1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. Hrx84

Posts by Hrx84

• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 38
  • Razotkrivamo portfelje

• Hrx84
    • April 12, 2023 at 10:48 AM

1 veliki stan 90m2 u kući pola sata od mora pa vrijedi cca koliko i Splitski mali

1 mali stan 40m2 u Splitu

Cca 1,1-1,2 stana čini equity- šta domaće šta strano a i od toga je 0,4-0,5 stana na neki način vezano za nekretnine/reit/turizam.

Cca 0,8 stanova u obveznicama i kešu, možda previše držim tu. Trebao bi biti manje konzervativan.

Te cca 0,6 stana duga po stambenom kreditu fiksno još 18god za onaj Splitski

Još sam zaboravio auto dodati a to je sitno.

• Tankerasi strani i domaci

• Hrx84
    • April 11, 2023 at 11:06 AM
    Quote from Marielena

Kako komentirate odluku OPECa o oil production cuts u nedjelju?

Sve su manje spremni davati svoju naftu za našu europsku i američku kartušinu. Nažalost.

• Turističke dionice i perspektive

• Hrx84
    • April 10, 2023 at 8:49 AM
    Quote from Philidor

Čisto empirijski imam dojam da je na Kvarneru i u Istri ove godine turista kao nikad prije u ovom razdoblju. I to bih rekao da se radi o gostima dobre platežne moći, na svakom kutku su vezane električne bicikle, ugostiteljski objekti su dupkom puni, itd.

Kriza je pa ljudi putuju i troše više.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Hrx84
    • April 7, 2023 at 7:30 PM

Ne žele ni vani da se na veliki petak ljudi bave tako grešnom aktivnosti kao što je špekulacija.

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Hrx84
    • April 7, 2023 at 7:27 PM

Samo gdje se uopće mogu za dolare i eure kupiti rublje i obratno? Ili je to moguće. Bit će neki tečaj na crnom tržištu.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Hrx84
    • April 7, 2023 at 10:04 AM

Imam i BAC

• DRY BULK

• Hrx84
    • April 7, 2023 at 9:30 AM

Ja razmatram da pojačam poziciju u NMM. Imam ga dosta a na ovoj razini su smiješno jeftini. Kako oni imaju odličan mix flote, dugoročno dobro ugovorene kontejneraše te dosta raznih vrsta što clean što dirty tankera kojima trenutno ide dobro a market to ne vrednuje. Ogromna drybulk flota im se uz gore navedeno zapravo dobije gratis.

Mane su visok dug, dividenda će biti i dalje smiješno niska dok se malo ne razduže te vlasnica koja je na lošem glasu kod špekulanata i ulagača.

Market cap ispod 700m$. Prostor za dalji pad nije velik. Ako dođe do bilo kakvih dobrih vijesti može otići dosta gore.

A što se tiče recesije svi znamo da dolazi te je to davno uračunato u cijene.

• DRY BULK

• Hrx84
    • April 6, 2023 at 9:40 PM

Lijepo se ohladio cijeli sektor. I komentari se prorijedili. Gdje su svi nestali?

• Nekretnine opcenito u HR

• Hrx84
    • April 6, 2023 at 11:42 AM

Ne mogu uopće zamisliti kako izgleda medvjeđe tržište na nekretninama. Bikovsko je počelo 1945. i imalo dvije korekcije-domovinski rat i period 2008-13

• Hrx84
    • April 5, 2023 at 11:33 AM
    Quote from zlocesti

Čime se bavite u posljednje vrijeme ?

Scalp, day, swing, long ?

Short :)

Ideja za ulaganje, swing

Izgleda ziherica do 50

PD. Cloud tehnologija.

Pattern, A/D line u suglasju, directional potvrđuje

Display More

Zapravo ničim konkretnim. Odradio jedan loš kvartal koji sam uspio završiti u minusu. Uglavnom glavnina u kešu i raznim us obveznicama gdje sam više izgubio na tečaju nego skupio kamata. Od equitya domaćeg turisti, nešto Slovenije, vani brodari, nešto rudara zlata i srebra, nešto potučenih reit-ova, malo naftaša te kemijam s opcijama na svemu navedenom, najčešće covered call na papire. Rezultat svega je -2% od nove godine računato u eurima a indexi porasli. Još sam od svega najbolje prošao na zse i ljse.

• Hrx84
    • April 2, 2023 at 9:02 PM

Opet će nas zezat s energetskom krizom. Nije nam lako ni ovako, jedino što nam još treba je troznamenkasta nafta.

• Ulaganje u zlato

• Hrx84
    • March 31, 2023 at 3:51 PM

Ne još. Iako nemam pojma kad stvarno gruba vremena dođu i izgubi se povjerenje skroz u eure i dolare kuda ću i hoće li tada biti interesa za zlato ili će ludilo ići nekim drugim smjerom. Za sad držim nešto rudara i etf za physical silver ali to je još uvijek nekih 5-6% imovine.

S jedne strane uz sadašnje cijene rudari dobro zarađuju.

• Hrx84
    • March 29, 2023 at 2:50 PM
    Quote from accountant
    Quote from Hrx84

Jutros sam se vratio u Vonoviu u DE.

Taman idealan papir za Hrvate, gomila stanova i to njemačkih s gomilom duga, točno što mi volimo. Mcap samo 12B eura, cijena niža nego prije 10 godina. Nadam se ili nekom odbijancu nakon golemog pada ili pokupiti dividendu u svibnju. Marketu je koliko vidim manjak eura veći problem od manjka stanova. Točno obrnuto od našeg dalmatinskog razmišljanja.

Vonovia bi ti mogao biti vrlo dobar ulaz, vidim da se i MPW miče u pm konačno

Vonovia je imala 2 mlrd FFO u 2022., na jučerašnju cijenu daje P/FFO cca 7

u dobra vremena, kad se situacija smiri, može lako do 9, 9 i pol

znači 28%-36% upside

kakva su tvoja očekivanja? kad izlaz?

Display More

Dividendu su prepolovili pa je možda to bio okidač za nastavak pada cijene. Sredinom svibnja je exdiv day. Mislim da imamo prostora da se odbijemo do tada negdje do 18-19e. A nekakav pad niže ne očekujem osim ako baš Ecb ne iznenadi dodatno. Mislim da mi je trenutni risk/reward omjer ok. Nisam vjerovao da će na ove razine. Namjeravam izaći u toku sljedećih mjesec/dva.

• Hrx84
    • March 29, 2023 at 10:39 AM

Jutros sam se vratio u Vonoviu u DE.

Taman idealan papir za Hrvate, gomila stanova i to njemačkih s gomilom duga, točno što mi volimo. Mcap samo 12B eura, cijena niža nego prije 10 godina. Nadam se ili nekom odbijancu nakon golemog pada ili pokupiti dividendu u svibnju. Marketu je koliko vidim manjak eura veći problem od manjka stanova. Točno obrnuto od našeg dalmatinskog razmišljanja.

• Forex - Trgovanje valutama

• Hrx84
    • March 28, 2023 at 10:12 PM
    Quote from verdi

ja u opće nemam ušteđevinu. treba mi bar dva dana da dođem do ozbiljnije love. sve je uloženo. na burzi 90% ljudi gubi a 10% dobija. to se zove izuzetak.

Ako se smije znati u kojim imovinskim klasama držite imovinu. Onako okvirno.

Vidim da su ljudi većinom u eurima ili nekretninama. Kod mene mix svega i svačega. Ali opet velika izloženost kešu i euru i dolaru.

• Turističke dionice i perspektive

• Hrx84
    • March 28, 2023 at 1:54 PM

Da je skupo stranci bi ostali kući. Ili išli gdje je jeftinije.

• Hrx84
    • March 24, 2023 at 4:50 PM

Od početka 2022 ovdje na forumu pesimisti očekuju smak svijeta a

optimisti samo običnu recesiju.

• Što smo danas tržili

• Hrx84
    • March 21, 2023 at 7:54 PM
    Quote from havi
    Quote from plavi05

Ni to nije problem, nego kome plaćaš i u što će utrošiti tvoj uplaćeni novac

Imate ideju kome bi bilo dobro placat porez?

Kojoj stranci ?

Nikome. Đava odnio i stranke i političare te njihove glasače. Glasao bi samo za one koji nude minimalnu državu a takvih nema.

• Hrx84
    • March 21, 2023 at 7:48 PM

Nadam se barem 0.25%. Ako ne bude odoše nam dolari u provaliju. A indexi nebu pod oblake kao i obično.

• Hrx84
    • March 21, 2023 at 1:40 PM

A što nam je uopće ta prava lova? Kartušina ili brojke na računu koje su izgubile u 2021. 15% svoje vrijednosti i u 2022 dodatnih 20% prema košarici roba i usluga koju trebamo. Ajde nekako su tu eroziju vrijednosti uspjeli umanjiti zadnja 2-3 mjeseca.

• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 38
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt