini ima 55% Rusa to se ne može zanemariti, normalno ako budu htjeli da je mogu pregaziti za 7 dana. Samo ne zaboravite , svaki rat,svaka kriza je unaprijed dogovorena i smišljena između Amera i Rusa. Kako su oni već dogovorili tako će i biti. Pa to sve znadu i Kijevske vođe. Na žalost to je tako, "tko jači taj tlači".

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• MihoMato
    • February 18, 2022 at 7:41 PM
    Quote from karlo
    Quote from tenchi0110

Raspitaj se koja je ekipa uvela porez na kapitalnu dobit...rekao bi se da možda ipak znaju što je TK i dividenda...

Usporedba je nerelvantna i čisto skretanje s teme, ne znam tko je to uveo, valjda Hdz ili spd, ali to je ovdje nebitno jer ne pričamo o njima i oni su nebitni za ovu situaciju... tako da ne skreči s teme (Možemo) na (Hdz/spd), ovdje je bitna ova nerazborita odluka Možemo...

Umjesto da pričekaju glavnu skupštinu i vide hoće li i koliko se isplačivati dividenta, oni prodaju dionice što dokazuje njihovu nespospobnost i neznanje o TK... tipični mladi zagrijani za Marxa, Che i ostalo...

Slažem se sa Vama da se treba pričekati do objave G.Skupštine. Ali dobro , što da se desi da dividenda bude 4,00 kune bruto ili je ne bude. Tko je tada dobro napravio. Cijena se vrati na 62,00 kune , te bi ispalo da je "Možemo " najpametnije ili su imali insajdersku info. Nikad se ne zna što novi dan donosi. Ja vjerujem u 8,00 kuna i zato ne prodajem do GS.

• MihoMato
    • February 16, 2022 at 3:04 PM
    Quote from Roki

Ode 6 hiljada komada po 68.

Ovo je strogo kontrolirana dionica,tako da do 70,00 kuna može ali preko ne bum išlo. Pogledajte nalog od 41 000 dionica na 70,00 kuna pa će Vam sve biti jasno. Ne kažem da taj nalog - može isparit ili biti poklopljen za nekoliko minuta. Bumo videli.

• SNBA (Slatinska Banka d.d.)

• MihoMato
    • February 9, 2022 at 11:34 AM
    Quote from Lemi

Sta je ovdje sve po 80kom.(dionica)? Jel to CERP podijelio po 80 kom. po osobi pa se to sad prodaje?

Vjerovali ili ne , " Da od 03.01.22. god do danas CERP podijelio 20 000 dionica ". Još je ostalo za podijelit oko 28 000. Kako su počeli dijeliti do konca veljače sve će biti podijeljeno. Vjerovatno davaju ovim novim braniteljima.

• MihoMato
    • February 1, 2022 at 3:39 PM
    Quote from titulus

Ja mislim da će biti 7,33kn, jer 66:9=7,33333 :S

Šalu na stranu, i ja se nadam desetki :thumbup:

Ok. kolega , ako je šala onda razumijem, ali napisati nešto što nema nikakve podloge - ne razumijem. Sto ljudi , sto ćudi. Imam dionice Zabe i normalno očekujem dividendu oko 10,00 kuna.

• MihoMato
    • February 1, 2022 at 12:29 PM
    Quote from Joskocro

Danas, 9.000 kom na kupnji po 66,00 kn. Šta je sad ovo, je li to znaći da će dividenda bit oko 10,00 kn?

Kolega,objasnite mi bolje Vašu misao (tj rečenicu ). Na kupnji ima 9000 kom po 66,00 - a na prodaji je 8096 kom po 68,00 kuna. Što to ima veze sa dividendom. Ne mislim ništa, loše samo ne razumijem Vašu razmišljanje.

• MihoMato
    • January 21, 2022 at 2:55 PM
    Quote from Muzakus

Zaba glavninu prihoda ostvaruje u Ukrajni ili je povod padu nešto drugo?

Niste trebali ništa govorit, jer poslije Vaših komentara vraća se u normalu.Možda bi je spuštili i niže (moja pretpostavka ), pa da još nadokupimo.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• MihoMato
    • January 4, 2022 at 4:12 PM
    Quote from Marin83

Neko veliko preslagivanje na ADRS, blok transakcija od 160000 dionica. 73.6 milijuna kuna prometa. Znači mogao bi se očekivati nekakav rast ovde...

Mislim da je ovo taj signal,koji se čekao na Adris-u.Možda griješim ali ne može sve ići gore a dionica Adris-a da stoji na mjestu. Normalno dioničar sam Adris-a.

• MihoMato
    • December 16, 2021 at 11:22 AM
    Quote from darac11
    Quote from Ebenezer

imam adris sad vec vise i od 10g i jos nadokupljivao vise puta i mogu sad stvarno reci i imam svako pravo na to: smece... da... smece od dionice... fakat najvece razocaranje i katastrofa... ma bolje i da sam u ddjh to sravio... barem bi bilo uzbudljivo...

Ja sam skužio sarkazam🤣🤣🤣🤣

I Ja imam Adris2 možda i više nego Vi ,pa se neljutim na dionicu (Adris ili Adris2). Možete se jedino ljutiti na ljude koji upravljaju sa Adris-om tj. prvih 10 dioničara u vlasništvu Adrisa. Oni rade što ih je volja ,jer im Hr. zakoni to dozvoljavaju. Već sam jedanput napisao u vezi Adris-a tj. dok god oni (mislim na Adris firmu ) budu otkupljivali vlastite dionice u trezor i dijelili ih sami sebi , dotle će cijena Adris i Adris2 biti na ovim razinama (malo gori ,pa malo doli ). Kako drže cijenu na ovim razinama , pa tako što trguju između sebe. Držim Adris2 jer smatram da je to ipak naša najbolja i najvrijednija kompanija ,pa šta budem.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• MihoMato
    • September 15, 2021 at 4:32 PM

Vidite kako je to pametnjaković putem grafa objasnio ovcama (malim dioničarima ) da je dividenda već uračunata u trenutačnu cijenu.

Ovce su se jutros malo uzbudile i željele su se najesti malo obilatije danas ,međutim to su pastiri (većinski vlasnici ) brzo spriječili i zatvorili ovce u torove.

Oprostite na ovakvom objašnjenju ali to su vam strogo kontrolirane dionice ( ZABA, ADRIS itd.), i cijena će ići gore ili dolje kako većinski vlasnik odluči ,neovisno o god. dobiti ili gubitku.

• MihoMato
    • July 9, 2021 at 1:49 PM
    Quote from Pecarosh
    Quote from zlocesti

U koju je svrhu egzibicionizam sa 10 tisuća komada na 59 kn, na asku

Da li je u pitanju Iceberg ?

Sad me vidiš, sad me ne vidiš, a mislila sam da je ovo ozbiljna dionica.

To je vjerojatno opet Luković sa 10k skrivenih

Na žalost ovo je slika i prilika ZSE i Hrvatske, ići će gore ili dolje "kada ja hoću i koliko ja hoću". Nadao sam se da to ipak nije na ZAB-i , ali sve je to isti cirkus.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• MihoMato
    • June 30, 2021 at 2:40 PM

Na žalost nije sada igra oko centra,nego je lopta tek krenula sa centra.Normalno za neke koji znaju "kraj je već odsviran" a za nas jadnike lopta je tek na centru.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• MihoMato
    • June 29, 2021 at 8:06 PM
    Quote from Paulie
    Quote from Muzakus

U tekstu se uz Erste spominje Unicredit bank Austria, a ne Zaba.

Doslovno sam vam citirao i boldao da se spominje ZABA.

Eto , vidim da Vi navijate da se Zaba proda,te ću ja sutra odmah prodati moje dionice od Zabe.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• MihoMato
    • June 25, 2021 at 1:33 PM
    Quote from Marin83

Zna netko gdje se može vidit bilanca VIDU-a?

Dali je ovo današnje trgovanje , prvi put izvršeno, ili je bilo i prije ?

• MihoMato
    • June 25, 2021 at 12:37 PM
    Quote from ZoD

HNB je skinuo zabranu isplate dividende za banke?

Gdje ste to pročitali , ili Vi to napamet zborite ?

• SNBA (Slatinska Banka d.d.)

• MihoMato
    • June 17, 2021 at 8:53 PM

Ipak se nešto kreće oko SNBA,valjda je došlo vrijeme i da ova dionica dođe na svoje.

• MihoMato
    • June 14, 2021 at 12:43 PM
    Quote from Marin83

Quote from chomli

Imam obje ali više kupujem ADRS2(povlaštene) jer je nešto jeftinija a dividenda je ista.

Jeste, ali po meni ADRS je 15kuna jeftini, nego bi trebao biti prema ADRS2.

Gledam ASK ADRS2 do 490kn nema 800k kuna dionica na prodaji...doslovno put otvoren.

Da,ali dok god ADRS bude stopiran (sa velikim nalogom od 460 Kuna ), nema šanse da ADRS2 probije sadašnju cijenu. Moje mišljenje.(imam samo ADRS2).

• MihoMato
    • May 25, 2021 at 4:35 PM

To vam znači puna kontrola kompanije,ili u novinarstvu cenzura. Onog momenta kada šef (ili neko viši od njega ) odredi da cijena ide do 500, to će se dogoditi. Do tada tko može čekati neka čeka , a tko ne može neka proda. Na ovom našem jadnom ZSE vladaju takvi zakoni, neovisno o dobrim ili lošim financijskim rezultatima.

• MihoMato
    • May 17, 2021 at 10:43 PM

Znači, otkup vlastith dionica završava sa 20.06.2021 (nisam siguran u datum ),pošto nema obavijesti o tome za narednu Glavnu sjednicu

• MihoMato
    • April 10, 2021 at 4:32 PM
    Quote from Hrx84

Najavljena NLB dividenda je razočaravajuće niska. To vam je kao da Zaba ove godine da nekih 70-80 lipa po dionici. Tako da to i nije tamo dočekano kao sjajna vijest. Osim što je sitna ide još i u dva obroka.

Da, to je sitno , ali treba viditi kolika je NLB lanjska dobit tj. dali imaju od čega i podjeliti.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt