Display MoreVidim da su digli cijene svi iako nema poreza na panele 😒, koriste priliku …
Pri isporuci i ugradnji solarnih ploča zajedno sa svom pratećom opremom i uslugama na privatne stambene objekte koje jedan ili više izvođača obavljaju građanima, energetskim zajednicama građana (kod više stambenih zgrada) i osobama koje obavljaju djelatnost od javnog interesa, PDV se obračunava po stopi od 0%.
međutim,
Sama isporuka solarnih ploča bez ugradnje te ostale opreme koja prati ugradnju solarnih ploča kao trgovačke robe, kao i isporuka i ugradanja solarnih ploča koja ne podrazumijeva realizaciju projekta izvedbe jednostavne građevine i nadalje je oporeziva općom stopom PDV-a od 25%.
ja poslujem sa Hvaljen budi doo i kategorički osporavam sve ovo što ti je monter nadrobio, ta tvrtka nije zezancija, ima svoju direktnu dobavu, distribuciju kao i svoju montažu i sva oprema je certificirana sa jamstvom proizvođača tako da je apsurdno da ti se monter vadi na njih to o nekom potvrđivanju garancije kao i ove priče o odvjetnicima, naravno, na tu količinu posla, protoka robe i montaža koju predmetna tvrtka napravi dogodi se i koja reklamacija ali se ista rješava u najkraćem roku.
meni izgleda da je tu neka druga priča u pitanju, nadrobilo se montera sa visokim očekivanjima i sad tu ima svega i svačega pa i podvaljivanja jeftinije opreme ne bi li bolje zaradili, to što kažeš, ljudi se ne kuže pa app. ali kod ovih mojih se takve stvari ne događaju, inžinjer odnosno projektant ti sve izračuna i iznivelira i je da je malo lista čekanja ali to je onda to.
inaće, nabrzaka sam složio predračun po tvojim spec. i 6kw sa RISEN Energy half-cell module RSM130-8-440W,mono i FUJI SOLAR SUN-6K-G-6kW,monofazni mrežni pretvarač ukupno sa montažom i puštanjem u pogon bi koštalo 7.064,36 €
već sam sam vam prije pisao, što god vas zanima oko solara, ponuda, savjet ili bilo što drugo, tu sam
Kad već nudiš savjet, što ti kažeš, gdje se stavljaju katodni odvodnici, na AC ili DC stranu?