Ogroman nalog na prodaji ACI po 1000e. Tko izlazi
Posts by Hrx84
-
-
Citajte..ja sam se vec dva dana mislio da kupim malo a ako ja kupim onda je gotovo sa rastom za slj. 2 godine to vam mogu jamciti💯
Ps. Nisam jos kupio
Nemoj.
Za Nlb se izvješće očekuje za par dana. A oni tamo u Slo nisu pratili Zabu toliko u ovom rastu. Možda ih izvješće ugodno iznenadi.
-
Bude grdna frka dolarskim štedišama kad prestanu. Uz hykove se tečaj još drži
-
Danas na USA tržištu rastu ciklički sektori sa naglaskom na brodarske kompanije. Moguće da uskoro dolazi do zaokreta u smjeru kretanja brodarskih vozarina.
Na US tržištu je takva euforija da i purani lete tako da nije čudo da ni brodari idu u zeleno.
-
Pa zapravo prava autentična dalmatinska klopa i jesu pizze, čevapi, pomfrit i slično. Ne poznajem dalmoše koji uglavnom jedu oboritu ribu, blitvu te smokve i grožđe. To je mit koji služi u turističke svrhe. Možda su zdravu hranu jeli tamo do 1950.-60. dok nije bilo turista.
-
Znači za očekivati je par posto pada. Nakon toga kreću u akciju milijarde eura onih koji hvataju noževe, a iza ćemo vidjeti.
-
ZGHO junk mi se ne kupuje. Ima junk-a vani koliko hoćeš čak i po 10ak%
-
Ista mi je provizija kao i na dionicama.
-
Istra i Dubrovnik, tamo sigurno problema nema. Što se tiče dijela dalmatinske zagore možeš naći u srpnju tjedan dana po 300e gdje god hoćeš te je poprilično prazno. Tako da mi stvarno nije jasna ova medijska hajka o skupoći gdje se ciljano prikaže par ekstrema.
-
Čini mi se kod tankeraša najbolje imati poziciju i put opciju za jan25. Te još hvatati neku siću prodajom call-ova koji bi bili visoko.
Ovdje imamo kompanije koje imaju extra visoke vozarine i trenutno p/e 3 uz buybackove i dividende. Uz to i nizak orderbook. Znači sve je super, nepoznato je jedino do kada će tako biti. Može biti da to potraje čak 3-4 godine, a može se situacija rasplesti s Rusima i recesijom u par mjeseci do godine dana. Ako potraje dovoljno dugo onda bi do 2025 napravio od +40% do +120% na brodaru a opcija bi otišla na nulu. Ako ne potraje brodar bi otišao na 0.3-0.5 BV što bi bio grdan gubitak bez opcije.
-
Uložio sam nešto još u zlato kroz papir SAND. Ovo je gold royalty kompanija kao Wheaton ili Franco Nevada samo jeftinija i manja od njih. Ovo je inače niže rizičan poslovni model od kompanija koje se bave istraživanjem ili kopanjem zlata ali zato je i p/e veći. Na sandstorm ću prodavati call opcije pa nešto uhvatiti kroz to a nešto kroz skromnu dividendu.
-
Uvijek možete nisko staviti ponudu na ask. Možda ih neki kolekcionar želi imati kao uspomenu.
-
Ja sam tog Kotr imao tamo u davna vremena poprilično. Izašao tamo 2015-16 s nekim sitnim profitom te par dividendi. Nije se puno pomakao od tada.
Od tada do danas Sp500 se skoro utrostručio, a kvalitetnije us firme napravile barem x5.
-
Kad malo razmislim nekako mi 70$ više ne izgleda tako puno para kao nekad. Ne možeš na Jadranu noćiti jednu noć za te pare. A ono barel nafte za te pare ne izgleda mi skupo. To je kao 30$ iz 2008. Ili 45$ iz 2016. Zapravo ne pamtim da je nafta bila jeftinija osim u kovid-u i 2016.
-
Ne treba nama ovdje ništa osim da uvedu opcije pa da možemo držati 7slo, Rivijeru, Adris ili slično i na njima prodavati covered callove pa skupiti na tome dodatnih 5-7% godišnje. Ili da možemo raditi The whell. Ili PMCC na 7slo ili 7bet.
I recimo da kompanije izdaju korporativne obveznice pa da i tu imamo nekog izbora za spremit nekakav višak eura kad smo manje skloni riziku.
I naravno ukloniti porez na kapitalnu dobit i dividendu do 100k ili 200k eura godišnje za nas male.
-
Za 15-20 godina gotovo svatko u Hrvatskoj će imati minimalno 1 stan ili u ST ili ZG ili u nekom priobalnom mjestu. Neki će još otplaćivati kredit za taj, neki ne. Sposobniji i poduzetniji će imati 2,3,4 ili više. Oni najsposobniji te neki kriminalci iz visokog društva budu ih imali na desetke.
Zapravo betonskih spavaonica će svatko imati i viška. Što se tiče broja stanovnika mislim da će biti niži nego danas ili možda približno isti ako nam se doseli golem broj Azijata ili Afrikanaca. U biti gotovo svi stanovnici Hrvatske su sakupljači nekretnina. Taj trend je vidljiv svugdje. Rezultat toga bude sličan kao i rezultati gastarbajtera koji su u svom selu gradili trokatnice za djecu i unučad koje danas zjape prazne. Kome će to sve iznajmiti?
Imam dojam da je sticanje stanova postalo smisao života
-
Postoji velika razlika od danas i perioda 2017-19. Manja je fobija od Turske i sjeverne Afrike. Ni u Siriji se ne puca, a ona je jako blizu Cipru. Nema više straha od terorizma kakvog je bilo tada. Ali opet manija za putovanjima je čak i jača.
Tada su se svi bojali ići van južne EU.
-
Isti vlasnik je i u IMPP i oba su strašno podcijenjena. Možda vlasnik mulja.
Nema dividende a i Grci su.
Mulja ili ne mulja jucer breakout na 10x volume, nije dugo trebalo cekati. Drzim i dalje, nekad i corava kokos ubode zrno
Čestitam. Nažalost kod Angeliki ili Vafiasa se mali dioničari rijetko kad dobro provedu. A ima ih sličnih koliko hoćeš. Zato i jesu jako podcjenjeni. Rekao bi najpodcjenjeniji papiri na marketu.
-
QQQ je otišao s 310 na 371 u manje od dva mjeseca. A cijeli je pun teškaša od kojih su neki veći od 1T$ i svi redom na jako visokim valuacijama.
I to u vrijeme kamata na treasury iznad 5% te kamata na Junk od skoro 10%.
-
Prerano ti je za šort. Zadnjih par tjedana stvarno je totalno ludilo. Ne znam šta ih tjera ni odakle tolike pare. Pitam se samo odakle toliko municije.