Evo jedan osvrt na temu.
Evo jedan osvrt na temu.
Malo sam na brzinu napravio projekciju dobiti prema sadašnjim trendovima i ispada da bi do kraja godine ako zadrže trenutne marže, dobit bila oko 800 kn po dionici. Ako se još na skupštini izglasa normalna dividenda, ovo se svakako može nazvati dobrom prilikom. Čak i ako zanemarimo dinamiku rasta prihoda.
Čini se da nastavljaju u istom tonu i 100 milja dobiti ili 800 kn po dionici izgleda realno na kraju godine, možda i prebace.
A nije kikiriki, ali se ne može doći do većinskog udjela jer ga već drži Adris tako da je pitanje tko će biti zainteresiran. U svakom je slučaju interesantna odluka većinskog da ne isplaćuje dividendu.
Ili neisplatom dividende čine dionicu neatraktivnom pa i cijena na burzi neće biti u diskrepanciji s njihovom ponudom.
Račan nije prodao 25 posto INA-e narodu nego direktno Mađarima, malo ste pobrkali lončiće. Ljubo iz stranke Milan Bandić 365 je bio u to vrijeme angažiran oko toga da pronađe strateškog partnera i pronašao ga je ne na drugom kraju kontinenta kojemu bi INA bila pozicija iz koje bi osvajao tržište već u prvom susjedu i konkurentu. Sklon sam razmišljanju i da mu je konzultant u toj odluci bio i Jozo Petrović iz Rame. Poslije je Sanader samo nastavio priču, uz malo drugačiji put, ishod je bio isti.
Slažem se, uz tolike jeftine dionice koje se može kupiti 3, 4 ili 5 kn, davati 15000 ili 20000 je definitivno previše.
Račun Dobiti i Gubitka
Prihod (TTM):
3,988.88M
Prihod (Kvartalno Rast YoY):
8.25%
EBITDA (TTM):
138.44M
Neto Dobit (TTM):
92.41M
Dobit po Dionici (TTM):
3.39K
Profitabilnost
EBITDA Marža (TTM):
3.47%
Neto Profitna Marža (TTM):
2.32%
Dividenda
Dividendni Prinos:
6.80%
Valuacija
Tržišna Kapitalizacija:
561.43M
Price / Earnings:
6.08
Price / Sales:
0.14
Price / Book:
0.96
EV / EBITDA:
5.66
Drugo
Evo podataka s investiramo za proteklih 12 mjeseci. Ko kaže da nema prilika na zse.
Vrlo dobar portfelj
Jedino pbz odlazi
Poziv izgleda kao da ga je sekretarica Mirjana natipkala na pisačoj mašini UNIS Bugojno.
Možda ipak bude kakav protuprijedlog, bilo je već takvih situacija ovdje. Kao i na drugim dionicama.
Zašto kasni poziv za GS
Ja sam baš prošli tjedan pisao mail. Ovo je odgovor:
Uprava Društva još uvijek nije objavila javni poziv na Glavnu skupštinu te u ovom trenutku nije poznat datum održavanja kao niti dnevni red iste.
Srdačan pozdrav,
direktor sektora financija Alma Samardžija HR | 10000 Zagreb +385 1 3036 221 |
Zato je dionica jeftina, rizično je s takvima tikve saditi.
Cros redovna ni ne isplaćuje dividendu, uvijek samo povlaštena koja prošle godine zbog te zabrane nije isplatila ništa. Ove godine isplaćuje duplo, i za prošlu i za ovu. Ako imate link, pošaljite da vidimo gdje je ta zabrana za osiguravajuće kuće. Ja koliko znam, samo banke su pod zabranom.
Hnb ne brani, brani bankama. Nema zabrane isplate. Cros isplačuje dividendu.
Malo sam na brzinu napravio projekciju dobiti prema sadašnjim trendovima i ispada da bi do kraja godine ako zadrže trenutne marže, dobit bila oko 800 kn po dionici. Ako se još na skupštini izglasa normalna dividenda, ovo se svakako može nazvati dobrom prilikom. Čak i ako zanemarimo dinamiku rasta prihoda.
Onda je deplasirano pričat o bilo čemu ako nikakva cijena nije ponuđena. Ja sam samo pitao za objašnjenje gdje se desila pljačka.
Nisam baš u ovoj priči, molim da mi netko pojasni gdje se ovdje desila pljačka. Koliko ja kužim, kupac je ponudio koliko je ponudio, zaba i ht su pristali na tu cijenu, svi ostali mogu, a ne moraju pristat na ponuđenu cijenu. Ovako ovlaš, ne izgleda mi zasad kao nekakva zavjera u cilju nasanjkavanja malih. Možda nešto krivo kontam. Tko smatra da vrijedi više, ne mora pristat na ponudu.
Tako nekako, čini se da VW nije mogao s plusom poslovati u Bugattiju pa su dali 55 posto Rimcu u nadi da će kad implemtira svoju tehnologiju poslovati barem s nulom, a kod IPO o kojem pričaju će ta činjenica znatno podignuti vrijednost kompanije i posljedično Porsheovog udjela u Rimcu kao i u Bugattiu. Pretpostavljam i da bilanca Bugattia nije baš neko cvijeće. U svakom slučaju, VW ne može puno izgubiti, a Rimac je dobio ogromno ime, tradiciju i pristup tehnologiji i koja je dugo razvijana i njima su to dva koraka naprijed. Sve to ima logike onako seljački.
Koliko ja kužim, nije ju kupio već ju je dobio gratis. Nikakvo povećanje udjela Porshea ne vidim. Vlasnički odnosi su isti.
Vrijedi to upravi više, samo nije blesava da plaća tržišnu cijenu kad im njihov čovjek može prodati s diskontom. Taman im je kapnula dividenda pa s tom lovom su si malo podebljali. To je i skoro pa nevjerojatan bezobrazluk, ovako pred očima svih na tako primitivan način ići muljat. Nisam pravnik, ali meni ovo izgleda kao jednostavan slučaj za kaznit. Vidjet ćemo kako će to još završit. Jedino je pozitivno da većinski lakomo kupuje, da ne valja firma nebi to radio.
Pa mislim u pozitivnom smislu otključavanja vrijednosti i obilne dividende.
Vrijednost je niska jer nisu prepoznati na tržištu poput dalekovoda ili đure. I branša nije baš atraktivna i gubitaška prošlost im je negativna reklama. Po mojoj prosudbi, iako nemam baš neke inside informacije ovo mi izgleda kao novi Pevec. Ambiciozan i sposoban direktor koji i sam ima popriličan udio u vlasništvu. S obzirom na godine, vjerojatno je uzeo kredit da kupi toliku količinu što znači da vjeruje u budućnost. Ako nastave tako poslovati, a čini se da hoće jer su razvojni planovi ambiciozni krenut će i dividenda, a onda slijedi scenarij pevec. Problem je što nema baš puno dionica za kupit jer i radnici očito vjeruju u svijetlu budućnost.