1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. gigic23

Posts by gigic23

• DRY BULK

• gigic23
    • May 11, 2022 at 2:04 PM

Uz dužno poštovanje ne bi želio za dobrobit zdravlja SVIH nas stavljati gornje vozarine sa npr diskontom od 40 - 50% u eventualnu prosječnu vozarinu po brodu. Takva računica bi mogla povećati HDL, a smanjiti LDL pa bi Beroš ostao ministar a Marić dobio migrenu :) :thumbup: <3

p.s. One iznad Jaskovog posta a i BDI nisam pogodio

• DRY BULK

• gigic23
    • May 11, 2022 at 1:21 PM
    Quote from jasko

Šu šu šuška se da BDI ide na 8000............. ;)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Evo malo u dokolici povjesna analitika i usporedba sa sadašnjosću

Po starom izračunu najviši BDI 20.05.2008 11.793 a sto bi po danasnjem računanju bilo 13.495.

Po današnjem izracunu najvisi BDI bi bio onaj od 05.06.2008 koji je tada bio 11.689, a danas bi bio 13.751.

Ajme meni gdje smo mi od toga, zato ostavite svaku nadu........

Files

Screenshot_20220511-130952_Excel.jpg 134.77 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• gigic23
    • May 11, 2022 at 12:19 PM

Evo nama danas BDI između 3040 i 3050 ako Bog da.

Čini se da SVE ide u dobrom smjeru, pa baš zato treba biti skrušeno oprezan i pažljivo mjerkati plodove :) <3 :saint: :thumbup:

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• gigic23
    • May 9, 2022 at 1:02 PM

Nakon potrošenih silnih nickova uvijek ostaje trolanje pod novim i uvijek Sam protiv Svih.

Hmmmmmm na koji prethodni Nick ovov podsjeća.

Ali o bivšima sve najbolje, a ostali bez institucionalaca u nove zajedničke pobjede, pa makar zbog Velikih rizika P/E bio cca 2,5 - 3, 00 a EV/EBITDA cca 3,50 - 4,00, a Cash/dioni ????

DPS?????

:) <3 :saint: :!:

• DRY BULK

• gigic23
    • May 9, 2022 at 12:08 PM

Malo cape +10%

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• gigic23
    • May 7, 2022 at 1:27 PM
    Quote from jasko

Pogledajte procjenu VesselsValue za AP Ston..........

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

On the Supramax sector, Amoysailing Maritime sold their “Amoy Dream” 56/2010 Xiamen, China (SS 07/2025, DD 05/2023, BWTS fitted) to Chinese buyers for USD 17 mill. Note that a week ago, the two-years-younger “Asian Champion” 56/2012 Cosco, China (SS/DD 07/2022) was sold at USD 19,25 mill.

Jeli netko pokušao izračunati cash flow do potencijalne isporuke broda :) :thumbup: <3

Hvala

Files

Screenshot_20220507-132812_Acrobat for Samsung.jpg 329.45 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• gigic23
    • May 6, 2022 at 10:13 AM

Evo u privitku Cleavesov izračun za peer grupu uključivo naravno i Eagle bulk. Po njima trenutačno P/NAV za Eagle cca 0,92, a zarada u Q1 je cca 5$ na cijenu dionice od 67$

Za AP se lako izračuna

Files

Screenshot_20220506-100804_Acrobat for Samsung.jpg 291.17 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• gigic23
    • May 6, 2022 at 9:49 AM

Objektivnosti radi imaju isključivo ultramaxe/supramaxe i ponešto drugačiji način ugovaranja.

A što se tiče valuacije i prinosa jednostavno je izračunati :) :thumbup:

Files

Screenshot_20220506-094525_Chrome.jpg 33.56 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• gigic23
    • May 2, 2022 at 2:10 PM
    Quote from Chuck
    Quote from gigic23

Bit će zanimljivo vidjeti koliko Ti je dionica AP iz trezora prodala i po kojoj cijeni. Naravno to bi danas trebali učiniti, kako mi se čini :) 8)

Kupio sam dionica od Atlantske plovidbe u petak

Kakve ja veze imam sa trezorom Atlantske plovidbe, ne razumijem, a uopće me ni ne zanima? Ne znam ni tko si ti (vidim da smo na Ti), jer sam na forumu tek par mjeseci. Morat ću pročitati ovu i temu Atlantska plovidba od početka.

Nebitno mi je da li su u igri dionice Atlatske plovidbe, Jadroplova, Tankerske, HT-a, SPAN-a u dok zarađujem novce prodajom po višoj cijeni.

