Upravo pojačao poziciju u DAC s 300 na 400 komada. Ovih 300 osigurano dugoročnim put opcijom.
Najveća mi je pozicija nakon keša i nekretnina.
Upravo pojačao poziciju u DAC s 300 na 400 komada. Ovih 300 osigurano dugoročnim put opcijom.
Najveća mi je pozicija nakon keša i nekretnina.
Ja više nemam ništa dionica na ZSE, danas prodao zadnje. Malo ću gledati sa strane.
Sve EU burze trenutno oko -3% i u padu, amerikanci upravo otvorili u debelom minusu. Ne sviđa mi se kako sve izgleda.
Da, stravično je gledati, ja sam sva totalno ogrnuta debelom crvenom bojom, sad mi je zao sto nemam Đuru, Varteks, Koku, Terra firmu…..😀
Đuro i Varteks su "Barcelona", ne možeš njih u isti koš s druge dvije koje su 3.HNL "Sjever"
Na zse imaš malo hlađenja euforije od proteklih par tjedana, ništa strašno.
Ruje svi po -8% i više, a hlade se mjesecima
Sveopće povlačene sa BID-a heheh
nisam ništa gledao, jel Putin krenuo
A kud da šalje vojsku?
Da osvaja močvare oko Pripjata pa da se ljudi ozrače, šta mu to treba. A navodno bi tamo prvo trebali u juriš.
ma sljedeća dva tjedna su ključna........ukoliko na tržište budu dolazile loše vijesti koje market nebude mogao progutati psihologija i margini će odraditi svoje.........
Koliko su sve napuhali mogli bi bar malo ispuhat.
Jedino su Rusi fundamentalno ok za kupit, ali tamo je psihologija katastrofa.
Ovo je market od 1 trillion $. Nisam ovo nikad pratio, nemam kripto.
Što mislite što bi se dogodilo da dođe do kolapsa kripto marketa?
Koliki bi bili gubici pojedinaca, kako bi se odrazilo na cijeli svijet.
Sve skupo i sve poskupljuje. A bulkeri se natječu tko će jeftinije. Bilo je jasno da će se bdi ohladit. Ali ove razine nisam očekivao.
Prije mjesec dana se očekivao rat za Tajvan i izgledalo je ozbiljno. Danas Tajvan nitko ne spominje. Prije toga je Vučić dao ultimatum za Kosovo pa ništa. Još prije Turska i Grčka prijetili zbog nekih otoka u Egejskom moru...u Bih svako malo spominju rat pa od Daytona nitko nije zapucao.
Živimo u vremenu kad je u modi malo zveckat oružjem pa čekat da drugi zvecka itd. Valjda tako dobivaju neke političke bodove a i da portali imaju o čemu pisati.
Zadnjih mjesec dana osim nafte opet brutalno poskupljuje sva metalurgija. Stvarno ružno izgleda koliko to ide gore. Posebno bazni metali. Ne toliko srebro i zlato. A što se tiče eksplozije brodara i dalje rastu kontejneraši.
Dovoljno je usporedit 7CRO i 7SLO,a imamo bolje ekonomske pokazatelje od Slovenaca, otkako su ova dva fonda startala
Samo je 7Slo bio brutalno jeftin kad su oba startala pa se ta razlika kasnije smanjila
DAC TO THE MOON
Je..te led je mi DAC odletio danas. Vidim vijest 11 brodova produžili do 2028. Tek sada vidio
Peče keš pozicija ali to nije razlog gore napisanog posta. Znam da je keš treš i da ću ga se morati rješiti
To uopće nije upitno. A opet da je toliki treš da se spašavam iz njega kupnjom kripta ili loših domaćih papira po visokoj cijeni ipak ne.
Za nevolju uvijek ima izbora.
Za sad se čini da je netko odlučio raditi pumpanje zse. Fundamentalno nema nikakva razloga da ide dalje gore jer su papiri toliko loši da ne opravdavaju crobex iznad 2000 bodova. Može pumpanje još ići ali ne vjerujem da će se stvoriti hype.
Za razliku od 2005-06 danas smo svjesni nekvalitete papira i slabe perspektive tih kompanija. A mislim da će teško biti uvjeriti ovce da je super ulaganje npr zaba na 100 kn ili ero na 3000 kn a da ne govorim o nekakvim stečajgradnjama s lopovima na čelu. Uz to ima vani dovoljno kripta i gamestopova za pustolove.
Ruje su na akciji ovih dana.
Gazprom je dosta pao, Sberbank na razini s početka 2021.
Oba p/e niži od 5.
Život je brz i težak. Stalno moramo sve pratiti, puno čitati, obrazovati se.
Podignuti jedno dijete je teško, dvoje još teže. Za više od toga bi trebao logističku mašineriju, sluge, dide, babe..
Teže je uzdržavati četvero djece i skakat oko njih nego igrati za Real Madrid.
Krajevi u kojima živimo se polako pretvaraju u velike indijanske rezervate gdje europljani gledaju uljepšanu sliku života na Mediteranu kakav je navodno nekad bio. Ista situacija je u južnoj Italiji, Grčkoj i cijelom Balkanu.
To su procesi koji idu svojim tokom i nemoguće ih je promijeniti.
Atpl 300/430/600
Gogl 8.5/10.5/13
Panl 3.5/4.2/5.3
Nmm 23/28/34
Što se tiče "Emerging markets" uvijek izgledaju kao dobra opcija i nikada od njih ništa.
Ostatak svijeta su zapravo čudne banana države u kojima vlada korupcija, čudni režimi i valuta su im neki egzotični šareni papirići upitne vrijednosti.
I u pravilu čim Ameri ili Eu kihnu tamo se gadno prehlade. Tamo špekulanti idu samo ako se stvori nekakav hype. Tko ne pobjegne na vrijeme strada.
Očekivati da bi se oni razvijali kada Amerima više ne bude išlo je ravno nuli.
Sjetim se tamo negdje 2014 kad sam kupio CIG, ITUB i BBD u Brazilu, svi na P/E 5 ili niže i dobrom dividendom.
Stavio sam dosta para, dobio neke dividende, izašao s manjim minusom pola godine kasnije.
Danas su nakon 8 godina sve tri nabrojane niže nego kad sam ih prodao.
Bolje i to nego da glume Erdogana