1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Hrx84

Posts by Hrx84

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Hrx84
    • August 8, 2023 at 2:16 PM

Ogroman nalog na prodaji ACI po 1000e. Tko izlazi

• Birtija

• Hrx84
    • August 3, 2023 at 10:11 PM
    Quote from Blister
    Quote from Vule

Citajte..ja sam se vec dva dana mislio da kupim malo a ako ja kupim onda je gotovo sa rastom za slj. 2 godine to vam mogu jamciti💯

Ps. Nisam jos kupio

Nemoj.

Za Nlb se izvješće očekuje za par dana. A oni tamo u Slo nisu pratili Zabu toliko u ovom rastu. Možda ih izvješće ugodno iznenadi.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Hrx84
    • July 26, 2023 at 10:33 PM
    Quote from zlocesti

https://www.investing.com/news/economy/f…ne-skip-3134966

Dobro je.

Frka će se dogoditi kada prestanu.

Bude grdna frka dolarskim štedišama kad prestanu. Uz hykove se tečaj još drži

• Hrx84
    • July 18, 2023 at 6:20 PM
    Quote from Robbie

Danas na USA tržištu rastu ciklički sektori sa naglaskom na brodarske kompanije. Moguće da uskoro dolazi do zaokreta u smjeru kretanja brodarskih vozarina.

Na US tržištu je takva euforija da i purani lete tako da nije čudo da ni brodari idu u zeleno.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Hrx84
    • July 15, 2023 at 3:51 PM

Pa zapravo prava autentična dalmatinska klopa i jesu pizze, čevapi, pomfrit i slično. Ne poznajem dalmoše koji uglavnom jedu oboritu ribu, blitvu te smokve i grožđe. To je mit koji služi u turističke svrhe. Možda su zdravu hranu jeli tamo do 1950.-60. dok nije bilo turista.

• Hrx84
    • July 7, 2023 at 1:52 AM

Znači za očekivati je par posto pada. Nakon toga kreću u akciju milijarde eura onih koji hvataju noževe, a iza ćemo vidjeti.

• Ulaganje u obveznice

• Hrx84
    • July 6, 2023 at 3:51 PM

ZGHO junk mi se ne kupuje. Ima junk-a vani koliko hoćeš čak i po 10ak%

• 7BET

• Hrx84
    • July 5, 2023 at 5:28 PM

Ista mi je provizija kao i na dionicama.

• Turističke dionice i perspektive

• Hrx84
    • July 3, 2023 at 3:24 PM

Istra i Dubrovnik, tamo sigurno problema nema. Što se tiče dijela dalmatinske zagore možeš naći u srpnju tjedan dana po 300e gdje god hoćeš te je poprilično prazno. Tako da mi stvarno nije jasna ova medijska hajka o skupoći gdje se ciljano prikaže par ekstrema.

• Hrx84
    • July 2, 2023 at 10:42 AM

Čini mi se kod tankeraša najbolje imati poziciju i put opciju za jan25. Te još hvatati neku siću prodajom call-ova koji bi bili visoko.

Ovdje imamo kompanije koje imaju extra visoke vozarine i trenutno p/e 3 uz buybackove i dividende. Uz to i nizak orderbook. Znači sve je super, nepoznato je jedino do kada će tako biti. Može biti da to potraje čak 3-4 godine, a može se situacija rasplesti s Rusima i recesijom u par mjeseci do godine dana. Ako potraje dovoljno dugo onda bi do 2025 napravio od +40% do +120% na brodaru a opcija bi otišla na nulu. Ako ne potraje brodar bi otišao na 0.3-0.5 BV što bi bio grdan gubitak bez opcije.

• Ulaganje u zlato

• Hrx84
    • June 29, 2023 at 10:04 PM

Uložio sam nešto još u zlato kroz papir SAND. Ovo je gold royalty kompanija kao Wheaton ili Franco Nevada samo jeftinija i manja od njih. Ovo je inače niže rizičan poslovni model od kompanija koje se bave istraživanjem ili kopanjem zlata ali zato je i p/e veći. Na sandstorm ću prodavati call opcije pa nešto uhvatiti kroz to a nešto kroz skromnu dividendu.

• Što smo danas tržili

• Hrx84
    • June 29, 2023 at 2:27 PM

Uvijek možete nisko staviti ponudu na ask. Možda ih neki kolekcionar želi imati kao uspomenu.

• KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

• Hrx84
    • June 28, 2023 at 11:51 PM

Ja sam tog Kotr imao tamo u davna vremena poprilično. Izašao tamo 2015-16 s nekim sitnim profitom te par dividendi. Nije se puno pomakao od tada.

Od tada do danas Sp500 se skoro utrostručio, a kvalitetnije us firme napravile barem x5.

• Hrx84
    • June 20, 2023 at 9:49 PM

Kad malo razmislim nekako mi 70$ više ne izgleda tako puno para kao nekad. Ne možeš na Jadranu noćiti jednu noć za te pare. A ono barel nafte za te pare ne izgleda mi skupo. To je kao 30$ iz 2008. Ili 45$ iz 2016. Zapravo ne pamtim da je nafta bila jeftinija osim u kovid-u i 2016.

• Hrx84
    • June 20, 2023 at 7:27 AM

Ne treba nama ovdje ništa osim da uvedu opcije pa da možemo držati 7slo, Rivijeru, Adris ili slično i na njima prodavati covered callove pa skupiti na tome dodatnih 5-7% godišnje. Ili da možemo raditi The whell. Ili PMCC na 7slo ili 7bet.

I recimo da kompanije izdaju korporativne obveznice pa da i tu imamo nekog izbora za spremit nekakav višak eura kad smo manje skloni riziku.

I naravno ukloniti porez na kapitalnu dobit i dividendu do 100k ili 200k eura godišnje za nas male.

• Porez na nekretnine

• Hrx84
    • June 19, 2023 at 8:00 PM

Za 15-20 godina gotovo svatko u Hrvatskoj će imati minimalno 1 stan ili u ST ili ZG ili u nekom priobalnom mjestu. Neki će još otplaćivati kredit za taj, neki ne. Sposobniji i poduzetniji će imati 2,3,4 ili više. Oni najsposobniji te neki kriminalci iz visokog društva budu ih imali na desetke.

Zapravo betonskih spavaonica će svatko imati i viška. Što se tiče broja stanovnika mislim da će biti niži nego danas ili možda približno isti ako nam se doseli golem broj Azijata ili Afrikanaca. U biti gotovo svi stanovnici Hrvatske su sakupljači nekretnina. Taj trend je vidljiv svugdje. Rezultat toga bude sličan kao i rezultati gastarbajtera koji su u svom selu gradili trokatnice za djecu i unučad koje danas zjape prazne. Kome će to sve iznajmiti?

Imam dojam da je sticanje stanova postalo smisao života

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Hrx84
    • June 19, 2023 at 12:52 PM

Postoji velika razlika od danas i perioda 2017-19. Manja je fobija od Turske i sjeverne Afrike. Ni u Siriji se ne puca, a ona je jako blizu Cipru. Nema više straha od terorizma kakvog je bilo tada. Ali opet manija za putovanjima je čak i jača.

Tada su se svi bojali ići van južne EU.

• LNG

• Hrx84
    • June 17, 2023 at 5:26 PM
    Quote from looserst
    Quote from Hrx84

Isti vlasnik je i u IMPP i oba su strašno podcijenjena. Možda vlasnik mulja.

Nema dividende a i Grci su.

Mulja ili ne mulja jucer breakout na 10x volume, nije dugo trebalo cekati. Drzim i dalje, nekad i corava kokos ubode zrno ;)

Čestitam. Nažalost kod Angeliki ili Vafiasa se mali dioničari rijetko kad dobro provedu. A ima ih sličnih koliko hoćeš. Zato i jesu jako podcjenjeni. Rekao bi najpodcjenjeniji papiri na marketu.

• Hrx84
    • June 15, 2023 at 9:46 PM

QQQ je otišao s 310 na 371 u manje od dva mjeseca. A cijeli je pun teškaša od kojih su neki veći od 1T$ i svi redom na jako visokim valuacijama.

I to u vrijeme kamata na treasury iznad 5% te kamata na Junk od skoro 10%.

• Hrx84
    • June 15, 2023 at 8:58 PM

Prerano ti je za šort. Zadnjih par tjedana stvarno je totalno ludilo. Ne znam šta ih tjera ni odakle tolike pare. Pitam se samo odakle toliko municije.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt