Ajme meni, samo pola milijuna kn protrgovano u čitavo prijepodne, to vidim i jednim okom 🙃
Otvoriš i drugo pa bude milijun. A i čarapicu pa bude...
Ajme meni, samo pola milijuna kn protrgovano u čitavo prijepodne, to vidim i jednim okom 🙃
Otvoriš i drugo pa bude milijun. A i čarapicu pa bude...
No comment.
To ti je ocuvanje starohrvatske tradicije Stjepana Radica - nikada ne srljati ko guske u magli. Dok nam ovi iz vana slikovito ne nacrtaju tocan smjer kretanja sigurnije je ostat ukopan na mjestu.
Ima i starohrvatsko potvrđeno bolje rob nego grob
Da li je ovo možda razlog današnjeg porasta cijene i pozitivne blokade?
Vjerojatno ne. A i nije bila pozitivna blokada. A i ovaj majstor koji je kupio na 76 i stavio na 79,80 kn na prodaju nek pošalje broj tekućeg da mu uplatim 500 kn.
Slažem se. Sedam godina su držali dionice gotovo za nulu i sada kada bi firma trebala početi zarađivati prodali su dionice za 60 posto NAVa.
Nitko ih nije natjerao niti je to mogao.
Što reći... Ciklički biznis prodati u ovom trenutku, nakon što si čekao 7 godina... Zbilja ne znam što reći... Hoće li ih itko prozvati za odgovornost? Neće. A osnovnoškolska matematika bit će dovoljna da pokaže koliko štete su si napravili prodajući u ovom trenutku.
Čitam vaš komentar i zapne mi oko na jednoj riječi koju ste napisali i ovome što vi vidite a ove konkretne osobe s imenom i prezimenom koje rade u sinekurama i troše novce građana RH kao tuđe novce ne vide, nalazi se cijela suština problema. Napisali ste da su SI (sebi) napravili štetu. Stari Grk Hesiod rekao je da smo mi ljudi trbusi i to vam je do dan danas opis ovakvog skučenog gledanja na stvari. Ne možete te osobe natjerati da vide šire od svojih trbuha. Oni su s tim poistovjećeni i sve ostalo je drugo i tuđe, pa čak i neprijateljsko. Oni ne vide da su time sebi napravili štetu. Za to je potrebna šira slika, korištenje humanih potencijala, a ne životinjski nagon. Može se dogoditi da ih netko kazni ili im razbije nedaj bože glavu pa osvijeste da osim trbuha imaju i glavu i da je i to dio njih, al je i to nedovoljno za širu sliku. Ovdje već dolazimo do izražavanja ljudskih kvaliteta, al ovdje nije mjesto da se govori o tome. Zato nakon svake ovakve situacije ostaje gorčina i razočaranje...Preko 50% portfelja mi je bilo u TPNG-u i dobro sam zaradio, ali bi mi draže bilo da sam sa sigurnošću mogao ostati dugoročno među dioničarima koji se bore zajedno s upravom za boljitak kompanije...
Mirovinci su komotno mogli blokirati odluku o dokapu na ovogodisnjoj skupštini u stvarima i pravima odnosno izmjene statuta kojima se to omogucuje. Al kukavičje jaje medju njima je prljavo, ispod stola, opet izbjeglo dolazak na skupštinu. Imate na njihovim strancima (mirovinaca) objave o prisustvovanjima i glasanjima na skupštinama. Taj koji nije dolazio voli tako odigrati, sve kontra interesa ostalih. Napumpati svoje nelikvidnuse i prosuti likvidne po tečajnici burze da bi “razveselio konkurenciju”, i sebi napravio kakti prinos.
To sa skupštinom i izmjenama statuta je očito u tom trneutku bio spin da bi se moglo opravdati izostanak zajedničke reakcije mirovinaca i da se iskrcaju po ovim cijenama. Jer da su blokirali većinskog ne bi bilo prostora za kombinacije. Mislim, TNPL ne želi mirovince. Oni su ih defacto jeftino kreditirali zadnjih 5-6 godina skoro pa besplatno i sad kad je Grupa ušla u lovu, izbacili su ih van, da mogu u miru zarađivati i dijeliti plijen.
Ja sam bio na toj skupštini. Problem je što mirovinci i oni koji ih predstavljaju nemaju pojma. Nažalost. Mijenjao se statut da ne bude isključivanja manjinskih. Znači, ako bi Tankerska napravila dokap brodom, onda bi mi mogli novcima. I jasno je objašnjeno zašto se ide na to, uprava je baš bila otvorena po tom pitanju. I logična. Tankerska je imala lovu i mogla bi kupiti brod za TPNG.
Zapravo, takvi neznalice ko mirovinski fondovi i nisu neki partneri... Al nažalost imaju našu lovu. Za kompaniju još bolje da nema mirovinaca, i zelim im svu sreću. Ako mi dopuste, bit cu s njima udjelničar, ako ne, nema veze. Krivi su sramotni mirovinski fondovi
Niko ih nije izbacio nego oni sami sebe.
Točno tako, al kad kažemo fondovi ispada apstraktno pa nitko nije kriv. Znači tu rade neki ljudi imenom i prezimenom, tako da...već sam rekao, otvaraj Goli otok i tjeraj te managere na robiju...a oni bonusi, plaće..nitko za ništa ne odgovara i to je problem.
Slabašan ulov danas, mršav neki vrabac, jel, tankeru moj?
Jako je jugo, nema smisla izlazit na more. A i škrinja je puna.
Display MoreI dalje mislim da ste konzervativno barem u top 10 po prometu i ne samo da navijam nego sam i ponosan radi Vas, a uvjeren sam da je i zarad značajan, a ne samo promet.
A imamo i neka slična postupanja i preklapanja pa sam za razliku od Vaše obrane na 160 ja skupljao i na 100 kn.
E te najstarije i dalje marljivo čuvam, pa mi donose od prekosutra 20% dyps.
![]()
:svetac: :palac gore:
volio bih da se jednog dana i ja mogu pohvaliti da sam kupio na toj cijeni
za sada sam zadovoljan u Atlanticu, pa slično je to
Ja bi volio da jednog dana ja te vaše od 100 kn kupim od vas po 70 kn... , al do tada...
na asku samo 2838 dionica ne sječam se da je ikad bilo tako malo, desili li se neki black swan event a globalna situacija je vrlo loša moglo bi fino pasti negdi potpore
Na bidu, na bidu, ne na asku.
Da sam ja na njihovom mjestu isto ne bi žurio, osim ako ne postoji neka silna potreba za delistom. Pokupio bih ovo do 80 povremeno, al ne bi dizao nalog od 75 kn. Tako bi dobili sve manje, jedino da bubnu odmah bid na 100 kn. Na našoj ZSE se najboljom pokazala taktika iscrpljivanja i najbolje je prošao onaj koji nije žurio.
Osim na Optimi..tamo nas je većina mogla izać u plusu
Da se ne bi krivo shvatilo, mislio sam općenito da se na zse pokazalo najbolje biti strpljiv i ne žuriti, pa tako i u kupnji ovdje. Zato sam napisao da sam na njihovom mjestu...Zašto bi sad dizali cijenu na 80, pa na 90...tako neće skupiti, možda povremeno nešto pokupit, a ostalo ić na iscrpljivanje malih.
Da sam ja na njihovom mjestu isto ne bi žurio, osim ako ne postoji neka silna potreba za delistom. Pokupio bih ovo do 80 povremeno, al ne bi dizao nalog od 75 kn. Tako bi dobili sve manje, jedino da bubnu odmah bid na 100 kn. Na našoj ZSE se najboljom pokazala taktika iscrpljivanja i najbolje je prošao onaj koji nije žurio.
I još par informacija za one koji možda nisu pratili situaciju, a zanima ih, pa možda nešto zaključe što bi moglo biti korisno za rapravu ili da podijele ako u kontekstu ovoga znaju nešto. Od početka 2021. skrbnički pbz je prodao skoro 100 000 kom. da se nitko novi nije pojavio u Top 10. 20.10. je ispao iz Top 10, a 05.11. se pojavio OTP indeksni s 29 266 kom. Gdje su završile ostale dionice?. Nakon toga je "veliki" skrbnički od Zabe počeo polako prodavati (pretpostavljam malima) i onda "mali" skrbnički od zabe ispao iz Top 10, a OTP indeksni kupovao.
Kasnije smo vidjeli veliki blok otkinut od "velikog" skrbničkog od Zabe. Jesu možda iz TP vidjeli da im dionice polako odlaze u tuđe ruke i da je sad prilika pokupiti veću količinu plaćajući premiju na trenutnu vrijednost na burzi, ne znam? To se pitam. Da nije bilo onog rušenja sa 58 do ispod 40 po meni nebi ova cijena bila tu nego bliže tri znamenke...Ako netko nešto zna ili je pratio knjigu dioničara nek napiše.
Forum i služi da razmijenimo mišljenja zato jer gledamo iz određenog kuta, a nemamo istinu u džepu. Pikolito, sve opciju su otvorene, al s obzirom na ono što vidimo nešto pretpostavljamo. Ako daju ponudu za preuzimanje neće biti ispod 75 kn jer su stjecali po 75 kn. Koliko ja znam kad pošalju namjeru o preuzimanju nastaje obaveza davanja javne ponude. Znači, koliko sam ja shvatio dobrovoljno postaje obvezujuće. Neka me ispravi netko ako griješim. Kao i Marielena, mislim da uopće nije namjera delist, što ne znači da ne može biti, al mi se čini nevjerojatno budući da ima previše slobodnih dionica i za mene je ova cijena jako niska da bi uspjeli skupiti 95%.
Ne znam nikog iz TP, ali znam iz naftnog biznisa i informacije su javno dostupne da bi na ovom području trebalo biti jake potražnje....Po tome mislim da u nekom doglednom vremenu ne bi mogli otkupiti veće količine po cijenama po kojima su otkupili. Čini mi se kao njihovo dobro ulaganje s obzirom na količinu novca koju imaju na računu. Kasnije mogu dalje gledati što će...Mogu i čekati al su spremili dobru količinu dionica po dobrim cijenama u džep.
Neka mi ponude 80 i prodajem odmah. Kad su me već oprali na optimi da se bar tu usrećim
U tom slučaju bi trebali namiriti razliku i ovima od kojih su kupovali blokove po 65 i 75, jel?
Ja imam dobru kolicinu, prosjek kupovina 55 kuna, poceo na 50, dobrano zaradio u kratko vrijeme. Ide se na delist po meni, prosjek 3 miseca ce biti 75 kuna koliko ce vjerujem i ponuditi, jer nize ne mogu.
Hm, bit će zanimljivo. Šta mislite, jel ima šanse da se pokupi što se pokupit može i ako bude blizu 95% da se ide sa kupovinom ostalog na burzi?
Nitko ništa ne komentira, jel ima itko ovo ili ste svi prodali? Jel kupuje netko?
Evo još jednog velikog bloka na 75 kn.
On je i prije kupovao. Nisam jučer htio ništa napisati da ne ispadne da drukam, al mi se činilo od onog prvog većeg trženja da još netko kupuje (petstotke i dvjestopedestice su mi bile neobične). Nije to loše.
Taj OTP je kupovao i kad je cijena bila 50 kn, kao da je znao da će TP otkupljivati po znatno visoj cijeni.
Sumnjam, prije mi se čini da su procijenili da je jako podcijenjeno. Al imamo i na 9. poziciji novi ulaz.
neki i kupuju
On je i prije kupovao. Nisam jučer htio ništa napisati da ne ispadne da drukam, al mi se činilo od onog prvog većeg trženja da još netko kupuje (petstotke i dvjestopedestice su mi bile neobične). Nije to loše.
Opet blokić po 75 kn. Jedan maaali blokić.
Ajde ne biti nerazumni, i nezahvalni
Cijena je odmakla sa 40 kn na 68 kn
Živo me zanima kakav će marifetluk izvesti Uprava , prilikom preuizimanja.
Jer to mi se čini da slijedi, delistiranje, istiskivanje
Ne pozivajte mi se na slovo Zakona, please.
Odmakla je ona bila i sa 58 na 40, pa i niže...pa što?