1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. LodeRunner

Posts by LodeRunner

• OPTE prodaja - kladionica

• LodeRunner
    • August 4, 2020 at 3:34 PM
    Quote from zlocesti

A ako ja na kraju ove sapunice ispadnem Sucker, odlogirati ću se.

To je i dalje moguca buducnost svima nama. Kako smo tu i pricali, oni nalozi po 10k komada su vrlo prepoznatljivi. Cijena nije poznata, ali mozda i je.

Lijepo je Ivana napisala jos nekoliko mjeseci unazad - Optima nije za one slabog srca.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• LodeRunner
    • August 4, 2020 at 3:08 PM
    Quote from LeoNT

Ja bih rekao da AZTN pojma nema što se događa u procesu prodaje.

Upravo tako. Nema pojma. Sto znaci da NIJE dobio ikakvu obavijest od HTa ili njihovih piskarala.

• LodeRunner
    • August 4, 2020 at 2:54 PM
    Quote from airfire

znaci ne pitaj nista sve se rijesava, cekaj isplatu. I to je to

Ili kupi jos ako imas para.

Malo ozbiljnjije.. pise isto ono sto je napisano u ZaBa (ili HT, sad se ne sjecam tocno) izvjestaju:

"Proces prodaje je u tijeku."

Vrlo je ocito da ponuda ima i da su zadovoljavajuce. Jedino jos cijena stoji pod upitnikom.

• CORONA virus

• LodeRunner
    • August 4, 2020 at 11:09 AM
    Quote from crnispot

Nisam jedan od onih koji misle da naše ništa ne valja a sve strano je bolje, ali kapital koji je potreban za razvoj uspješnog cjepiva je nekoliko redova veličine iznad mogućnosti nekakvog imunološkog zavoda u perifernoj EU članici.

Tesko da bi mogli razviti cjepivo. Jedna Pliva koja je u najboljim danima zaposljavala 4500 ljudi imala je zapravo samo jedan svjetski hit. Ostalo je bilo samo proizvodnja postojecih.

Samo sam siguran da bi Imunoloski po licenci, tj. po poznatom proizvodnom procesu mogao nastancati dovoljno takvih i slicnih cjepiva za interne Hrvatske potrebe, A to je vec jako velika stvar za imati doma.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• LodeRunner
    • August 4, 2020 at 9:37 AM
    Quote from Sheriff

Nasi milenijalci, uff...ne znaju ni pbz investor iskodirati da radi :D.

Da je samo do PBZ Investora.. al nazalost nije. Niti Zaba radi kako i kada treba, niti ZSE a niti Xetra. To je sve tipican problem davanja posla izrade specificnog proizvoda nekome tko u zivotu niti je koristio navedeni, niti ga koristi tijekom izrade. A proces izrade ocjenjuje se kolicinom napisanog koda, a ne upotrebljivosti proizvoda od strane postojecih korisnika.

Nista sto jedan "Stevica Posao" ne bi rjesio u koji mjesec, samo smo njega odavno izgubili.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• LodeRunner
    • August 3, 2020 at 12:08 PM
    Quote from Moller

je li bila kakva objava o kašnjenju izvješća, na rasporedu je bio 28.07.

https://zse.hr/userdocsimages…7yzAkUI9w==.pdf

Mislim da sam negdje procitao da je izvjesce prebaceno za kraj ovog mjeseca, samo se ne sjecam gdje. Moguce je i da sanjam, tak da me ne shvatiti previse ozbiljno.

Tu se i meni cini da svaki pokusaj pokretanja vlakica brzo bude zaustavljen crvenom zastavicom. No momentum je tu, u zadnje vrijeme dobrih vijesti ne fali.

• LodeRunner
    • August 3, 2020 at 9:48 AM
    Quote from prdekalo

zva brokere..kazu da su informaticari u akciji a kad ce bit sredjeno ne znaju

Uvijek je dobro kad su informaticari u akciji!

• LodeRunner
    • August 3, 2020 at 9:39 AM
    Quote from Moller

samo ako raste :) zato je ova banda i isključila da pokupe što valja

A nije da se nesto i kupi osim sitno narodnog heroja iz Rijeke.

• LodeRunner
    • August 3, 2020 at 9:32 AM

Zaba danas, za divno cudo, radi. Jel trebate prijenos uzivo?

• Birtija

• LodeRunner
    • July 31, 2020 at 6:11 PM

Bas je to krasna cesta koju su sagradili u HR ili BiH. Jedino su neki cudan znak stavili - 55Mph. Tko bi ga znao, davno je to bilo kad sam isao u autoskolu.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• LodeRunner
    • July 31, 2020 at 2:23 PM
    Quote from BudFox

Jel to netko upravo ubo 1000 komada po 205?

Izgleda da je. Lijepo je to strasilo bilo no snajperist je imao pravi kalibar.

• SUKC (Sunce hoteli d.d.)

• LodeRunner
    • July 30, 2020 at 9:48 AM
    Quote from Moller

ovo bi valjalo provjeriti, zanimljiva teza

https://zse.hr/default.aspx?id=98942

Ovaj clanak je jucer izasao:

https://lider.media/poslovna-scena…i-biznis-132592

Prema informacijama s turističkog tržišta, dugogodišnji hotelijer Jako Andabak priprema prodaju svog turističkog portfelja, Bluesun hotele koji unazad godinu dana posluju pod objedinjenim imenom Sunce hoteli. Sva dokumentacija bila je, kako saznajemo, pripremljena i prije koronakrize, tako da slabiji turistički rezultati hotelskog sektora zbog koronakrize nisu razlog njegove namjere o prodaji.

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• LodeRunner
    • July 29, 2020 at 9:48 AM
    Quote from laka_igra

Sjećam se da je ministar gospodarstva pričao o 100 kn, pa mi to sve izgleda ko navlačenje.

Taj ministar je tak dobro radio svoj posao da su ga, zlu ne trebalo, razmjestili na drugo radno mjesto.

• LodeRunner
    • July 24, 2020 at 9:37 AM

Danas koordinirana akcija. Rasprodaja na istoku, rasprodaja u EU, rasprodaja kod nas. Pitanje je samo.. kupovati ili ne?

Nadam se da ste primjetili mahanje i zveckanje sabljama Amerikanaca i Kineza zadnji tjedan. Ocito im je svima dosadno biti stalno doma pa moraju imati neku zanimaciju.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• LodeRunner
    • July 23, 2020 at 3:08 PM
    Quote from calypso

To treba spustiti na razinu srednje skole, malo pojednostavnit i naucit klincuriju kako izgleda stvarni svijet... A ne ovako da imamo hrpu pahuljica milenijalaca koji misle da novci rastu s neba...

Jos kad im se objasni trenutni americki "helicopter money" vise nece mislit, budu bili sigurni.

• LodeRunner
    • July 23, 2020 at 8:43 AM

Koliko toga ste vi tu pomijesali to je za pop....t. Sad cu ispast ko Naim ali jace je to od mene.

Fixed wireless imamo i danas. Nudi to i HT, i A1 i Tele2 raznim homeboxovima i slicnim oxovima. Samo sto to uopce nije bitno.

Ukratko, da bi 5G, o kojem svi pricaju a vrlo malo razumije sto je to uopce, radio kako je zamisljen potrebno je osjetno vise baznih stanica. One su prilicno manje nego drveca antena koje vidimo po krovovima zgrada. Mogu se postavljati i po banderama kao npr. "Grad Zagreb" WiFi pristupne tocke koje kelji Banderas po Zagrebu tudjom lovom a stedi na propusnosti. 5G po specifikacijama moze funkcionirati i putem postojecih baznih stanica no to je 5G isto sto je i kruska jabuka kad zalijepim naljepnicu na krusku na kojoj pise jabuka.

Samo svaka od te nove 5G pristupne tocke, da bi funkcionirala kako treba, zahtijeva barem po jedan opticki kabel samo za sebe.

