Jasno je da je ovo bonbon od firme. Rijedak biser kakav se u Hrvatskoj može nać. Ali ovo s koronom je viša sila, tu niko ne može ništa. Nadajmo se da će taj virus biti pobijeđen uskoro jer će nas iscrpit do kraja i onda se smiješi scenarij kao poslije 1929.
Posts by komot
-
-
Kolega komot pratim ja vas...samo brodovi - dug vrjede oko 60 kn...pozitivno poslovanje daje još neku vrjednost zar ne...zadržana dobit isto ima neku vrjednost...samo čista dobit od prošle godine daje oko 2.7 kn na vrijednost dionice...ako stvarno imaju 3 broda na spotu trenutno...dobit bi ove godine mogla potegnuti preko 45 mil kn...to vam je skoro 5 kn po dionici ako bude tako...trenutno mislim da s obzirom na situaciju vrijedi minimalno 65 kn...to je minimum...
A dobro ako vi tako kažete. Samo meni izgleda preskupo čak i ako izbacimo ovo "ako stvarno imaju" i "mogla potegnuti" i uzmemo to za sigurno jer po vama kupiti TPNG po 65 ispada isto kao i Podravku po sadašnjoj cijeni. S time da ni Podravku ne bih kupio po ovoj cijeni trenutno.
-
Kolega komot pogledajte dionicu kad je bila na 80 kn i pogledajte dobit EBITDA koju su tada ostvarili...i sve će vam biti jasnije...potrudite se malo...izvješće za 2017g.
Ne pratite me, te 2017. su i dionice drugih kompanija bile drugačije valuirane.
I ne razumijem kako to može biti referenca realne vrijednosti, kad je te 2017. P/E bio 23. Na vrhu vrlo volatilnog sektora i prenapuhanom valuacijom ne može nikako biti mjerilo vrijednosti, i to još u godini kada su i ostale dionice bile skuplje valuirane. Slažem se da može cijena i preko 100, ali ne može mi niko reći da je to fer cijena i da se dionice ovakvog tipa trebaju skuplje tržiti od relativno stabilnih dionica prehrambenog ili farmacetskog sektora. Imamo recimo Mediku ili TSHC koje se trže ispod P/E 10, a posluju u stabilnim sektorima i ne očekuje se pad prometa, dok se ovdje svi slažemo da će cijene vozarina dolje. Ipravite me ako griješim.
-
-
Čestitke svima koji su zaradili, i sam sam skoro uzeo po 45 i pokušao zatrejdati po prvi put, ali na nepoznatom sam terenu pa nisam. Ja koliko gledam, za ovu cijenu opravdat, u odnosu na valuacije drugih dionica, trebalo bi barem 50 milijuna neto dobiti. Kolega tin, koliku dobit očekujete na kraju godine?
-
Danas mi je stigao poziv za glavnu skupštinu tshc, preporučuju da ne dolazimo već da prepustimo glavnima da odluče jer ako nas se skupi više od 5, odgađa se skupština. I preporučuju rukavice da ponesemo. 😁
Uglavnom, prijedlog je 600 kn neoporezive dividende po dionici. Bila je rasprava pred koji tjedan hoće li itko isplatit dividendu. Eto, javljam da ima firmi koje hoće.
-
Nisam baš neki stručnjak za brodare, ali kolko kužim, tpng ima sve dugoročne ugovore, nema ništa na spotu. Prema tome nema neke koristi ako će ovo trajati 6 mjeseci ili kraće. Ako ima stručnijih, molim komentare. Hvala.
-
G. Bakić je jučer djelovao suvislo, ali njegove prognoze uglavnom su bile nepouzdane. Nešto pogodi, nešto ne. Ne bih ga uzimao kao referencu.
-
Jedino kaj mi se čini da je nekako relaksiranije kupovati na ovim malim hrvatskim valuacijama nego u americi na p/e 25 i više.
-
Baš sam spominjao da ne bi nikom niš preporučivao. Takva su vremena došla da ništa nije izvjesno.
-
ne vidim tu neke veće probleme rade ili ubrzo će raditi sva poduzeca osim kafića restorana sportskih klubova koncerata oni će malo kasnit a ovi što ne primaju plaću dobivaju novac od drzave, a nemaju baš to gdje potrošit koliko je novac tu ušteđeno, imam frendove i poznanike koji pola i više plaće ostave konobaru, u par mjeseci će uštedit za neki auto kad se ovo sve otvori ne vidim neki veći problem za autoindustriju dapače
Znači po vama se očekuje eksplozija prodaje automobila jer su ljudi u ovim danima kad ne mogu ić u birtije nagomilali novaca?
-
https://www.24sata.hr/news/bandic-re…smanjiti-686132
Čini se da se kreće još jedna negativna spirala.
-
Ja sam prekjučer rasprodao sve osim medike i nekoliko nelikvidnih kojih imam u simboličnim količinama. Medika mi je 90 posto portfelja. Ovaj odbijanac mi je dao drugu priliku. Gubitak je još uvijek značajan, ali kakva je bila situacija nedavno dobro sam i prošao. Danas niko dobronamjeran ne bi trebao dijeliti savjete o kupovini dionica. Puno previše je tu nepoznanica. Ni najveći svjetski znanstvenici ne usude se prognozirati sa sigurnošću. A burza je pogotovo iracionalna. Čekaju nas uzbudljiva vremena, to je jedino izvjesno.
-
U BiH dio stanovništva mogu se opredjeljivati kao Hrvati, ali njihov život i sudbina vezana je za zemlju u kojoj žive, plaćaju porez a to je BiH, i to bi trebalo biti zdravorazumski. Ako živim u Rijeci ne mogu plaćati poreze i prireze za grad Osijek jer mi se taj grad sviđa više od onoga u kojem živim.
Svima sa zrnom mozga su takve stvari zdravorazumske. Još je to i shvatljivije da država daje donaciju, ali da ti neko iz druge države bira političare je da si pucaš u glavu. Ti glasači iz tzv. dijaspore mogu iz čiste obijesti birat neke ridikule i poslije se smijat jer su oni u drugoj državi i ne snose posljedice tog izbora. Primjer je nezavisni zastupnik Ž. Glasnović koji je uvjerljivo osvojio najviše glasova na listi za dijasporu. A i ta dijaspora kolko ja kužim znači iseljeništvo, znači da bi BiH Hrvati koji glasaju na listi za dijasporu trebali biti iseljenici iz Hrvatske u BiH. Ja još nisam čuo za takvog, vjerojatno ih ima u promilima ako ih ima.
-
Ja mislim da nas u narednom periodu, kako će izlazit izvješća, čeka selektivan pad. Ima firmi kojima neće poslovanje biti jako načeto i te ne bi trebale više padati dok će negdje biti katastrofa i borba za opstanak. Vremena su svakako uzbudljiva, ne možemo se žaliti na dosadu.
Tko po vama neće biti načet?
MDKA, TSHC, HT, CKML, PTKM ovako nabrzaka. Podravka i Saponia isto bi mogli dobro proć. Ne treba zaboraviti da je i Belupo u Podravci, kod Saponije bi Maraska mogla jako podbacit, a s druge strane pogoni Saponije rade punom parom.
-
Ja mislim da nas u narednom periodu, kako će izlazit izvješća, čeka selektivan pad. Ima firmi kojima neće poslovanje biti jako načeto i te ne bi trebale više padati dok će negdje biti katastrofa i borba za opstanak. Vremena su svakako uzbudljiva, ne možemo se žaliti na dosadu.
-
Europćani i Amerićani pertubiraju oko nule, plus jedan minus pola posto u budućnosnicama.
Moje je mišljenje da ćemo na valu euforije ploviti i danas. Trn u šapi mogla bi biti Optima jer tamo traje specijlani rat
Kolko ja vidim svi se zelene.
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…skole/10178356/
Evo još dobrih vijesti. Ko nije izašao kad je trebalo, sada ima priliku za popravni.
-
Kad krene onda krene. Potpisan je ugovor o najmu Alumija izraelsko-kineskoj korporaciji.
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ne/2172469.aspx
Zbogom pameti.
Jedino je naziv mjere suvisao: "Solidarni dodatak". Logično, svi se SOLIDARNO odričemo za DODATAK penzićima. Pa vjerojatno i naša djeca i unuci koji će vračat ova zaduženja. Možda je vrijeme da se ispričamo kupoprodajniku.