1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. etoimene

Posts by etoimene

• CORONA virus

• etoimene
    • January 4, 2022 at 11:13 AM
    Stiže li danas novi crni rekord? Glavna splitska epidemiologinja apelira: Ne mora svatko tko ima koronu dobiti covid potvrdu!
    U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata, prema neslužbenim podacima, zabilježeno 1.266 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a pozitivno je više…
    www.tportal.hr

"epidemiologinja apelira: Ne mora svatko tko ima koronu dobiti covid potvrdu!"

?!?!?! Gdje ova živi?

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• etoimene
    • January 3, 2022 at 7:24 PM
    Quote from zlocesti

ja pokušavam to odraditi naučno :S

I ja sam pokušavao. Odustao sam od nauke.

BTW, meni Dow jako medvjeđe izgleda u ovom trenutku. Metail su se već solidno srokali.

• CORONA virus

• etoimene
    • January 3, 2022 at 9:33 AM
    Quote from Paulie

Dr. Robert Malone drži 9 patenata na području mRNA medicine, ....

Brzo se Twitter potrudio da mu zatvori račun.

"Američki stručnjaci se pitaju je li brojanje slučajeva covida još uvijek pravi pristup pandemiji"

Američki stručnjaci se pitaju je li brojanje slučajeva covida još uvijek pravi pristup pandemiji
    Neki američki stručnjaci za zarazne bolesti se pitaju treba li nastaviti služiti se metodom brojanja slučajeva koronavirusa kao metrikom za određivanje mjera…
    www.tportal.hr

Dugo im je trebalo. Nisam išao detaljno kontrolirat ali mislim da neki i broj mrtvih povećavaju svima onima koji su umrli 30 dana (?) nakon prebolijevanja. Ti brojači su vrlo namjenski dizajnirani.

Sad će nam jeleni doć' glave. Treba ih sve pojest.

Nova studija: Jeleni 'često zaraženi' koronavirusom; otvaraju se temeljna pitanja o budućoj putanji SARS-CoV-2
    Američka studija sugerira da su jeleni 'vrlo osjetljivi' na koronavirus koji uzrokuje covid-19, što bi moglo značiti dugotrajne probleme u borbi protiv…
    www.tportal.hr
  • CORONA virus

• etoimene
    • December 30, 2021 at 10:58 PM

Nisam gledao taj Otvoreno ali sve redom likovi koje si nabrojao ...

Naletio sam na jedan video koji mislim da vrijedi pogledat.

Inače čovjek sve lijepo potkrepljuje konkretnim podacima a ne kao mislioci u Otvorenom.

Dobra mu je da se ne bavi entertainment-om. :)

• etoimene
    • December 30, 2021 at 10:01 PM
    Quote from etoimene

Head fake na otvaranju?

Sad bi rekao da je. :)

Dosta bearish zatvaranje. Imam dojam da bi sutra mogao nastavak, a možda i u idući tjedan.

• etoimene
    • December 30, 2021 at 3:57 PM

Head fake na otvaranju?

• World politics

• etoimene
    • December 30, 2021 at 3:30 PM

Mene više intrigira model vlasti o kojem priča. Zato sam stavio u temu.

• World politics

• etoimene
    • December 30, 2021 at 10:45 AM

"Elon Musk ... otkrio za kakav model vlasti se zalaže"

Elon Musk se raspričao o životu na Marsu, otkrio za kakav model vlasti se zalaže
    U kolonizaciji Marsa Musk vidi drugu priliku za izgradnju boljeg sustava upravljanja i kvalitetnije vlasti
    www.tportal.hr

Nekako se bojim da bi mu se nešto moglo dogodit.

• Aktualno (vijesti)

• etoimene
    • December 26, 2021 at 1:07 PM
    Quote from zlocesti

http://ndex.hr/vijesti/clanak…sti_najnovije_d

Moram priznati da se osjećam kao sucker

Taj novac, on je i od moje porezne obveze. Od dohotka kojeg sam ostvarila ovdje, radom.

Uf.

Mene preusmjeri na https://www.index.hr/vijesti/clanak…ce/2327724.aspx

?!?!?

• World politics

• etoimene
    • December 25, 2021 at 8:49 PM

Hoćemo kladaru u koju firmu Kurz ide?

Šokantni transfer Sebastiana Kurza, nakon Nove godine odlazi iz Austrije i to na plaću od pola milijuna eura?!
    Bivši austrijski kancelar Sebastian Kurz podnio je ostavku u listopadu zbog korupcionaškog skandala, a istraga je bila u središtu navodnog kupovanja…
    www.tportal.hr

1) Twitter

2) Google

3) Nešto povezano s WEF-om

4) ?

• Commodities super cycle - sirovine općenito

• etoimene
    • December 24, 2021 at 1:55 PM

Što to ovi pišu?

"Cijena plina u Europi tijekom prijepodnevnog trgovanja na londonskoj burzi ICE u petak je pala ispod 1300 dolara za tisuću kubičnih metara."

Burzovna cijena plina naglo pala ispod 1300 dolara za tisuću kubika
    Cijena plina u Europi tijekom prijepodnevnog trgovanja na londonskoj burzi ICE u petak je pala ispod 1300 dolara za tisuću kubičnih metara.
    www.tportal.hr

Koliko ja vidim, burza je zatvorena.

Da nisu pustili članak za ponedjeljak? :)

• CORONA virus

• etoimene
    • December 23, 2021 at 9:25 PM

"Bakiću otkazano predavanje o pandemiji. Organizatori: Sustavno nas se pritišće"

Bakiću otkazano predavanje o pandemiji. Organizatori: Sustavno nas se pritišće
    NENAD BAKIĆ trebao je 23.12.2021. održati predavanje na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) na temu "Izazovi epidemijskog modeliranja za pandemiju…
    www.index.hr

Toliko o pluralizmu mišljenja ...

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• etoimene
    • December 17, 2021 at 8:13 PM
    Quote from BSOD

Kako dodajete na win poziciju?

Ne volim to radit jer je to obično puno lošiji risk/reward. Bolje čekat drugu priliku.

• CORONA virus

• etoimene
    • December 17, 2021 at 7:48 PM
    Quote from havi

No, Ferguson je dodao

Jel' to onaj isti Ferguson čiji je model predvidio pola miliona mrtvih od korone?

Experts say modelling that predicted 500,000 Covid-19 deaths is a mess
    Professor Neil Ferguson's Imperial College London computer coding that predicted half a million people could die if Britain didn't go into lockdown has been…
    www.dailymail.co.uk

I ja imam isti osjećaj.

• etoimene
    • December 17, 2021 at 12:48 PM

Istina. Sve u trešće ....

Druga, meni najnezgodnija, stvar je da smo navikli na koliko radiš/ulažeš truda toliko dobiješ. Npr. ideš mjesec dana na posao, dobiješ plaću.

I "stalno" treba radit, Na marketu to definitivno nije proporcionalno.

Najteže od svega mi je bit flat. Ako vidim slobodan margin, to mi je k'o crvena krpa. Polako napredujem i na tom području.

• etoimene
    • December 17, 2021 at 11:51 AM
    Quote from BSOD

Uostalom, meni se znalo dogoditi da odradim 5 trejdova dnevno, 4 negativna, ali onaj jedan pokriva minuse i nosi dobit. Statistički - loše. Novčano - dobro.

Ovo je jedna od najvažnijih stvari u trejdanju po mojem mišjenju a koja je totalno suprotna od onog što smo stjecali bilo kakvim drugim obrazovanjem "vrijedno radi i uči, imaj dobre ocjene, nađi dobar posao ....".

Možeš bit dobar samo 20% trejdova a na kraju dobar ... 'Ajd' prođi razred sa samo 20%!!! :)

• CORONA virus

• etoimene
    • December 15, 2021 at 12:13 PM

"Moja informacija jest: oni su dobili nalog - da bi dobili novac iz EU-a 75 posto ljudi mora biti procijepljeno. Otkad je procijepljenost ekonomska kategorija? Njih ne zanima zdravlje, zanima ih samo novac, i zato nas žele procijepiti. Nema love dok ne bude procijepljenost 75 posto. Tako je svugdje u Italiji, Sloveniji... Bit će zapisano u povijesti ono što se danas napravi. Ovaj zakon dijeli ljude', kazao je Klarić."

[FOTO] Prosvjednici okružili liječnika na Markovu trgu i zasuli ga pitanjima
    Stotinjak prosvjednika okupilo se Markovu trgu kako bi kako bi uoči sjednice Vlade i zasjedanja Sabora izrazilo nezadovoljstvo izmjenama Zakona o zaštiti…
    www.tportal.hr

Ne znam od kud njemu ta informacija ali ovaj blog vrlo jasno definira isti prag.

The EU’s recovery funds should be released when Europe’s economies can reopen
    The Covid-19 vaccine rollout in some EU member states may interact with the effective use of grants and soft loans from the EU’s 672.5 billion euro pandemic…
    blogs.lse.ac.uk
  • CORONA virus

• etoimene
    • December 8, 2021 at 5:04 PM

Počinje letit perje!

"Tužbe zbog nuspojava korona cjepiva"

Tužbe zbog nuspojava korona cjepiva: Odvjetnik koji je dobivao sporove protiv bolnica otkriva nam kakve su šanse obitelji preminulog muškarca. Bitan je jedan papir
    U Hrvatskoj je potvrđen prvi smrtni slučaj koji se dovodi u vezu s cjepivom protiv koronavirusa. Pitanje je hoće li obitelj preminuloga i do cijepljenja…
    www.tportal.hr

Zanimljivih teza je iznio odvjetnik ...

Baš me zanima hoće li i ti ugovori sa farmaceutima isplivavat ....

• CORONA virus

• etoimene
    • November 23, 2021 at 8:21 PM
    Quote from renchi

vrlo zgodna tablica koja pokazuje da u grupi najugroženijih, staiji od 80 godinana 100 000 ukupnog stanovništva umre 62 cijepjena, a na isti broj ukupnog stanovništva umre 133 necijepljena stanovnika starija od 80 . S obzirom da je preko 80 % starijih od 80 godina u UK cijepljeno to znači da kod stariih od 80 rizik od smrti kod cijepljenih je za 8 x manji.

Vrlo zgodan cherry picking.

• Forex - Trgovanje valutama

• etoimene
    • November 23, 2021 at 8:12 PM
    Quote from st-brajo

šteta šta nema neki short lira ETF 🤷

USDTRY - live fx chart in real time, US Dollar / Turkish Lira forex trading on FxPro.com
    💵 Trade USDTRY and 70+ FX currency pairs and benefit from tight spreads and fast order execution. 💰 The FX market is the largest and most liquid market in the…
    www.fxpro.com

Samo nikako da napravi retrace za ulaz ...

Možda danas bude neki privremeni vrh - tako mi izgleda.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt