https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…atskoj-20210409
Čini se da je ova vijest bila triger za čišćenje. Konačno se naziru realnije razine, nadam se da će i barem 200 kn dividende kapnut ove godine.
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…atskoj-20210409
Čini se da je ova vijest bila triger za čišćenje. Konačno se naziru realnije razine, nadam se da će i barem 200 kn dividende kapnut ove godine.
Dugoročno rješenje nije jednostavno i nitko do sad ga nije ponudio niti se vidi da se što radi po tom pitanju. Po meni je rješenje kombinacija uštede u sustavu i povečanju participacije. Za sad se ne nazire ništa kao i godinama prije, ali država na kraju ipak plati. Tako će biti i ovaj put.
Ma država može posudit jeftino novca na desetke milijardi kuna. Ali Marić neda jer da plate dug u cijelosti sve ide iznova. Samo bi se smanjio pritisak na racionalizaciju, ovako on pritišće.
Tako je, u ratu je Tuđman morao i s crnim vragom tikve saditi da bi se naoružao i dobio rat. Nažalost, impovi su ostali u strukturama države jer su postali premoćni. I dodao bih još da 900 godina nismo imali državu i da jednostavno ovaj naš narod ni ne zna kako biti samostalan već šuti jer su ga stoljeća tako naučila. Eventualno, ako je u prilici nešto odradi na crno ili mazne iz firme, ali da ustane protiv nepravde ili krađe, to ne. Bio sam na prvom prosvjedu protiv Banditića iako nisam iz Zagreba i bilo je možda 2-3 tisuće ljudi. Mi smo jednostavno predodređeni da nas takvi kao dotični pokojni muljaju i varaju. U tih 900 godina su valjda opstali samo ovi koji su svijali kičme i šutjeli pa je taj gen prevladao. Matiju Gubca i slične su sredili pa je ostao samo krotki i slabomisleći živalj. Ali barem imamo državu za razliku od Kurda kojih je 10 puta više, ako je to kakva utjeha.
Ja bih radije Radu Borić
Pa i jesu na freemarketu. I nisu one hrvatski izum nego postoje svugdje u svijetu. Imaju svoje mjesto u gospodarstvu i korisne su, a ne nekakvi paraziti. Država se već prijetila da će osnovat svoju veledrogeriju pa ništa od toga. I da ju osnuje imali bi novi Pleter.
Pogledajte si bruto maržu medike pa ćete vidjeti da ovih 30 posto nema veze s mozgom. A o državnoj efikasnosti smo imali prilike svjedočit na đuri, brodogradilištima, avioprijevozniku.......
Veli Buffet isto tako, ako ne vjeruješ u izvješće vjeruj dividendi, dividenda ne laže. Doduše kod nas je Ledo isplačivao redovno divke pa znamo kako je završilo...
Tu je doduše ipak u pitanju banana država i master muljator. Uglavnom je dividenda znak zdrave firme i da novca ima.
Ne mogu isti dan predlagat dividendu i kukat da im država ne plaća pa moraju blokirat isporuku lijekova. Vidjet ćemo do kraja godine.
Kolko se sjećam, u Kalniku imaju svoje arteške bunare pa ne moraju vodu plaćat.
I ja sam čuo da u stvari ljudi gušteri vladaju svijetom. Samo ne znam koja to hrvatska banka kupuje hrvatske obveznice. Prosvjetlite nas.
To je prava firma. Čak i ako je dionica skuplja, dugoročno je bolje ulagat u takve firme nego u jeftino smeće. Da je kod nas više atgr i adpl bilo bi nam svima bolje. Trenutno nemam ove dionice, ali tvrtke su primjer onog čega nam fali, svaka čast, još da su uložili u slavoniju još bi bio sretniji.
Što se Vas tiće možda Vam je i svejedno ako je porez na divku 50%, ali koja bi to strana firma uložila u zemlju u kojoj se dividenda oporezuje 50%. To bi bilo suludo. Oporezivanje kapitalne dobiti sa stanovišta regulatora odnosno države bi donekle bilo opravdano da smo razvijeno tržište, a ne ovo gdje je dnevni promet na razini jačeg supermarketa. Ideja je bila da se ljude potakne da investiraju, a ne špekuliraju samo je to u ovom trenutku bezveze jer nema ni investitora ni špekulanata. Prihodi u prračun od tog poreza su ionako simbolični.
Pa malo su smanjili porez na dividende i kapitalna ulaganja. S 12 na 10 %. Ne može se reći da nisu.
A koliko su trebali dobiti dioničari firme koja je završila u stečaju s dugovima višestruko većim od kapitala? I vjerovnici su gadno ošišani, a koliki bi onda vlasnici trebali dobit? Ovo s Dalićkom u podravci ćemo vidjet kako će završit. Da nije dionica tako skupa u odnosu na ove koje imam u portfelju Dalićka mi nebi bila prepreka za kupovinu istih. Ne čini mi se da su njezini politički imenovani prethodnici bili veći stručnjaci od nje same. Uostalom, to što su je fondovi potvrdili nakon epizode s Agrokorom nešto govori.
Meni izgleda da rade rekordno. Evo uzeo u građevinskog materijala za 6000 kn. OSB ploće 12 mm rasprodane u svim zagrebačkim centrima. Uzeo 15 mm. Kad god dođem ima osjetno više ljudi nego ranijih godina. Televizora su prodali more ove godine. A ove akcije su manja marža, veći promet plus vezivanje ljudi za sebe i odvlačenje od konkurencije.
Često sam u Pijevcu i moj je subjektivni dojam da su im parkirališta kontinuirano sve punija i punija. To je jedna ozbiljna firma postala, jako dobro vođena s prihvatljivim cijenama i jakom promidžbom, a trude se imat i zadovoljne radnike za razliku od prijašnjeg gazde kojeg pojedinci žale kao i Todorića.
Zato jer smo lopovska država. A političari koji postavljaju uprave u državni poduzećima i nadziru ih su najveći lopovi.
Nisam rekao da cijena nije povoljna nego me potaknula ova vaša izjava da mirno spavate. I ja ju škicam, ali nikad nebi mirno spavao da sam u njoj nego uvijek s jednim okom otvorenim.
He he. Tako ispada, da. Iskreno, radio sam u privatnim poduzećima tako da kužim da je ovo ladovina. Nick je vezan uz moje ime kad se čita obrnuto.