Buy low sell high, It's my moto

Ono sto je zanimljivo je da su dosta komentatora ovdje insajderi sa povlaštenim informacijama i znaju unaprijed sto će se dogoditi, kao zaključnu cijenu dionice pojedinog dana, kada trezor prodaje dionice, da li će biti dividenda i kolika će biti, ali to je druga tema.

Display More

Sve je moguće ali Ti si napisao citiram

"Kupio sam dionica od Atlantske plovidbe u petak, pa cu ih prodati kada porastu."

dovršen Citat.

E sada tko je insider???

• DRY BULK

• gigic23
    • May 2, 2022 at 1:25 PM
    Quote from Chuck
    Quote from gigic23

Ti si kao i "UVIJEK" u pravu, intuicija??

• Monday 2 May (early May bank holiday)

NE, konstatirali smo da treba raditi suprotno od onog sto pisem i dobitak je zagarantiran.

Kupio sam dionica od Atlantske plovidbe u petak, pa cu ih prodati kada porastu.

Tome burza i sluzi, zar ne? buy low sell high

Ne obrnuto

Bit će zanimljivo vidjeti koliko Ti je dionica AP iz trezora prodala i po kojoj cijeni. Naravno to bi danas trebali učiniti, kako mi se čini :) 8)

Kupio sam dionica od Atlantske plovidbe u petak

• DRY BULK

• gigic23
    • May 2, 2022 at 12:41 PM
    Quote from Chuck

Vozarine danas? Neradni dan?

Ti si kao i "UVIJEK" u pravu, intuicija??

• Monday 2 May (early May bank holiday)

• gigic23
    • April 19, 2022 at 8:03 PM

Zaista je zanimljivo gledati, slušati, učiti i naućiti kako treba, bi se trebalo i/ili će trebati.

I najbolje od svega sve to besplatno :) 8) :saint: <3

p.s. I to sve kao da je uloženo 200 - 400 k kn u dionice npr JDPL

• gigic23
    • April 19, 2022 at 5:52 PM

Hm, matematika je egzaktna nauka. Kako se da razumjeti brod plovi i zarađuje!!! Kolika je onda ukupna prodajna cijena??

• gigic23
    • April 13, 2022 at 9:48 AM

Evo malo pogleda u retrovizor vezanih uz izvedbu dionice kroz zadnjih 5 kvartala.

Kumulativni rast cca 218%

Promet cca 224 mil. kn

Ajmo promatrat :)

p.s. Kako ono kaže kolega Migra, a možda je u pravu :/ ili nije 8o " Naplatit će strpljivi"

Files

Screenshot_20220413-093654_Excel.jpg 174.69 kB – 0 Downloads Screenshot_20220413-093755_Excel.jpg 177.5 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• gigic23
    • April 11, 2022 at 6:32 PM

Furthermore, Russian coal is primarily supplied to Japan from Vostochny and Vanino in Russia's far east, according to media reports. Thus, more coal supplied from either Australia or Indonesia would therefore increase tonne-mile shipping demand. Of note, Australia and Indonesia supply Japan with 110mt and 26mt of coal on average, respectively, which account for 60% and 15% of Japan’s total coal imports. In addition, Panamax vessels account for 55% of coal shipped from Russia to Japan, according to our AIS data. As Japan seeks to move away from Russian coal, a shift to more coal imports from either Australian or Indonesian would likely benefit Panamax vessels going forward.

• gigic23
    • March 15, 2022 at 5:33 PM

Ne bi se štel mješati, ali ajde da malo suportiramo oba tabora :) <3 .

Znači tzv institucionalci su od pocetka 2021 godine "okitili" male sa cca 9% tem. kapitala. Priznajem da su pogodili tajming i ostavili "male" na milost i nemilost marketa, uključivo trenutačne vozarine, futurese, stanje casha, stanje netto duga, P/E forward, EV/EBITDA fwd itd.

A još uz to i bajanja o contractima za novogradnje hipotetskoj dividendi itd. Nije to institucionalcima lagano za sagledati, izracunati, a kamoli staviti u pravi kontekst.

Jesu Vas nakitili, ali stoijčki ste izdržali. Tko preživi pričat će. Samo <3 :saint:

• gigic23
    • March 14, 2022 at 9:23 PM
    Analitičari InterCapitala izračunali s kolikim maržama rade tvrtke čije su dionice hrvatski 'blue chipovi'
    Objavom svih rezultata za fiskalnu 2021. sastavnica indeksa CROBEX10, analitičari InterCapitala napravili su za tportal pregled promjene njihove EBITDA i…
    www.tportal.hr

Malo za komparaciju

:!: :?: :thumbup:

Files

Screenshot_20220314-211653_Chrome.jpg 79.93 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• gigic23
    • March 9, 2022 at 9:28 AM
    Quote from jasko

Ajmo bacit oko na pokazatelje...........

😎👍

Files

Screenshot_20220309-092442_Samsung Internet.jpg 81.54 kB – 0 Downloads Screenshot_20220309-093436_Acrobat for Samsung.jpg 192.44 kB – 0 Downloads Screenshot_20220309-093516_Acrobat for Samsung.jpg 162.61 kB – 0 Downloads

• gigic23
    • March 5, 2022 at 2:53 PM

Neke stvari je vrlo teško predvidjeti u praksi =O a još teze naučiti na forumu :( . I da naravno da je SVE uzročno posljedično na svaki naćin. Karantene, nezgode, bolesti, ne daj Bože smrti, ratovi itd.

Sve to dragi forumaši uttječe, može utjecati ili možda je ili djelomično ili uopće nije utjecalo upravo i na utilizaciju.

Između ostalog ili upravo i zbog toga je ovo "teška i komplicirana" branša.

Papir trpi puno toga, pogotovo brojeva i pretpostavki.

"Welcome to the real World"

:) :saint: :thumbup: <3

p.s. Neki puta su pretpostavke navedene pod točkama i na zadnjem mjestu najbliže istini

• gigic23
    • March 5, 2022 at 12:22 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from mitkko

Bilo mi je neobično kako su sada u FI za Q4 objavili tako dobru utilizaciju na razini godine, a znamo da je u Q3 bila dosta loša utilizacija pa sam to išao provjeriti i zaključio da definitivno imaju grešku u FI za Q4.

Ako uzmemo podatke o utilizaciji za sve kvartale u 2021., može se vidjeti da je očigledna greška u podacima za Q4. Prema podacima u tom FI bi ispalo da je utilizacija u Q4 bila 110%!?! Zato utilizacija na razini godine nikako ne može biti 95%.

Pogledajte tablicu:

Pretpostavljam da je utilizacija u Q4 bila ipak nešto bolja nego u Q3 kada su bila veća zagušenja luka i borba sa COVID-om, zato sam pretpostavio da je utilizacija u Q4 bila između one u Q2 i Q3, dakle oko 86%, što onda na razini godine daje utilizaciju od 89%.

Još me zanimalo kolika je bila utilizacija ovih brodova koji su u kratkoročnom najmu (da bih te podatke mogao usporediti sa JDPL) pa sam vrlo grubom računicom došao do sljedećeg:

Ako uzmemo da je 6 brodova u dugoročnom najmu (tek nedavno su dva broda pala na ispod godinu dana pa u FI piše drugačije, ali to trenutno ne mijenja ništa na stvari), njihova utilizacija je 100%.

Ako uzmemo da je 6 brodova u kratkoročnom najmu, a uzevši u obzir podatak u ukupnoj utilizaciji flote od 89% iz tablice iznad, mogu zaključiti da utilizacija tih brodova mora biti oko 78%.

Mišljenja?

Display More

To s utilizacijom sam primjetio odma isti dan mislio sam pisati o tome, ali rekao sam sam sebi ajde da pricekam bas me zanima tko ce to vidjeti i komentirati, tko drugi nego ti na kraju, nitko drugi u 5 dana nije to primjetio toliko o tome koliko ljudi obradjuju pojedina izvjesca, pogleda se dobit i krene dalje u vecini slucajeva ;(

Sta se tice toga naravno da teoretski ne moze bit moguce da bude 110% ili je greska u Q3 ili Q4 prijavljene utilizacije ili je mozda neka stvar nekog nacina vodjenja prihoda ovisno kako je ugovor slozen, uvijek neka dodatna nagadjanja kad ne znas kako oni to racunaju da su dobili 110%, mislim da ne mozes za 6 brodova uzest da su u 100% utilizaciji jer ugovorno je mozda drugacije odredjeno za neke stavke koje utjecu na placanje najamnine pa s time i utilizaciju nikad ne znas, uostalom ne mozes uzest nikakvu pretpostavku kakva je utilizacija kratkotrajnih brodova u Q4, kad ne znas kako i zbog cega je utilizacija pala u Q3 da bi uzeo pretpostavku od toga za Q4, po meni jedina realna prepostavka je da je utilizacija vezana za dugorocni atpl i i svjetski prosjek 95-100%, sve ostalo je mislim neka anomalija koja se ne bi trebala uzest u obzir buduceg ocekivanja kao nesto sta je pravilo, vec iznimka dok se ne dokaze suprotno.

Display More

Logično je da je konačni prikaz utilizacije na godišnjem nivou točan i nedvojben, a kvartalna utilizacija su prolazna vremena koja iz niza faktora i razloga mogu biti samo trenutačna indikacija.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt