Zna netko gdje se može vidit bilanca VIDU-a?
Dali je ovo današnje trgovanje , prvi put izvršeno, ili je bilo i prije ?
Zna netko gdje se može vidit bilanca VIDU-a?
Dali je ovo današnje trgovanje , prvi put izvršeno, ili je bilo i prije ?
HNB je skinuo zabranu isplate dividende za banke?
Gdje ste to pročitali , ili Vi to napamet zborite ?
Ipak se nešto kreće oko SNBA,valjda je došlo vrijeme i da ova dionica dođe na svoje.
Imam obje ali više kupujem ADRS2(povlaštene) jer je nešto jeftinija a dividenda je ista.
Jeste, ali po meni ADRS je 15kuna jeftini, nego bi trebao biti prema ADRS2.
Gledam ASK ADRS2 do 490kn nema 800k kuna dionica na prodaji...doslovno put otvoren.
Da,ali dok god ADRS bude stopiran (sa velikim nalogom od 460 Kuna ), nema šanse da ADRS2 probije sadašnju cijenu. Moje mišljenje.(imam samo ADRS2).
To vam znači puna kontrola kompanije,ili u novinarstvu cenzura. Onog momenta kada šef (ili neko viši od njega ) odredi da cijena ide do 500, to će se dogoditi. Do tada tko može čekati neka čeka , a tko ne može neka proda. Na ovom našem jadnom ZSE vladaju takvi zakoni, neovisno o dobrim ili lošim financijskim rezultatima.
Znači, otkup vlastith dionica završava sa 20.06.2021 (nisam siguran u datum ),pošto nema obavijesti o tome za narednu Glavnu sjednicu
Najavljena NLB dividenda je razočaravajuće niska. To vam je kao da Zaba ove godine da nekih 70-80 lipa po dionici. Tako da to i nije tamo dočekano kao sjajna vijest. Osim što je sitna ide još i u dva obroka.
Da, to je sitno , ali treba viditi kolika je NLB lanjska dobit tj. dali imaju od čega i podjeliti.
Meni nije bas jasno kakva su to prebacivanja.... ispada da je SNBA banka koju “nitko ne želi”?!
Pitam se, pitam se.... zašto?
Pa ima tu neka banka u stečaju kao manjinski suvlasnik, možda oni i još neki.... ili?
Ne brini ima zainteresiranih , samo svi bi oni kupili po 1 kn. / hrvatska posla /, a zatim se prikazali kao veliki investitori.
Samo treba skupiti 50,1% dionica, a to baš i nije lako .
Da Calypso ,slažem se sa Vama ,promjene su velike nakon jučerašnjog dana , tko je to mogao prodati.
Da li je vlasnik pod br.7 (objavljeno prije 15-tak dana ) isto igrač NK Osijeka,
Zanimljiva transakcija na SNBA... 80200 komada po 45kn...
Koliko vidim Mestrovic je kupio od ZABA/Moneta 38050 komada i konsolidirao ih pod svojim imenom... Sad je on #1 u Top10... A sad je pitanje tko je danas prodao 80200 komada, nitko osim Mestrovica i Madjara nema taj broj dionica kod sebe da bi se rijesili u jednoj blok transakciji... Ne znam sve tajne na ZSE, ali idem u smjeru da je ili Mestrovic prebacio 80200 komada na Madjare ili obratno... Vidjet cemo za par dana sta se to tocno desilo...
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Update - s obzirom da je protrgovano preko 5% dionica tvrtke, cl. 482 ZTK se aktivirao, tako da cemo kroz par dana vidjeti tko je tu sto kupio i od koga. Treba sad stiskati HANFU i ZSE da to objave.
Tko je prodao a tko je kupio na ovom našem burzi zvanom "ZSE " je nebitno, jer time ako žele samo zavaraju male dioničare. Sve su to igre bez granica. Važno da je ipak krenulo, samo da ne bude kao Karlovačaka banka. Nadam se da neće.
sad bi ih trebalo kaznit radi obavjesti na zse da prodaju dionice a stvari oni se samo šale
Dobro zapamtite, "Kada prvih 10 dioničara u nekoj firmi prodaju ,to je jasan znak za strong buy "
Čini se prema početnom trgovanju se da je ZABA trenutno u fokusu...pojelo nalog od 4000 komada za čas...prati li netko ovu dionicu...kakve su procijene....grafovi.
Što Vas to čudi; pa Podravka je 500 kuna a zadnji put je tu bila prije 14 god. ,Atgr na najvećim razinama, a Vi se čudite kako je Zaba na 56 kuna, a jedina prava dionica na ZSE koja se još nije vratila u svoje okvire prije corone.
Neka plate pošteno, recimo vrijednost book "pa neće upasti u neprilike". I kada postanu većinski vlasnici 50,05% , tada bi delistirali sa Burze i radili što ih je volja. To može prolaziti samo u "Lijepoj našoj ", gdje je sve dozvoljeno, normalno na "zakonski način".
Pitanje je sto je tu realan “Book”. Ja bih sve male banke značajno diskontirao jer se još uvijek stosta zna naći u njihovim bilancama odnosno jer su se do sada, uglavnom loše vodile.
Da, slažem se da je "book valid " varijabilna vrijednost, samo što su se naše banke ( one koje su se pravedno prodale ) išle oko 2 - 2,5 book.To se tako i u svijetu radi, normalno ima izuzetaka.Pa sad sračunajte koliko je to ?
A gle, to je posao ulagaca. Traženje prilika.... iako nerijetko bas zbog ovakvih prilika upadnu u neprilike.
Neka plate pošteno, recimo vrijednost book "pa neće upasti u neprilike". I kada postanu većinski vlasnici 50,05% , tada bi delistirali sa Burze i radili što ih je volja. To može prolaziti samo u "Lijepoj našoj ", gdje je sve dozvoljeno, normalno na "zakonski način".
Znaci, moje pjesme moji snovi....
Cudno, jer jos od kraja prosle godine meni dolaze informacije da Madjari snimaju banku i da se dovode odredjeni specijalisti radi ciscenja operativnog poslovanja. Ukoliko je ovo istina, ocito im se promijenila strategija. Potrosili su tu i vremena i novaca.
Mislili su je kupit po 50,00 kuna, ma nije SNBA kao i KABA. Treba se tu promučit da dobiješ 50,05% vlasništva. sve ispod toga je bezvrijedno.
To je bilo prije 2-3 god. , mislim da procijene uopće nije bilo - međutim ne mogu tvrditi sigurno.
Zadnje cijene na ZSE bile su oko 230 do 250 kuna, mogao sam prodati po toj cijeni. Nisam želio prodati po toj cijeni , pa makar sve izgubio. Mi mali dioničari tada nismo imali izbora, čak nam nisu ni ponudili otkup , kako ovi danas nude na Hmst i Kaba. Vidite otkad je Chag delistiran ne dobijamo više apsolutno nikakve obavijest, niti imaš ikakvih prava. Jad i bijeda današnje Hrvatske.
Uspoređujući sada HMST i CHAG mislim da su ovi na Hmst mnogo korektniji, radi onog što sam napisao u prethodnom postu.
Kao prvo , ovdje malih dioničara i nema , a ovo što je malo prestalo nije iz Dubrovnika,tako da tu reakcije preko Dulista i ne može ni biti.
Vi se čudite ovo što se događa sa HMST. Hrvatski zakoni ovo dozvoljavaju, ali pazite prije 7-8 mjeseci , mali dioničari mogli su prodati po 420,00 kuna - a to nisu napravili , sada ja vas pitam zašto to nisu napravili ? Normalno mislili su da će biti više, pohlepe- i sada je tu gdje smo.
Vidite ja sam dioničar CHAG , i ista stvar se dogodila na ovoj dionici , s tim da ja nisam imao mogućnost prodati po nekoj realnoj cijeni, a izlistavanje se dogodilo. To je očita pljačka , te sada većinski vlasnik de facto može raditi što god hoće, a mali dioničari gdje sam i ja , mogu gledati kako većinski vlasnik izvlači novac , a mi možemo samo glediti i plakati.
poštovani moderatore, - ako sam napisao da je CE.. muljaža , pa zar je to razlog za brisanje mojeg posta ?
Da,naravno da je to (Cerp ) muljaža, kada su oni počeli prodavati i ja sam uskočio u jeftini vlakić , međutim odmah su prekinuli sa time.
Vjerovatno je to bilo nekome namjenjeno.
Kolega Calypso, zaista odlično objašnjenje, zahvaljujem na Vašem trudu , slažem se u svemu sa Vama ,
samo ovdje se i CERP nešto pita - što će oni napraviti sa njihovim dionicama ?. Bili su počeli nešto sramežljivo prodavati ,te su odmah prestali .
Ako je Župić & p. prodali svoj dio , zašto se to ne vidi sada u vlasničkoj strukturi ???? ili je to samo igra.