https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/zadar/4-kantun…-osvete-1271720 sad je jasno da im je lova pomutila razum. Užas
Posts by vodoinstalater
-
-
Dakle u roku 7 dana slijedi objava ponude dioničarima. Ponude se zaprimaju 28 dana. Rok se može produljiti ukoliko se npr. objavi konkurentska ponuda. Ne bi bilo loše da se pojavi neki crni labud. Ima li takvog na vidiku - gdje su sada oni Turci?
-
Evo na ZSE objavljeno rješenje HANFE. Nema iznenađenja - u RH ama baš nitko ne mulja 610,53 eura
-
Moglo bi se to brzo otpetljati samo lažov Pavić treba priznati da je pregovarao o cijeni s jatacima i izjavi npr. OK damo svim dioničarima 6000 kn pa tko želi može prihvatiti javnu ponudu. Hanfa bi s velikim olakšanjem uzdahnula a pravosuđe zažmirilo na jedno oko.
-
Remetinec za Nekić, Pavića i ove iz IC-a. Da vidimo jel HANFA barem do gležnja SECu
-
-
Da je u Adrisu sve bajno i sjajno strani ulagači bi se otimali za njegove dionice a likvidnost na burzi bi bila kudikamo veća. AV, opijen uspjehom pretvorbe i privatizacije TDR-a nakon toga donosi niz loših strateških odluka i u konačnici svrstava se među ispodprosječne managere: tvornica cigareta u Iranu, tvornica u Kanfanaru, nepravovremena prodaja duhanskog biznisa (nije prihvatio prvu ponudu za prodaju a koja je bila trostruko veća od konačno postignute cijene) smo su neki od promašaja. AV i dalje bez posljedica prži kapital nastao na sumnjivoj privatizaciji i pretvorbi, malim dioničarima tu i tamo baci neku mrvicu. Tek je GM (Goran Marić) pokušavao da za preostale dionice CROS -a bude plaćena fer cijena ali nakon njegova svrgnuća i to je zamrlo. Sve nabrojeno su razlozi zbog kojih cijena dionica ne prati vrijednost i tako će biti dok je AV živ. Meni je ovo jubilarna 20-ta godina kako sam u posjedu ADRIS dionica. Na početku 2004./2005. zauzimala je prvo mjesto u portfelju. Danas je na posljednjem sa tek simboličnih par stotina komada. Mladi, ako mogu nek čekaju otključavanje vrijednosti. Ja sam prestar i ne vjerujem više u bajke. AV niti približno nije takva veličina kao što je bio Anđelka Leko (oni koji su dulje na TK shvaćaju smisao ove rečenice).
-
A otkad je to CROS državna tvrtka? Gdje to država ima kontrolu nad CROS-om? Daj nas uputite, molim vas.
Jedan od najvećih krivaca za ponašanje cijene smo mi, ulagači. Mi ne kupujemo dovoljno, pogotovo institucionlci.
Eto u prvoj rečenici sve si napisao - država, nekadašnji vlasnik Croatie treba se u potpunosti riješiti preostalih dionica. Nakon svrgnuća GM o tome se više uopće ne priča. Molim sada mi lijepo napiši koliko dividende godišnje država ubire od dividende CROS-a?
Tko smo to mi - mali ulagači, šačica posljednjih Mohikanaca? Pa institucionalci vide da tu nema kruha za njih. Plinio je posljednji koji se nešto borio ali je odustao
Izvlačenja novca iz državne firme? Nakon što ju je preuzeo ADRS? Pa čitav CROS, kad je bio u vlasništvu države, nije mogao prebaciti 160 milja kuna zarade godišnje.
Da, a koju korist ima država od držanja dionica CROSA? Dobit CROSA kroz ADRIS - AV prosljeđuje svojoj svojti
-
Znaš što...mene je stah da burza ne okrene smjer, dok čekam u dionici koja bi trebala tek odraditi rast po svim parametrima, ali iz nekog razloga nije. I onda si hebao ježa. Em si propustio rast, em si pobrao gubitak.
Upravo je ADRIS takva dionica. Za nas koji smo već u poodmaklim godinama tu nema kruha. Osim toga krajnje je vrijeme da se državi postavi pitanje zbog čega još uvijek ne stavlja na prodaju 1/3 CROSa? Ovakva situacija izvlačenja novca iz državne tvrtke i način raspolaganja tim novcem ide isključivo u prilog AV i njegovoj svojti. Dokle....vidi li to ova Vlada ili namjerno zatvara oči.
-
-
Ovo što izvodi "ekipa" podsjeća na brojne slučajeve pljačke iz doba pretvorbe i privatizacije a koji nikada nisu bili sankcionirani. Odluka HANFE biti će pokazatelj da li smo kao društvo u stanju učiniti pozitivni pomak prema pravdi i poštenju.
-
Minimum što HANFA može odobriti je cijena dionice u javnoj ponudi od 5808 kn po dionici. Objavljena tablica je dokaz koji niti jedna institucija pravne države ne smije i ne može ignorirati.
-
Znali smo: čim je Tankerska u igri nema poštene igre. Vuk dlaku mijenja ali ćud...... sramota za Interkapital, da vidimo što će sada HANFA izvesti. SEC sa zanimanjem prati ovaj lov u mutnoj barici
-
I meni, ali navodno je nekih nešto više od 3000 komada trezorskih (prema investiramo.com)
-
Dakle, prema onome što piše Jutarnji - Tankerska je dala ponudu od cca 4600 kn po dionici odnosno 610 Eura. Bome su se požurili znatno prije isteka roka.
-
Taj lik iz Tankerske podsjeća na ekipu iz nekadašnje Jadranske banke a koja je osuđena na zatvorske kazne. Ne bi bilo loše da si ponovi gradivo i da uči na tuđim greškama
-
Šta je tu čudno? Pa morali su napisati cijenu u skladu s propisima. Parica svaka čast . Poslao sam pritužbu na te i još neke adrese. Urodilo plodom
-
Mislim da je ovo što rade predstavnici mirovinskih fondova u Jadranu zrelo da istraže institucije kojima je to posao. Imam dojam da jeftino rasprodaju imovinu koju su prethodno nabavili puno skuplje a s druge strane od švercera preskupo nabavljaju novu imovinu. Na taj način obezvređuju i gube novac sadašnjih i budućih umirovljenika te malih dioničara. Neodoljivo podsjeća na aferu INA. Remetinec bi uskoro mogao postati premali
-
-
Stižu vozila za koja su se kupci prijavili i uspjeli u natječaju FZOEU za električna vozila. Ta vozila je potrebno sada u cijelosti platiti a subvencija se može očekivati tek mjesec dana nakon isporuke vozila kupcu. Kako je naše TK jako plitko uopće me ne čudi ovakva brzopleta i neinteligentna prodaja. Nešto slično moglo bi se narednih tjedana dogoditi i na drugim dionicama. Bez obzira na financijske rezultate, bili oni dobri ili loši svejedno.