1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. abc1

Posts by abc1

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• abc1
    • March 14, 2023 at 1:39 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from abc1

Ajde opet ja.

Privatno sam ponekada bio dosta zadužen.

Ako moj izračun ne bi izdržao porast kamatne stope za, reciomo, jedan ili dva posto, ja bi to morao znati izdržati, prtetpostaviti, ukalkulirati, ili to ne učiniti itd.

To pretpostavlja da su velika većina ekonomskih subjekata na rubu? Ili ništa ne znaju?

Recimo i HT i ERNT su puni casha, ne treba ih se ticati porast kamatnih stopa, ali padaju.

Znam da su ovo prejednostavne stvari za velike fin. analize, ali evo.

Display More

Ovi što su puni keša, gdje drže taj keš? na više banaka?

Do kojeg iznosa im je osiguran taj keš ?

Display More

Ma, nikako se ne želim natezati, ali ispada da je radi nesigurnosti banaka, što postoji, sigurnije imati kredit nego cash.

Pa u krajnjem slučaju zakopati sa zlatom u ćup pa u dvorište, ili u derivate?

Zbilj ne mudrujem.

• abc1
    • March 14, 2023 at 10:06 AM
    Quote from Manu
    Quote from abc1

Slabo ja to sve.

Nikako da skužim kako bi fedove kamatne stope bile u odnosu sa time da bi, recimo, povečana isplata dividende zabe bitno mogla pomoći unicred-u, pa onda i cijena ulpl na zse, pa onda i atpl na zse, itd, itd. pa svima nama na tom našem zse.

Kako to fed utječe, recimo na kutjevo? adrs, atgr, bcin?

Pomagajte.

Barem u odnosu na brodare je veza očita. Fed utječe na libor a brodari se većinom zadužuju prema kamati libor+nešto. Slično vrijedi i za banke. I tako je otprilike sve povezano. Jedino što je ponegdje poneka karika više u lancu.

Ajde opet ja.

Privatno sam ponekada bio dosta zadužen.

Ako moj izračun ne bi izdržao porast kamatne stope za, reciomo, jedan ili dva posto, ja bi to morao znati izdržati, prtetpostaviti, ukalkulirati, ili to ne učiniti itd.

To pretpostavlja da su velika većina ekonomskih subjekata na rubu? Ili ništa ne znaju?

Recimo i HT i ERNT su puni casha, ne treba ih se ticati porast kamatnih stopa, ali padaju.

Znam da su ovo prejednostavne stvari za velike fin. analize, ali evo.

• abc1
    • March 13, 2023 at 10:33 PM

Slabo ja to sve.

Nikako da skužim kako bi fedove kamatne stope bile u odnosu sa time da bi, recimo, povečana isplata dividende zabe bitno mogla pomoći unicred-u, pa onda i cijena ulpl na zse, pa onda i atpl na zse, itd, itd. pa svima nama na tom našem zse.

Kako to fed utječe, recimo na kutjevo? adrs, atgr, bcin?

Pomagajte.

• abc1
    • March 11, 2023 at 7:57 PM
    Quote from Normani
    Quote from abc1

Ne vidim tko bi se to od stranih investitora sada mogao povući sa ZSE?

Stalno se koristi taj odsjaj velikih svjetskih turbulencija na naše tržište. Na pad svakako, na rast nikako.

To samo ja.

Zar postoje strani investitori u smislu držanja RH dionica na ZSE u nekom spomena vrijednom postotku? Nije mi poznato. Molim da me prosvijetlite, možda jednostavno nisam informiran.

Što se tiče turbulencija, koliko sam primijetio, ZSE se u novije doba djelomično distancirala od slijepog praćenja prekobarskih burzovnih događaja i sl.

Da, zato što ih nema, a svi galamite kako se sve to nas direktno tiče. Možda će malo okrznuti poznati naš izvoz, a ne znam.

• abc1
    • March 11, 2023 at 5:55 PM

Ne vidim tko bi se to od stranih investitora sada mogao povući sa ZSE?

Stalno se koristi taj odsjaj velikih svjetskih turbulencija na naše tržište. Na pad svakako, na rast nikako.

To samo ja.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• abc1
    • March 3, 2023 at 4:58 AM
    Quote from harpun

ni a o dividendi

https://www.poslovni.hr/hrvatska/nakon…trzistu-4378774

Ne znam jeli više lip ili poslušan.

• Što smo danas tržili

• abc1
    • March 2, 2023 at 12:23 PM

Ja zgrabio 8 komada SNBA po 5,85

He, he.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• abc1
    • March 1, 2023 at 12:58 PM

Nije za tehničare, ali možda za one druge.

Sve je tako, ako više nama kostura, a državna je firma.

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• abc1
    • February 22, 2023 at 11:00 AM

Ja ne vidim paniku.

O Bjelorusiji se melje kao da je tih tristo i nešto miceka trebala biti čista zarada, a ne ugovorena vrijednost posla.

A ako u ugovoru ne postoji klauzula da onaj koji odustaje od ugovorenog plaća određene penale, onda su u ERNT potpune budale?
    Jesu li?

• abc1
    • February 20, 2023 at 2:23 PM

Ali ja to mislim ozbiljno!

• abc1
    • February 20, 2023 at 1:41 PM
    Quote from BudFox

Kreću otkazi i u Ericssonu, 10% radne snage u Ericssonu Švedska

https://www.teletrader.com/ericsson-to-cu…6115?internal=1

I ja bi da pojeftini.

• TUHO (TURISTHOTEL d.d.)

• abc1
    • February 20, 2023 at 10:40 AM
    Quote from Moller
    Quote from vodoinstalater

Znali smo: čim je Tankerska u igri nema poštene igre. Vuk dlaku mijenja ali ćud...... sramota za Interkapital, da vidimo što će sada HANFA izvesti. SEC sa zanimanjem prati ovaj lov u mutnoj barici

poznavajući rad Hanke, mislim da oni neće ništa poduzeti, jer u tablici je sve dobro izračunato i tako će oni zaključiti da je sve u redu,

sreća je naša što se ovakvi pokušaji događaju samo u Zadru i okolici, tako da nam TK i dalje može biti spokojno, a investitori bezbrižni za ulaganje,

mišljenja sam da će i strani ulagači ohrabreni ovakvim događanjima pohrliti na burzu, kao što idu na ljetovanje i izboriti se za dionicu viška na ovom transparentnom tržištu,

kod nas dosta toga ide po sistemu AP (ako prođe), a ako ne, onda samo pošteno i skromno se nadati Zlatnoj kuni ( ili će sada po novome biti Zlatni €uro) za osobite zasluge u gospodarstvu,

mislim da bi ovakve situacije morale rješavati neke druge institucije, a svi značajniji akteri na TK da se oglase o ovakvim potezima, jer inače pristajemo da nam se i događa to što nam se događa, da samo čekamo iza kojeg ugla će se pojaviti netko da nam opljačka ulog na TK

Display More

Drago mi je da nam daroviti duhom još održavaju glavu iznad vode.

• Što smo danas tržili

• abc1
    • February 13, 2023 at 2:26 PM

"Zameo ih vjetar".

Najnovije izdanje.

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• abc1
    • February 8, 2023 at 12:45 PM
    Quote from Moller
    Quote from abc1

Ti si jako simpatična osoba, ali bar, onako, daj izreci jedan od svojih prošlostolječnih nickova. Samo jedan.

vuk dlaku mijenja, ali nick nikada, ne znam za čega bi to bilo potrebno a da bi moglo utjecati na cijenu i trgovanje na bilo kojoj dionici pa tako i ovoj,

imam svoje mišljenje i razloge zašto kupujem, a samo pretpostavljam zašto netko prodaje, ja da imam toliko i da mi je za prodati, halo, ovdje nn, imam xy dionica od z firme, ovo kao neka dječja igra, svaki dan biti će kuglica sladoleda, ako budete dobri i tako do kraja godine

To je bilo samo i samo jednostavno pitanje. Zašto nervoza_

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• abc1
    • February 8, 2023 at 10:46 AM
    Quote from Moller
    Quote from Paulie

Smatram da Pavlović ide iskrcati sve cijena bi bitno pala, i da, pala bi ispod 500 EUR.

pa što fali cijeni od 500 i niže, za kupnju ništa, mislim da on neku drugu grosešpile igru igra :)

Ti si jako simpatična osoba, ali bar, onako, daj izreci jedan od svojih prošlostolječnih nickova. Samo jedan.

• Što smo danas tržili

• abc1
    • February 7, 2023 at 11:00 AM
    Quote from Moller
    Quote from abc1

pa mogao bi ti malo i stati, a pogodi na čemu? Ja vas velike, mislim, ulagače, jelte, ne mogu pratiti, ali ima nas koji smo tehničari.

možda vama tehniciranje i pričinjava zadovoljstvo, ali morate malo misliti i na drugu stranu, ponekad previše tehniciranja zamara i većina je zadovoljnija da velikim volumenom pogodite dno :)

+zb više iz dosade nego iz potrebe, čisto zaokruživanj

poštivam, i ti si za šalu.

• Što smo danas tržili

• abc1
    • February 6, 2023 at 5:06 PM
    Quote from Moller
    Quote from KAMA3

Kupio danas SPAN na vrhu, a onda sam se još išao vadit 😪

Ugl fini minus natukao ali bit će bolje.

Eto da ne ispadne da svi samo zarađuju na burzi.

prije svake kupnje zato je potrebno sve pojmove prevesti na hrvatski, bez obzira što su cijene u €urima,

span, spanovati-netegnuti :)

bez brige, radi Milan još analize, vrijediti će to samo dok se opet potrebiti nakrcaju

+snba pomalo

Display More

pa mogao bi ti malo i stati, a pogodi na čemu? Ja vas velike, mislim, ulagače, jelte, ne mogu pratiti, ali ima nas koji smo tehničari.

• CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

• abc1
    • January 30, 2023 at 1:34 PM

E, ljudi moji, kada se država uplete, to obično nisu čista posla za nas državljane. A što to je točno HPB, servis za državu, a još više za pojedince koji "vjerno" služe sebi a u ime države.

• KTJV (Kutjevo d.d.)

• abc1
    • January 28, 2023 at 8:11 AM
    Quote from Moller
    Quote from abc1

He, he, znači ovdje večinu drže alkoholičari i vegetarijanci!

razrjeđivanje završeno,

Nexe me totalno razočarao, uopće nisu dosljedni

Nexe je već dugo sve i svašta, samo ne razočaravajući, za sebe, naravno. 8)

• Što smo danas tržili

• abc1
    • January 27, 2023 at 8:06 AM

KOTR2 , za više nemam baruta, a niti interesa. Ja sam mali ulagač, u dionice.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt