Ako gorivo nastavi rasti biti će dobar i model iz Deichmanna
kaže se; nije gorivo skupo, nego vi nemate službeni auto
Ti što tako kažu, kažu službeno auto kolega, a ne službeni
Ako ga nisi ti kupio uvijek je ovo, to.
Ako gorivo nastavi rasti biti će dobar i model iz Deichmanna
kaže se; nije gorivo skupo, nego vi nemate službeni auto
Ti što tako kažu, kažu službeno auto kolega, a ne službeni
Ako ga nisi ti kupio uvijek je ovo, to.
Display MoreDiana Shipping Inc. (DSX)
NYSE - NYSE Delayed Price. Currency in USD
Add to watchlist
5.01-0.38 (-7.05%)At close: March 9 04:00PM EST
5.10 +0.09 (+1.80%)
After hours: 07:17PM EST
DSX s kojim se ATPL povezuje uz kretanje cijene i nakon isplate dividende preko 5 usd a ATPL tek na 440 kn....zaostajemo još bar 20 %.
Nemojte se mučiti kolega, stvar vam je samo perspektive iz koje gledate i koju metodu koristite. Dakle, potpuno ste u pravu, ali da bi bili mirni možda bi bilo dobro da promjenite perspektivu. Evo, ja npr. računam da je ATPL na cca 500 kn, uopće ne gledam našu burzu nego DSX i pomaknem ove decimalne zareze. O dividendi da i ne govorim. To je kad nemam novaca i zadovoljan sam trenutnom cijenom. Kad mi sjednu novci, spojim se na zse, i ako je npr. kao danas 447 kupim jer gle, kako mi je pala cijena i tako dalje. Trebate uživati malo, ne treba se stalno opterećivati. Važno je da ste kupili po cijeni koju smatrate povoljnom koju god metodu koristili. Drugi nek misle što god žele .
Kupujem i dalje...što god bude slobodna novca...do 500kn.To je moja procjena, a iza toga ćemo vidjeti...
Kolega, razbijate koncepciju, uspoređujemo ATPL sa DSX, a Dianna nam je u minusu, znači oprez . Sigurno će do kraja dana i ostali okrenut.
Ne, do jučer je bilo "Tuđe nećemo svoje ne damo", danas je strah da bi moglo pobjeći, al se opet nema hrabrosti lupati po asku. Ipak smo mi nacija koja ima šahovnicu na zastavi, što znači ako si dobro promislio promisli još jednom, možda ipak stvari nisu onakve kako sam mislio, na svako polje razmišljanja jedno polje sumnje. Onda su nam drugi krivi, od vremenske prognoze do vanjskih i nutarnjih neprijatelja.
opet će se nakupit nervoza u vezi Ukrajine, pa će se dati odušak lupanjem po bidu, ne samo ovde već svugdi...isti ljudi se isto ponašaju.
Evo, izašle nove vozarine, osim ovog straha, kod svakog dioničara Lijepe naše prirodno je da se sad pojavi strah da vozarine ne mogu tako rasti dalje. Ili da se možda još malo promisli.
Jesu li to jucer izuli burek trejdere iz cipela?
Ne, do jučer je bilo "Tuđe nećemo svoje ne damo", danas je strah da bi moglo pobjeći, al se opet nema hrabrosti lupati po asku. Ipak smo mi nacija koja ima šahovnicu na zastavi, što znači ako si dobro promislio promisli još jednom, možda ipak stvari nisu onakve kako sam mislio, na svako polje razmišljanja jedno polje sumnje. Onda su nam drugi krivi, od vremenske prognoze do vanjskih i nutarnjih neprijatelja.
Marine83, evo jedne anegdote vezano uz način trgovanja; pred cca 2 godine bio sam s nekom ekipom električara na jednom putovanju i na kavi sjedimo i dva mlada električara objašanjavaju jednom starijem i da tako kažem "elementarnom, zdravoseljačkom" kako su druga vremena, kako oni stalno prate trendove i da nude inteligentna rješenja (mobiteli, aplikacije itd...) i "struja" nije više samo montaža i da sad tako zarade 10 000 kn u tjedan dana. Ovaj drugi, sluša, sluša, gleda, ne prekida ih i kad su ovi završili kaže on "ja ništa od toga ne nudim što vi nudite, isto zaradim 10 000 kn" . Svatko ima svoj način.
Znaci erste spalio 150k kn jer im se nije dalo preko ponude. Prikaz kako rade brokeri s tudim novcima ...
i ja sve rjesio, nedam mi se cekati za 10lp, ni 2%…. Pa ovjeravati kod biljeznika, slati, vjerujem da cu vise zaradit na drugim pozicijama nego cekat jos mjesec dana dok se sve provede 😀
Vi ste kolega stvarno saboter, trebali ste otići kod AH na ovjeru
Nitko se u ovakvoj situaciji nece trampit za imovinu. Ni rus nije lud da ponudi svoj europski dio za dio u rusiji koja ce biti godinama pod sankcijama i unistenog gospodarstva.
Mislim da je u ovoj situaciji trenutna vlasnicka struktura u kojoj rusi imaju 30% vlasnistva najbolje sto se moglo dogodit jer su sanse da napuste trziste Rusije minimalne buduci vecinski dionicar ima prebivsliste u Rusiji i nema razloga tamo zatvarat pogone...ako bi u Rusiji razvlastili ostale dionicare onda ce i oni biti razvlasceni kod nas sto bi, obzirom na situaciju, bilo odlicno za ADPL..tako da je najvjerojatnije da ce nastavit poslovat tamo i ovdje...IMHO
Meni se isto tako čini, a u slučaju da nešto zapne stići će pomoć da se riješi u korist ADPL-a. Nažalost, s ljudskog aspekta gledano, u svijetu trgovine i interesa sve ovo mi liči na to da su rusi kupili tampon zonu (imovinom koju imaju na zapadu), a naj...ukrajinci. Volio bih da griješim.
Da ne bi bilo zabune, ne mislim da je sve dogovoreno već da svatko zna što mu treba i što ovaj drugi ima i to će postići. Problem je što u fokusu nije humani interes, ljudi i njihovi životi...al to je neka druga tema. Zato će i ovdje igrati ulogu propaganda uprave. Do sada se prema malim dioničarima nisu loše odnosili.
Display MoreDa li je u ovu cijenu uključena propast AD Plastika? Jer jedna stvar može lako povući drugu.
Ne bi me iznenadilo da uskoro čujemo koju vijest o otkazima u AD Plastiku.
Na cijenu 90 kn je uključena dobra godina i dividenda dogodine.
Kad ekipa shvatida da nema dobiti i dividende. Par godina. Onda će cijena u rangu da propada.
I dalje je previsoko. I dalje me nema na bidu.
A drukeri i dalje drukaju na rast i kupovinu dok brod lagano tone.
Doktore, doktore, fulali ste temu, ovdje se ne radi o brodovima nego o autima. Auti se kvare, ne tonu
Imaju povlačenje iz fonda, pa moraju skraćivati pozicije uz poštivanje omjera.
Da, tako je...jadni nebili
![]()
![]()
Kolega imate tipfeler, molim ispravite, slovo "n" vam je pobjeglo u "nebili" umjesto "d"
Imaoci ove dionice su u win-win situaciji (da ne bi bilo zabune i ja sam među njima); ako cijena bude rasla super, a ako ne bude ili bude padala izravnat će mi porez za ovu godinu
Ne može ovako izbit trejdere kad oni uvijek prodaju na najvećoj cijeni,a kupuju na najmanjoj. Trejderi tako rade. Mislim, ako govorimo o pravim trejderima .
najgore je kada te onaj jači namlati s tvojom donešenom palicom ko vola u kupusu i onda ga još uoči Mamić i kaže, ovaj može u BBB
Zato ne na silu silom
Skoro 20 godina na našoj burzi gledam jednu te istu priču kako se ponavlja i uvijek me podsjeti na djetinjstvo
Kad smo bili klinci nije bilo puno travnatih nogometnih igrališta, sve neke bare i kaljuže. Kad bi se oni intelignetni potrudili i pronašli neki dobar travnjak, ustali se ranije i zauzeli ga, uvijek bi se sat, dva kasnije pojavila neka ekipa snagatora koja bi istjerala ovu prvu ekipu. Ova druga banda najčešće ne zna ni igrat nogomet, obično piju, pljuju urlaju i rado bi maltretirali (zato mama i tata tu ne pomažu, nema smisla zvati mamu i tatu, jer dok to napravite ovi nestanu). E sad, savjet mladim ulagačima: smireno povlačenje, pronađite dobru palicu-polugu (nemojte da vas izda ) i onda povratak na teren. Nikad se budali nemojte suprotstavljat i trošit energiju na prepirku s njim. Ako je dobar teren i naiđu budale, povlačenje, prebrojavanje palica i natrag kad je vrijeme. Uzmite u obzir da se ni ovi ne mogu vječno vraćat i maltretirat ako nemaju snage. Zato taktika postepenog prebijanja čini čuda. I budala shvati nakon nekog vremena, kad već nije mogao odmah na početku
Naravno, ja sam očekivao 500kn i zatvaranje danas na 470kn, ali ovo
Netko je napisao u petak smo na 500. Ja kažem na 400.
Ja kažem u redu
Ne mogu vjerovati da se i dalje ekipa istresa po bidu, u ovakvoj situaciji.
Zaista smo jadno tržište.
Bit će da ste mladi kolega . Mrcvarenje je kod nas pravilo. Predlažem tužbu međunarodnom sudu za ratne zločine radi mrcvarenja dionice
vi još o dionicama? Jutros ispred mene ljudi kupovali po 100-tinjak konzervi...
sori na oftopiku...
Čije su konzerve, da znamo kupit dionice ?
meni je konda i kaciga već malo napukla, ali do mitkkovih 350 samo preko mene puna na 370
Znači kolega da sad više niste likvidni
Evo malo utjehe od strane Došena, naravno da neće otvoreno reći kakva je točno situacija međutim već danima ponavlja da je proizvodnja u rusiji totalno zatvoren krug i da restrikcije neće imati utjecaja na to. Pretpostavljam da on ipak mora malo paziti šta priča ali sigurno neće ekstremno uljepšavati stvari. I dalje držim da je veći problem nedostatak poluvodiča. Treba imati na umu da ADPL i dalje posluje u plusu uz sve nevolje koje su ga zadesile od korone pa do 31.12.2021. Izvješće za Q1 će biti jako bitno i biti će jako dobar pokazatelj trenutne situacije u kompaniji.
mislim da će izvješće biti loše za q1 jer su slovenci rade u jednoj smjeni mozda ukinu i cilu tvornicu a Zagrebačke tvornice prate nju i sagrađene su za radi nje.
Da, ne izgleda dobro:
https://www.acea.auto/pc-registratio…n-january-2022/
Ipak, što se mene tiče ne znači da treba prodavati po ovim cijenama. Kažem, što se mene tiče.
Poslije kise , dolazi sunce, uvijek bilo i bit ce.
Jedini problem je kaj ne znamo kad ce prestat padat .
A šta bi se onda oko toga sekirao, prestat će kad prestane, na to i onako ne možeš utjecat .