1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Sheki

Posts by Sheki

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Sheki
    • September 22, 2022 at 1:51 PM

Nitko ništa ne komentira, jel ima itko ovo ili ste svi prodali? Jel kupuje netko?

• Sheki
    • September 22, 2022 at 1:31 PM

Evo još jednog velikog bloka na 75 kn.

• Sheki
    • September 22, 2022 at 9:36 AM
    Quote from Joskocro
    Quote from Sheki

On je i prije kupovao. Nisam jučer htio ništa napisati da ne ispadne da drukam, al mi se činilo od onog prvog većeg trženja da još netko kupuje (petstotke i dvjestopedestice su mi bile neobične). Nije to loše.

Taj OTP je kupovao i kad je cijena bila 50 kn, kao da je znao da će TP otkupljivati po znatno visoj cijeni.

Sumnjam, prije mi se čini da su procijenili da je jako podcijenjeno. Al imamo i na 9. poziciji novi ulaz.

• Sheki
    • September 22, 2022 at 8:23 AM
    Quote from harpun

neki i kupuju

TPNGOTP INDEKSNI FOND - OIF S JAVNOM PONUDOM2,000

On je i prije kupovao. Nisam jučer htio ništa napisati da ne ispadne da drukam, al mi se činilo od onog prvog većeg trženja da još netko kupuje (petstotke i dvjestopedestice su mi bile neobične). Nije to loše.

• Sheki
    • September 21, 2022 at 3:44 PM

Opet blokić po 75 kn. Jedan maaali blokić.

• Sheki
    • September 21, 2022 at 2:41 PM
    Quote from zlocesti

Ajde ne biti nerazumni, i nezahvalni

Cijena je odmakla sa 40 kn na 68 kn

Živo me zanima kakav će marifetluk izvesti Uprava , prilikom preuizimanja.

Jer to mi se čini da slijedi, delistiranje, istiskivanje

Ne pozivajte mi se na slovo Zakona, please. :S

Odmakla je ona bila i sa 58 na 40, pa i niže...pa što?

• Sheki
    • September 21, 2022 at 1:35 PM
    Quote from Joskocro

Ako je BVPS, na mojedionice.com, bio 70,74 kn na kraju Q2/2022 onda je cijena od 75 kn bila s nekakvom premijom od svega nekih 6%. ???? Negdje sam vidio da su kupovali dionice po 66 kn, to znaci da je premija oko 13,6%, sto opet ne izgleda kao nekakva zarada na ulozeno na par godina. Vidjet ćemo hoćeli cijena ići iznad 75 kn, ali TP se ocito zuri da skupi sta vise dionica.

Ja bi rekao da se radi o prilici, ne znam zašto bi im se žurilo. Doveli su mirovince u pat poziciju jer nisu ispunjena njihova očekivanja, a sami nisu bili sposobni okrenuti situaciju u svoju korist. Sada se pregovara, novaca na računu ima. Pokupit će se koliko bude moguće u nekim razumnim okvirima cijene (mislim da su oni bolje računali isplativost) i onda će se vidjeti. Jedino što bi bilo zanimljivo je da pokupe to od mirovinaca i da onda izbace ludu dividendu, da im se dodatno natrlja nos :) .

• Sheki
    • September 21, 2022 at 1:05 PM
    Quote from Marielena

Koji je smisao toga da TP kupuje od fondova po cijeni koja je iznad tržišne, dok ima onih koji nude dionice niže?

I tata bi sine. Pitanje je koji je smisao da fondovi to prodaju po ovim cijenama, po koliko su ono kupovali i kada :) ? Otvaraj Goli otok i šalji ekipu...fond managere s knjigama ekonomije i nema natrag dok ne nauče napamet, liječnike dok ne nauče Hipokratovu zakletvu itd.

• Sheki
    • September 21, 2022 at 12:23 PM

Meni se desnim okom gledajući činilo da je jedan plus nešto ostataka od Zabice, vidjet ćemo ubrzo.

• Sheki
    • September 21, 2022 at 12:12 PM

Brana na 75 kn da ne pobjegne, jer sljedeći mirovinac nudi po 85 kn :)

• Sheki
    • September 21, 2022 at 12:08 PM

Najbolje da se skupimo da vidimo jel imamo 5%, pa da prebacimo ovo na tri znamenke :)

• Sheki
    • September 21, 2022 at 12:01 PM

Ode blok po 75 kn.

• Sheki
    • September 16, 2022 at 12:19 PM
    Quote from zlocesti

Ovdje očekujem javnu ponudu svima

I adio TPNG

Lijepo su mirovinski sprašili naše mirovine. Kako ušli tako izašli, i nekoliko godina propuštenog prinosa drugdje

Mogla bi ići ponuda po 66,00 kn. Po mom mišljenju prva, a prije toga skupljanje koliko se skupit može.

• Sheki
    • September 16, 2022 at 10:58 AM

Zašto se smanjuje ask na 66,00 kn?

• Sheki
    • September 15, 2022 at 2:10 PM

Nek javi netko upravi da ima na asku do 66 kn petnaestak tisuća. Ili ove dionice smrde?

• Sheki
    • September 15, 2022 at 11:38 AM
    Quote from Manu

TP je krajem godine imala 425m keša na računu a vjerojatno je u međuvremenu to podebljano za još barem 50% tog iznosa. Zbog inflacije im se ne isplati gomilati tolike iznose. Brodovi su preskupi a ova dionica nije pa se čini kao idealno ulaganje u ovom trenutku. A najbolje godine za produkte tek bi trebale uslijediti. Svakako bih računao na mogućnost javne ponude s tim da je sad izvjesno da ne bi išlo ispod 66kn.

Valjaju se ove transakcije po 66 kn "mimo burze". Da li to znači da ako im ja ponudim 40 000 kom. koliko su danas kupili u blok transakciji moraju i od mene kupit po toj cijeni, a ja mogu kupovat po manjoj cijeni na burzi pomalo? Ovo je retoričko pitanje, naravno, ali je odraz stanja na našoj burzi...

• Sheki
    • September 14, 2022 at 12:59 PM

Nikoga se ne može natjerati da postane intelignetan i kako se to danas voli reći empatičan, a zapravo se radi o osjećaju odgovornosti (uvijek nadilazi uskogrudnost gledanja samo sebe ili vlastitog čopora), a to nemaju ni jedni ni drugi (ni uprava ni mirovinci, ne kao anonimusi nego kao osobe s imenom i prezimenom). Zato su nesposobni, podkapacitirani. Jednostavno ne mogu drukčije.

• Sheki
    • September 14, 2022 at 10:21 AM
    Quote from Marielena

Ne vidim razlog zašto bi Tpng išla u dokap. Nema duga. Nisam čula da planiraju povećati flotu. Novaca na računu imaju.

Naravno može tp delistirati dionicu s burze i otkupiti dionice malih. Nisam čula da to planiraju. Isto tako, mali se na ZSE kod takvih priča obično ne provedu dobro.

Nije nikakva tajna da su fondovi tu nezadovoljni. Prodali su TPu dionice po cijeni iz IPOa. TP očito ne želi da te dionice prosipaju po bidu na burzi.

Ukoliko TP više neće kupovati mislim da će se cijena vratiti gdje je i bila s vremenom. Ovo je nelikvidna dionica gdje mali imaju male koristi od držanja. Usporedba s stranim tankerima s velikim dnevnim volumenima nema smisla.

Možda bi bilo malo zadovoljniji da poduzmu nešto, tko im brani osim pameti i nedostatka...da ne prostačim...

• Sheki
    • September 14, 2022 at 9:43 AM

Ovdje ne treba puno da se jako digne cijena, smo mi nije jasno zašto OMF-ovi nisu tu cijenu digli, pa nek Tankeraši to kupuju malo skuplje. Ili je možda jasno poznavajući ljudske i intelektualne kapacitete te ekipe....

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Sheki
    • July 13, 2022 at 11:52 AM
    Quote from Chuck
    Quote from D_artagnan

Da zamisli 17.000 nije dobro jer tu su zarađivali 2021. samo preko 100kn ili 25% na ovu cijenu uz dolar koji je bio tada dosta niže.

Defnitivno to nije dobro, a malo ih hebu i TC vozarine za 6m, 1Y i 2Y :/ . A i tebe kojeg ATPL ne zanima ima najviše na temi ^^ ^^ 8)

Hvala jutros prodavačima i na ovoj stepenici, još jedan paket stoji za bolje dane :) , pa da vidimo dali će mi i sljedeću stepenicu niže netko nagraditi.

Nekad mi je draže da mi dionica pada nego raste, neznam dali je to dobro.. jer kad raste se mislim hebate moram je puno skuplje platitit sada

Panamx Futuresi za iduću godinu pali na 13 000$, što je ispod granice isplativosti.

A kakvi su za 2030. godinu?
    Ta mi je nekako važnija.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt