U sjeni svega oko ATPL ovdje lijepi porast cijene
Mislili ste povrat cijene? Po meni ovo nije ni trebalo past ispod 10, al dobro...svakom njegovo. Jedan dio je završio u sigurnim rukama, govorim iz prve ruke
U sjeni svega oko ATPL ovdje lijepi porast cijene
Mislili ste povrat cijene? Po meni ovo nije ni trebalo past ispod 10, al dobro...svakom njegovo. Jedan dio je završio u sigurnim rukama, govorim iz prve ruke
Zadnjih dana je onaj slovenski fond nešto sitno prodavao... da nisu oni...ili Pivci još imaju...
Fond prodaje u rastu pomalo, a u padu kupuje.
Koliko će dioničari JDPL platiti da ih preuzme Tankerska, zna li se što?
Malo više od tromjesečnog prosjeka. Zato moramo spustit cijenu da platimo što manje
Nema još izvješća od hatejića i istarske kreditne
Sram ih objaviti koliku dobit imaju 🙃
Objavili bi al ne mogu od smijeha
Display Morehttps://www.index.hr/vijesti/clanak…ji/2505688.aspx
U razdoblju od siječnja do rujna europsko tržište novih vozila poraslo je za 16.9 posto uz registriranih osam milijuna novih automobila, izračunala je ACEA.
Rast pokazuje oporavak europske automobilske industrije od pandemijskih poremećaja, ističu u ACEA-i, no ipak upozoravaju da je obujam prodaje još uvijek za 20 posto manji nego u pretpandemijskoj 2019.
U skupini četiri vodeća tržišta najviše je porasla prodaja u Italiji i Španjolskoj, za 20.5 odnosno 18.5 posto. Francuska je, pak, u društvu s Njemačkom uz stopu rasta od 15.9 posto u usporedbi s njemačkih 14.5 posto.
U Hrvatskoj je u razdoblju od siječnja do rujna registriran 47.101 novi automobil, za 32.3 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, pokazuju ACEA-ini podaci.
Imate ovdje direktni link:
https://www.acea.auto/pc-registratio…8-market-share/
Zgodno je jer možete pretražiti i usporediti sa prethodnim godinama.
Bio sam prije napisao da oporavak ide ali da nije u skladu s očekivanjima pa je bilo da nema ali...
Display MoreImate tu neke brojke i datume ako vam se da računati obrnutom matematikom...
Da fascinantno, mirovnci koji bi trebali biti temelj budućnosti za mirovine, rade protiv sebe kao fonda. A naravno da su dobili pinku da to odrade tako.
Koliko su kao fond izgubili sa tom prodajom i izlaskom iz tankerske
, ono kad zbog male snicle ubiješ kravu i nemaš više ni kravu, ni telad, ni stado.
I nitko od političara ne priča o tome nego se samo prebacuju AP i Predsjednik sa glupostima tko je šta rekao, pa mu ovaj vratio
. Al dobro u povijesti će ostati zabilježeni kao ekipa koja je uništila HR
Ali u slučaju TPNG je bilo dosta ovih velikih sa puno %.. kod ATPL toga nema, tu ima preko 7k malih dioničara
Sve potpisujem osim da će biti zabilježeni u povijesti. Sitni su to kokošari, u tome je najveći problem. Matan je za njih nobelovac.
Čudno vam je kao što je svakom normalnom čovjeku čudno, al da ponovimo gradivo iz TPNG-a:
- po koliko su fondići kupovali? Jel bilo govora o dividendi? Je. Jesu je vidjeli? Nisu.
- nakon koliko vremena i po koliko su prodali dionice?
Dobro se sjećam jer je dionica negdje u travnju dosegla 60 kn. Nakon toga je sustavno rušena i pojavljivali su se ogromni nalozi na ask-u (sjećam se da sam se dvoumio da li da pokupim 16 000 kom. na 45 kn), da bi bila spuštena ispod 40 kn. Gledao sam u čudu i kupovao do te mjere da sam 70% portfelja u jednom trenutku imao u TPNG-u. Kasnije sam sve prodao na 72 kn, ali to nije ulaganje nego kockanje, al jednostavno nisam mogao vjerovati koliko niska je cijena.
E sad, jesam dobro prošao? Smatram da nisam, bez obzira na zaradu, jer osim zarade postoji i nešto drugo.
Ovdje imamo problem mentaliteta Eichmana, bez da vrijeđam ikoga. I on je radio sve po zakonima, al nije imao savjesti. Ekipa dobro zna propise i ciljeve koje želi ostvariti i da ih dovedete na sud rekli bi da su sve radili po zakonu jer uopće nemaju osjećaj da postoji nešto drugo osim propisa kojih se treba držati. Tu ne postoji Ja, ne postoje drugi, ne postoji savjest, ne postoji suradnja, ne postoje ljudske vrijednosti, nego samo biznis i percepcija da se biznis svodi na zakon jačeg. Izvan tog okvira čunjoglavac ne može. To mu je limit. Di si bio u životu? Nigdje. Što si radio? Ništa. Kome si što značio i ostavio primjer? Nikome i ništa. Bio i malo trajao.
ATPL?
Može se dogoditi da preuzmu dio, pa da iscrpljuju održavajući cijenu kilavom bez dividende. Mogu ponuditi prosjek, pa malo više i još više ako vide da mogu tako izvući maksimum. Ne vidim ovdje sve ono što sam gore naveo da bi trebala imati jedna ozbiljna kompanija i d.d. i do sada sam naučio da treba u ovakvim situacijama ili bježati glavom bez obzira ili imati dovoljno novaca da se prije digne cijena i poveća tromjesečni prosjek.
Ajmo vako, jesu li ovim dokapom povećali ili smanjili udio free floata?
Kako cijena reagira na smanjenje a kako na povećanje?
Pitam za frenda...
Pitaj frenda kako je reagirao kad je bio mali i kad ga je ćaća natezao za uši.
Ako ga stari nije mlatio onda nije ovdje odrastao
Što se mene tiće mene tek na 75€ mogu probuditi iz zimskog sna. Mojih 1.800 komada neće jeftino dobiti. Nadam se da i ostali misle jednako.
Šta mislite, ako im je dobra bila cijena u dokapu po 53,5, zašto sada ne pokupe ovih 11k serviranih na tanjuru?
Oni jedu samo iz tuđih tanjura.
Suviše su male količine.
Al' reći ću vam i ovo.
Nikada nisam uspjela kupiti kodt po bidu.
Ili me nalog preskoči, ili nema trgovanja, pa zaključim da ja mogu čekati do sudnjeg dana 🤔
Šta fali po asku po 680? Ako je kupnja dugoročna.
Sad sam tek vidio ovo kaj je izjavio Pavić:
Iako Tankerska iskazuje načelni interes za preuzimanje hrvatskih brodara, čelni čovjek zadarske tvrtke Mario Pavić zasad odbacuje spekulacije o operaciji preuzimanja Atlantske plovidbe.
Ovo je isti izjavio nakon kupnje prvog paketa tuho:
"Iz "Tankerske" su pojasnili da kupnjom 24,53 posto dionica "Turisthotela" nisu željeli prijeći prag od 25 posto jer bi u tom slučaju trebalo dati javnu ponudu, pa će preostali dioničari, žele li prodati svoje udjele, morati pronaći nekog drugog kupca ili čekati eventualnu javnu ponudu brodara u budućnosti."
Ljudske vrijednosti su kod dotičnog teška apstrakcija. Čovjek jednostavno s tim nema doticaj.
Ja poslao danas mail u ATPL cisto da pitam hoce li se i kada znati ovaj info.
Ako je recimo iza njega IB. Onda je vec presao 20%
Odgovor:
"Cijenjeni gospodine ...,sukladno odredbama Zakona o tržištu kapitala (čl.482. i čl. 483.) svaka pravna ili fizička osoba koja prijeđe 5% vlasništva dužna je o tome obavijestiti izdavatelja i regulatornu agenciju. Budući da još nemamo saznanja, vjerujem kako će isti postupiti sukladno odredbama i da će informacija pravovremeno biti dostupna investitorima."
Kao da si crkvi poslao mail, ovi isto vjeruju .
Pouzdaniji je forum, jer ako je prešao a vidi da se na forumu priča stići će obavijest za sat, dva, a ako nije onda ništa. Tako da ćemo uskoro znati .
I što se onda misli da je ostalo Pivcima?
Mislim da su onaj dio od manje od 10.000 kom što su razdvojili, sad već sve prodali.
A onaj dio na novom računu bi mogli vjerojatno i ostaviti kad su ih već izdvajali posebno.
Tako da bi sad već moglo postati zanimljivo ovdje.
A more bit al ne mora da znači
Koliko se pokupi toliko novih stigne ili koliko novih stigne toliko se pokupi, vrag bi ga znao što je istina.
Koliko je malih dioničara na zadnjoj skupštini okupio Vergilije tj. imao njihovu punomoć?
Aaaa, pa onda znači da su posudili novac od IB-a da bi kupili dionice od Sv. Vlahe. Sad cijena ide sigurno gore, pa će utopit dionice IB-u i onda vratiti dug
.
Bome su onda napravili posao, zadužili se za dionice a imaju novogradnje za platit.
A IB mogu prodati ali samo jeftinije nego su kupili.
Slušaj IB, nemoj sad zezat, liijepo smo se dogovorili, il ćeš kupit kako smo se dogovorili ili nema ništa od vraćanja duga, pa vidiš kao što si i sam rekao da nemamo za novogradnje platit, a kamoli za dug vraćat .
Zna li tko zašto bi on prodao sve i to po ovoj cijeni? Još ako je to kupio trezor ne znam koliko im je to bilo pametno, ili su morali.
Aaaa, pa onda znači da su posudili novac od IB-a da bi kupili dionice od Sv. Vlahe. Sad cijena ide sigurno gore, pa će utopit dionice IB-u i onda vratiti dug .
Budemo vidjeli kroz koji dan, tko je kupio/prodao 😉
Lako je zakljucit tko je prodao. Tocan iznos dionica u jednoj transakciji je broj dionica od Lonze. Tako da je Lonza izasao 100% iz AP
A znamo i tko je kupio ako je Sv. Vlaho prodao.
Dujmoviću, pokloni to što si kupio meni, tebi je to ionako sića. Obećajem da neću prodati bar 5 god.
Budemo vidjeli kroz koji dan, tko je kupio/prodao 😉
Bit će neki heretik, treba mu hitno dionice uvrstiti u index zabranjenih dionica, a njega virtualno spaliti.