A što se tiče samog ZSE-e, to je uvijek bila priča za sebe. Tu je zdrava logika još prije 10 godina rekla "laku noć".
Posts by karamelinda
-
-
Đuro bi potonuo i bez "Korone". Histerija oko širenja virusa je samo to ubrzala.
-
Razumjela bih neki selektivni pad dionica kao što su na primjer dionice turističkih i prijevozničkih tvrtki. Ali ovakav neselektivni masovni pad gdje padaju cijene i prehrambenih tvrtki kao da će se prestati jesti je zaista ludilo.
Jedno je sigurno a to je da će turističke i dalje padati, isto tako i prijevozničke, transportne tvrtke a za ostalo baš i nisam sigurna da ima neki veći razlog za ovakav enorman pad. Dapače industrija u Evropi bi morala rasti jer uvoz kineske robe bit će sve manji. Pa mora tu robu netko i u Evropi proizvoditi.
-
Glavni smo u Evropi kad je pad u pitanju.
-
Ajmo pogađat koliko milijuna kuna će ovdje biti gubitak za 2019 godinu.
Ja tipujem na 60 - 70. I to čisto onako konzervativno da Vas ne poplašim sa većom cifrom.
-
Nema ništa od čitanja srceparajućih članaka o IGH. Prvo nek plate zaostale dugove pa onda mogu nešto pričati.
A ova Marusica prodaje li ga prodaje, kao da joj treba za novu "louis vuitton bag"! Skup je život sponzoruša!
-
Kako ih nije sram? Proćerdali su milijarde narodnog novca kroz Petrokemiju a sada se hvale poklonjenom firmom i spletom povoljnih okolnosti oko pada cijene plina. Tu nema i s od sposobnosti političara. Bagra nesposobna, kradljiva i lažljiva! Hvale se svojom nesposobnošću!
-
A naravno da se ne slažemo u mišljenjima. Da sam razmišljala poput Vas zasigurno bih još uvijek bila "kafanska pevačica" a ne situirana estradna dama kao što sam danas.
Shvatite da je ATPL brod koji još uvijek plovi ali sa sve manje imovine i vrijednosti. Otapa se kao ledenjak - polako ali sigurno!
-
Kupovao se i Ledo po 16 000 i Jamnica po 130 000. I svi su tada mislili da su najpametniji. Svijet se mijenja brzinom svjetlosti a neki brzinom puža.
Što je danas dobro, već sutra može biti izrazito loše! I na kupnji po 90 kuna i 80 kuna ovdje možete izgubiti 100% ulog, budite toga svjesni. I kvalitetnije firme su propale zbog daleko manjeg duga ili su se vlasnički potpuno transformirale.
Ne vjeruj Rusima ni kada "darove dijele"!
-
Nije ovdje problem godišnje izvješće za 2019 jer će zasigurno biti u plusu. A što poslije toga? Kada znamo da je već cijela polovica 2020 godine sigurni minus po sadašnjim projekcijama. A prognozirati dalje od pola godine ovdje je zaista nezahvalno.
Dakle u narednom tjednu očekujem neki rast cijene dionice do izvješća a poslije izvješća potop ispod 300 kuna gdje će se koprcati dobar dio ove godine. Nema ovdje dugoročno neke sreće!
-
Problem je ovdje dospjeli dug koji se već treću godinu prolongira. I problem je što Marusica zna zašto prodaje a Vi ne znate zašto kupujete od nje. Tipujem na Annu! Ona zna pa prodaje a Vi ne znate pa kupujete.
-
Postala Petrokemija kao paladijum, nitko ne želi jeftino prodati. Nije da trenutno vrijedi 74 kune ali takvo je stanje na tržištu, očekuje se da će vrijediti i više. Stari dioničari koji su preživjeli razna cijepanja dionice još uvijek su u debelim minusima a novi koji su ulazili na stečajnoj cijeni nakon cijepanja ne rastavljaju se lako od imovine. Kako izgleda ako se ovako nastavi poslovati do kraja ove godine bit će i trocifrena brojka. Jedna od najljepših priča iz prošle godine je Petrica!
-
28. 02. 2020
-
Slažem se sa kolegom Neom da je predstojeće FI znak za uzbunu ili radost. Svi se boje novih "kostura" pa zato ni ne ulaze na ovoj cijeni. Iako osobno mislim da je sve to već počišćeno u zadnjem godišnjem FI za 2018 godinu.
Ne očekujem nešto spektakularno loše a ni spektakularno dobro. Sasvim prosječno izvješće može cijenu pogurati iznad 6 kuna jer fondovi ovo neće kupovati do izvješća pa tko voli rizik i brzu zaradu ili brz gubitak nek izvoli na bid.
Ja sam rizičarka, adrenalinski bolesnik pa sam već puna ko "karamela"! Ako bude kakav novi "kostur" ima da me "herc strefi". Pripisat će mo to onda "ekstremnim klimatskim promjenama"! Pozdrav svim pridošlicama na ovom "super brzom, jednostavnom i stabilnom" forumu.
-
Nije to prodavač na Dalekovodu. To je kupac!
Prošle godine u ovo vrijeme cijena je bila preko 8 kuna. Nije vrag da se od tada nije ništa popravilo na bolje pa moramo još uvijek gledati ovaj ATL, ko da se firma raspada poslije 12 godina muke i preživljavanja.