1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. LodeRunner

Posts by LodeRunner

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• LodeRunner
    • May 26, 2020 at 12:48 PM
    Quote from koki

Prošlo sada cca. 28.000 kom - zadnja cijena 6,04.

Da nije možda izašla kakva informacija?

Nista sto ne znamo jos od proslog tjedna. Da je izaslo nesto pametno bila bi malko veca navala od ovog povuci-potegli radi zelenila na ostatku ZSE. Kao i ukesiranih koji danas ocito placu pa su se odlucili optimizirati nazad.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• LodeRunner
    • May 21, 2020 at 3:14 PM
    Quote from Moller

ode Neo, a što taj čovjek uvijek leti

Pa nije se zaludu zvao Crniorao jos nedavno. Pravo je to ime bilo..

• Birtija

• LodeRunner
    • May 21, 2020 at 10:40 AM

Pa valjda break out. Nije problem jednog slova nego cijelog izraza. Break up investicijskim rijecnikom je totalno nesto drugo i bojim se da nam trenutno ne bi dobro sjelo oko Optime.

• Birtija

• LodeRunner
    • May 21, 2020 at 10:31 AM

Kakav beak up i break up? Mora da smo na farmi kokosi i razgovaramo o rastavama.

Nit je engleski nit je hrvatski..

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• LodeRunner
    • May 20, 2020 at 10:42 AM

Ne citate okolne postove? To je bio nas lokalni kolega.

• Prognoza cijena

• LodeRunner
    • May 20, 2020 at 10:05 AM

Neo nam je jucer i prosipao TPNG. Danas se vide neka sitna, no konkretna kretanja. Uvjek ga je dobro pratiti!

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• LodeRunner
    • May 19, 2020 at 12:17 PM
    Quote from Moller

teško ćemo svoje papiriće zamijeniti za njihove novčiće, ostaje nam međusobna cirkulacija, dočekati kakvog stranca ili preuzimanje

Nemojte me krivo shvatiti da sam za jos koji porez na porez. No tek uvodjenjem poreza na nekretnine u pravilnom obliku mogli bi, uz nekakvu edukaciju, i proteklo vrijeme, vidjeti promjenu na nasim kolektivnim bankovnim racunima. Hrvati i dalje ne razumiju sto je to rizik, povrat na rizik i inflacija. Samo porez na nekretnine koje se ne koriste ili koje nisu u svemjesecnoj funkciji bi napravio puno toga. I maknuo nas pomalo sa sise turizma i potaknuo investicije.

Do tada, concrete cash. Tj. cash & concrete.

• OPTE prodaja - kladionica

• LodeRunner
    • May 19, 2020 at 10:00 AM
    Quote from Zglob

Uskoro ce i Optima uselit tamo 🥳

Kaj si vec dobio posao zamijene znaka? Jel placaju dobro?

• LodeRunner
    • May 19, 2020 at 9:52 AM
    Quote from Pavich

Sve se zeleni, TPNG jedina u crvenom? 🤣 Ah, sto volim ovu nasu kladionicu!

Premjestanje artiljerije na druge pozicije. Ova pozicija trenutno u meksickom suprotstavljanju u cekanju izvjesca za Q2. Ocekuje ce pomak fronte u tom razdoblju.

• LodeRunner
    • May 15, 2020 at 8:38 AM

Oil on floating storage is now at its highest level in the history of the oil market and despite modest signs of a demand recovery, industry sources and analysts say the peak for these volumes is still some way off.

There are some signs that oil is starting to improve based on global road traffic and congestion data as travel restrictions start to ease. But looking at the amount of oil on water on a real time ship tracking platform, there are many signs that the imbalance of supply and demand remains very skewed.

https://www.hellenicshippingnews.com/oil-on-floatin…l-some-way-off/

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• LodeRunner
    • May 15, 2020 at 8:11 AM

Drago mi je da se tu ipak razvila rasprava i da su se stvari malo pojasnile. Ne mislim da je Revolut losa stvar za imati. Samo se igrati s takvim servisima sa bilo kakvim iznosima vecima od vlastitih jednomjesecnih primanja nije bas pametno. Niti ste Vi vlasnik kupljenih dionica, niti je Revolut vlasnik istih, a za raspravu je jel njihov brokerski servis uopce vlasnik istih ili tko zna koja banka na cijem su skrbnickom racunu. U slucaju bilo kakvih problema s Revolutom, samo kao npr. zamrzavanje racuna jer Vam je netko poslao sitnu lovu na Vas racun a ima 5 kartica prijavljenih, nemate vise pristup Revolutu. Kao ni prodaji ili kupnji dionica. A transfer tih dionica van Revoluta nije moguc.

Vase vrijeme dok objasnite problem kosta vise nego sto Vam ta usluga smanjuje ikakav trosak. Mr. USA market moze dobro ljosnuti dok vi pregovarate s chat robotima, auto mail responderima i osobama koje znaju manje engleskog od Vas.

BTW, u UK Revolut nema status banke. Koliko znam osnovali su firmu u Litvi i traze status banke na EU nivou. Jel to proslo ili ne nemam pojma.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• LodeRunner
    • May 14, 2020 at 9:59 AM
    Quote from st-brajo

danas zatišje.

svi rallies neslavno propali.

Na burzi vjetric pirka, na forumu pticice cvrkucu. Lijepi dan za odmor.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• LodeRunner
    • May 12, 2020 at 4:56 PM
    Quote from Marielena

Zasto bi to radio? Pa na njegovom mjestu bih radije jeftinije nadokupila, ako mu je do toga.

Mozda zato jer ima nesto sitno margin kredita vezana za ATPL.

• Turističke dionice i perspektive

• LodeRunner
    • May 12, 2020 at 11:12 AM

Jadranka na Losinju je otvorila tj. otvara dva hotela, Auroru 4* i Bellevue 5*. Zanimljivo da sam dobio poziv za redovnu konferenciju sredinom lipnja koja izgleda krece s bookingom. Nisam jos potvrdio, no mislim si da je mozda cak i bolje odraditi par dana mora sad nego kad opet svi budemo u uredu radili punom parom.

Tesko da ce biti puno godisnjih ovo ljeto za one koji rade.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• LodeRunner
    • May 11, 2020 at 2:59 PM

Javili malo prije na ZSE da idu sa dvije smjene. Osim pojacanog Revoza, krece pomalo i VW po Njemackoj i Bentley u UK. Samo sto istovremeno Njemacka javlja o R0 preko 1. Nadam se da je samo privremeno odstupanje u brojanju.

https://zse.hr/userdocsimages…lfRvOqF6w==.pdf

• LodeRunner
    • May 11, 2020 at 12:07 PM

Vani se sve odjednom zacrvenilo od muke kad je vidjelo da se R0 kod Nijemaca vratio iznad 1 i da virusa ima po Bijeloj kuci.

Veselo.

• LodeRunner
    • May 11, 2020 at 11:29 AM
    Quote from dionicar

a tko bi bio vlasnik nego vi ako ste ih vi kupili ?

dividende idu vama na revolut racun - investing account nesto kao brokerski racun , osobno isprobao i dobio dividendu i automatski platio porez na istu.

( ako mislite withholding na porez) trosak primitka dividende mi je bio 0.01USD.

a koji je vaš odgovor LodeRunner ?

Znaci, kupljene dionice putem Revoluta su na NYSE kupljene pod mojim imenom i prezimenom i mogu ih prebaciti kod drugih USA brokera bez problema?

Znaci, s dividende je samo skinut witholding tax i 1 cent, nista vise?

Trece pitanje smo preskocili. Kakve veze valjda ima kad ti fintech servisi rastu ko glive poslije kise. Danas jedan sutra drugi.

• LodeRunner
    • May 11, 2020 at 11:17 AM

Quotanje prvoklasno! Nit se zna tko pise nit sto je napisao. Jel ovo Twatter ili je Facepuke ili je forum je svima danas isto.

BTW, vezano za Revolut.. jel se zna tko je vlasnik tih kupljenih dionica preko njih? Kome ide dividenda i koji su troskovi iste osim witholding 30%? Sto se desava kad Revolut gecrkne ili jos bolje kad ga netko kupi i promijeni usluge?

Mislim, znam ja odgovor al eto pitam.

• LodeRunner
    • May 7, 2020 at 9:53 AM

Kad nema kolaca i burek je jestiv.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• LodeRunner
    • May 5, 2020 at 5:44 PM
    Quote from naim

Je, bas su se pravi javili.

Jes procitao clanak? Bojim se da nije rijec o tvojoj miljenici.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt