Ajde, malo bajke da nabacim kad već nitko drugi neće ukaljati svoj ugled TA stručljaka, a obzirom na moju "stručnost", mogu si to dozvoliti
Atpl, hoće li doći princ na bijelom brodu i povesti nas kroz mega H&S ili cup&handle sa targetom na cca 930?
Ajde, malo bajke da nabacim kad već nitko drugi neće ukaljati svoj ugled TA stručljaka, a obzirom na moju "stručnost", mogu si to dozvoliti
Atpl, hoće li doći princ na bijelom brodu i povesti nas kroz mega H&S ili cup&handle sa targetom na cca 930?
Znam da nije tema, ali ako netko može pomoći... što napravit sa sićom zaboravljenih dionica IPKK koja je 2020 otišla s burze?
(na ponudu po cca 47kn nije reagirano)
tnx
Drugo, za kockare i mazohiste ... IGH jel morti na vidiku preokret, skrivena divergencija, donji rub kanala, blizina prijašnjeg dna...?
alo, nacijo, jel se ima kakva zastavica na PODR ztargetom cca 700, ili da mijenjam dioptriju?
Iako sam rekao da opte više (?) nema smisla TA gledat, ne mogu odoliti… moguć obrnuti H&S, čekamo proboj na većem prometu, target okruglo 7
Za adpl, neam pojma, rsi pada, cijena raste (tj. je rasla do double topa)
Možda je ovaj pad u 3 mjesecu obrnuta zastavica, target taman na 23,6%
Opte, je li moguće da smo u ovom padu cijene imali stvaranje lijevog ramena i sad slijedi play off? 😆
Možda, iako dosta je nahereno to...imali smo sličan šampon 2019 koji se nije proslavio, prije mislim da je ovo bila još jedna potvrda potpore probijene u veljači...
A obzirom na novootvoreni medijski rat A1 I UG, mislim da lagano možemo pospremiti TA alate za ovu priču, jer neće radit, prije treba čitat između redaka nego između crtkarija...
IGH
U zadnjih 10 godina nije bilo ovakvih 6 mjeseci dosade i ravne linije u kanalu, uvijek je bio neki trend, gore ili dole
Bollinger se suzio, iscrtao jednog lijepog peseka ili možda kineskog zmaja koji samo kaj ne pobljuje vatru...
E, sad, molio bih pomoć, što sa RSI, dal se tu desila neka divergencija?
Fala!
Khm… TPNG, kolegice zlocesti , ekskjuz maj frenč, ali...kakav vam je to h&s, linija vrata (lijevo) zasječena ko Mariji Antoaneti na giljotini?
Ja dam svoje virtualno liljevo rame da to nije h&s nego ili kolegin leptirić odozgor, ili moja crtkarija padajućeg klinje:
ae!
PTKM
Potpuno neinvolviran u dionicu, al evo što vidim - procurila ispod 23,6% (cca 67kn), pa se vratila u padajući kanal opet do istog otpora.
Ako ga ne prođe, nego se odbije od njega, mogla bi iscuriti do 38,2% (cca 57-58kn)
krivo povezujete, samo cu reci da prodajni i kupovni nisu povezani...
Maga, imas pristup direktno na Xetru? Svaki dan skidas i analiziras knjigu dionicara?
Ne znam koji treci nacin za ovu gore recenicu. A i sa ta dva je upitno.
treći način je da je on jedan od te dvojice...
E, pa ne znam, ako koristim Heikin Ashi, pa ne povučem rast do najvišlje cijene, onda se odbija od 23,6%, taman
Kaj ste se u$rali, no, no...
Može pomoć? Kako se kod cijene crta negativna divergencija? Dolje sam podvukao kod RSI ljubičastu crtu, a kako bi je povukao kod cijene ( na donji dio kanala, ili )?
Ovo bi na IGH mogla biti lijepa šalica (već se crtala na temi), a bormeš I obrnuti h&s, ukoliko probije 150+ na većem prometu. Onda će I SMA 50 presijeć SMA 100, I svi ćemo plesati razdragano po cvijetnim livadama...
TPNG...Nisam prodao, znači - nije na dnu
(malo samokritique)
HT - nekako mi ovo izgleda kao double top, ako ispadne iz kanala, slijedeća podrška je cca 177
Chaikin isto kaže da curi lova van.
Komentari znalaca?
I dalje nije konkretno objašnjeno zašto je zaključna cijena relevantinija od prosječne. Sve je jasno da na svijećama imamo najnižu, prvu, najvišu I zaključnu cijenu, ali kod ovog slučaja HPB jučerašnjeg trgovanja su oscilacije tih cijena ogromne, a zapravo je glavnina novca prošla po prosječnoj cijeni, a mislim da je prosječna cijena bolji pokazatelj o konsenzusu - odnosno - koliko trenutno neka roba vrijedi tržištu. Prema toj cijeni mislim da bi se lijepše crtali grafovi, ali ne znam da li koji alat nudi takve grafove, svijećice… znači, ja bih rado da kod klasične svijećice imam (npr.) središnju točku prosječne cijene...
btw, ove gluposti o prodaji na šalteru banke neću komentirati… ili mislite da šalteruše imaju brokersku licencu?
Tekničarke i tekničari, pitanjce…
zašto je inače bitna zaključna cijena, odnosno, po zaključnoj cijeni se crta svijećica i ostaje zabilježen pomak cijene u %, pozitivan ili negativan?
Zar nije relevantnija prosječna cijena?
Evo, npr, jučer je (po meni) HPB propao jer je prosječna cijena bila 455,75, a zaključna 482,00 i završio je u "plusu" i upisao zelenu svijećicu...
To je pogotovo na našem tržištu toliko podložno manipulaciji, a onda i graf ispada neprecizniji...
BudFox , jes kupio btc na odbijancu na 30k, ili si bio papak ko ja?
Stigle neke tisućice na bid...
Možda je danas odbijanac/potvrda od onog velikog trokuta na opte (post #889) koji je bio traljav?
aman - taman 5,74
E, sad ovako: ovo su moje crtkarije, molim iskusnije u ispravcima...
btc - kao da bi potpora mogla biti na 30k (38,2%) ili 26,6 (50,0%) … ako se odbije na 30k, bit će to lijepi trokutić ako ne I zastavica
adpl - vidim lijepu šalicu sa targetom 200
arnt - vratila se u uzlazni kanal, I ispod jakog dugogodišnjeg otpora, MACD se prekrižio, ili će se...ako se ne odbije od donje stranice kanala, ne znam kud će
jdrn - ne znam ništa, premali promet, graf izgleda ko potres, sorry
zaba - isto vidim lijepu šalicu koja je propala, dobro je da se drži na uzlaznom kanalu, veliki otpor na 55-56, a ne znam da li bi netko mogao nacrtati šišmiša ili leptira, možda to pomogne? ako probije 56, ide do 62, osim ako ne...
pliiiz, bolji umjetnici - raščerupajte mi prognoze