1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Hrx84

Posts by Hrx84

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Hrx84
    • February 25, 2023 at 7:03 AM
    Quote from plavi05

Sjećam se razgovora sa ekipicom mladih gostiju iz ruskog grada Perma prije desetak godina kada mi se ženski dio društva požalio kako mnoštvo mladih besciljno luta Permom i jedino što znaju utapati tugu u hektolitrima alkohola, zaista mnogi se nisu snašli u novom post socijalističkom vremenu, i otuda ta njihova otupljenost na rat i prihvaćanje mobilizacije i mnoštvo poginulih u njihovim ofenzivama i bez osjećajnost obitelji za nepotrebno stradale mlade.

Nije lako ostati normalan kad živiš u klimi gdje je -20c cijelu zimu koja traje preko 4-5 mjeseci. U nekakvoj si polu-diktaturi, imaš loš i depresivan posao, djeca ti nemaju tu budućnosti, živiš u socijalističkoj zgradurini koja se raspada, susjedi ti alkosi te ako je još okoliš oko tebe zagađen.

• Birtija

• Hrx84
    • February 23, 2023 at 9:24 PM
    Quote from verdi

postojeća zapadna civilizacija ima sve simptome koje je imalo zapadno rimsko carstvo uoči propasti. sve mi se čini da ćemo uskoro vidjeti redefiniciju šta je lijevo, šta je desno i tko je donji.

Ovo je govorio jedan moj rođak i teta još tamo malo iza 2000. godine. I prognozirali su nam totalni raspad i glad za koju godinu. Eto nas već u 2023. pa je još uvijek sve koliko toliko ok, čak se na zapadu a i kod nas živi i bolje nego prije 20 godina.

• DRY BULK

• Hrx84
    • February 22, 2023 at 6:05 PM

Jučer mi je NMM na malo lošije izvješće od očekivanja te nastavak loše dividendne politike pao čak 10%.

Dosta sam tamo izložen pa mi je pad bio prilično velik. Meni se čini da to na ovim razinama od oko 25-26$ doslovno ruje po dnu. Čini mi se da bi mogla niže samo u slučaju pada indexa na neke niže razine te globalne panike ako do nje dođe.

• Ulaganje u obveznice

• Hrx84
    • February 21, 2023 at 1:42 AM
    Quote from D_artagnan

Pa to bi trebalo bit nekako normalno do mirovine skupit neki fini iznos da kad odes u mirovinu to fino vecinu prebacis u obveznice i imas svake godine sigurne prihode za normalan ugodan zivot 😀.. sa malo % se igras i sa dionicama

Da, ovo bi bilo super ali toga ima samo u bajci o investiranju. U pravilu resetiraju partiju monopolya svakih par desetljeća. Stekneš nešto pa te režim zgazi, pa ispočetka. Inače samo bi jedna generacija trebala žrtvovati jedno 20 godina života, a iza bi se dinastički bogatstvo gomilalo samo od sebe. Jedino je od 45. do danas zapad relativno dobro prošao po tom pitanju.

• Ulaganje u obveznice

• Hrx84
    • February 20, 2023 at 5:26 PM

Priča se sada o 3,25%

A Germany 2y je na 2,88% na tržištu. Nema sniženja kao nekad na HT-u

• Ulaganje u obveznice

• Hrx84
    • February 17, 2023 at 2:50 PM

Ako nam sad iza ove "energetske krize" zbog malo prejake borbe protiv inflacije stvore "krizu javnog duga" možda će se u jednom trenutku ta obveznica tržiti na 92-95% cijene na marketu a onda bi se raja mogla uspaničiti. To je jedini rizik kojeg vidim i zbog kojeg se nećkam da preostali keš ide u to. Ne očekujem baš bankrot države.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Hrx84
    • February 17, 2023 at 12:41 PM

To ti je špekulantski trash, kao što su politički trash ove domaće televizije. Jedina razlika je tematika i kod Amera brzina govora koju bi trebalo staviti na 0.75x da išta pohvataš, ovdje ministri, afere i sl, tamo Tesla, Meme, kripto i ostalo. Najbolje je to ne gledati. Nekad sam gledao te Yahoofinance, Kramere i ostale.. Nema smisla.

• Hrx84
    • February 16, 2023 at 6:33 PM

U ovom trenutku možeš na obveznicama kvalitetnih bluechipova u Us imati 5-6%, a na malo lošijima i više. Na đanku čak 10%ak i više.

Zašto bi netko u tim uvjetima lovio prosječne kompanije na p/e 20-30, a pogotovo lovao stečajuše pitam se, logika kaže hlađenje, ali kako je danas vrijeme manije, hlađenja nema na vidiku.

• Hrx84
    • February 16, 2023 at 3:42 PM

Market je u nekoj svojoj To the Moon fazi koja je malo pod pritiskom zbog visokih kamata pa nije ono baš ATH. A tu fazu vidimo i na nekretninama i u restoranima i u dućanima. Za očekivati je kad tad povratak u stvarnost te hlađenje.

• Hrx84
    • February 9, 2023 at 4:14 PM
    Quote from st-brajo

dobar članak koji detektira probleme i nudi rješenja

https://www.poslovni.hr/burze/nekada-s…stitore-4373667

a izdvojio bih ovo: "U slučaju uvođenja short-sellinga vjerojatno bi se značajno povećala likvidnost, no nemam spoznaju da se tu otišlo dalje od načelnih razmatranja”, zaključuje Fudurić."

ovo bi svakako bilo interesantno, jer je naše tržište kapitala trenutno taoc par većih igrača koji su podijelili tržište i međusobno se ne "napadaju", dok mali mogu prosperirati jedino ako plivaju uz ove velike, tako da je ovdi bitnije s kime se pije kava, nego koliko si dobar u financijskoj analizi.

rezultat je, naravno, nedostatak likvidnosti, kako na tržištu obveznica, tako i dionica.

osobno bih definitivno pozdravio ulazak nekog novog, novčano jačeg "igrača" koji bi malo razbucao ovu učmalu atmosferu.

još ako bi i kao aktivistički investitor malo pritisnuo i uprave vezano za što transparentije izvještavanje, di bi nam bio kraj.

ali...

Display More

Nekad si imao bluechip tipa Zapi sa 20% dividendom. A šta imamo danas? Ispod prosječne papire s visokom valuacijom i dividendama od 2-3%.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Hrx84
    • February 8, 2023 at 12:24 PM

Ako se Powell jedan dan napije i počne svašta pričati, možda Nasdaq ode 5% gore, a možda 5% dolje.

• Ulaganje u obveznice

• Hrx84
    • February 7, 2023 at 4:48 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Hrx84

Na platformi od IB našao sam crnogorske državne obveznice s dospjećem 2027 s cca 8% na euro. Samo minimalni mogući ulog je 100k eura, ne da platforma niže.

Samo...jeste 1000% sigurni da Crna Gora neće bankrotirati do 2027. godine?

Mislim da već mjesecima Crna Gora nema vladu i da tamo vlada kaos.

https://www.dw.com/hr/crna-gora-i…dinu/a-64249305

P.S. Znate onaj vic o Crnogorcima: Budi se radni narode Crne Gore, podne je ^^ ^^ ^^

Pa bankrotiraju samo nedođije po Africi te Venezuela i Argentina. Istina je da nema ništa 100% sigurno

• Ulaganje u obveznice

• Hrx84
    • February 7, 2023 at 1:20 PM

Na platformi od IB našao sam crnogorske državne obveznice s dospjećem 2027 s cca 8% na euro. Samo minimalni mogući ulog je 100k eura, ne da platforma niže.

• Nekretnine opcenito u HR

• Hrx84
    • February 3, 2023 at 10:19 PM

Danas se nitko ne boji dizati ogromne kredite kad su u pitanju bilo kakve nekretnine i njihovo renoviranje. Osim možda par nas na ovom forumu.

• Hrx84
    • February 3, 2023 at 10:32 AM

Meni je pajdo mojih godina koji je zaljubljenik u tehnologiju tamo 2015 govorio da bi sve što ima uložio u Teslu da išta ima. I prati Elona Muska od davnih dana.

Lik nikad nije pratio market niti šta o tome zna. Naravno nije ništa uložio.

• Hrx84
    • February 3, 2023 at 10:23 AM

Ja te papire poput Gamestopa ili Karavane ni ne gledam. Ima tisuće solidnih papira na svijetu. Ta Meme čuda su tu za geekove i freekove. Neki od njih će dobro zaraditi a 99% nadrljati.

• Birtija

• Hrx84
    • February 3, 2023 at 8:36 AM
    Quote from Normani

Šaraj malo, brate!

Ovaj video, Velja nevolja, mafijaši i starlete s Vučićevim ustima te Zoka, sve se slaže. I glazba također. Sve ubacit u novu sezonu Farme ili Big Brothera te im dodati Soraju, Staniju i par bradatih četnika i eto zabave.

• Što smo danas tržili

• Hrx84
    • February 2, 2023 at 8:49 PM

Kupio Rivp od domaćih i pojačao NMM vani. To je još po nekim koliko toliko normalnim cijenama. Nije otišlo 20-30% gore kao većina papira.

• Hrx84
    • February 2, 2023 at 12:20 PM

Činjenica je da tko bude previše propuštao vlakiće ostat će mu šareni papirići i zelembaći koji će vrijediti nula jednog dana.

• Hrx84
    • February 2, 2023 at 9:18 AM
    Quote from zlocesti

I Dalio misli da ide u dva lega :S

Malo je katastrofična ideja da će se crash dogoditi u dva do tri tjedna, slušala sam ga jutros kako govori da to očekuje u idućih godinu- dvije- tri, al' sada ne mogu naći link

Bazično ponavlja isti reason.

Crash se dogodio samo nama koji smo dosta zaglavili u zelembaćima jer su ovi dobro odglumili da će se boriti protiv inflacije. A nakon te njihove borbe imamo Eur/Usd na 1,10, zlato na 2000$, sve commoditie opet skupe i market koji je otišao kao raketa.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt