A malo je nedostajalo da otkupimo taj dio od Mađara, dok je još povoljno.
Dobro, možemo i po višoj cijeni (prodavati maglu građanima). A naš je narod takav, kad voli, on voli.
A malo je nedostajalo da otkupimo taj dio od Mađara, dok je još povoljno.
Dobro, možemo i po višoj cijeni (prodavati maglu građanima). A naš je narod takav, kad voli, on voli.
Gledajte, malo znam o politici, ali.
Pretpostavljam da se moralo povinovati "međunarodnoj zajednici" za njihovu dobru volju što su nam dozvolili da imamo pravo na svoj teritorij.
To su velike igre, možda nismo baš tu mogli bolje. Ali nismo niti morali dobrovoljno skidati gaće pa sve izjednačavati. Štitimo srbe na sve strane, ne treba ih maltretirati, ali baš ih dovesti na vlast i izjednačavati? Pa tako i tamo, u RS. Možda će Hrvati u Srbiji zato imati povoljniji status? Ma nemamo mi niti unutarnju politiku, a ne vanjsku.
Sve mi se čini "Sve za vlast, vlast ni za što".
Baš tako. Novac na računu je približno 5,11 % aktive što je prema drugim uspješnim poduzećima jako malo.
Nije bas ni usporedivo s drugim kompanijama dok god se ne anulira cros iz usporedbe, jer banke i osiguranja imaju puno likvidne imovine koja nije novac na racunu da bi ih se uporedjivalo s drugim kompanijama koje ne funkcioniraju kao oni, nezgodno je holding drustva usporedjivat, nema ih puno pogotovo u regiji
Ako razumijem, novac na računu je nešto dobro, jer novac na računu nešto poželjno umjesto da je u nekoj funkciji? Znači li to pod madrac?
Zadržana dobit je knjigovodstveni podatak i nije isto što i novac na računu. Što se dividende bez poreza tiče iskorišteno je već mnogo godina i bliži se kraj tome.
P/E Adrisa je uvijek najbolji poslije Q3 jer je jako sezonska kompanija, isti treba gledati nakon cijele godine. U Q4 jako često iskažu gubitak.
Istina, ali što to sve nije knjigovodstveni podatak?
Malo se razumijem u knjigovodstvo, ali ako na mom brokerskom računu imam određena sredstva, računam to kao imovinu, pa ih hitno trebam prodati, naravno, cijena može biti i malo niža, ali liči na to na mogući pad od tridesetak posto samo tako u kratkom vremenskom roku? U odnosu na zadržanu dobit?
Ma šta Slovenija, danas na HRT1 kažu da nam se situacija međusobnih ekonomskih odnosa popravlja, jer Slovenija sve više ulaže u HR!!!
Danas Dnevnik HRT.
Zanimljivo od objave Fi ni CO , a ni Nuklearni, nisu prodavali dionice...hmmm
To je pitanje statusa u samoj Banci.
ide samo u jednom smjeru ..nizbrdo 🙄
a lijepo mi govoraše da je ADRS sr@nje od dionice 😪
Još kada se uračuna trošak toalet papira, onda je to več dizenterija.
Yieldchaser ili tako nešto, ispričavam se ako nisam točno napisao.
Predsjednik Milanović je bio u posjetu.
Dobro, ali bio je obučen u crno odijelo, šta bi to moglo značiti?
Nisam ja baš puno protiv Milanovića, ali jesam protiv načina. A sada, kako smo ostali malobrojni ovdje, što ti misliš?
Ne bojim se ja!
Ma, odite vi svi malo kvragu.
Kako sam i javio, ja sam zaglavio u KOTR2, ali nema veze, ne stignem drukati od svih vas "transformatora" raznih.
Davno sam htio to kupiti, a vjerojao sam de če visoko poletjeti.
Ali, tamo je bilo, lijepo rečeno, koječega, sam sam bio svjedok, pa zato nikada nisam
Ispričavam se svima, nisam želio nikome pokvariti raspoloženje.
Davno sam htio to kupiti, a vjerojao sam de če visoko poletjeti.
Ali, tamo je bilo, lijepo rečeno, koječega, sam sam bio svjedok, pa zato nikada nisam
.....
Spavate li mirno nedavni prodavatelji na 675€?
.....
Nikako ne takav način, kako znaš što i kako je netko tako odlučio?
Jao moj ERO.
Ne da mi se maltretirati brokera, ali najrađe bi stavio nalog kupnje na iznos koji još tamo imam, oko stotice.
Možda ipak toliko vrijedi?
Kad ono, odma poludilo na 202.
A, kvragu, a ja zaglavio u onom KOTR2.
Nije po babi i po stričevima, ministarstvo financija je većinski vlasnik svih navedenih tvrtki. Nema druge tvrtke koja je u vlasništvu ministrstva a da je ostvarila dobit a da nije na toj listi. Kod Podravke, Končara i drugih nije vlasnik Ministarstvo već cerp, mirovinci i sl
Krasno se to rascjepkala "državna imovina" pa ti sada znaj tko, kada, kome i kako.
Ovako.
Još od davno sam kupio tu dionicu prije više od desetak godina, pa prodao, zato šo potencijalno vrijedi. A nitko ne da naprijed.
Ali, sve te "obiteljske" firme", koliko god bile perspektivne i i samo što nisu preprodane, nisu za nas obične dioničare. Jednom če se i to dogoditi da će se to prodati, jer vrijedi, ali kada?
Pogledajte, recimo, franck.
Ma, mislio sam za dionice.
Sunce sja na kodt2, malo skratio s 12.5 % plusa. Kad naoblači ponovo kupim. Odlična dionica.
Ne razlikujem kodt2 i kotr2, pa kako si već budan?
Marsovac
"...Nije ovo prvi put da se tako nešto donosi, ali je prvi put da je HPB na takvoj listi..."
Hvala, ali nitko ne odgovara zašto, a vjerojatno i neke druge firme, nisu na toj listi?
Kada i kako se možemo odmaknuti po onoj "po babi i po stričevima"?
Nisam dobro razumio, Vlada tek sada uvrštava HPB u tu obvezu, zar se to ne odnosi na sve, a ne selektivno?
I još nešto, da li je to isplata dividende ili neki harač?