Hočete reči da "neovisni stručnjak" može dati procijenu i naprimjer 2000eura po dionici?
Naknadno sam vidio da su u pozivu napisali da je fer cijena tromjesečni prosjek. Znatiželjan išao sam brojati, 58 radnih dana a od toga se 19 dana trgovalo. Izgleda da u ovakvim izračunima 19 nije manje od 58/3.
Ne znam za stručnjake i "stručnjake" ali postoje mišljenja da bi svaki ekonomist koji drži do reputacije morao MDKA procjeniti na više od cijene po kojoj se trgovala zadnjih mjeseci.
Gledao sam to 3mj prosjek i nešto računao. Ima na netu popis po danima i prosječna cijena tog dana. Ako se uzme dnevni prosjek trgovine zbroji zadnja 3mj i podijeli sa danima trgovanja dobije se 5060eur. E sad ako se zbroje svi prometi u navedenom razdoblju u 3mj i podijele sa ukupnim prometom trgovine brojem dionica taj 3mj iznos pada na 4600eur. Ima velika trgovina 12mj i to dosta nisko. Ako je način izračuna druga opcija onda navedena trgovina u 12mj kvari prosjek.
Mislim da sam već pitao, ali evo još jednom. Imamo li mi mali opciju zadržati dionice iako recimo budu delistane? Poslije, ako bude dividenda imamo pravo sudjelovati. Također mislim da nije problem prodati OTC. Hvala