1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Sheki

Posts by Sheki

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Sheki
    • January 12, 2023 at 12:19 PM
    Quote from Roki
    Quote from Moller

evo što kažu anallitičari

https://seebiz.eu/kolumne/u-koje…estirati/286783

Viro nije obuhvaćen anal lizom pa su već dva puta grunuli po bidu s par kkomada

kada pročitam ta stručna ekonomska stajališta,

osobno me sada najviše brine da mi se kupus ne prekiseli i da mi svinjska polutka ne pobjegne iz zamrzivača, radi visokih temperatura

Display More

Zaključak je vrh:

Ovdje zapravo dolazimo do paradoksa; Ono što bi stvarno smanjilo rizik ulaganja na ZSE bio bi veći broj ulagača, posebice malih. A male ulagače teško je privući kada je rizik visok.

Display More

Jel se možemo mi s foruma javit za ovaj posao, reference s upisa na forumu bi trebale biti više nego dovoljne?

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Sheki
    • January 12, 2023 at 12:12 PM

Ja u ovakve ne ulazim nakon što sam se dvaput opekao. Možda ponovo počnem ulaziti nakon vijesti u novinama "Masakr na skupštini, dioničar..." umjesto "Masakr u školi, maloljetnik...."

• Dividendne dionice

• Sheki
    • January 12, 2023 at 9:59 AM
    Quote from Moller

imam i ja takvih starih, ali malo su mi demode, mislim na onako neki hit sezone, koji bi mogao ugodno iznenaditi :)

Šta će vam to? Vi mi ipak djelujete kao jedan ozbiljan i duhovit gospodin (gospođa možda :) ?) Ove novotarije vas samo mogu iskvarit pa da dobijemo nekog dioničkog modnog mačka. Ostanite vi nama ovakvi kakvi jeste.

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Sheki
    • January 12, 2023 at 9:56 AM

Kod nas ništa novo, funkcionira jedino stara poslovica; Pamet u glavu i nož u ruke

• Dividendne dionice

• Sheki
    • January 11, 2023 at 3:42 PM
    Quote from Moller

ima li prijedloga za novu sezonu, što će se "nositi" ove godine od dividendnih modela

Ja sam više za ove klasike koji su višegodišnji (npr. JDGT), al nema dionica.

• Sheki
    • January 11, 2023 at 12:28 PM
    Quote from Junius

Malo mi je suludo da je ADPL skočio gotovo 25% u tri radna dana, a da se realni nije dogodilo ništa što bi taj rast odjednom potaknulo.

I meni je bilo suludo kad mi je ARK u cryptu skočio sa 0,25 usd-a po koliko sam kupovao na 1,86 usd-a u dva sata, a nalozi su mi bilo poklopljeni na +30%. A cijeli crypto porfelj u jednom coinu, uf.
    Ako održite cijenu na ovim razinama uzet ću par tisućica ADPL-a bez ikakvih novih info. Da ne kažete da nisam rekao :) . Htio sam reći, nema vam tu pravila ako imate novaca i smatrate da je nešto ok za kupit (jedini razlog je da mi fali malo ADPL-a u portfelju :) ).

• PODR (Podravka d.d.)

• Sheki
    • January 10, 2023 at 3:36 PM
    Quote from Paulie

Ohrabruje pojačanje stručnim kadrovima, Borg i prijatelji i dalje kumuju.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ki/2427872.aspx

Pitali Keruma kako to da zapošljava prijatelje, a on odgovorio "Pa što, neću valjda neprijatelje?"

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Sheki
    • January 9, 2023 at 2:13 PM
    Quote from harpun

a gdje je sad kapitalni

Na skijanju, evo vratili se, vratili ih šefovi pa su se razljutili.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Sheki
    • January 4, 2023 at 3:45 PM

Ajde priznajte, tko se počastio?

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Sheki
    • January 2, 2023 at 12:02 PM
    Quote from LodeRunner

Neki jos nisu zaboravili kune..

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ko kaže? Ako mi je do sad bilo potrebno milijun kuna, sad mi treba milijun eura. Koja je fora sad ovo s preračunavanjem, što bi se time zamarao? SAd ćeš vidjet kad se počne u eurima krast koliko se kralo u kunama.

• Sheki
    • January 2, 2023 at 11:03 AM

Ma gasi ovo, vidjet će nas netko, sram me i kupovat i prodavat...

