1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. marcel

Posts by marcel

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• marcel
    • April 2, 2020 at 1:21 PM

Kolega tollway,

razumijem vaš altruizam i brigu za društvo u cjelini, ali nitko od nas koji smo na burzi nije socijalna ustanova jednako kao što ni kapital niti na jednoj burzi nema emocija. Sad je vrijeme da spašavamo svoje stražnjice jednako onim vremenima 2008. na dalje. Nemojte se, prema tome, ljutiti na nas koji očekujemo (u zemlji u kojoj jedna kriza zamjenjuje drugu i budimo se u njoj neprestano kao u onom filmu Beskrajan dan) da se povrat na naš uloženi kapital vraća na adekvatan način. Nismo nimalo sebični jer svojoj državi uredno plaćamo porez.

Evo, prije dva dana je matica u Švedskoj izglasala 1,5 SEK koje će isplatiiti dioničarima u dva navrata. Nemam ništa protiv da se i naš ERNT koji također ima sličnih problema u poslovanju, jednako odnosi prema svojim dioničarima. Iskreno, nemam ništa protiv 2% dividendnog prinosa i mislim da bi bio realan, ali sam siguran da nam se ne može dogoditi scenarij iz 2014. kada je matica odlučila kroz brutalnu dividendu povući znatno više (DY preko 25%). Dionica je nakon toga pala znatno više i tko nije surfao na valovima, nije se lijepo proveo. Kretanje cijene je gotovo predvidivo...

Imam ERNT od 2008. i za mene ona nikad nije bila fondovsko smeće.

• Status korisnika - ograničenja i bodovi

• marcel
    • March 27, 2020 at 12:14 PM

Poštovani, Admin!

Lajkao bih ovu vašu poruku ali ne mogu. Bit ću strpljiv...

• marcel
    • March 27, 2020 at 9:37 AM

Lajkao bih Vaš post kolega goldfinger, ali ne mogu.

Ne znam čemu opće to ocjenjivanje, like-disllike?

Koja je to sujeta, samoljubivost ili egocentrizam da nas uzrujava kada nam netko zalijepi prst dolje. Trolanje i negativne emocije su naša svakodnevnica nažalost, i ne možemo je izbjeći jer živimo u vrijeme u kojem vlada kult amatera.

Mislim da bi bilo bolje da ocjenjivanje uopće ne postoji.

Objavite svijetu najveći istinu koju možemo zamisliti i budite sigurni da će se naći puno onih koji ća vam dati palac dolje. To je naš svijet.

Što u pogledu relevantnosti, istinitosti, argumentacije za jedan post znači ocjena koju nam je netko dao?

Što sam po sebi primljeni broj lajkova govore o autoru?

Mislim, malo toga.

• marcel
    • March 26, 2020 at 6:32 PM

Poštovani, zašto se odjednom pojavilo moderiranje i čekanje na objavu?

Jedan od razloga zašto su ljudi hrlili ovamo jest upravo taj što smo na onom drugom forumu morali čekati danima da se nešto odobri.

Hoćemo li i ovdje morati koristi šifre, odnosno ne spominjati neka imena kako se post ne bi obrisao?

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• marcel
    • March 26, 2020 at 3:15 PM

Šteta...ali nažalost, očekivali smo nešto takvo...kolega tovarish je upozoravao na takvu mogućnost prošli tjedan i eto...

Najvažnije je da su rezultati i dobit i dalje jako dobri.

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• marcel
    • March 23, 2020 at 1:16 PM

Koliko je meni poznato, odluka o dividendi još nije donešena. U ERNT sam od 2008. s većom ili manjom količinom dionica.

Nekada smo imali live streaming godišnjih rezultata i objave dividende, nažalost već tri godine tome nije tako. U zadnje tri godine objavljivali su odluku 26. travnja. Nisam siguran što možemo očekivati ove godine. Evo nekoliko podataka iz prošlosti (podatci su približni s web-a)

Dividende ernt

2013. - 170 kn (14,86%) EPS=108,40 kn

2014. - 320 kn (27,97%) EPS= 66,30 kn

2015. - 90 kn (7,87%) EPS= 68,60 kn

2016. - 100 kn (8,74%) EPS=83,16 kn

2017. 90 kn (7,87%) EPS= 58,77 kn

2018. 32,50 (2,95%) EPS = 87,30 kn

2019. - 70.60 (6,42%) EPS = 76,96 kn

Vidljivo je da smo svih ovih godina dobivali više novca nego što je ERNT zarađivao i razumljivo je da novaca na računu ima iz godine u godinu sve manje. Rezultati i rast dobiti prošle godine je tek početak od onoga što očekujem od implementacije 5G mreže. Nažalost, događanja oko nas raspršuju moje snove o skorom vraćanju na put stare slave.

Volio bih da me poslovanje i okolnosti demantiraju.

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• marcel
    • February 28, 2020 at 10:00 PM

Pozdrav forumašima!

2014. EPS 348

2015. EPS 414

2016. EPS 408

2017. EPS 341

2018. EPS 481

2019 EPS 489

Ovo su približne zarade po dionici u razdoblju 2014.-2019.

Od kolovoza poslujemo i u Italiji u vlastitim prostorima na dvije adrese, u Trstu i Udinama.

U zadnje 4 godine (ako se ne varam) su nam isplaćene 3 dividende (200, 180, 200 kn), ali su nas,bojim se, ove godine zaobišli. Ima li tko kakve ideje o perspektivama i isplati li se ovo i dalje držati? Što očekujete od poslovanja u Italiji?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt