Po komentarima ovdje se vidi da je pijanka vec krenula.
Posts by LodeRunner
-
-
Opet neki tu o vrijednosti korisnika. 200 kila korisnika skupis u godinu dana sa dobrom reklamom i poklonjenim godinu dana pretplate. Samo je pitanje koliko zelis potrositi.
Opticku mrezu kakvu je Optima izgradila ne mozes izgraditi u godinu dana. Cak i sa trostruko love koliko je Optima potrosila.
Vrijednost Optime je osjetno veca u infrastrukturi i poslovnim korisnicima nego u privatnim korisnicima.
-
Ili nisu platili racun za posluzitelj ili su presli neke zadane limite - kolicinu prenesenih ili zauzetih podataka - unutar obracunskog razdoblja. S obzirom da su zasticeni putem servisa Cloudflare nije jednostavno vidjeti tko im je pruzatelj usluga.
Vjerojatno ce nadoplatiti na jaci paket od trenutnog i vratiti se nazad na Internet. Posta im ide preko Google-a tako da im slubodno mozete poslati email.
-
svi očekuju od 5G-ej mreže čuda, pa tako i ovdje
A Cajna vec leti iznad nas sa 6G - China leapfrogs world with first 6G experimental satellite
-
U zadnjih 40 dana RIVP +25,32%, a ADRIS +4,66%.
Pretakanja na povlastenoj i dalje traju. Prosinac i puno posla pa samo tu i tamo bacim pogled na forum i ADRIS2 no imam osjecaj da nisu gotova. Moguce da je rambo_5 dobro nanjusio i preselio se na stabilniju stranu.
-
samo neka nam premijer ozdravi, a Crobi će se već nekako i sam snaći, ovo je jako dobro krenulo, možda tek mala korekcija do 1700 na otpor i onda pravac 1900-2000, utjecaj trgovanja ETFovima je očigledno doprinosi rastu svega što valja
Pa naravno da nam treba premijer ozdravit sto prije. Samo on nije jedini bolestan, gubimo Hrvate na sve strane poslijednjih dana.
Interesantno je samo da Hrvatska uvijek dozivljava ove "ekonomski prosperitetne" trenutke kad je u nekom obliku "obezglavljena" nego sa cijelom glavom na ramenima. -
Nisam pratio, jel KPH izdala neko priopćenje da je komitet za burzu izdao odobrenje da se smije rasti više od 0,2%?
Premjer bolestan, Crobi prsti od zdravlja.
-
Nikada te marifetluke neću shvatiti. 🙃
Da ne znamo bolje reklo bi se da OPTE ima finog MM.
-
drago mi je da se otvorila ova tema
s time da se komotono može preimenovati u Digitalne valute centralnih banaka.
Eto, i nakon novog imena teme koja je ipak malo promasena vidi se ne samo da ova tema nikoga ne zanima - osim nas dvoje, nego cijeli forum ima danas manje postova nego broj protrgovanih drustava na nasoj zelenoj bari.
Prosao sam spomenuti post na filozofiji, i pogledao dio videa. Nazalost mi prezentacija autora nije bas sjela, iako u potpunosti razumijem o cemu govori. Mislim da "you will own nothing and be happy" ima veze sa digitalnim Jurom ali sam gore postavio pitanja vise u bankarskoj domeni - cemu treci tip novca. "Social score" i poslijedice 1984 svijeta bi mozda trebalo ostaviti za drugu temu.
Tako da se i dalje vracam na zasto samo ne ukinuti privatno bankarstvo nego se ici igrati sa blockchainom. Budem se javio Vujčiću pa mi mozda odgovori..
Iako mi je jasno da je odgovor u slijedecem citatu: “The choice for mankind lies between freedom and happiness and for the great bulk of mankind, happiness is better.” ― George Orwell, 1984
-
moguće je i da Optimu kupi onaj pajdo koji je kupio Total TV, koji formalno nije dio UG-a, barem u Hrvatskoj.
tek kad nešto službeno izađe ili kad se insajedri počnu krcati, onda ćemo biti pametniji.
V-Investment Holdings B.V. mislim da se zove. To je UG izdvojio kod preuzimanja Nove TV radi trenutnog zakona. Moguce, jer Total TV nema svoju produkciju, samo mislim da sad idemo u teorije zavjere. Onda bi im lakse bilo kod integracije Optime opet prodati IPTV poduslugu Total TVu. Ako je proslo prvi put bude i drugi. Samo sto oni zele prodavati OTT usluge.
Netko nam se ipak krca. Pitanje je jel mu samo dosadno - sto je ocito da mu je bilo kad je napunio okruglih 600k, ili je nakon toga dobio neke nove informacije.
Mozda mu je samo umro ujak u Americi. -
koliko sam ja upućen, nitko ne brani ZABA-i da se javi na natječaj i da ponudu za preuzimanje po Grubišićevoj procjeni s kojom su i ona i HT upoznati, pa isplati HT i sama preuzme cijelu stvar.
a onda sklopi ugovor sa UG-om kojim će mu Optimu dati u zakup dok se ne promijeni zakonodavni okvir da je UG može kupiti.
Da je ZaBa i imala takav "cunning plan" sigurno ne bi vadila van ljude iz NO. Mozda bi radila rosadu samo taj potez nismo primjetili.
ZaBa jedva ceka da se toga rijesi.
-
Zasto se u zadnje vrijeme toliko prica o "digital euro'?
U cemu je razlika izmedju brojke u lokalnoj banci i brojke u ECBu?
Cemu distribuirana knjiga racuna kad je sve opet u ECBu?
Nadam se da tu ima ljudi iz koje banke upucenijih u ovo. Osobno nemam problem sa razumjevanjem tehnologije ali pokusavam shvatiti cemu tolika strka oko digitalnog Jure i kakva bi razlika trebala biti izmedju spomenutog i koristenja maestro kartice. Nikakav problem to ne rjesava niti centralizirani blockchain radi ikakvu razliku od centralne tablice. Distribuirani autentificirani sustavi su nepotrebni kad je sve, i kreacija i racunovodstvo novca, na istom mjestu.
Zasto samo ne prebaciti debit kartice i osnovne racune na centralne banke nego komplicirati sve trecim tipom novca?
Osim ako je stvar u kontroli i pritisku od Bitcoina i FB Libre?
-
Nemam nikoga u "staroj" Kini. Ali imam par prijatelja amerikanaca u "novoj" - Hong Kongu. Niti jedan se usudi uopce komentirati lokalnu politicku situaciju a kamoli reci ista protiv. Makar je vrlo jasno kako se osjeca.
S tim da ne komuniciramo putem opcenarodnih kanala ala facespace, twatter, whatsdown ili instagrac. Da ne spominjem Tikataka. Komuniciramo preko sigurnih enkriptiranih protokola (ssh).
Kinezima je politika postala potpuno nebitna od kada im svake godine raste standard. Ne obracaju previse paznju na sav taj monitoring i agregaciju osobnih podataka. To znaju i oni na vrhu hranidbenog lanca. Zato se toliko bore i za kontinuirani rast i ekspanziju. Onog trenutka kad to stane zivot u Kini ce se promijeniti.
-
Ako su u pravoj banani ne mogu se vratiti bez trikova koje necemo spominjati.
No tu potpuno stojim iza st-brajo da multinickove treba rezati odmah zajedno sa javnom opomenom primarnog korisnika. Ti koji na forumu raspravljaju sami sa sobom su posebna vrsta. I nazalost Naim je pokusavao biti jedan od tih.
Tako da te "reinkarnacije" nisu bas pametne.
-
Bojim se da od jednog drva ne vidite sumu. Naravno da Naim nije otisao jer se tu osjecao kao doma. Otisao je onako kako je i pisao, demonstrativno.
Samo suma je puno veca. Izgubili smo i Kupija, i Jozefa, i D'artagnana, i tko zna koliko jos ljudi. Mozda im socijalne vjestine nisu bile na nivou, ali to ne znaci da nam nisu dali pogled s druge strane. Vidim da vecina novih koji dolaze, dolaze da bi sutili sto ce pretvoriti forum u eho sobu istomisljenika. Koliko je to dobro zakljucite sami.
-
Zato jer mu je pobrisan korisnicki racun. A radi povece kolicine postova ostao je na temama kao forumski duh.
-
a što mislite o dionici NKLA, elektro kamioni na vodik...ogromna TK a firma ništa još ne proizvodi..al kad bude...
Nikola je trenutno negdje isto kao i nas Djuro. Zapravo, Djuro stoji cak i malo bolje jerbo ipak nesto proizvodi.
Nikola ima samo ideju i brand za koji ne zna nitko van financija.
-
Vlasnik Tele2 u Hrvatskoj kupio grčki Forthnet
QuoteUnited grupa, koja je vlasnik Tele2 Hrvatska, sada Telemacha, te vlasnik televizija i portala Sport Klub i N1, Nove TV, Dome TV i portala dnevnik.hr proširila se u Grčku
QuoteUnited Grupa, koja je u većinskom vlasništvu BC Partnersa, u lipnju je priopćila da je pristala preuzeti početni udio od približno 36 posto u Forthnetu. Od tada je United Grupa povećala svoj udio na oko 80 posto. Do kraja godine, nakon što kompanija dovrši konverziju Forthnetovog konvertibilnog zajma, njezin će udio porasti na približno 85 posto.
Vlasnik Tele2 u Hrvatskoj sada mora u Grčkoj aktivirati minimalne obvezne zahtjeve za nadmetanje, što je United grupa i učinila te se očekuje da će objaviti obvezujuću ponudu za nadmetanje i u prvom tromjesečju 2021. godine zaključiti kupovinu. Kroz obvezujuću ponudu United se nada skupiti 80 posto redovnih dionica Forthneta čime bi mogao, kombinacijom akvizicija u obvezujućoj ponudi za nadmetanje i/ili pravom istiskivanja preostalih dioničara u skladu s važećim zakonima i propisima, doći do 100 posto vlasništva nad Forthnetom.
-
Npr jutros na otvaranju NAV je bio oko 101 a ask 2000 po 100.6
Vjerojatno to pustaju namjerno da bi potaknuli promet. Bilo bi mi nevjerojatno, bez obzira na plitku baru zvanu ZSE, da rucno postavljaju te 2000kom naloge. Pretpostavljam da je to ipak automatizirano.
-
zapamtite ovo nije Slovenija, nije čak niti Srbija, ovo nije nekakva država, ovo je banana država...
Ispravak molim.
Slucajna banana drzava!