Jedan lijepi Korporativni video 2022
Kao da je korporativni video izazvao muku kod pojedinih dioničara - s obzirom na kretanje cijene zadnjih par dana...
Jedan lijepi Korporativni video 2022
Kao da je korporativni video izazvao muku kod pojedinih dioničara - s obzirom na kretanje cijene zadnjih par dana...
Više u Jutarnjem, no za sve koji ne znaju koji je % prodaje maloprodaji:
“Tako, Secerana nece biti u problemu jer cijena jest smanjena za maloprodaju, ali ne za industriju kojoj odlazi 80 posto.”
Propustio sam prodati TNSA, stariji će se sjećati...
AZ 30. i 31.8. nije prodao ništa. Kada je tako i oni čekaju bolju cijenu. Čak ni ono što sam potcrtao.
oni baš jako brinu za bolju cijenu, sveukupno imaju još 300k kuna, mislim da im je 40 ok za izaći, oni su valjda samo poslužili da održavaju dionicu što duže na ovome nivou dok traje PSN
ne bi me iznenadilo da kupuje i kralj ili netko od podanika za njega
Slažem se, njima 300kkn ništa ne znači i prije su ih "palili".
Sjela divka, 8,9kn neoporezivo.
Izgleda da netko je cekao divku i sada zurno zeli van. Dva veca naloga na 300 i 302kn (ukupno 630 komada) - ranije se stavljamo po 50kom.
Što god da naprave meni ulijevaju povjerenje za razliku recimo od Podravke.
ide turistička sezona i trebaju ojačati ostale sektore
Stvarno jaka analiza…
Generalno dobro da se rjesavaju non core poslovanja, no ceka se jaka akvizicija Atlantica.
Meni ovo jučerašnje rješenje izgleda više dobro nego loše.
Visoki trgovački sud Republike Hrvatske>>>Odbija se žalba vjerovnika ERSTE & STEIERMÄRKISCHE BANK d.d. kao neosnovana i potvrđuje rješenje Trgovačkog suda u Zagrebu.... ...tako je prvostupanjski sud riješio jer su na ročištu za glasovanje o planu restrukturiranja vjerovnici većinom propisanom člankom 59. stavkom 2. Stečajnog zakona („Narodne novine” broj 71/15 i 104/17) prihvatili plan restrukturiranja, a sud je utvrdio da ne postoje okolnosti iz članka 61. stavka 1. točke 1. do 4. Stečajnog zakona zbog kojih bi mogao odbiti utvrditi prihvaćanje plana restrukturiranja i potvrdu predstečajnog sporazuma. Osim toga, prema shvaćanju prvostupanjskog suda postoje općepoznate okolnosti (pandemija izazvana bolešću Covid 19 i potresa koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020. zbog čega je sud bio zatvoren) zbog kojih predstečajni postupak nije bio dovršen u roku iz članka 63. stavka 1. Stečajnog zakona pa zato, unatoč proteka roka određenog tom zakonskom odredbom, sud nije obustavio predstečajni postupak.
Da ponovimo još neke brojke koje se navode:
"11. Jednako tako, iz plana restrukturiranja proizlazi vjerojatnost da će njegova
provedba omogućiti sposobnost za plaćanje dužniku do kraja tekuće godine i u
sljedeće dvije kalendarske godine. Naime, kao što to i prvostupanjski sud pravilno
navodi na str. 42. pobijanog rješenja, iz točke 7. plana restrukturiranja (str. 2189-
2191. spisa) proizlazi da je dužnik predvidio poslovne prihode u 2022. godini u
iznosu od 1.500.000,00 kn, a u 2023. godini u iznosu od 1.750.000,00 kn dok rashodi
u navedenom razdoblju iznose 940.000,00 kn (za 2022. godinu) i 760.000,00 kn (za
2023. godinu) tako da ukupan novčani tok za 2022. godinu iznosi 560.000,00 kn, a
za 2023. godinu 990.000,00 kn odnosno dužnik bi na kraju tog razdoblja prema planu
restrukturiranja sa str. 2191. spisa raspolagao s iznosom od 1.614.306,00 kn (2022.
godine) i 2.604.306,00 kn (2023. godine). Slijedom navedenog, kako iz plana
restrukturiranja proizlazi da će njegova provedba omogućiti dužniku sposobnost za
plaćanje u naredne dvije kalendarske godine, to u konkretnom predmetu ne postoji ni
vjerojatnost iz članka 61. stavka 1. točke 2. Stečajnog zakona prema kojoj bi sud
mogao odbiti prihvatiti plan restrukturiranja i odbiti potvrditi predstečajni sporazum."
Tko je sve procitao?!
Znam jos malo manje nego prije. 😁
Tablica tražbina. Traženih i osporenih. Pozivaju se oni kojima je osporeno da se žale. Pretpostavlja da to ide na VTS a VTS će to najvherojatnije vratiti kao neosnovano. I poziva one kojima je osporena tražbina da zapravo pokrenu parnicu mimo predstečaja jer sud hoiće zavrsiti predstecaj
Hvala, to vidjeh, osporenih je hrpa, no zanimaju nas vjerojavatno sve ovi veci (citaj KF i drustvo iznad 5mil kn). Na kraju citam ovo kao odlicno, no kako rekoh krhko je znanje
Tko je sve procitao?!
Znam jos malo manje nego prije. 😁
Što je bilo sa onim poduzetnikom za kojim se tragalo po sjeverozapadu Hrvatske, tko mu je bez kontrole dijelio novac, s kojim gubitkom je završila ta priča, i tko jamči da se to neće opet ponoviti. Nisu se proslavili ni sa poslovima u Turskoj. To su rizici ove dionice? 😁
Kako se nisu proslavili sa poslovima u Turskoj. Evo citat iz novog izvjestaja.
"Na pozitivan financijski rezultat Grupe u visini od 8.194.077 kuna u najvećoj mjeri utjecalo je povećanje prodaje. Ono što je bitno istaknuti da su sve naše tvrtke u prošloj godini ostvarile pozitivan rezultat u poslovanju, a najveći rast ostvarila je tvrtka Bc Institut Tarim Urunleri Ltd.,Ankara u Turskoj."
Da, lijepo stoje u izvjestaju stoje i prihodi prodaje po regijama, gdje je prodaja izvan EU preko 42mil kn 👍 (vs. 37mil lani). Bombon
Prati li itko vise situaciju ovdje?
Pa BVPS im je 1055kn, samo malo likvidnosti i za čas smo na cca 500kn👍
Vecina nije ni pogledala FI BCIN-a. No kada se otvori onda će svi htjeti biti unutra. Ostaje pitanje vremenskog horizonta, no meni se ne žuri. Možda dođe i vrijeme kada se Škoro odluči na prodaju, taj dio bi bio zanimljiv.
Ostavimo samo ove dvije slike ovdje.
Cijelu proslu godinu(2021.) je protrgovano 1150 kom dionica po prosjecnoj cijeni od 248kn, ove godine vec 650 po prosjecnoj cijeni 259kn.
Vecih kolicina ima, samo treba podici cijenu
Za prodaju vecih kolicina treba dosta dici letvicu. Ne namjeravam prodavati do najmanje 2x trenutna cijena. Ovo su i dalje “smijesne” cijene.
Ekipa koja prati zna sve pluseve i minuse, na papiru jedna od najboljih dionica – za lijene malo nabacenih brojki (FI2020):
– koeficijent ubrzane likvidnosti 1,4
– koef. tekuće likv 3,7!
– koef. financiranja 0,36
– zadržana dobit 86 mil kn!
Izazovi vlasničke strukture i dalje stoje.
Jučer prošli lijepih 500+ komada, čim su malo spustili letvicu.
Većih količina nema i ovo je dionica za ostaviti djeci.
Samo se amerikanac imao pravo zaliti ovom sufu da je izgubio lovu. Po ugovoru izmedu HR i USA stiti se USA drzavljane. Sa da je RH rekla ajde prika prestani se zaliti mi cemo tebe rijesiti a ostali namaju pravo zalbe.
kako je Ugovor iznad zakona?
Svi se žale na stanje u hrvatskom pravosuđu, a onda kada se zapravo ukaže prilika za nekim konkretnim landmark caseom kojim bi se dala određena sigurnost ulagačima kako trenutnim tako i potencijalnim (kao potencijalno ovdje) , onda se mijenja film u "di ćeš protiv velikih samo gubiš vrijeme i novce". Neovisno o ishodu te priče zar nije pozitivno za svih na ovoj burzi da se "mali" počnu zauzimati za svoje interese pravnim putem?
Apsolutno podržavam. Neće nam (mali dioničari) biti bolje dok ne shvatimo da ipak imamo neku moć promjene i dok se ne borimo za svoja prava. Neće uvijek biti pozitivno, no treba se boriti. Čestitke kolegama koji su podnijeli tužbu.
Na razini godine raste skoro 40%, PSN izgleda pozitivnije nego prije, ima razloga za optimizam, no VIRO e uvijek znao iznenaditi u oba smjera.
P.s. Nisam znao da je docentska plaća tako visoka :0
Cijene šećera na burzi neprestano rastu. Kod nas nije ugovoreno puno toga ali izgleda da ipak dolaze bolji dani. Viro čini se ipak uspješno ide kroz psn. Ima tko kakvo mišljenje?
Kolega, znam da sam jedino 56 posto u minusu.
Ako će vam biti lakše ja sam 61% minus ovdje, na plitkoj burzi gdje svi samo "zarađuju" na svim dionicama
Uz manje pomake i dalje uspavana ljepotica. Trguje se na cca 25% BV, nakon smanjenja revalorizacijskih rezervi i dalje daleko podcijenjena. Posluju pozitivno, ostaje vidjeti efekt corone, no u njihovoj industriji bi trebalo biti i pozitivnih efekata.
Temeljni kapital+zadržana dobit+rezerve iz dobiti - sve obaveze = 412kn po dionici??!