1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. komot

Posts by komot

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• komot
    • January 16, 2023 at 5:52 PM

Svaka čast adpl, ta dionica je stvarno naš bluechip ili je bila. Samo ne vidim od kuda se stvorio taj nagli optimizam. Od toga da je velik dio imovine praktički otpisan, od skupih energenata i sirovina koje adpl obilato troši, do povećanja satnica radnika, smanjenja potražnje od tvornica, povećanja kamata i opće inflacije koja smanjuje realni dohodak stanovništva. Ili zadnjeg, ali ne manje važnog, proboja kineskih proizvođača naročito u baterijskim autima koje europa potiće i za koje adpl neće raditi ništa i nikad.

P.S.

Nadam se da sam u krivu.

• Električni automobili - prilika za investiciju?

• komot
    • January 8, 2023 at 9:26 PM
    Quote from D_artagnan

Al punis ga na solare?

Pa još ne jer sam solare ugradio na drugoj nekretnini koju rentam. Ali aplicirao sam za poticaje pa ću i doma stavit 6 kw elektranu. I to će onda biti skoro besplatna vožnja. Žena ima 1.25 kn po km za putne troškove, a ima 70 km dnevno. Sve zajedno, s privatnim vožnjama, oko 25 000 km godišnje napravi. To je barem 2 000 eura godišnje ušteda na gorivu i bez elektrane. I to je sve jako dobro, ali nije za svakoga jer mi živimo na selu i imamo garažu gdje punimo i imamo još jedan auto na benzin. Ko živi u zgradi i ovisan je o javnim punionicama i to mu je jedini auto, ne bih preporučio takvo ulaganje. Pogotovo ne za poslovni auto.

• komot
    • January 8, 2023 at 2:34 PM

Evo informacija o potrošnji. Ispada da ako se auto puni kod kuće u noćnoj tarifi, s uključenim gubicima kod punjenja između euro i dva eura na 100 km.

• komot
    • January 5, 2023 at 6:37 PM

Nisam puno očekivao od ovog autića, ali me pozitivno iznenadio. Super zabavno ga je vozit i ima dovoljno snage iako ima samo 33 kw. Šupalj je i lagan, ali za te novce nemam se kaj žalit. Ispao me 103 000, za dvije godine kad ću ga moć prodat će vrijedit barem 130 000 kn. Vrlo dobro ulaganje.

• komot
    • January 3, 2023 at 8:27 PM

Evo stigla dacia, prvi dojmovi su pozitivni. Javim još dok ga pošteno isprobam.

• Kolike prinose ostvarujemo

• komot
    • December 28, 2022 at 5:40 PM

Meni je ove godine prinos 5 posto. A s dividendama 8. Ne mogu bit nezadovoljan. Zašutili i ovi koji se kleli na nasdaq i ameriku. A i kriptoopptimista je sve manje.

• Ulaganje u solarne elektrane

• komot
    • December 22, 2022 at 9:07 PM

Evo da izvijestim, ispravljeni račun od eona još nije stigao. U međuvremenu je hepi poslao račun i opet krivo. I eon i elektra i sad hepi ne znaju izračunat. I svaki ima drugačiju grešku. Eon me je stavio u kategoriju kupca s vlastitom proizvodnjom, elektra nije uopće obračunala proizvodnju, a hepi mi je računao kao da sam model plavi iako lijepo piše da sam bijeli i trebao sam više puta intervenirati zbog toga. Poslao sam im mail prije par dana da isprave i čekam. Taman ćemo preć u euro kad odgovore i evo ti novih komplikacija.

• PVCM (Pevex)

• komot
    • December 22, 2022 at 8:54 PM
    Vujnovac: Pevex treba snažnog inozemnog igrača
    ZAGREB -
    www.seebiz.eu

Kaže Pavao da je zadnjih par godina bilo interesera od stranaca.

• PVCM (Pevex)

• komot
    • December 21, 2022 at 10:30 PM

200 000 kn je minimum po dionici, 300 000 bi bilo sasvim realno u preuzimanju.

• PVCM (Pevex)

• komot
    • December 21, 2022 at 9:48 PM
    Prodaje se većinski udjel u Pevexu
    ZAGREB - Najveći dioničari Pevexa pokrenuli su inicijativu za prodaju svojih udjela.
    www.seebiz.eu

Ponude nema, gazde odlučile prodat. I ja prodajem auto pa kupaca nema. Možda je vrijeme da ipak pospremimo ražanj, zec još trči po šumi.

• PVCM (Pevex)

• komot
    • December 21, 2022 at 9:13 PM

A i za to me baš briga, imamo keš mašinu s poštenijim vlasnicima nego dosad. Samo nek pola dobiti daju u dividendu i ja zadovoljan.

• PVCM (Pevex)

• komot
    • December 21, 2022 at 9:08 PM
    Quote from Ledica
    Quote from darac11

Meni je ispalio 30.300,ooEura po dionici. Ćist ok. 😁

Kolega darac11 moje iskrene čestitke ako imate dionice Pevexa , zaslužili ste nakon svih onih gubitaka i promašaja .👍

Pridružujem se čestitkama. Kolega darac mi je jedan od najsimpatičnijih forumaša. Možda je vrijeme i za nekretninu za sigurnu starost.

• PVCM (Pevex)

• komot
    • December 21, 2022 at 9:01 PM
    Quote from darac11

Meni je ispalio 30.300,ooEura po dionici. Ćist ok. 😁

Trebalo bi trezorske oduzet. Ispada oko 32000 evra, 240 000 kn. Bez premije, po realnoj cijeni. Izgleda da ću ipak prvu desetaču upisat.

• PVCM (Pevex)

• komot
    • December 21, 2022 at 8:11 PM

Ako je realna tržišna 400, onda bi trebalo dodati još barem 20 posto premije od preuzimača. Preuzimača škrtca.

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• komot
    • December 15, 2022 at 9:34 PM

Moje mišljenje je da će iduće godine biti teško moguće da će turisti sumanuto trošiti kao ove godine. A radna snaga i energenti neće biti jeftiniji. S druge strane shengen i euro su nekakvi pozitivni driveri. Naši tradicionalni gosti su racionalni ljudi. Kad ti se povećaju troškovi režija i hrane, kad rata kredita poraste i najvažnije, kad splasne optimizam, manje se troši na putovanja. Možda jedino luksuzni segment ne osjeti krizu.

• komot
    • December 15, 2022 at 12:15 PM
    Quote from plavi05

Predlažem tražiti od mjerenje.hep podatke o potrošnji i proizvodnji struje, sve možete odraditi emailom, tako sam ja radio

Imam to, svaki dan mi pošalju za svakih 15 minuta. Sve vidim. Samo se ulogiram na njihovu stranicu sa svojim računom.

• komot
    • December 15, 2022 at 9:24 AM
    Quote from D_artagnan

A jel imas ti mjerne podatke, vidis koja su ti stanja od HEP ODS ocitanja …… ono sa http://mjerenje.hep.hr/mjerenja/…..

Inace se svi prave mutavi, tak da treba biti dosadan i naporan, svakih 3-4 dana, ili svaki tjedan ih kontaktirati ili se zaletiti do njih..

Imam sve i oni su sve ispravno dobili. Čak sam išao u HEP ODS da im ponovno pošalju mjerne podatke i to su dobili, imam potvrdu. Sve je štimalo, i ispravan ugovor smo potpisali i u HEP ODS je sve ispravno ispotpisano i mjerni podaci su ispravno poslali prema eonu.

Išli su ciljano na prevaru. Siguran sam jer su me muljali i preko telefona i preko mailova. Ne da mi se sad eleborirat.

Tako je to nažalost. Ko se ne žali, a takvih ima, ostane bez love.

Sad su mi poslali mail konačno da se još malo strpim da mi poštom stiže novi račun. Nakon dva mjeseca nadhebavanja.

EON izbjegavati u širokom luku. HEPI je mila majka.

• komot
    • December 14, 2022 at 11:13 PM

Još nisam dobio ispravam račun za rujan. Iako su priznali grešku. Vade se da čekaju mjerne podatke od hep ods a.

• komot
    • December 14, 2022 at 11:07 PM

Kad si u samoopskrbi onda je tako kako kažeš. Ako zezneš i prebace te u kupca s vlastitom proizvodnjom, onda ti ide ova nebulozna formula. I sve po zakonu.

Quote from D_artagnan
    Quote from komot

Stavili su me u tu karegoriju. Pisao o tome ovdje.

u tu kategoriju odmah po instalaciji? Kako je moguce, osim da su te isli ciljano zahebat 🤔 jer prve godine si u samoopskrbi… i ako nisi pocetkom godine prikljucen, mislim da se onda ni ne gleda prva godina dali si vise predao ili potrosio, tako su mi rekli.

Išli su me ciljano zahebat. Nisam ni prvi ni jedini.

• komot
    • December 14, 2022 at 11:04 PM

Stavili su me u tu karegoriju. Pisao o tome ovdje.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt