Već dulje su u padu i prometi i cijene, iako ima firmi s odličnim rezultatima i potencijalom.
Bacite pogled na Silen, ÖÖD Group, Styledoubler, HUUM, Bikeep itd.
Već dulje su u padu i prometi i cijene, iako ima firmi s odličnim rezultatima i potencijalom.
Bacite pogled na Silen, ÖÖD Group, Styledoubler, HUUM, Bikeep itd.
taj AVENUE je ako se dobro sjećam od glavnog rusa. ispada da se firma čisti od svih dugova. treba biti oprezan ali meni ovo nema baš nekakve poveznice sa onim cirkusom na dalekovodu.
I čini mi pojavljivao u čudnim kombinacijama oko pokojne Hidroelektre.
Ako Paladina vrati barem pola od 10 milijuna EUR koje mazno iz IGH bit će to uskrsnuće..........
Kad bi svi paladine, radići, đukani i slični vratili što su maznuli, ostalo bi i za lijepu dividendu. Ali nekako mi se čini da će se prije Sunce krenut vrtiti oko Zemlje.
Bjeloruski diktator Lukašenko je pronašao "recept" za cijene. Jednostavno je zabranio bilo kakvo povišavanje cijena. Bilo kojih. Bilo čega. Odmah. Ne sutra. Danas. Neki koji su se usudili povisiti cijene su poslani na obradu u Državno odvjetništvo i vjerojatno će na sud.
Uz to je inflacija do srpnja 2022. iznosila 17%, dok je u istom razdoblju BDP pao za više od 5%. I sada ne mogu vraćati dugove.
Ali krvi ukrajinske bi se rado napili skupa s Rusima. Za to imaju snage, novaca i ambicija.
Da bar mi imamo nekog Plenkošenka, pa da svaka 2 tjedna zabranjuje cijenama goriva da rastu, a INA-i da prodaje plin kome hoće, ali se predomisli za 2-3 dana kad sazna da postoje tamo neke gluposti koje se zovu ugovori.
INSTITUT IGH, d.d. POTPISAO NOVI UGOVOR U SJEVERNOJ MAKEDONIJI VRIJEDNOSTI OKO 22,6 MILIJUNA EUR
Ukupna vrijednost ugovora iznosi 22.636.500,00 EUR (bez PDV-a), dok je udio INSTITUTA IGH, d.d. 8.742.500 EUR (bez PDV-a). Trajanje ugovora iznosi 58 mjeseci (Faza 1: faza pregovora, projektiranje i izvođenje u trajanju od 46 mjeseci i Faza 2: faza garantnog perioda u trajanju od 12 mjeseci). Memorandum INSTITUT IGH - visestrani (zse.hr)To im je trećina godišnjeg prihoda skoro a cijena dionice ništ...
Trećina godišnjeg prihoda, ali raspoređena na period od 5 godina
Bez obzira na to, ipak je jedan od većih ugovora zadnjih godina.
Za razliku od ex ministra koji nije znao što je sljeme i zabatni zid ili glavni projekt, Paladina bi pronašao način i pokrenuo obnovu Banije i ZG siguran sam 99,99%. Trenuto i izgleda buduće stanje je izbor između kriminala i nesposobnosti. Biraj!
Predlažem da se Paladinu pusti radit dvije godine.
Ako je iz posrnulog IGH uspio izvući 60 milijuna, koliki će tek dio od EU milijardi završiti kod njega?? Za sisanje love je dokazano sposoban.
kako nam može pomoći imenovanje bivšeg predsjednika uprave IGH, gdina Paladina na mjesto ministra gospodarstva
Kaže tć na Novoj TV da je IGH imao zavidne rezultate od 2014. do 2017. dok je Paladina bio tamo. I to mu je glava referenca za ministra... Pomoći će i nama kao građanima RH i IGH-u. Banija kao Kupari?
Kolega PILAPILA, pozdravljam Vaše praćenje teme i informiranje svih nas o novim poslovima, ali kad već navodite potencijalne ugovore, bilo bi korektno navoditi iznose koje će IGH eventualno zaraditi ako ipak jednom dobije ugovore, a ne procijenjene vrijednosti nabave.
Vjerujem da znate da procijenjena vrijednost nabave (PVN) u postupcima javne nabave ne znači gotovo ništa, odnosno da su ponude za poslove projektiranja i nadzora često i ispod 50% procjene.
Konkretno, u navedenom natječaju koji se odnosi na dokumentaciju za centar za zbrinjavanje radioaktivnog otpada, PVN uistinu iznosi 19.260.000,00 kn za sve grupe nabave. Međutim, na linku koji ste stavili je dostupan i zapisnik s otvaranja ponuda, gdje je vidljivo da je zajednica ponuditelja Enconet Consulting GmbH + IGH ponudila odraditi posao za 9.499.800,00 kn. Koji postotak od toga bi bio IGH-ov nisam našao, ali vjerojatno se i to može naći.
Drugi primjer je navedeni natječaj za studiju izvedivosti za prometnicu Kloštar-Križevci, za koju navodite PVN 1.400.000,00 kn, a ako IGH i dobije posao, ugovorit će ga za 637.125,00 kn, koliko je ponudio.
Slično je i sa svim ostalim natječajima koje navodite.
Dakle, daleko od toga da nisu potencijalno značajni poslovi, ali ukupni iznos koji je "u igri" za sami IGH je višestruko manji nego što navodite.
Na zalost dok renomirani ekonomisti pozivaju na sigurno ulaganje u nekretnine i skrinje za duboko nece tu biti velikog pomaka..
Kakav stručnjak, takvi su mu i savjeti... Baš šteta što nije uspio postati premijer.
Problem je samo što dobiva medijskog prostora.
Display MoreDisplay MoreEvo malo info o Funderbeamu... Tamo pomalo ulažem i trgujem od prve Includeove kampanje 2017.
Likvidnost je na Funderbeamu ipak nešto niža nego na ZSE
Npr. u zadnji 30 dana je ukupni promet bio malo veći od 1,1 mil. € (sve firme listane tamo, ne samo Include; ima ih preko 50).
Include je u zadnje vrijeme slabije likvidan: "Include 1" je protrgovan u vrijednosti 7,5k €, a "Include 2" 480€. Trenutne cijene su:
- "Include 1" 1,36€ (+36% u odnosu na početnu vrijednost od 1€)
- "Include 2" 1,68€ (-51% u odnosu na početnu vrijednost od 3,45€)
Najtrgovanije "dionice", tj. udjeli firmi (Silen, Ampler Bikes, HUUM, Bikeep) su imale ozbiljnije promete u rasponu 50k-270k €.
Trenutno, osim Includea, još 3 firme imaju aktivne crowd investing kampanje, uključujući i naš MIRET (eko tenisice).
P.S. na forumu postoji topic Funderbeam, ali je nelogično smješten (mislim pod "Tržišta kapitala - USA") pa je slabo aktivan, iako je u zadnje vrijeme povećan broj kampanja i naših firmi i generalno.
Znači ne isplati se još ulagat. Čini mi se ok priča to oko Mrvoša, ali mi se ne isplati zapet u nekoj nelikviduši dok divlja inflacija i kruži covid. Vele da je Funderbeam, među ostalim, i kao nekakva priprema za izlazak na ZSE. Pa možda tek onda neke novce gurnut unutra, za sad odustajem.
Ali hvala kolega za info
Definitivno se ne isplati kratkoročni trade jer je likvidnost niska pa s manje od 1000€ možete značajno utjecati na trenutnu cijenu. Ali kao sa svakim start-upom: što ranije uložite - veći je potencijal zarade.
"Samo" treba biti strpljivi i pogoditi onaj koji će uspjeti a ne propasti
Predlažem administratoru da prebaci ovaj topic u "Ostali oblici ulaganja" jer nema apsolutno nikakve veze s USA tržištem kapitala.
Inače, u zadnje vrijeme se dosta povećao broj kampanja i izlistavanja, a i novi direktor Funderbeam SEE je očito aktivan pa je i nekoliko naših firmi prikupljalo ili trenutno prikuplja investicije: Make IT Easy (MobilityOne), Include, Miret.
Škicam malo Funderbeam i Mrvošev Include. Čini mi se ok prilika obzirom na sav taj hype oko "zelenog", međutim nikad nisam trgovao preko Funderbeama.
Ima li tko iskustva, kolika je likvidnost tamo i kako se kreće cijena prva dva Includea?
Mislim na ovo:
Evo malo info o Funderbeamu... Tamo pomalo ulažem i trgujem od prve Includeove kampanje 2017.
Likvidnost je na Funderbeamu ipak nešto niža nego na ZSE
Npr. u zadnji 30 dana je ukupni promet bio malo veći od 1,1 mil. € (sve firme listane tamo, ne samo Include; ima ih preko 50).
Include je u zadnje vrijeme slabije likvidan: "Include 1" je protrgovan u vrijednosti 7,5k €, a "Include 2" 480€. Trenutne cijene su:
Najtrgovanije "dionice", tj. udjeli firmi (Silen, Ampler Bikes, HUUM, Bikeep) su imale ozbiljnije promete u rasponu 50k-270k €.
Trenutno, osim Includea, još 3 firme imaju aktivne crowd investing kampanje, uključujući i naš MIRET (eko tenisice).
P.S. na forumu postoji topic Funderbeam, ali je nelogično smješten (mislim pod "Tržišta kapitala - USA") pa je slabo aktivan, iako je u zadnje vrijeme povećan broj kampanja i naših firmi i generalno.
Svakom na volju... Meni ova prepucavanja ne znače ništa kao niti dnevne oscilacije cijene na ovim razinama.
Ja znam što sam kupio, usput rečeno zavidan broj 2xxx, i znam da će uskoro i cijena na lijepe razine... Sad, dali će to biti 3xx, 4xx ili 1xxx ne znam, ali više od ovoga hoće
Ovo vam je kao Rimac u auto industriji ... Imaju know-how i to je najvrijednije a ne neka poslovna zgrada
Ako se već povlači paralela s autoindustrijom, IGH je primjerenije usporediti s npr. Chryslerom nego s Rimcem.
Sad kad je B2 kapital preuzeo upravnu zgradu i ostale objekte u Rakušinoj 1, bilo bi lijepo da objave koliki najam IGH plaća za njih i kako će to utjecati na cash flow i račun dobiti i gubitka.
Znači sada ide nadzor ako je to istina... Iako mi nije jasno kako to može vrijediti kada se s radovima mora početi u roku dvije godine od pravomoćnosti dozvole ...
Dovoljno je prijaviti gradilište da dozvola bude "konzumirana", a nakon toga nema roka za završetak građenja.
Projekt druge cijevi tunela je IGH izradio, ishodio građevinsku dozvolu i naplatio 2012.-2014.