Onome koji misli ici u puni razvoj 5G mreze biti ce potrebno puno optike. Ne do krajnjih korisnika, no do baznih stanica tj. buducih pristupnih tocaka sigurno. Jedino sto se trebamo pitati ima li UG love i zivaca razvijat 5G sam ili ce se, osim u kojem gradu, i dalje slepati uz HT.

Samo za informaciju, tu se uopce nisam dotakao frekvencija i bandova potrebnih za 5G. Mozda u nekom drugom postu. No to vam je dosadno.

• LodeRunner
    • July 22, 2020 at 11:21 AM

Meni se jos iz Zabe nisu javili. Nema veze, da je to jedini od sto problema za ZB trejderom ne bi im nista ni rekao. Al kad ih zovem tako i tako svaki tjedan da im se nesto raspalo ovo sa poluliparenjem je zbilja bilo previse.

Samo sto izgleda da je to sve u skladu sa zakonima. Pogled lijevo nalazi ovaj dokument:

https://www.otpbanka.hr/sites/default/…ena_dionica.pdf

Pogled desno unutar istog nalazi i ovo:

https://zse.hr/default.aspx?id=80864

Pa da skratimo:

Umjesto dosadašnjeg pravila da 1 lipa bude minimalni pomak za sve listane dionice, od sada će se minimalan pomak računati na temelju prosječnog dnevnog prometa i kategorija likvidnosti.

XETRA trgovinski sustav dozvoljava unos cijena manjih od 1 lipe, a u skladu s tablicom pomaka cijene iz Priloga Delegirane Uredbe (EU) 2017/588.

Sto znaci da je jedini problem sto su neki programeri natipkali te promjene u brokersku platformu a neki jos lakiraju nokte i piju kavu sa rakijom. Gdje se opet vracamo na Zabu i gubljenje vremena s njima.

• LodeRunner
    • July 20, 2020 at 4:16 PM

Zvao Zabu maloprije. Odgovor da on to nikad nije vidio. Kad se kaze da ocito onda lakira nokte dok bi trebao radit odgovara da je to greska i kaze da nije proslo po toj cijeni na zse.hr. Na https://zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=584 lijepo pise ovo:

14:26:26 1,67 4500 7.492,50

Sto je 1,665 po komadu Djuke. Na to vise nema odgovora nego da ce prenijeti dalje. Klasicna hrvatska borba sa glupim vjetrenjacama. Sva sreca da je 16h, idem konacno nesto pametno radit za sto me placaju..

• LodeRunner
    • July 20, 2020 at 3:13 PM
    Quote from Sheriff

Je pa trgovinska platforma je genericka, pokriva vise trzista na kojima mozda i postoje takve valute. Ali ne kod nas. Pa mora zse staviti requiremente sta smije prolaziti, a ne kupiti sta drugi uvaljaju. Pa to je za tužbu i nefer trgovanje, jer nisu svi u istom polozaju. Užas.

Mozda sam se u brzini krivo izrazio. Ono sto sam htio napisati da taj prikaz polulipni ovisi o brokerskoj aplikaciji koju je pisao broker, ne ZSE ili pruzatelj Xetra platforme. Zato to neki od nas vide a neki ne.

Brajo je spomenuo da probam s nalogom..

Naravno, ne prolazi.

Pokusao sam direktno upisati cifru na Djuki, kao i stisnuti cijenu od 1,905 na asku - Iznos nije ispravno unesen. Nevjerojatno je kako se sve kod nas za nase trziste radi na nivou igranja djece u vrticu.

• LodeRunner
    • July 20, 2020 at 2:36 PM

To vam je do trgovinske platforme. Xetra dobro salje podatke no prikaz ocito ovisi o raspolozenu programera koji je taj dan pisao kod za zvakanje podataka o bid/ask cijenama.

Na ZB Trejderu se tih pola lipe vidi. Osobno nisam probao polulipariti tako naloge. Moze biti da ce i vama proci samo bez prikaza na aplikaciji.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt