1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Sheki

Posts by Sheki

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Sheki
    • April 20, 2023 at 1:24 PM
    Quote from komot

Evo ja x 4 na vlen, bilo bi super da je malo veća količina. Ali tješi me da je kolegica Ivana bila u top 10 pa rasprodala na desetak kn. Lakše mi je kad renomirani investitor fula, onda i sebi lakše oprostim.

Da ne steknu ljudi krivu sliku. Sad se lako likuje, al nije bilo lako kupovati veće količine po 11 kn kad je padala i otišla ispod toga, pa onda opet po 9 i nešto već dobrano nakrcan, a onda i između 14 i 15 kn u rastu, kad je jedan forumaš ovdje pričao kako je sve prodao i kako slijedi novi pad. Mlađima savjet; dobro proučit i ako je stvarno nešto podcijenjeno i u privatnim je rukama neka vas ništa ne obeshrabri. Ako se šalterska državna ekipa i fondovska muva oko nečeg onda traži druge prilike ili ulaži malo. Sretno svima štogod da kupujete ili prodajete.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Sheki
    • April 19, 2023 at 11:41 AM
    Quote from D_artagnan
    Quote from Mark85

Prema mojim izračunima, fer vrijednost VLEN-a bi bila 9-10 EUR po dionici. Da Palumbo prodaje svoj udio mislim da bi tražili i dosta više... Čak i ako dođe do tog nivoa i dalje bi bila jeftina. Koliko god dionica raste, p/e je sve manji jer su rezultati svake godine sve bolji. Sjećam se da sam KORF prodao cca x4 od ulaza. Na kraju je išao cca x10. Nikad neću prežaliti ali sam nešto naučio...

E da, kako se kaže svaka škola se plaća. A najgore je učiti na svojim greškama....

Ipak se tamo zaradilo i ne treba žaliti. Ne treba zaboraviti da je tamo dobra metla mela po asku da se fondićima još danas vide ožiljici od konopa na leđima kako su strugali po kutu ringa. E to je bila scena za pamćenje:). To su bila vremena...

• Što smo danas tržili

• Sheki
    • April 19, 2023 at 11:23 AM
    Quote from nik07aos
    Quote from Sheki

Ostavite za porez na dobit :) , da vam ne moramo posuđivat na kraju.

Upravo sam mislio i na porez kad sam napisao da ću ostatak proćerdat ;)

Nemojte tako, plaćanje poreza vam je kao humanitarni rad, sudjelovanje u zajedničkom dobru, a to će već proćerdat netko drugi. Uglavnom na tom šalteru kod nas je gužva, tako da će se proćerdat i prije nego lova sjedne na račun zajedničke nam majčice zemljice. Vam svako dobro, a ja ću još pričekat jer volim gledat kako se ekipa nagurava da pare stignu, a pare ne stižu, makar prodao kasnije jeftinije nekom dobronamjernom (što bi pokojni Ćiro rekao: "Utvaram si sine..." da još uvijek takvi postoje) malom dioničaru.

• Što smo danas tržili

• Sheki
    • April 19, 2023 at 10:40 AM
    Quote from nik07aos

Upravo mi pomelo naloge na VLEN, izašao sam u cijelosti.

Trenutno mi je to trgovanje na Lencu financijski najbolji potez otkad sam na ZSE, sa prosjekom ulaska od 1,62 EUR i uz izlazak na 3,80 i 3,90 EUR.

Dio dobiti planiram reinvestirat, dio potrošit na opijate i dobru hranu, a ostatak proćerdat.

Ostavite za porez na dobit :) , da vam ne moramo posuđivat na kraju.

• Sheki
    • April 19, 2023 at 9:04 AM

Ne znam što ste navalili na taj Lenac, to je jedna obična mala uvala pretrpana limom. To ne može biti dobro.

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Sheki
    • April 17, 2023 at 3:48 PM

Liči na TPNG, samo što su ovdje mirovinci iz nekog razloga nezadovoljni. Evo pusa fondićima :love: . Nikad nisam mislio da ću ovo napravit :)

• Sheki
    • April 17, 2023 at 3:01 PM
    Quote from hugh
    Quote from Ledica

Kolega emil , trgujem ja i na dva velika strana tržišta, doduše moje dionice ne padaju / rastu 20% na dnevnoj bazi, jednostavno klonim se takvih,a ove oscilacije na slabo likvidnoj dionici Ckml malo me živciraju jer pretopostavljam tko i zašto razvlači tu žvakaču gumu, a uskoro ćete i vi saznati.

jer rijeć o slatkoj ili gorkoj žvakaći?.....

Morate probat da bi znali :)

• Sheki
    • April 17, 2023 at 2:27 PM
    Quote from Ledica

Zanimljivo trgovanje danas na Vlen i Ckml, cijene se navlače gore ili dolje ko žvakače gume, eto što rade insajd info.

Za Ciklamu ne znam, al za Lenac baš i nisu potrebne insajd info.

• Sheki
    • April 7, 2023 at 10:44 AM
    Quote from Paulie

Je li ZSE jedina burza na svijetu koja ne radi na radni dan ? Danas nije državni praznik nego najobičniji radni dan.

Ni većina ljudi u firmama koje su izlistane na ZSE ne radi, pa što bi burza radila :) ?

• Sheki
    • April 3, 2023 at 1:40 PM
    Quote from zlocesti

Prava sam konzerva 🙂

Nekako se svi propuštamo zapitati pitanje reda velereda.

I kada tvrtka dobro posluje, što ja imam od toga ?

Ovdje, čini se, ništa.

Osim očekivanja da ću negdje putem nekome uvaliti papir

Ili makar dijelom očuvati vrijednost novca erodiranu inflacijom, makar zbog samog djelovanja inflacije na cijene.

Tko god mi ne da pinku svog profita Out je za ulaganje.

Trejd, e to je nešto drugo :S

Display More

Od sad vas zovem ministrice i to samo zbog ovoga:
    "I kada tvrtka dobro posluje, što ja imam od toga ?"
    "Tko god mi ne da pinku svog profita Out je za ulaganje"
    :)

• Sheki
    • March 31, 2023 at 9:10 AM
    Quote from accountant
    Quote from havi

Dakle, brodograđevni biznis je po svojoj naravi ciklican biznis.

Lenac je dio sire grupe koja ne kotira na burzi i ima većinskog vlasnika koji drži kontrolu i to potpunu kontrolu nad firmom sto znaci da uprava ima limitirani doseg odlučivanja jer je zaduzena samo za jednu operaciju sire grupe. Očito je da ima posla za sve clanice grupe i pitanje je sto će biti kad ciklus posustane ako posustane. Lenac trenutno ima vise posla, vecu maržu i ostvaruje u dugom roku gledano natprosječan rast. No, ako i kada se jednom situacija u ovom dijelu svijeta izbalansira i smiri, Lenac će izgubiti trenutne kompetitivne prednosti. Osim ako geopolitička situacija ne ostane dugo vremena ovakva. Drugim riječima, pitanje je koliko je trenutan rast poslovanja i dobrih fundamenata održiv na duge staze i kakav to utjecaj ima na vrednovanje. Americki brodovi možda nikad neće na remont na u Crno more, al Lenac ne može živjet samo od popravaka i remonta vojnih brodova. Nitko ne spori da je danas Lenac u daleko boljem stanju nego prije 20 godina, ali i prije 20 i koju godinu Lenac nije bio u tako lošem stanju, već naprotiv, pa su ga ipak tadašnja recesija, pogrešno upravljanje i financiranje doka, skupo stajali.

havi, jesi li se javio upravi za mjesto savjetnika ^^

Ne može sjedit na dvije stolice, za sada samo nas savjetuje :)

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Sheki
    • March 30, 2023 at 3:11 PM

Nemam ovo čudo, al na stečaj više ni ne trepćem. Na ovoj našoj ZSE je samo pitanje vremena kad ćete biti ranjeni, a ako se održite dovoljno dugo onda ćete doći do toga da nećete moći pronaći mjesto koje nije ranjeno. Ne znam što me više boli, ono što sam sve vidio ovdje ili što sam sve osjetio na svojoj koži.

• Sheki
    • March 28, 2023 at 3:11 PM
    Quote from stipe_Cro
    Quote from Zlatek

Rekao bih da to nije jedan, već više njih.

Nitko nema sam toliko dionica.

I baš svi na 56,50Eur?

Ima dioničar br 1.

To je jedan ili dva dioničara koji su u top 10.

Da se svi izvan top10 naslažu na ask, ne bi imali toliko dionica.

Display More

Mislim da nije jedan al su iz istog "legla", a cijena je referentna točka, samo za što? A moglo bi se pogađat. A i falit.

• Sheki
    • March 28, 2023 at 11:04 AM
    Quote from noname

Najjači je onaj na 56,50. Preko 700.000 dionica

Šta je, je, najjači je :)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Sheki
    • March 16, 2023 at 9:38 AM
    Quote from verdi

znam da je teško povjerovati ali svakog cvijeća ima u evropskom vrtu tako da ovi iz "džungle" ostanu šokirani.

https://www.fnlondon.com/articles/mistr…philip-20171002

Ima se, može se :)

• Sheki
    • March 15, 2023 at 10:12 AM
    Quote from Marielena

Pohlepa pokreće kapitalizam. Da nema pohlepe ne bi bilo ni burze🙃

Naravno da će bilo koja kriza prvo srušiti male.

Što je drugo nego neracionalna pohlepa ovo divljanje cijena nekretnina kod nas? I to će bolno završiti. Pogotovo za korisnike APN kredita.

Ma, kao i u svemu, neki će nastradat, a neki ne. To prvenstveno ovisi koliko je iracionalan pristup bio pri dizanju kredita.
    Bilo bi dobro vidjeti koliko ljudi je dizalo APN kredite po uvjetima koje su nudile banke, a koliko ih je pregovaralo s bankom oko boljih uvjeta. Kladim se da je manje od 10% pregovaralo o boljim uvjetima. I kakve su nekretnine kupovali tim kreditom (koliko su plaćali kvadrat).

• Sheki
    • March 13, 2023 at 2:02 PM
    Quote from Dr.Kalica

Vani je potop.

Uspio sam shortati i zaraditi.

Nažalost kod nas nema shorta. A ne da mi se prodavati po bidu kad mogu pričekati da me netko od forumskih genijalaca kupi na asku.

Čekam samo ove kojima je sve u redu i nema straha. Ali nikako da kupe. Samo pametuju po forumu. Nitko nije 5 EUR ubacio i pogurao ZSE.

Kad kupuju ovi kojima ništa nije u redu i koji su stalno u strahu?
    I pitanje za Lastana; Kako stavim na ask dionice koje nemam?

• Sheki
    • March 3, 2023 at 10:54 AM
    Quote from komot

Ja imam problem u tome kaj sam kupovao na oko 1 evro. I sad mi nekako skupo podebljavat. Psiha je zajebana stvar.

U tom slučaju pokušati jednom dnevno pogledati fotku popunjenosti Lenca i pročitati izvještaje. Ako se psiha ne smiri i simptomi nastave pojačati na tri puta dnevno. Ako vam i to ne pomogne onda ne znam da li će i prodaja pomoći :) .

P.S. Ako vam treba fotka mogu fotkati.

• Sheki
    • February 27, 2023 at 12:39 PM
    Quote from Marsovac

Jeli se to i kod Arene očekuje neka visoka dividenda? Najavili jesu isplatu ali nisu rekli koliko.

Očito cure informacije kad neko ovako skida sa aska…

Ne, nego je medo poginuo.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Sheki
    • February 16, 2023 at 9:32 AM
    Quote from Infinity

Iša san kod popa se ispoviditi i rekoh mu da sam zgriješio prodavši dio SPAN-a na 262kn.

Sve po dogovoru izmolia 5 Zdravomarija ali mi se još nisu vratile dionice.

Kome da se dalje obratim, negdi je zapelo?

🤗😁

Vjerojatno su ti dionice kod popa, otpustio ti je grijehe i preuzeo teret na sebe,a ti se žališ.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt