1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Sheki

Posts by Sheki

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Sheki
    • February 22, 2024 at 1:17 PM
    Quote from kristofer

Sada se može postaviti legitimno pitanje može li se u bližoj budućnosti ostvarivati 25 mil. neto dobiti po kvartalu odnosno 100 milijuna godišnje.Nedavno je Bobek izjavio da i dalje očekuje snažan rast i povećanje kapaciteta u sljedeće dvije do tri godine.

Izgleda da neki misle da može, a neki da ne može, jer kad bi svi mislili da može ne bi bila cijena tu gdje je.

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Sheki
    • February 22, 2024 at 1:15 PM
    Quote from Moller
    Quote from Damir1952

Pad cijene na burzi jedino može biti da su ulagači "nesretni" s rezultatom Q4-2023, ali ukupno gledajući je ERNT dobro poslovao u 2023. godini.

po meni je problem što ima puno boljih drugih i ovih dana je vidljiva alokacija kapitala, te uz isplaćena sredstva iz ATPL, biti će takvih rastova da će se crobex uskoro penjati na Sljeme,

a u stvari dosta je i bilo nerastova

Kaže se dosta je bilo ovih Nerasta a ne nerastova :). Pretpostavljam da ste mislili na fondove ;)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Sheki
    • February 16, 2024 at 1:03 PM
    Quote from Zvjezdani

Za točno 10 dana AD Plastik izlazi sa nerevidiranim FI za 2023.

Kakva su vaša predviđanja, hoće li na godišnjoj razini iskazati dobit?
    I koliku?
    Ja tipujem na ukupni plus. Negdje oko 2 M € koji će odlukom glavne skupštine u srpnju biti preusmjereni u zadržanu dobit.

Što vi kažete?

Ovo vas pitam jer gledam kakve su procjene davali analitičari ove dionice u drugoj polovici 2022 godine (vidi privitak). Napomena: iznosi su u kunama!

Display More

Kad treba prognozirat uvijek se sjetim Ćire:

Ipak, mislim da će 2023. godine bit minus 2 - 3 mil., druge malo bolje s oscilacijama, pad cijene ispod 10 eura jer će fondovi osjetit pravi trenutak da se iskrcaju kumovima, ja ću zaokružit brojku na 5 znamenki. U 2025. snažan oporavak, ja ću se žestoko obogatit, ali ide smak svijeta pa ću brisat suze novčanicama od 100 eura :). Smajlić sugerira da se šalim al stvarno mislim da će bit tako osim što nisam siguran u razmjere smaka svijeta.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Sheki
    • February 15, 2024 at 9:04 AM
    Quote from Batka
    Quote from barbosa 2.0

...A valjda će nešto od te dobiti i tih novih tipova vozila vidjeti i u poslovanju ADPL:|

Ima li netko informaciju, kada je ADPL zadnji put potpisao neki novi ugovor sa Renaultom (van Rusije)?

Ovdje imate sve objave, izaberete godinu i pregledavate:

Obavijesti – AD Plastik

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Sheki
    • February 15, 2024 at 9:00 AM

Moje mišljenje je da će sad ići mrcvarenje pa će se vidjet kako će mali reagirat i na temelju toga ići dalje. Godina, dvije, ne igra ulogu Tankerskoj. Čemu žurba? Nažalost, oni znaju da većina malih dioničara nisu dugoročni ulagači i da nemaju toliko novaca da parsto tisuća eura ulože i ostave da stajanju par godina i preuzmu rizik oportunitetnog troška.

O mentalitetu uprave ne želim trošiti riječi. Bolje da se o njima ne govori; nikada nitko u ničijem životu s takvim mentalitetom nije ostavio traga pa neće ni oni. Nebitni, što god oni mislili.

Meni je jedino krivo ono što je Parica napisao; 520 K komada, da se nije moglo skupit nas par i kupit polako po asku 2,5 mil eura dionica. To je realnost. To se moglo napravit i na TPNG, a škola je i za JDPL iako mislim da tu baš to neće ići na isti način bez obzira na medijsku propagandu koja bi im mogla pogodovati. Tko nam brani da se digne cijena na JDPL, čime će se kočit cijena, dionicama CERP-a?

• Porez na kapitalnu dobit

• Sheki
    • February 12, 2024 at 10:04 AM
    Quote from tiko1

Zna li neko jeli se porez na kapitalnu dobit plaća kao i prošle godine samo se stavi prirez nula?

Plaćaš porez za 2023. tako da prirez ostaje, prema stopi za 2023.

• LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• Sheki
    • February 9, 2024 at 1:05 PM
    Quote from Infinity

I to 8.4.2024.

Uvijek korak isprid

Pročitajte malo pažljivije dokument od Lošinjske, kupio ih je još 204. g. Ta naša burza je najstarija burza na svijetu :)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Sheki
    • February 2, 2024 at 11:26 AM
    Quote from Tolisimus

tizian1  Sheki

Ne znam odakle vam podaci...Njemačka je u 2023. god prodala 2,844,609 vozila naspram 2,651,357 iz 2022. god (rast od 7,3%).
    U cijeloj EU rast je 14% u 2023. god, a planovi za 2024. god su na razini 4%.
    Za dobit ne bih ulazio, vidjeti ćemo jako brzo.

U pravu ste, napisao sam da je bio pad u Njemačkoj u prosincu. Ukupno u 2023. su sva bitna tržišta u plusu, ali je minus bio u prosincu jer je Njemačka imala pad od 23%. Ja osobno očekujem rast i u 2024., ali ne tako rapidno i linearno kako se priželjkuje. Kad pogledate prodaju automobila prije korone i sad još uvijek smo daleko ispod, a budućnost je neizvjesna. Zato sam rekao da je rizično.

Podaci su sa:

New car registrations: +13.9% in 2023; battery electric 14.6% market share
    In December 2023, the EU car market experienced a 3.3% decline, recording 867,052 units in sales. This drop can be attributed to the high baseline performance…
    www.acea.auto
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Sheki
    • February 2, 2024 at 9:28 AM
    Quote from tizian1
    Quote from Sheki

Italija je ove godine imala najveći rast u EU (18,9%) novoprodanih vozila, ali je na razini EU u prosincu zabilježen prvi pad nakon 16 mjeseci uzastopnog rasta s tim da je za to zaslužna Njemačka sa padom od 23%.

Svugdje je rasla prodaja automobila u 2023 osim u Njemačkoj.

To sam i napisao, al zbog te nebitne Njemačke imate pad u prosincu na razini cjeline. Htio sam samo reći da perspektiva nije ni ružičasta ni crna. Tako je kako je, al ne možete reći da je bajno. Za prethodni post o minusu u 2024. se nisam šalio jer kad uzmete postotke koje ste naveli uz porast rashoda opet imate minus ili mislite da će se troškovi smanjivati ili ostati isti. Postoci koje ste naveli u projekciji se odnose na što? Na prethodni kvartal ili na isti kvartal prethodne godine?
    Imam dosta ovih papira i još namjeravam kupovati al da je rizično, rizično je.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Sheki
    • February 2, 2024 at 8:36 AM
    Quote from Vule

Italija najavljuje milijardu eura poticaja za kupnju automobila

Znam da o cijeni dionice kod nas vise ovisi kako MF misli uloziti paru neg sto firma zarađuje al eto mogla bi firma zaraditi ovu godinu..

Italija je ove godine imala najveći rast u EU (18,9%) novoprodanih vozila, ali je na razini EU u prosincu zabilježen prvi pad nakon 16 mjeseci uzastopnog rasta s tim da je za to zaslužna Njemačka sa padom od 23%.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Sheki
    • February 1, 2024 at 2:30 PM
    Quote from tizian1
    Quote from Zvjezdani

Firma s kojom imamo najviše sklopljenih poslova.

https://www.index.hr/auto/clanak/au…_procitaj_jos_d

Vidjeti ćemo u rastu prihoda u nadolazećim kvartalima, očekujem povećanje sa svakim slijedećim kvartalom a počevši od 1 kvartala.

1 kvartal 15%

2 kvartal 25%

3 kvartal 35%

4 kvartal 35%

Malo projekcija 😁😁😁😁😁

Display More

Znači ništa od pozitive? Jel to jedno 1,5 ili 4,5 mil. minusa u 2024.? Nisam to od vas očekivao.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Sheki
    • February 1, 2024 at 11:23 AM

Spuštaj to mali mišu, MM na 31,80, počet će nam kolega Junius kupovat :)

• Što smo danas tržili

• Sheki
    • February 1, 2024 at 10:41 AM
    Quote from Damir1952

+ADPL uzeo malo samo za prosjek si popraviti!
    Nije valjda da bude dionica još pala?

Ako bude padala opet ćete smanjit prosjek, pa opet dobro :)

• Sheki
    • January 29, 2024 at 2:50 PM
    Quote from DonDada
    Quote from D_artagnan

Ja vise nisam bas ni siguran da će CERP svoje prodati, buduci da su u TOP 10, već bi sa tim izasli na sva zvona vani.

A kako je izborna godina za par mjeseci, ovo bi onda bilo dosta tesko objasniti kao NETEMA, tj. zašto se prodalo upola cijene, tj. i niže budući da su cijene brodova rasle :/

Ovi iz uprave su neuracunljivi, vidit cemo šta će HANFA reći koje su sankcije, kad pocnu raditi po pitanju prodaje ispod 3 godine od dobivanja dionica.

Evo mog odgovora od Hanfe na upit o namjeri prodaje uprave ATPL

Poštovani, zahvaljujemo na javljanju.

Ponajprije napominjemo kako eventualno kršenje internog akta nekog trgovačkog društva od strane zaposlenika/predstavnika tog društva ne mora nužno i automatizmom predstavljati kršenje propisa koji se odnose na djelokrug i nadležnost Hanfe. Hanfa ne odobrava interne akte trgovačkih društava (pa ni izdavatelja vrijednosnih papira). Uz pretpostavku kako ste dioničar društva Atlantska plovidba d.d. (navedeno nije razvidno iz Vašeg obraćanja) i smatrate kako Vam je određena osoba kršenjem internog akta tog društva povrijedila neka prava i/ili nanijela štetu kao dioničaru ili pak počinila prekršaj ili kazneno djelo, nema prepreke da pokrenete odgovarajuće postupke sukladno propisima koji reguliraju iniciranje prekršajnih i/ili kaznenih postupaka.:)

Upućujemo vas na odredbu članka 41. stavka 1. Zakona o preuzimanju dioničkih društava (Narodne novine 109/07, 36/09, 108/12, 148/13; u neslužbenoj pročišćenoj verziji dostupan na internetskoj stranici Hanfe: http://www.hanfa.hr). Nije razvidno na što se odnosi Vaša tvrdnja o pravnoj upitnosti prodaje dionica od strane malih dioničara, no pretpostavljamo da se odnosi na navod kako određeni dioničari svoje investicijske odluke donose (i) na temelju informacije/objave koju spominjete u svom obraćanju. Hanfa ne može davati investicijske savjete niti komentare/mišljenja o investicijskim odlukama ulagatelja koji nisu njeni subjekti nadzora.

Na kraju ističemo kako Hanfa kontinuirano prati postupanje sudionika na tržištu kapitala pa tako i transakcije dionicama izdavatelja na koje se odnosi Vaše obraćanje. U slučaju da Hanfa utvrdi određene nepravilnosti ili nezakonitosti na tržištu kapitala, Hanfa postupa u skladu sa svojim ovlastima.

S poštovanjem,

Ivan Mučnjak

Display More

Sve je u skladu s prezimenom :) i zato tu nema nikakvih nepravilnosti.

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Sheki
    • January 24, 2024 at 12:52 PM

Jesu i ovi u Tankerskoj učili zanat?

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Sheki
    • January 19, 2024 at 10:17 AM
    Quote from karlo
    Quote from ejovrh

Jedno pitanje, pošto to ne kužim nikako čemu to služi...

Svako jutro, kad krene otvaranje burze netko stavlja nalog prodaje 10800 dionica Zabe na cijenu cca. "najniža+0,50€" i sklanja ih u 9:29:59 prije otvaranja trgovanja... Svaki dan ista cifra dionica po istom paternu.

Trenutno je oko 74000 dionica na prodajnoj strani i onda spadne na "standardnih" oko 63000, ali to se ponavlja zadnjih 20ak dana sigurno, možda i duže

je li to manipulacija tržištem?

https://zse-blog.info/borba-protiv-m…poraba-trzista/

Uslojavanje i zavaravanje“ (eng. layerning and spoofing), kod kojeg je karakteristično izlaganje naloga na jednoj strani (primjerice kupovnoj) bez namjere da ih se izvrši, odnosno kako bi se stvorio privid potražnje za financijskim instrumentom, dok isti ulagatelj izvršava suprotnu transakciju (u ovom slučaju prodajnu), te odmah po izvršavanju prodajne transakcije briše kupovne naloge kojima je stvorio privid na strani potražnje.

Nije manipulacija nego psihički poremećaj.

• Sheki
    • January 11, 2024 at 3:44 PM

Ako ima neki novi Zavadlav da se javi da mu poklonim par dionica

• SPAN (SPAN d.d.)

• Sheki
    • January 10, 2024 at 9:57 AM
    Quote from Moller
    Quote from josip100

Danas je prošlo 13600 po 48,40....i to van redovnog trgovanja...

Trebali su staviti obavijest tko otpušta dionice.

nastavljaju

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/53126

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/53128

Dobit će ih natrag kroz godišnji bonus :)

• SPAN (SPAN d.d.)

• Sheki
    • January 9, 2024 at 3:33 PM
    Quote from Backdraft
    Quote from Marsonia

13.600 komada po 48,40€

Dobrodosli medu dionicare spana

Hvala, nisu mi prve.

Šalim se :)

• JDGT (Jadroagent d.d.)

• Sheki
    • January 3, 2024 at 2:57 PM
    Quote from MihoMato
    Quote from MihoMato

Predujam dividende za 2024 dolazi za 2 sedmice, oko 10.01.24.god.

Lani je bio 5€, ove god. može biti samo više od 5 do 6 Eurića. Sretno svima

Kako sam i napisao predujam dividende od 5,0€ stiže 12.siječnja 24. Sretno svima

Još nek ostatak zaokruže na 10 pa dobro. Ono 8 prošle godine je bilo bez veze, neš ti brojke.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt