Da su samo vratili kamate na razine iz 2019. sve bi bilo ok. Mogli bi i sada kad nisu tada, kog vraga čekaju.
Posts by Hrx84
-
-
ATCO-PD
GSL-PB
i imam još nešto INSW-PA od ranije
Nisam primijetio da su mi ameri odnijeli 30%, što uvijek automatski rade za sve common stocks.
-
Da, na dividende za obične dionice ide porez od 30% amerima.
Na dividende za preferrede nisam primijetio da ima ikakva poreza.
IB mi automatski odbije 30%, a kod preferreda za sad ništa.
-
Meni su kao fixed Income sasvim ok preferred stocks od brodara kontejneraša koji i nakon što im jednog dana padnu vozarine moći plaćati dividendu jako dugo.
Imam ATCO-PD i GSL-PB, dividendu dijele svaki kvartal, na godišnjoj razini 7.5%, i drugi 8.5%.
Još uvijek mi je ok Slovenija iako je značajno pokupila, pogotovo NLB banka, te osiguravatelji sava i triglav.
Od rizičnijih stvari tipa brodari imam značajnu količinu NMM.
Od domaćih papira Hpb vrijedi rizika na ovoj razini.
-
U slučaju lakših i srednje teških potresa safe haven je dolar.
U slučaju ozbiljnih potresa nemam pojma što je safe haven i nitko ne zna. U početku dolar a iza će se stvarati i gubiti bogatstva ovisno o tome tko bude tu nizbrdicu znao dobro odvoziti...nekako ne vjerujem da to budu srebro i zlato.
-
Možda i bolje. Na zse bi narod vjerojatno ostao i bez gaća na štapu.
Kad popuše na nekretninama, barem će im ostati taj beton i nada da će ga za 20-50g. prodati skuplje.
A zamisli da se narod bavi daytradingom, kako bi se uopće koncentrirali na ikakav posao, na što bi to sličilo da na baušteli stalno buljiš u mobitel ili
u kancelariji da svi svako malo bulje u grafove i šize. A onda tek masovne psihoze za trajanja bear marketa...bolje
-
PANL u premarketu -6%, ne vidim nikakve vijesti?
-
U prilog turizmu, a pogotovo ovom ovdje, ide, da se ne lazemo, globalno zatopljenje. Sto vise toplih dana to ce biti dulja sezona, i vise ljudi ce doci tu blizu gdje je toplo nego negdje dalje. Nema tu velike filozofije.
Takodjer, svakako sto prije treba zavrsiti autocestu A7, od Rijeke do Otocca. Na taj nacin skracuje se znacajno put do Dalmacije svima zapadno od osovine Rijeka-Munchen, a i onda time rasterecuje pravac do i od Bosiljeva.
I naposlijetku, dugorocno, jako ce pomoci tehnologija, tj. inicijative s 4-dnevnim radnim tjednom, home office varijante i sl. Ako se to rasiri na 20ak ili vise % svih zaposlenih u Austriji i okolici sezona ce trajati cijelu godinu, barem u nekom intenzitetu, vikendima, i popravljati sadasnje minuse u Q1 i Q4.
To je globalno, a poduzetnici dalje neka se prilagode zahtjevima gostiju.
Sve u svemu, dugorocno, mislim da ce biti dobro.
Neće se sezona produžiti ako bude toplo u desetom mjesecu niti zato što će Hans raditi od kuće, nego ako i samo ako se ljudima ponudi nešto osim "sunce, more, plaža" i "tko to more platit"?
Uvijek me zanimalo koje to druge sadržaje? Sve ostalo ima kod kuće. Kockarnice, bazene, bordele, golf terene, japanske, indijske, kineske restorane... Jedino nema kod kuće toplo more, čak i sunce u njemačkoj predobro grije u kolovozu.
-
Grčka vještica će nam uvaliti tankere u NMM umjesto isplate dividende
Da je bar uzela NM umjesto NNA Kraljica jednostavno nema mira, da joj das 1000 brodova bilo bi joj malo
Očekivao sam da nema dividende i nadao sam se NM-u, a kad ono tankeri, uvijek nam mora neko njesra priuštiti... Da nije skoro džabe, bježao bi iz ovoga, ovako na ovoj razini nemam zašto.
-
Grčka vještica će nam uvaliti tankere u NMM umjesto isplate dividende
Navios Maritime Partners L.P. Announces a Merger with Navios Maritime Acquisition CorporationNavios Maritime Acquisition Corporation Ship Mortgage Notes being Redeemed Conference Call & Webcast: Tuesday, August 31, 2021 at 8:30 am ET MONACO, Aug. 26,…finance.yahoo.com -
Iznad 3000 bdi je extremno visoko. Kad bi to bilo održivo bio bi to najbolji biznis na svijetu, laka lova.
-
Rekao bi čovjek na prvu: poljoprivreda, rudari, brodari, dućani...
A zapravo vrlo zeznuto. Možda i smak ovog svijeta kakvog danas poznajemo. Užasna volatilnost i strah od svega.
Što bude s državnim obveznicama, raznim drugim dugoročnim dugom, derivatima kojekakvim, štednjom na bankama, kako bi se nered tamo mogao preliti na sve ostalo... Tko onda bude toliko jurio za bakrom, niklom, novim autima, gradnjom stambenih zgrada...
-
Kad jednog dana stvarno počne bear market na nekretninama biti će najžešće hvatanje padajućih noževa, all in s maksimalnom mogućom polugom.
-
Kod ove analogije s taksistima cijene nekretnina bi bile na vrhu upravo sada
-
To su izgleda navalili na željezo po akcijskim cijenama
-
Ne razumijem toliku želju ljudi da pod svaku cijenu moraju živjeti u Zagrebu ili Splitu. Žena mi je takva.
Bira radije stančić od 40m2 u zgradurini u ST, nego kod mene realno luksuznu villu sat vožnje od Splita.
-
U jednooj fb grupi se pojavilo zanimljivo pitanje, no nisam vidio odgovor pa ako netko zna odgovor onda super.
Kolki je normalan P/E za dry bulk kompanije?
Primjer:
Imaš jednu kompaniju s 20 brodova, sve stare kante 2002-04 made in china, loša uprava, krade se iznutra, ne daju dividendu
Drugu s 20 brodova
Sve novi brodovi 2017-18, made in Japan, pristojna dividenda
Jednostavno ne mogu se težiti na sličnom p/e
-
1600-1800 Eur iz 2010.g. je kao danas 2800-3100 Eur, možda i više.
Teško se navikavam na ove nove vrijednosti novca.
Nekad su novčanice od 100-200kn bile krupno, danas sitno.
-
Samo hoće li ipo biti po dobroj cijeni ili po p/e 50.
Danas je takvo vrijeme da dobrih cijena nema. Svaka it tvrtka odmah vrijedi milijarde
-
Željezo je dosta palo u par dana. Sa 220$ na 170$. Čini se da se dosta sirovina hladi pomalo. Vjerojatno se očekuje i hlađenje prenapuhanih vozarina.
Kako bilo krcat sam s NMM te mi čini više od 5% cjelokupne imovine i ne mislim prodavati na ovim razinama. Nek stoji i kiseli se.