1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. komot

Posts by komot

• Best buy

• komot
    • October 25, 2020 at 1:06 PM
    Quote from Ivana7
    Quote from komot

Dodao bih slilčno kao kod ERNT i Podravka.

- ja tu vidim veliku razliku.

- puno više vjerujem stranom kapitalu nego HR,

- u Podravci je previše politike, ne kažem da je Podravka loša firma.

- ali ne volim kad se politika miješa u biznis, socijalnu politiku...

- svega toga kod ERNT nema, a i div. je veća.

- imam malo dionica PODR, ali puno više ERNT.

Display More

Što se tiče tshc, drago mi je da mogu ukazati na priliku. Tu smo da si pomažemo. Nelikvidna je jako, ali ju je teško kupiti a ne prodati što je po meni puno bolja vrsta nelikvidnosti. Kod usporedbe Podr s ernt sam mislio na to da su je fondovi napucali i da nije više jeftina i bb kao što ste i vi napisali za ernt. Ja ju više nemam, ima puno boljih prilika.

• Best buy

• komot
    • October 25, 2020 at 12:37 PM

Dodao bih slilčno kao kod ERNT i Podravka.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• komot
    • October 23, 2020 at 6:39 PM

Budimo realni, rezultati će uslijed korone biti daleko od dobrih. Svakako puno bolji od čistih turista poput rivp i bilanca će ostati stabilna. Ali nije rezonski u situaciji kad su planirane investicije pod upitnik om i kad se još ne zna kakva će biti iduća sezona očekivati izvanredne divididende. Sve je moguće, ali nije logično za očekivati. Tko zna što nas još čeka.

• komot
    • October 23, 2020 at 4:16 PM

Šanse ima, ali u promilima.

• MDKA (Medika d.d.)

• komot
    • October 20, 2020 at 10:08 PM

Ne znam kako je kod nas tako skupo, ali ono što možemo isčitati iz izvješća Medike je da su to jako male marže stoga pretpostavljam da veletrgovci nisu razlog relativne skupoće. Obratite pozornost na P/S, ROA, NPM, EBIT marže iz kojih je razvidno da Medika ne uzima sebi puno.

• LRHC (FTB TURIZAM d.d.)

• komot
    • October 20, 2020 at 12:57 PM

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/242

Izvješće je u najmanju ruku katastrofa. Praktički nije ni bilo gostiju. Jug Hrvatske i njegova ovisnost u avio gostima nisu dobitna kombinacija za ulaganje trenutno. Nažalost....

• TSHC (Tvornica stočne hrane d.d.)

• komot
    • October 20, 2020 at 11:55 AM

Upravo je izašlo izvješće za prvih 6 mjeseci, ovi rade bolje nego ikad. Svi pokazatelji su poboljšani. Iako nelikvidna, vrlo stabilna dionica s dobrom politikom dividende. Praktički bez dugova s vrlo jakom bilancom i u sektoru koji nije cikličan. Mislim da ova dionica zaslužuje temu iako se njome previše ne trguje i djeluje nezanimjlivo. Fundamenti su bonbon pa ako koga zanima ukazujem na priliku.

Nedavno je izašao članak:

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/biznis…ti-glad-1042963

da je stočarstvo na koljenima, a ova firma ima između ostalog i farmu tovne junadi od cca 2000 kom kod Križevaca pa sam očekivao lošije rezulatate. Izvješće me dematiralo mada se nikad ne zna što će biti u sljedećim kvartalima.

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/257

• CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

• komot
    • October 16, 2020 at 6:47 AM

Kad već povlačite paralelu s teleoperaterima, i npr. T-mobile je uveo Simpu kao zasebni brend. Ovo Laqo je slična stvar. Kao još jedan tržišni konkurent sa svojom ciljanom skupinom. Kao nekad VIPme koji je napravio revoluciju jer je ponudio mobitel na bonove bez pretplate. Dok je HT ponudio isto prošlo je vremena i ovi su uhvatili tržišni kolač.

• CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

• komot
    • October 15, 2020 at 3:16 PM

https://www.laqo.hr/

Evo konačno jedne prave i inovativne stvari od našeg bivšeg državnog osiguranja. Možda bi ovo moglo preokrenuti trend udjela na tržištu. Barem dok i drugi ne ponude nešto slično.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• komot
    • October 11, 2020 at 8:19 PM

+ Podr, ckml, mdka, kotr, koei, tshc, jnaf, a vjerojatno i adrs, osiguranja i banke u što uključujem i hpb jer će državi treba love

• komot
    • October 4, 2020 at 8:20 PM

Po načinu kako nam reagira burza u zadnje vrijeme, čini mi se da ta korekcija koja mora doći u Americi ipak neće u tolikoj mjeri utjecati na pad kod nas. Mi nismo ni porasli pa nemamo od kuda ni pasti. Fondovi drže svoje perjanice, nelikviduše ne mrdaju, jedino ove tipa igh, viro, ingra i sl. rastu i padaju i na njima zarađuju oni koji znaju kako. Ipak, na burzi je sve moguće, a ova vremena su jako nesigurna tako da treba imati keša a ne biti ful u dionicama. Ako i krenu rasti, ne vjerujem da će to biti nekakav eksplozivan rast tako da će biti vremena za uć unutra.

• komot
    • October 3, 2020 at 10:20 PM

Ne znam jel ko još primijetio da je forumska aktivnost na najnižoj razini. Čak i drukeri štrajkaju.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• komot
    • September 30, 2020 at 10:48 AM

Članak na Poslovnom kaže da je cijena proda oko 160 milijuna evra. Nije ni to malo, a ko je konkurentniji od Lenca održavati isti. Praktički mu je pod nosom. Jedino što će to malo pričekati jer postoji sigurno neki garancijski rok koji dok ne istekne Lenac neće imati posla.

https://www.poslovni.hr/svijet/u-sanga…ruzerima-357215

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• komot
    • September 29, 2020 at 6:31 PM
    Quote from snupy

Vrlo bitno kod ovoga broda koji je kupila Hrvatska za potrebe LNG terminala je cijena od cca 260 mil Eura da Eura ne kuna je to da to nije novi brod nego brod koji je promijenio do sada 6 vlasnika star je 16 godina i ocekujem da ce sukladno tome često trebati remonti koji nisu nimalo jeftini tu takodjer vidim priliku za Lenac

To je ukupna cijena terminala, nije tolko koštao brod.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• komot
    • September 21, 2020 at 12:39 PM

A plaši što je i predsjednik uprave prodao značajnu količinu na ovim cijenama, a kupovao je nedavno po znatno većim.

• komot
    • September 17, 2020 at 9:28 PM

Meni se čini da je bilo tih informacija u medijima, ali sad 100 milijuna više ili manje kad pričamo o milijardama. Bit će ili 1 400 000 000 ili 1 500 000 000 po najavama sve zajedno. Ako sudimo po najavi da će većina od 2 milijarde otići na Marjan plus koliko su već uložili do sad tako nekako ispada otprilike.

• komot
    • September 17, 2020 at 7:53 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Invest

Neće se vratiti ni za 30 godina, a u tom periodu će trebati renovaciju još 2 puta radi prilagodbi kategorizacijama i standardno radi renovacije.

Definitivno su se zaletiti u ovu investiciju, inicijalno su je platili jako puno a sada objekt trebaju u potpunosti rušiti te raditi novi.

Rupa bez dna.

Da li uopce znamo koliko realno su je platili mislim da nitko to ne zna

Koliko se sjećam oko 300 milijuna su platili na dražbi kao jedini ponuditelj. Kako su oni već otkupili gro potraživanja, ispada da su sami sebi platili na dražbi. Sjećanje me slabo služi, ali mislim da su manje platili za potraživanja. Ali ne drastično manje, mislim da ne ispod 200 milijuna. Možda ima ko na forum s pravim podacima.

• komot
    • September 17, 2020 at 10:04 AM
    Quote from Invest
    Quote from komot

Ulupat će se preko milijarde kuna u ovaj hotel. To se neće za 20 godina vratit. Minimalno 20 godina. Sve manje mi se sviđa model upravljanja. Dobro ću razmislit hoću li ponovo ući ovdje.

Neće se vratiti ni za 30 godina, a u tom periodu će trebati renovaciju još 2 puta radi prilagodbi kategorizacijama i standardno radi renovacije.

Definitivno su se zaletiti u ovu investiciju, inicijalno su je platili jako puno a sada objekt trebaju u potpunosti rušiti te raditi novi.

Rupa bez dna.

Pa htio sam biti konzervativan u procjeni pa sam napisao minimalno 20. Bliže sam Vašim razmišljanjima. Ja sam razmišljao da je njihova logika da će hotel kao takav u u rohbau fazi, dovršiti približno po projektu arhitekta Rošina. Sama betonska konstrukcija nije mogla u desetak godina toliko propasti da bi trebalo sve rušiti, za iduću sezonu je sve trebalo biti u pogonu. Za godinu i pol se to moglo dovršiti bez problema. No to su samo moja razmišljanja, možda sam u krivu.

• komot
    • September 16, 2020 at 8:53 PM

Poštovani kolege, stan u zagrebu se vrati za 20 godina najma s prstom u uhu. Ne treba neka velika pamet za ostvariti 5 % prinosa godišnje. Naravno da nema zime za Adris, ali imam osječaj da Ante više sam sebi radi spomenik s tim ulaganjima nego gleda cost/benefit. No kako je, tako je. Dionica će sigurno i dalje imati svoje simpatizere i tu će se teško pogubiti novci. Ja ću razmisliti prije nego uložim opet ovdje.

• komot
    • September 16, 2020 at 7:40 PM

Ulupat će se preko milijarde kuna u ovaj hotel. To se neće za 20 godina vratit. Minimalno 20 godina. Sve manje mi se sviđa model upravljanja. Dobro ću razmislit hoću li ponovo ući ovdje.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt