1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Sheki

Posts by Sheki

• PODR (Podravka d.d.)

• Sheki
    • April 29, 2022 at 2:47 PM
    Quote from Moller
    Quote from SOUR

Što izvode iz Podravke prvo su objavili Izvješće pa onda Ispravak?

zaboravili dodati Vegetu

I, jel sad ukusnije?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Sheki
    • March 17, 2022 at 1:34 PM

Pad je i u veljači:
    https://www.acea.auto/pc-registratio…-7-in-february/

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Sheki
    • March 17, 2022 at 9:48 AM
    Quote from NaBiduAsku

jučer je definitivno povučena kočnica nakon onog udara do 113. Nakon toga su se aktivirali fondovi i stavljali na prodaju, međutim nije falilo ni kupnje, tako da treba pratiti što će biti dalje i ne izlagati se previše... brzo se sve to promijeni... meni paše sve. Kraj rata najviše bi se odrazio na cijenu baš ove dionice, treba i to imati u vidu... sve drugo već se poprilično oporavilo.

Iracionalno palo, pa iracionalno skočilo, pomogli još i trejderi, vi najbolje znate to kolega ;) . Fondovi ne gledaju jednu dionicu i koliko mogu zaraditi na njoj, nego koliki je rizik i izloženost u cjelini. Neki moraju smanjiti rizik, a ovdje je rizik velik (i rat i općenito stanje u autoindustriji), što ne znači prodavat po bilo kojoj cijeni, a isto tako i kupovat. Uvijek se isplati po nekoj cijeni, samo je pitanje koja je...

• Što smo danas tržili

• Sheki
    • March 17, 2022 at 9:00 AM

Evo kad svi otkrivate načine kako da trgujete da i ja otkrijem tajnu svog uspjeha; čitam Kanta i kupujem dionice prema zakonu praktičnog uma. Ne zanima me što netko misli, kupuje, prodaje i koliko još ima. Novci redovno pristižu, ne trebaju mi i kupujem dionice. Nisam ništa ni zaradio ni izgubio, jedino su mi rekli da moram platiti neki porez na kraju godine pa sam platio.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Sheki
    • March 17, 2022 at 8:47 AM
    Quote from Mrcash

Smrdilo mi je na pump&dump zadnjih dana, sad je jasno , budite oprezni da ne ostanete bez gaca . Lijepo je dok raste, al lako pumpa prestane

Bez uvrede kolega, al zašto mislite da je lijepo kad raste? Možda je lijepo kad raste onome tko je kupio, a ružno onome tko je prodao i obrnuto. Ne govorim vama direktno nego se osvrćem na sve postove ovog tipa (smrdilo mi je...sad - više ne smrdi - nego je jasno) jer svjesno ili nesvjeno izražavaju "što se babi htilo to se babi snilo" mentalitet. Pogledajte, vidite da li vam cijena odgovara, prodajte ili kupite i dajte neko mišljenje ili procjenu pa makar ona bila i imam 14 mil.kn u kešu i pokupovat ću sve ovo što se nudi tako da ne brinete za cijenu.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Sheki
    • March 16, 2022 at 10:03 AM
    Quote from hugh
    Quote from 5. Element

Danas je bila neka sjednica koja nema veze s nicim. O divki ce se odlucivati kad za to dodje vrijeme. I vjerujem da ce biti na zadovoljstvo svih dionicara, i velikih i malih.

pa gdje ste bili do sad s tom informacijom?...... :D ;) .......izgleda da smo onda bezveze držali bid tako visoko danas jel rekli su nam da nakon današnje sjednice više ništa neče biti kao prije....... i da kreču nagrade dioničarima i počinje teći med i mlijeko...........ja sam si več istetovirao današnji datum a ono izgleda čorak..........

Uuu kolega, ako niste jako mladi morate bit lijepo istetovirani datumima obzirom na to što smo sve čekali kod ove naše ljepotice :)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Sheki
    • March 16, 2022 at 9:59 AM
    Quote from Mrcash

Mene danas izulo iz cipela ... prodao 1k komada po 97 , računam rat je , kad ono raketa Al ne ratna i to do 105 ... netko je na meni uzeo laganih milju eura ... stq ti je kockarska sreća

Nisam još uzeo kolega jer nisam prodao :) . Dobar komad sam znači kupio od vas :) . Ipak ste trebali staviti u komadu, baš sam se nadao da će netko staviti malo veću količinu. Čekamo novo spuštanje ispod 100.

• Sheki
    • March 14, 2022 at 3:09 PM
    Quote from hugh

ameri otvorili?....prešli su na ljetno računanje vremena?......kad več atpl neče prema Diani gore, evo nje k nama dolje....... ;)........i tako, ukratko, tko izgubi dobitak dobije gubitak......

Eto vidite kako smo mi pametni. I tko je onda napredniji, mi ili ameri? Znali smo mi kako će se stvari razvijat, samo našoj Dianici treba malo vremena da shvati kako stoje stvari. Sad će ekipa u odijelima pričat "Jesam ti reko, ma šta oni znaju?"

• Što smo danas tržili

• Sheki
    • March 14, 2022 at 1:50 PM
    Quote from Moller
    Quote from toluen

Ako gorivo nastavi rasti biti će dobar i model iz Deichmanna

kaže se; nije gorivo skupo, nego vi nemate službeni auto :)

Ti što tako kažu, kažu službeno auto kolega, a ne službeni :)

Ako ga nisi ti kupio uvijek je ovo, to.

• Sheki
    • March 10, 2022 at 9:55 AM
    Quote from tin

Diana Shipping Inc. (DSX)

NYSE - NYSE Delayed Price. Currency in USD

Add to watchlist

5.01-0.38 (-7.05%)At close: March 9 04:00PM EST

5.10 +0.09 (+1.80%)

After hours: 07:17PM EST

DSX s kojim se ATPL povezuje uz kretanje cijene i nakon isplate dividende preko 5 usd a ATPL tek na 440 kn....zaostajemo još bar 20 %.

Display More

Nemojte se mučiti kolega, stvar vam je samo perspektive iz koje gledate i koju metodu koristite. Dakle, potpuno ste u pravu, ali da bi bili mirni možda bi bilo dobro da promjenite perspektivu. Evo, ja npr. računam da je ATPL na cca 500 kn, uopće ne gledam našu burzu nego DSX i pomaknem ove decimalne zareze. O dividendi da i ne govorim. To je kad nemam novaca i zadovoljan sam trenutnom cijenom. Kad mi sjednu novci, spojim se na zse, i ako je npr. kao danas 447 kupim jer gle, kako mi je pala cijena i tako dalje. Trebate uživati malo, ne treba se stalno opterećivati. Važno je da ste kupili po cijeni koju smatrate povoljnom koju god metodu koristili. Drugi nek misle što god žele :) .

• Sheki
    • March 9, 2022 at 3:40 PM
    Quote from Milo

Kupujem i dalje...što god bude slobodna novca...do 500kn.To je moja procjena, a iza toga ćemo vidjeti...

Kolega, razbijate koncepciju, uspoređujemo ATPL sa DSX, a Dianna nam je u minusu, znači oprez :) . Sigurno će do kraja dana i ostali okrenut.

• Sheki
    • March 9, 2022 at 2:19 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Sheki

Ne, do jučer je bilo "Tuđe nećemo svoje ne damo", danas je strah da bi moglo pobjeći, al se opet nema hrabrosti lupati po asku. Ipak smo mi nacija koja ima šahovnicu na zastavi, što znači ako si dobro promislio promisli još jednom, možda ipak stvari nisu onakve kako sam mislio, na svako polje razmišljanja jedno polje sumnje. Onda su nam drugi krivi, od vremenske prognoze do vanjskih i nutarnjih neprijatelja.

opet će se nakupit nervoza u vezi Ukrajine, pa će se dati odušak lupanjem po bidu, ne samo ovde već svugdi...isti ljudi se isto ponašaju.

Evo, izašle nove vozarine, osim ovog straha, kod svakog dioničara Lijepe naše prirodno je da se sad pojavi strah da vozarine ne mogu tako rasti dalje. Ili da se možda još malo promisli.

• Sheki
    • March 9, 2022 at 10:02 AM
    Quote from Marielena

Jesu li to jucer izuli burek trejdere iz cipela?

:)

Ne, do jučer je bilo "Tuđe nećemo svoje ne damo", danas je strah da bi moglo pobjeći, al se opet nema hrabrosti lupati po asku. Ipak smo mi nacija koja ima šahovnicu na zastavi, što znači ako si dobro promislio promisli još jednom, možda ipak stvari nisu onakve kako sam mislio, na svako polje razmišljanja jedno polje sumnje. Onda su nam drugi krivi, od vremenske prognoze do vanjskih i nutarnjih neprijatelja.

• Što smo danas tržili

• Sheki
    • March 9, 2022 at 9:58 AM

Marine83, evo jedne anegdote vezano uz način trgovanja; pred cca 2 godine bio sam s nekom ekipom električara na jednom putovanju i na kavi sjedimo i dva mlada električara objašanjavaju jednom starijem i da tako kažem "elementarnom, zdravoseljačkom" kako su druga vremena, kako oni stalno prate trendove i da nude inteligentna rješenja (mobiteli, aplikacije itd...) i "struja" nije više samo montaža i da sad tako zarade 10 000 kn u tjedan dana. Ovaj drugi, sluša, sluša, gleda, ne prekida ih i kad su ovi završili kaže on "ja ništa od toga ne nudim što vi nudite, isto zaradim 10 000 kn" :) . Svatko ima svoj način.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Sheki
    • March 9, 2022 at 8:40 AM
    Quote from D_artagnan
    Quote from Backdraft

Znaci erste spalio 150k kn jer im se nije dalo preko ponude. Prikaz kako rade brokeri s tudim novcima ...

i ja sve rjesio, nedam mi se cekati za 10lp, ni 2%…. Pa ovjeravati kod biljeznika, slati, vjerujem da cu vise zaradit na drugim pozicijama nego cekat jos mjesec dana dok se sve provede 😀

Vi ste kolega stvarno saboter, trebali ste otići kod AH na ovjeru :)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Sheki
    • March 5, 2022 at 11:02 AM
    Quote from Parica
    Quote from kanabis

Nitko se u ovakvoj situaciji nece trampit za imovinu. Ni rus nije lud da ponudi svoj europski dio za dio u rusiji koja ce biti godinama pod sankcijama i unistenog gospodarstva.

Mislim da je u ovoj situaciji trenutna vlasnicka struktura u kojoj rusi imaju 30% vlasnistva najbolje sto se moglo dogodit jer su sanse da napuste trziste Rusije minimalne buduci vecinski dionicar ima prebivsliste u Rusiji i nema razloga tamo zatvarat pogone...ako bi u Rusiji razvlastili ostale dionicare onda ce i oni biti razvlasceni kod nas sto bi, obzirom na situaciju, bilo odlicno za ADPL..tako da je najvjerojatnije da ce nastavit poslovat tamo i ovdje...IMHO

Meni se isto tako čini, a u slučaju da nešto zapne stići će pomoć da se riješi u korist ADPL-a. Nažalost, s ljudskog aspekta gledano, u svijetu trgovine i interesa sve ovo mi liči na to da su rusi kupili tampon zonu (imovinom koju imaju na zapadu), a naj...ukrajinci. Volio bih da griješim.
    Da ne bi bilo zabune, ne mislim da je sve dogovoreno već da svatko zna što mu treba i što ovaj drugi ima i to će postići. Problem je što u fokusu nije humani interes, ljudi i njihovi životi...al to je neka druga tema. Zato će i ovdje igrati ulogu propaganda uprave. Do sada se prema malim dioničarima nisu loše odnosili.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Sheki
    • March 4, 2022 at 2:28 PM
    Quote from Dr.Kalica
    Quote from Blabla

Da li je u ovu cijenu uključena propast AD Plastika? Jer jedna stvar može lako povući drugu.

Ne bi me iznenadilo da uskoro čujemo koju vijest o otkazima u AD Plastiku.

Na cijenu 90 kn je uključena dobra godina i dividenda dogodine.

Kad ekipa shvatida da nema dobiti i dividende. Par godina. Onda će cijena u rangu da propada.

I dalje je previsoko. I dalje me nema na bidu.

A drukeri i dalje drukaju na rast i kupovinu dok brod lagano tone.

Display More

Doktore, doktore, fulali ste temu, ovdje se ne radi o brodovima nego o autima. Auti se kvare, ne tonu :)

• Sheki
    • March 4, 2022 at 12:54 PM
    Quote from tizian1
    Quote from gigic23

Imaju povlačenje iz fonda, pa moraju skraćivati pozicije uz poštivanje omjera.

Da, tako je...jadni nebili ^^ ^^ ^^

Kolega imate tipfeler, molim ispravite, slovo "n" vam je pobjeglo u "nebili" umjesto "d" ;)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Sheki
    • March 3, 2022 at 11:13 AM

Imaoci ove dionice su u win-win situaciji (da ne bi bilo zabune i ja sam među njima); ako cijena bude rasla super, a ako ne bude ili bude padala izravnat će mi porez za ovu godinu :)

• Sheki
    • March 2, 2022 at 3:15 PM

Ne može ovako izbit trejdere kad oni uvijek prodaju na najvećoj cijeni,a kupuju na najmanjoj. Trejderi tako rade. Mislim, ako govorimo o pravim trejderima :) .

1. Privacy Policy
  2. Kontakt