Pa npr. kod peveca sam delistiran, ali uredno berem dividendu u iznosu 40 % od cijene stjecanja. Da su me mogli istisnut bili bi najsretniji.
I ako si istisnut, automatski si i delistiran. Duplo zlo.
Pa npr. kod peveca sam delistiran, ali uredno berem dividendu u iznosu 40 % od cijene stjecanja. Da su me mogli istisnut bili bi najsretniji.
I ako si istisnut, automatski si i delistiran. Duplo zlo.
Kod pbz može doći i do istiskivanja što je još gore od delistiranja.
Ja sam prije nekih 6 mj. napisao ovdje da imam neke informacije da i u upravi zabe razmišljaju o povlačenju s burze pa sam bio žestoko popljuvan od pojedinih forumaša i post mi je izbrisan. Objašnjenje je bilo da nemaju ništa od burze već samo dodatne probleme i mučenje s transparentnošću. Ko hoće nek vjeruje, ko neće nek misli da stojim na bidu i izmišljam negativnosti, samo bi bilo lijepo od kolege naima i ostalih da se ispričaju ako se ostvari ono što sam napisao na forumu.
Što se tiče tshc, drago mi je da mogu ukazati na priliku. Tu smo da si pomažemo. Nelikvidna je jako, ali ju je teško kupiti a ne prodati što je po meni puno bolja vrsta nelikvidnosti. Kod usporedbe Podr s ernt sam mislio na to da su je fondovi napucali i da nije više jeftina i bb kao što ste i vi napisali za ernt. Ja ju više nemam, ima puno boljih prilika.
Koje su za vas bolje prilike od ernte?
Kolega napisao za to za podravku, a ne za ernt. Za ernt se ne usudim napisati ništa. Mislim da je podravka fer vrednovana na ovoj cijeni, a ne očekujem da može u kratko vrijeme drastično poboljšati prodaju, OK firma, dionica teško da može puno narasti. Za razliku od npr. vlen i adpl koje su dosta rizičnije jer su u takvim sektorima, ali se od njih može očekivati poduplavanje cijene. Ja sam zaglavio u nelikvidnima, teško mi je to preporučivati drugima, ja imam strpljenja i zadovoljan sam kad vidim da se firma pravilno razvija i kad mi kapne dividenda svake godine.
Zbog internacionalnog širenja su promijenili ime iz Jadransko u Adriatic i navode da su kupili nekretninu u centru Trsta za 4 milijuna eura i u Udinama. Iznenađuje da su u kratko vrijeme došli do zaračunatih premija od 130 milijuna na visoko zasićenom tržištu u manje od dvije godine. Tih 130 miljuna navode da je realizirano u 3. kvartalu, ali ja bih prije rekao da je to u prvih 9 mjeseci. Šlampavo iznose brojke, nije im sve za vjerovati. Uglavnom, čini mi se da znaju što rade u Italiji, moglo bi upaliti.
Što se tiće ovoga sa Agrokorom, nisam previše upućen jer nisam onda to toliko pratio, ali koliko sam shvatio radi se 200 - 300 milijuna kuna koji vise i od toga ništa nije otpisano. Tekuće poslovanje je jako dobro i vjerujem da je uz sve navedeno ovo prilično jeftina dionica i da ima sposobnu upravu koja će i dalje povećavati prihode i dobit te isplačivati dividendu. Ima ovdje kolega koji su vjerojatnije upućeniji u ovu dionicu, ja sam je tek nedavno kupio prvi puta.
JDOS
Još uvijek visi onaj mač iz afere Agrokor, ali ja sam se ipak malo počastio nakon odličnog izvješća. Nije puno jer je nelikvidna i vlasnička struktura mi nije najsipatičnija ali ipak... Kontinuirano povečavaju prihode, čini se da i ovaj pothvat u Italiji daje rezultate, a dionica je ako je vjerovati izvješćima prilično jeftina. A računam i da će od iduće godine dividenda krenuti ne manja od 200 kn što je više od 5% dy.
Pa dobili smo za ovu godinu divku, ne vidim prepreke za naredne godine ako neće uzima poticaje
Plaćeni članak, baš me zanima ko su zainteresirani kupci
Čini se da od iduće godine plaćamo 10 posto poreza na dividendu. Nije sad to neka značajna razlika, ali ipak je nešto pozitivno u ovim tmurnim vremenima.
Meni je to znacajno.
Barem 2 soma kuna veci netto.
Meni 400, ali pričamo o relativnim, a ne apsolutnim brojkama. Nije loše, to je OK. Po meni bi ministar Marić trebao napraviti jednu hrabru stvar koja bi odjeknula među ulagačima, a to je smanjiti porez na dobit na 10 posto bez obzira na godišnji promet tvrtke pa makar bili još nekoliko godina u deficitu. Više nije potrebno impresionirati rejting agencije, kamate na državne obveznice su ionako niske, vidimo kao se zadužuje jedna Italija. Hrvatska u konkurenciji Grčke, Španjolske, Italije i sl. će lako ostvariti zaduženje od 1 posto. Ova fina poštelavanja su OK, ali da bi privukli velike investicije treba jedan jaki potez. Kad dođe velika proizvodna firma onda se i mali ogrebu. Treba okrenuti negativnu percepciju o nama. a to se može samo potezom koji će odjeknuti u poslovnim krugovima.
Končar grupa je relativno ok zato jer su prethodni rezultati bili loši pa je sad kakti duplo bolje. Puno zuje, malo meda daju. Preširoko grizu i s prevelikima se tuku, a bojim se da mentalitet i organizaciju još vuku iz Rade Končara. Bez obzira na sve, mogli bi jednog dana eksplodirat, valjda ćemo dočekati i to.
Malo je zamro forum, a čini mi se da nakon što su izvješća izašla i trgovanje će biti slabašno. Takav imam osječaj. Koja su očekivanja od forumske zajednice?
nije da se hvalim al danas sam i ja bio humorističan ali sad imam neki info koji baš i nije humorističan.....čak je i suprotan od najava po medijima ali navodno je velika mogučnost za novi lockdown u lijepoj našoj i to več od 02.11.....e sad, da li je to patka puštena da budemo oprezniji ili će tako i biti vrlo brzo saznat ćemo uskoro......prerpostavljam da sve ovisi o brojkama novih slučajeva ali i o tome što nije u brojkama nego u realnom stanju naših bolnica koje očito ne stoje najbolje.....s obzirom na najave politike i gospodarstvenika o tome da novo zaključavanje nikako nije dobro za nas proporučam oprez, mada naravno svak za sebe odlučuje i kretanje burze teško je predvidjeti.....
I jam tak nešt čul, ali ta informacija je rekla kazala, neka faca iz vlade je navodno od nekog seljaka kupovala krumpir i pajceka jer da je iduči tjedan lockdown
Kod banaka se tek očekuju podbačaji, za sad sve još ide po inerciji. Ne kažem da dionica nije jeftina, ali trend je prema dolje. I ovdje stalno postoji strah od novog Protege i sličnih. Kad krenu s isplatom dividendi to će pokrenuti cijenu prema gore, možda već iduće godine krenu jer će trebati za krpanje proračuna, vidjet ćemo.
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/576
Izvješće je reklo bi se očekivano. Standardno dobro. Dionica je još uvijek jeftina s preko 8% dividendnim prinosom, a isplatili su jedva pola prošlogodišnje dobiti. Ova situacija s koronom ne smeta poslovanju. Prihodi rastu, povećava se relativni udio na tržištu, povečava se kapital firme, kontinuirano kupuju ljekarne s namjerom pokrivanje cijele države. Država je standardno platila što je morala. Ove najave o osnivanju državne veledrogerije su samo blef kod pregovaranja oko naplate dugova i to je valjda svima jasno. Čak ni na burzi nitko nije popušio tu foru i uspaničio se.
Mane su slaba likvidnost, visoka cijena dionice i nepostajanje politike dividende. Ali to nisu prevelike mane za ovu oazu sigurnosti i keš mašinu.
Prati li itko dionicu Rolls roysa.......zašto ona danas vrijedi 80$ a prije godinu dana je vrijedila 800$.......sad nedavno na 240$ su imali stock split?
U banani je ovaj proizvođač avionskih motora.
Zanimljivo je da se naša zse za promjenu puno bolje drži od svjetskih burzi nego inaće. Je li to samo malo kašnjenje ili smo stvarno postali jeftini pa zato ne ronimo toliko. Zanimljlivo je da pojedine firme izbacuju rekordne izvještaje, evo kotr danas, tshc, sapn. Imam desetak dionica tog kotr i da je bilo likvidnosti prodao bih ga proljetos kad ono dobit u prvih 6 mjeseci 3x u odnosu na isto razdoblje lani. Zanimljiva je ova kriza jer su razlike po sektorima drastične, negdje je kataklizma a negdje rekordni rezultati. Avio prijevoz, turizam, kulturne matifestacije itd., nije dobro za one koji kruh zarađuju u tim sektorima.
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/391
Izašlo je izvješće od Arene, ove godine otprilike trećina prihoda u odnosu na lanjsku. Sve one dobre vijesti od ljetos izgleda da su bile zavaravajuće. Velik dio tih turista je očito bio u privatnim apartmanima, a ne u hotelima. Kad je ovakvo izvješće za istarski hotel, dalmacija će biti još veća katastrofa. Nije dobro, nadajmo se da iduća sezona biti bolja jer inaće slijedi katastrofa za hotelijere, a posljedično i za cijelu državu.
I meni je drago, jer iako ne bih uložio novce u nju, imam je u najporfelju na moje dionice pa me možda malo vrati iz minusa.
Svaka čast saponiji, super rade, ja sam svoje prodao po 270 nažalost. Kod maraske ne očekujem dobre rezultate pa će konsolidiranom biti malo manje dobri.