• Sheki
    • January 2, 2023 at 10:36 AM
    Quote from StatusQuo

Bacio sam oko na euro gledalicu u moram priznat da mi je tesko gledat ove male cijene iman osjecaj kao da je sve jeftino 😢

Sad još pogledat stanje na tekućem, pa na psihoterapiju :)

• Što smo danas tržili

• Sheki
    • December 28, 2022 at 9:50 AM

Gleda se datum prodaje, provjerio prošle godine - za porez na dobit.

• Što smo danas tržili

• Sheki
    • December 15, 2022 at 11:15 AM
    Quote from Moller

+vart, malo i mojih ulaganja u dugmad :/

Da ne bi bilo:

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Sheki
    • December 9, 2022 at 1:45 PM
    Quote from hugh
    Quote from Sheki

Krene kupnja po 228 i onda se uplaši prodavač da bi mogao prodati još i skuplje pa proda 550 kom. do 222 kn. Ma nemoj me...Drži se cijena nisko koliko god je moguće održat...

više bi rekao da je "problem" u onima koji rano rane sa malo municije u džepu umjesto da čekaju da se ovaj ispuca do kraja........zašto plaćati više kad oćito prodavaću odgovara izlaz po 220 a i niže.......treba zato biti "kolegijalan" i omogućiti mu to....... :D ......ima još "par dana" do prvih zraka sunca nagodinu.......

Takvi su "prodavači" držali ljestve i na TPNG, zato smo završili na 78 kn. A i ovi su (ako me dobro pamćenje služi) pokušavali za sitne novce okrupnit udio pa im nije uspjelo. Ispravite me ako griješim.

• Sheki
    • December 9, 2022 at 11:34 AM

Krene kupnja po 228 i onda se uplaši prodavač da bi mogao prodati još i skuplje pa proda 550 kom. do 222 kn. Ma nemoj me...Drži se cijena nisko koliko god je moguće održat...

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Sheki
    • November 24, 2022 at 9:08 AM
    Quote from Moller

komentara nema puno, ali drugi je zanimljiv

https://www.vecernji.hr/biznis/provjer…a-tng-a-1635833

Da, kaže da se za to u Europi ide u zatvor. Na istoku se za to ide pod ledinu, a obzirom da smo mi u sredini, nemamo stava pa čekamo da se nešto samo od sebe dogodi i riješi problem, pa se ne događa ništa. Sluganjski mentalitet, bez jasnog određenja i zastupanja bilo kojeg zakona i bilo koje ideje. Lijepo se vidjelo na nogometu. U svakodnevnom životu i svakodnevnim situacijama nula, a kad se pojavi neka situacija izvana koja će nas mobilizirati onda pokazujemo da možemo, povremeno, jednokratno i rijetko.

• Sheki
    • November 15, 2022 at 10:24 AM
    Quote from Zlatek
    Quote from komot

Banka ne daje svoje novce, oni samo svoju maržu obračunaju na tuđe novce.

Totalno netočno!

Banka je "kupila" tvoje novce i "prodaje" ih dalje.

Kad budeš tražio "svoje" novce, nećeš dobiti one koje si joj dao, već ćeš dobiti one koje će banka u tom trenutku kupiti od npr. mene.

Ti trenutno nemaš taj novac koji si "dao" banci. Imaš potraživanje. Itd...

P.S. jednom kad bude sve na blockchainu, tvoja tvrdnja će biti puno bliže istini...

Display More

Uvijek kad se započne razgovor o tome što je čije uvijek se sjetim mog pokojnog starog koji mi je rekao kad sam bio mladac: "Zapamti sine, ono što je moje to je samo moje, a ono što je tvoje to je i tvoje i moje :) ". Nego čije su ove dionice što ih prodaje skrbnički od Zabe ili čiji su novci koji se dobiju za te dionice :) ?

• Sheki
    • November 14, 2022 at 1:37 PM
    Quote from Junius

Koji je ovo danas pomor na ZSE? Što se dogoodilo???

To vam je tako kad se ostavi fondovima da se igraju, a oni se ne znaju igrati, vjerojatno guglaju "kako se igrati na burzi" :) .
    Naučili smo i mi nešto kroz sve ove godine...

• Sheki
    • November 14, 2022 at 11:04 AM
    Quote from harpun
    Quote from jasko

Kao mjeru koja bi znatno oživila burzu, uz uvrštenje državnih kompanija, Gažić ističe i uvođenje investicijskih računa. Njima bi se omogućilo da investitori do određenog iznosa trguju dionicama bez plaćanja poreza na kapitalnu dobit.

nije rekla je li to u pripremi ili je to samo ideja

Oni imaju samo ideje, ideje naše benzin vaš. Razina ozbiljnosti izbora za miss; ja sam za mir u svijetu.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt