1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. LodeRunner

Posts by LodeRunner

• Hrvatski ETF fondovi

• LodeRunner
    • November 17, 2020 at 6:29 PM
    Quote from st-brajo

ne možda, nego je sigurno (provjereno u knjizi ;)), kako stvari stoje, na svaki cca milijun kuna Optime, u portfelju bi trebali imati cca 20 milijuna HT-a.

pratio sam ih što rade, i nema šanse da u portfelju imaju Optime koliko bi po udjelu u indeksu trebali imati, a npr. ARNT i RIVP su se poprilično nabrali.

RIVP je poprilicno jasno da su i oni brali zadnji tjedan dva jer je cijena skocila puno prebrzo. Arenu nisam pratio. Valjda ih je cjepivo uhvatilo na krivoj nozi pa su se morali isprsiti. Samo ako nemaju dovoljno OPTE to ce onda morati nadoknaditi vrlo brzo. Posto su napisali da prate CROBEX onda ce ga morati pratit, plus minus koji posto, jer ce ih vec netko povuci za jezik oko toga.

Naravno, povlacenje za jezik ne znaci puno u Hrvatistanu.

Ono sto moram jos pogledati ali ne stignem je tko kupuje od Cuccurina.

• Hrvatski ETF fondovi

• LodeRunner
    • November 17, 2020 at 6:12 PM
    Quote from st-brajo

čini mi se da se npr. Optime nisu toliko nabralali koliki je udjel u indeksu, a nekih drugih firmi jesu, pa je njihova cijena na burzi poprilično porasla.

Samo sto oni ne moraju kupovati na otvorenom trzistu. Mozda je ono premjestanje OPTE dionica sa skrbnickog od neki dan bilo premjestanje na ETF.

• Hrvatski ETF fondovi

• LodeRunner
    • November 17, 2020 at 5:40 PM
    Quote from st-brajo

"ako" je ključna riječ.

dok ne vidimo portfelj fonda s postotcima, ne znamo.

ako hoćeš biti transparentan, nije to toliki problem navesti.

Naveli su.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• LodeRunner
    • November 17, 2020 at 3:30 PM

Nitko ne spominje da Airbnb ide u IPO. Sto moram citati strane portale da bi to saznao?

ABNB

Obzirom da su bili profitabilni prosli kvartal (219M$ na prihodu od 1.34G$) to mozda i nije losa dugorocna kupnja. Ili dnevni trejd po izlasku na trziste.

Naravno, obzirom da je to "tech" sa Nasdaq-a trebalo bi imati u vidu da su vecinom bili u minusu.Osim dva kvartala u 2018 i jedan u 2019. No sto bu bilo nakon cjepljenja?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• LodeRunner
    • November 16, 2020 at 3:53 PM
    Quote from Moller

1. krenula je cijela kompozicija na zse

Cini mi se da je netko iz prve klase povukao kocnicu za slucaj opasnosti na ATPL kolosjeku. Neke vjeverice jos skacu po pruzi.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• LodeRunner
    • November 16, 2020 at 2:34 PM

Imam neki spurius da njemu tu nije samo do love.

• Što smo danas tržili

• LodeRunner
    • November 11, 2020 at 3:36 PM
    Quote from BudFox

Mislim da bi to bilo dobro za burzu, da dođe nova likvidnost koja se trenutno drži u toj dionici

Nekakva likvidnost se pocela nazirati zadnjih par dana. Samo razmisljiam jel to krezubi jednorog ili se mozda nesto ipak vraca na staro.

• Što smo danas tržili

• LodeRunner
    • November 11, 2020 at 3:28 PM
    Quote from BudFox

Ode još jedna sa burze...jučer PBZ, danas LURA, sutra...

OPTE?

• Birtija

• LodeRunner
    • November 11, 2020 at 11:46 AM
    Quote from zlocesti

Help

Da li za korisnike pay TV, konkretno Max Tv, treba kupiti onu kutijicu za novi signal, najnoviju izmišljotina za pljačku ovog naroda BTW

Ne. Osim ako se zeli placat manje HTju.

A pljacka je vec standardni modus operandi. SNAFU.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• LodeRunner
    • November 9, 2020 at 4:08 PM
    Quote from BSOD

Zanima me samo do kada će ovaj party trajati!?!

Party tek krenuo a ti bi vec isao doma?

Jao nam tuluma uz takve kao ti.. :)

• LodeRunner
    • November 9, 2020 at 3:50 PM
    Quote from accountant

ništa čudno, naime JP Morgan je dao listu dionica za short čim se (efektivna) vakcina pojavi

Zoom je na njoj, i Chipotle (to bi valjda bilo blizu tom Delivery Hero?)

Chipotle je odradio dosta rasta na procvatu dostave hrane

Delivery Hero je samo dostavljac i prisutan na EU trzistu, dok je Chipotle i kuhinja/restorani u USA. No da, ista stvar drugo pakiranje.

Inace, Delivery Hero je vlasnik Pauze.hr. Ili su pod fransizom, tak nesto da sad ne kopam.

• LodeRunner
    • November 9, 2020 at 2:10 PM

milina za vidjeti, poklopilo se vijest o cjepivu i us izbori:)

Sllucajno, naravno..

Inace Zoom 18% dolje a Delivery Hero 7% dolje. Opet nekome svice a drugi potiho u noc.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• LodeRunner
    • November 5, 2020 at 4:23 PM

Jel to samo kod mene na ZaBi ili sam glup?

Stavljeno 1676 kom na prodaju po 149.50kn.

Na kupnji 1510 kom do 149.50kn.

Transakcija 1632 kom u 16:00:06.

Samo mi nemojte odgovorit oboje!

• Američki predsjednički izbori 2020

• LodeRunner
    • November 4, 2020 at 9:03 AM
    Quote from hugh

Ameri ko ameri......oni če rast sve i da Kenjo West pobjedi na izborima......

Osim ako oba kandidata misle da su pobijedila. Onda bude gadno..

Dow drops over 320 points as Trump, Biden both expect election win

Dow Jones Industrial Average futures dropped over 320 points on Wednesday after both United States President Donald Trump and Democratic challenger Joe Biden claimed they would win the White House in this year's election.

The election is yet to be called by US networks, but the post-election process is starting to resemble the 2000 election when it took weeks and a Supreme Court decision to name the election winner.

Amid rising uncertainty in the US, Dow futures traded 1.10% in the red at 2:38 am ET. S&P 500 futures declined 0.61% at the same time, but Nasdaq 100 futures were 1.02% higher at 2:39 am ET.

• Američki predsjednički izbori 2020

• LodeRunner
    • November 3, 2020 at 1:26 PM

I meni se sve izglednija cini demokratska pobjeda. Samo da bidan Ivica ne odapne prije kraja mandata.

Biti ce najstariji izabrani americki predsjednik. A govorili su za Reagana da je prestar.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• LodeRunner
    • November 3, 2020 at 9:50 AM
    Quote from BudFox

Mislite da nisu oni rusili cijenu zadnjih par dan za jeftini otkup?

Idemo za raspravu reci da jesu.

Sveukupno je u zadnjih mjesec dana ispod 50kn na TPNG napravljeno 124.656,80kn prometa. Znaci igranje i trosenje vremena radi 100kkn prometa. To znaci ne samo da su nesposobni provesti svoje citabe nego su nesposobni i srusiti cijenu sa prometom.

Znajuci Zadrane, nisam siguran u tu pricu.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• LodeRunner
    • November 3, 2020 at 8:55 AM

Pa bas slatko od njih. To oni svako malo, kad se cijena popikne, izlaze s tim proglasima o kupovini pa lijepo arhiviraju papir i odu doma spavat. Koji je ovo vec proglas, treci ili cetvrti u zadnjih godinu dana?

• LodeRunner
    • November 2, 2020 at 10:54 AM
    Quote from StatusQuo

To vam je prilika da testirate teoriju o otkupu vlastitih dionica i interesu vlasnika, s obzirom na donesene odluke oko otkupa dionica.

Lijepo je to testirat. Mozda netko to u Zadru i primjeti. Tesko, ali mozda. Jedino nisam bas previse siguran da je tih 16k kupljeno ispod 45kn.

• LodeRunner
    • November 2, 2020 at 10:32 AM
    Quote from Mrcash

Croba ne nosi nista dobra... a ovaj nalog prodajni na tankerima je doom &gloom do bola

To sam bas htio komentirati. Nalog je tmuran, samo mi i dalje nije jasan. To je jedan nalog. Nek pocne prodavati ako hoce. Prije bi rekao da se nesto signalizira i ceka.

• LodeRunner
    • November 2, 2020 at 10:27 AM

Tolke smo svi depresivni a Teletrader mi se cijeli zazelenio. Jel to do mene ili je svima tako?

Inace, na tom TTu vec koji mjesec ne radi najvaznija funkcija, onaj mali graf HangSenga, DAXa i DOWa u gornjem desnom kutu. Nitko se nigdje nije zalio. Danas je opet proradio. Otvaram sampanjac!

1. Privacy Policy
  2. Kontakt