Kolega tollway,
razumijem vaš altruizam i brigu za društvo u cjelini, ali nitko od nas koji smo na burzi nije socijalna ustanova jednako kao što ni kapital niti na jednoj burzi nema emocija. Sad je vrijeme da spašavamo svoje stražnjice jednako onim vremenima 2008. na dalje. Nemojte se, prema tome, ljutiti na nas koji očekujemo (u zemlji u kojoj jedna kriza zamjenjuje drugu i budimo se u njoj neprestano kao u onom filmu Beskrajan dan) da se povrat na naš uloženi kapital vraća na adekvatan način. Nismo nimalo sebični jer svojoj državi uredno plaćamo porez.
Evo, prije dva dana je matica u Švedskoj izglasala 1,5 SEK koje će isplatiiti dioničarima u dva navrata. Nemam ništa protiv da se i naš ERNT koji također ima sličnih problema u poslovanju, jednako odnosi prema svojim dioničarima. Iskreno, nemam ništa protiv 2% dividendnog prinosa i mislim da bi bio realan, ali sam siguran da nam se ne može dogoditi scenarij iz 2014. kada je matica odlučila kroz brutalnu dividendu povući znatno više (DY preko 25%). Dionica je nakon toga pala znatno više i tko nije surfao na valovima, nije se lijepo proveo. Kretanje cijene je gotovo predvidivo...
Imam ERNT od 2008. i za mene ona nikad nije bila fondovsko smeće.