Nisam siguran da li dobro pamtim, ali bilo je nešto kao pravilo, ne samo kod nas, da su prihodi od naknada najveći prihodi banaka.
E, sad, u ovolikom rasponu između kamatnih stopa, je li ostalo baš tako.
2018 2019
Kamatni prihodi 001 648.819.000 622.605.735
(Kamatni rashodi) 002 110.090.608 77.148.529
(Rashodi od temeljnog kapitala koji se vraća na zahtjev) 003 - -
Prihodi od dividende 004 982.314 3.645.670
Prihodi od naknada i provizija 005 534.332.324 539.380.118
Rashodi od naknada i provizija) 006 321.996.207 325.301.350
Posts by abc1
-
-
Kamatna stopa će biti smanjena, uz ono smanjenje u srpnju, za 0,11 po....😳😳😳
Pa nema banka prihod samo od kamata, nadju oni načina da vam naplate svaku sitnicu koju koristite kod njih. Skupili su več preko 2158 kn/sh..👍👍👍
primijetio sam davno da su im prihodi od naknada i provizija skoro izjednačeni s kamatnim prihodima, kao i sve banke našli su oni načina kako uzimati klijentima pomalo
Nisam siguran da li dobro pamtim, ali bilo je nešto kao pravilo, ne samo kod nas, da su prihodi od naknada najveći prihodi banaka.
E, sad, u ovolikom rasponu između kamatnih stopa, je li ostalo baš tako.
-
Dalekovod vrijedi koliko mu se umanji dug i to utjece na cijenu dionice. Trenutna od 7,x kuna mislim da je maksimalna cijena od ovog trenutka do iduce objave izvjestaja.
Ne, ne, to je previše jednostavno.
-
CERP odustao od prodaje?
A možda se odgovarajući nije najavio?
-
Kada još jednom netko spomene neke tamo otkupe kao INA i slično, neka, ako je političar, bar prestane laprdati idiotarije i sve nas teško omalovažavati, a ako je građanin u obližnju ustanovu za teže mentalne probleme.
Zašto baš INA, zašto ne HT, zašto ne Zaba, zašto ne PBZ, a zašto ne.....(nastavi niz), zašto ne ?
-
Život je poput vožnje biciklom. Kako bi zadržali ravnotežu, morate se kretati..
Joj, ne spominji to sa biciklom, to je znao reći naš stari filozof Kutle.
-
Možda opet HŽ, ZET i takvi nekakvi.
Hvala na grafu.
-
Zato jer poveži malo sa Kutlom, paškim rebrima, H1, to je samo ono što mi prvo pada na pamet.
-
Ma jasno da to uopće ne dolazi u obzir, pričam samo teoretski.
A netko priča iz praktičnih razloga.
kao ideja, u osnovi je to ok, isto kako su to obećali i HPB sa H1
HPB i H1, to su velike (možda ipak male) priče za sebe.
-
Ta zamisao o stečaju je jako zgodna i meni zanimljiva teorija o načinu razmišljanja, jer otvara sasvim nove teoretske poglede na sve, uopće.
Iako je kod banaka sve moguće, nikako ne vjerujem da bi se to Zabi isplatilo. Sasvim je jasno da bi dečki od svih onih koji bi dobili velike ili malo manje bonuse to olako prebolili.
-
Ma, gledajte, sa malo sredstava sam ušao, očekujem puta dva, pa da si negdje kupim "fiću" u ime moje starosti i vlastite bedastoće.
-
Nisam niti malo zavidan, pa mnogi tu rade o velikim brojem dionca, pa samim time i o dosta sredstava. Ja nisam taj, pa što onda.
Idemo kratko, , kada se nekoliko brokeraja malo popričaju za ručkom, ne mogu sve, ali mogu dovoljno. U interesu samih sobom ili svojih klijenata.
-
@toulen
"Inače - ERNT je prva dionica koje sam ikada kupio - 2006 oko 2000 kn i kasnije prodao prije krize 2008-9. Gdje je danas cijena dosta govori o tome koliko su realno napredovali. Ali ne znači da neće."
Malo duža je priča, a i malo šira.
Gazde su kupile TESLU iz razloga da mogu sa starom tehnologijom ući na veliko tržište "RUSKO".
Normalno, iscijedili su što god se moglo, ne samo kroz dividendu, to su i dioničarima obilno dali, već kroz raznorazne naknade matici.
Nikakve to sve skupa nema veze sa cijenom na ZSE burzi, stotine primjera govori o tome da su mnoge dionice doživjele težak pad.
-
Victoriya Boklag
Joj, to je jedna prekrasna žena, ma i svoju ostavim radi nje.
-
Barikb apsolutno se slažem sa Vama. diplomaje preduvijet ne samo za ERNT nego za sve.
nadam se damo da imate pravu "sveučilišnu" diplomu, a ne sa višoh školica poput TVZa, Verna, ZSEMa i slično
Jako je teško razlikovati znanja, nakon kojekakvih cjenika na raznim velikim i službenim fakultetima, i onima koji se legalno plaćaju.
Bar ponešto to ovisi i o pojedincima.
-
+OPTE +++
I ja bi još malo, ali ja sam jako mali "dijoničar",sredstava više nemam, a bubreg ne mogu prodati jer imam odavno sa time neke manje probleme.
Još da pokušam onu staru "bubreg pod muda"? Molim mišljenja.
-
pa to će biti love u svakom gepeku kada ovo stigne
Ako stigne......možda oni odluče to dovest sami.......ko fol da brže stigne.....a i ne može to svako prevozit......morate imat certifikat "iskusnog, dokazanog, odanog lopova".......
Poznati su naši dobrovoljci za transportne usluge.
-
Polako, polako, pa strategija postoji, čemu brige?
-
ja ne vidim od koga bi oni mogli još sakupiti za istiskivanje, ovi među prvima mi se ne čine kao kandidati za prodaju po simboličnim, da ne kažem neku drugu riječ, cijenama
Zar tim Šolama nije naše pravosuđe još pokazalo zube?
-
Lagano sve raprodajem što mi je na "dobroj cijeni" budući ocekujem pad vanjskih burzi jer su sve pozitivne vijesti izašle i većina ulagača očekuje rast...fokus će se prebacit na fundamente i ekonomiju, a koji nisu bajni...također IT sektor bi se mogao korigirat i povuć ostale dolje...
Pretpostavljam da će ZSE pratiti vanjska tržišta, a možda i neće...bumo vidili
A kako sam već u godinama, kada je to ZSE pratila vanjska tržišta? Mislim da je to više puta bilo suprotno nego što se to pratilo.
Pa niti ne znam zašto bi ih se pratilo, jako mala bara sa jako specifičnim "našim narodnim običajima".