1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. komot

Posts by komot

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• komot
    • March 11, 2021 at 6:55 PM

Svaka čast, mi koji dulje pamtimo (malo stariji) sječamo se protege i sličnih. Dobro je da se počinje vjerovat državnim poduzećima. Ja radim u državnom poduzeću pa sam zato možda skeptik prema političkom kadroviranju i upravljanju.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• komot
    • March 10, 2021 at 9:29 PM
    Quote from barbosa 2.0

Što je slijedeće ?...kao što jedan od komentara ispod piše, možda da nasa pošalje rover u hdz da istraži ima li inteligentnog života tamo...po ovome sudeći, takva misija bi bila apsolutni debakl ;(

sad će se opet plenković pravdati da on ništa nije kriv i da su mu labudovi napakirali ovoga "veselina" da bi diskreditirali hdz...ljudi moji, ako je to frontmen hdz-a grada zagreba, pa kakvi su tek ostali :?: :?: :?:

Imao je dobrih iskustava s kadrovima iz Bosne pa je odlučio dat priliku ovom perspektivnom političaru.

• komot
    • March 10, 2021 at 5:06 PM

Kod mene, 40 km istočno od zagreba je od 2.5 do 4 kn kvadratni metar za manje parcele oko 5000 m2. Sve ovisi tko prodaje i kakva je parcela i gdje, ali dobiti za hektar 10 000 evra je skoro pa nemoguća misija. Moj kolega je nedavno kupio 4 hektara u komadu za 80 000 kn.

• komot
    • March 10, 2021 at 2:21 PM

Definitivno je zemlja kod nas podcijenjena, ali nije to baš samo tako lako komparirati. Velika je razlika u kvaliteti zemlje i blizini tržišta. Nije usporediva baranjska crnica i ilovača u Moslavini.

• PVCM (Pevex)

• komot
    • March 9, 2021 at 12:31 PM

Ma ne drukaju svi ovdje na forumu. Zašto nebi bilo ljudi koji misle da ne vrijedi, a imaju dionicu. Za njih je to prilika da stave nalog na 100 000. Za mene vrijedi 100 000 onako konzervativno. S time da ne znamo kakvi su rezultati za prošlu godinu. A i zašto bih prodavao dionicu ako smatram da je na fer vrijednosti, a poslovanje je u kontinuiranom porastu i isplaćuje brutalnu dividendu. Da je precijenjena i bez perspektive za rast onda bih prodavao. I inaće savjet za sve početnike ovdje: Bolje je i preplatiti dobru dionicu i firmu nego kupiti ispod cijene smeće od firme.

Quote from Flight

Ja ne mislim da vrijedi. Stavi 20 komada pa da vidimo hoće li proći.

Ovako, po oglasnicima, komad po komad može se oglašavati sto se hoće i povlačiti oglase. Odakle ti znaš kolika je cijena postignuta i je li uopće dionica prodana.

Dok nema organiziranog tržišta nema ni koliko toliko fer cijene. Jedni misle ovo drugi ono, al nisam siguran da bi se netko potukao za dionice po cijeni sa “5 nula”.

Vidi se na OTC transakcija. Tamo se bile ove 4 prodane po 80 000.

• PVCM (Pevex)

• komot
    • March 9, 2021 at 12:03 PM
    Quote from malovitra

Tko će od vas majstora koji ste pričali da Pevex vrijedi 100K stavit prodaju na OTC da vidimo di smo?

Valjda bi po nekoj logici trebali stavit na prodaju oni koji su pričali da ne vrijedi 100 000, a ne kontra. Ne kužim sarkazam.

• PVCM (Pevex)

• komot
    • March 8, 2021 at 10:12 PM

Nema tu napucavanja, dionica jednostavno fundamentalno vrijedi te novce i više od toga. Čak i da nije očit kontinuirani trend rasta poslovanja, dionica vrijedi i u statičkim uvjetima i bez izlistavanja na burzi vrijedi ove novce. Više manje su toga svi svjesni i zato nitko neda jeftinije.

• PVCM (Pevex)

• komot
    • March 8, 2021 at 9:36 PM

Ja bi isto reko da je tako. U ovoj konstelaciji snaga ništa od burze. Možda ako ih kojim slučajem dokapitaliziraju fondovi radi širenja u regiju, ali za sada ne pokazuju takve namjere. Ako se gazde odluče na dividendu budemo se i mi mali omrsili, ako ne, ništa. Tako je, kako je.

• PVCM (Pevex)

• komot
    • March 5, 2021 at 10:48 PM

Najbolje od svega je što je ta ekipa po vokaciji domoljubna i desničarska, a fino su izradili ratne veterane ili kako ih kod nazivaju branitelje. FUJ

• PODR (Podravka d.d.)

• komot
    • March 4, 2021 at 3:07 PM

Tako sam i ja nekako prodao, mislio si da neće gore više. Fondovi su dobro svoje sastavnice rehabilitirali.

• MDKA (Medika d.d.)

• komot
    • February 28, 2021 at 8:24 AM

Ne usudim se prognozirati. Može biti i 2000 kn, a može biti i 0. 1500 bi bilo po meni optimalno. Nisu predvidljivi kod isplate dividende.

• MDKA (Medika d.d.)

• komot
    • February 27, 2021 at 2:18 PM

Točnije 2800 kn po dionicei. Morate odbit trezorske kad računate. Ni mojedionice to ne rade. Investiramo radi dobro.

• MDKA (Medika d.d.)

• komot
    • February 27, 2021 at 8:57 AM

Pa rekoh u normalnoj zemlji gdi se računi plaćaju-

• MDKA (Medika d.d.)

• komot
    • February 26, 2021 at 10:55 PM

Nitko ne komentira izvješće. Kontinuirani višegodišnji rast prihoda, dobiti, kapitala, tržišnog udjela i tržišne kapitalizacije. Što reći, u normalnoj zemlji ovo vrijedi barem duplo.

Račun Dobiti i Gubitka

Račun Dobiti i Gubitka

Prihod (TTM):
    3,989.60M

Prihod (Kvartalno Rast YoY):
    3.61%

EBITDA (TTM):
    124.05M

Neto Dobit (TTM):
    76.87M

Dobit po Dionici (TTM):
    2.82K

Profitabilnost

EBITDA Marža (TTM):
    3.11%

Neto Profitna Marža (TTM):
    1.93%

Dividenda

Dividendni Prinos:
    0.00%

Valuacija

Tržišna Kapitalizacija:
    490.57M

Price / Earnings:
    6.38

Price / Sales:
    0.12

Price / Book:
    0.90

EV / EBITDA:
    5.73

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• komot
    • February 25, 2021 at 5:53 PM
    Quote from Parica
    Quote from Zelengora

Odnosno

KOEI je vlasnik 68% KODT

Manjinski dioničari imaji 30mil. Kn

Daje ukupnu dobit za KODT cca 100mil. Kn

Po meni više vrijedi tih 32% manjinskih dionica nego cijeli KOEI bez KODT.

Tnx, ali pretpostavljam da ne spads samo KODT u manjince...tu je jos 15 povezanoh drustav i nisu svi u 100% vlasnistvu KOEI-a...kako god, malo cu pogledst u prosla izvjesca i provjerit tezu...hvala jos jednom

Display More

Tu je i kotr plus dividenda od energetskih koji nisu dio grupe ali končar ima 49 posto udjela. Kotr je isto jako dobro radio ako je suditi po polugodišnjem izvještaju.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• komot
    • February 25, 2021 at 11:44 AM

Dionica nesumnjivo prema rezultatima vrijedi ovu cijenu i više od toga. Samo ne znam po kojim to svim pokazateljima slijedi daljnji rast poslovanja, kronično imaju poteškoća u povećanju prihoda a EBITDA marža im je ove godine izvrsnih 18 % i ne vjerujem da to ide još gore jer je konkurencija u ovoj branši žestoka. A bojim se da će i proizvodnja ovih dezinficijensa na kojem je temeljen ovogodišnji jednoznamenkasti rast prihoda blijedljeti s vremenom.

Kolega Tin, uz svo dužno poštovanje, molim Vas da se suzdržite od drukanja koje provodite na svim dionicama koje posjedujete jer to nije smisao foruma. Tu smo da nešto naučimo i ukažemo na prilike i opasnosti.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• komot
    • February 25, 2021 at 11:15 AM

Bili smo zajedno onda. Ali hrana je zato bila odlična. Prošle godine bio u Rapcu, Sanfior još gora je situacija. Navučene 4 zvjezdice kod oba. Prošlo ljeto bio na ljetovanju Vrboskoj na Hvaru 3 zvjezdice, gazda neki Turčin. uređeno je za klasu bolje od ova dva jedino što nema unutarnji bazen pa je zato 3 zvjezdice. All inclusive u špici sezone, 7 dana, 8000 kn s dvoje djece. Isto hrana odlilčna i još ti daju i pivu u cijeni, kolko možeš popit.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• komot
    • February 25, 2021 at 11:03 AM

Iskrene čestitke imaocima. Saponia je rasturila ove godine i potpunosti opravdala ovaj rast cijene i još uvijek je jeftina. Moja prodaja po 280 nakon 40 % rasta mi je jedna od većih gluposti općenito.

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• komot
    • February 24, 2021 at 5:41 PM

Pa upravo zato što je bilo sve jasno i očekivano cijena je tu gdje je. I da nisu fondovi unutra nebi gledali ni ovu cijenu koju sad gledamo. Da se razumijemo, Končar je u tehnološkom smislu u ovoj zapuštenoj zemlji ponos nacije. Kao dionica se ne istiće kao neka super prilika, ima puno boljih.

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• komot
    • February 24, 2021 at 5:24 PM

61 miljun kuna dobiti neto dobiti. P/E preko 26, Tri društva u gubitku, skoro pola dobiti izvan matice što u prijevodu znači da su jedino transformatori radili kak treba.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt