Gledamo li mi razlicite indekse?
Jel ovo mozda slika iz vrtica?
Gledamo li mi razlicite indekse?
Jel ovo mozda slika iz vrtica?
Danas nam st-brajo puno sretniji. Dan velike pobjede!
odakle kradeš ove karikature?
Crtam ih sam svako jutro za dorucak!
Za one koji su voljeli Seinfelda.
Mensecini da je u nas mali Crobi pocelo ulaziti nesto love koja nije samo od nas parsto sa foruma.
Brodova je premalo, luke su potkapacitirane, a kao što znaš, slijede i pregovori sa sindikatima. Kako mi ovdje divanimo, tako i američka burza shvaća da su ZIM i DAC popadali ko kruške bez razloga. Osvijest će se taj osjećaj i više kako se približavaju objave 1q rezultata.
Danas imamo osjetni rast indeksa za kontejnere.
Minervini kaze da smo trenutno u dobrom oversoldu i da je za ocekivati skori rally, ali misli da je ovo long term top na Nasdaqu.
Obzirom na strukturu maloprodajnih investicija vrlo vjerojatno je u pravu. Amazon kao i Apple su nam u izvjestajima kao i manjku kompletnog "forward guidance" vrlo jasno pokazali da je rast brzorastucih dosao do vrha. Dodamo li jos na to dizanje kamatnih stopa kao i QT, skuhana je fina paprena juhica sa tehnologijom kao glavnim sastojkom.
Samo treba i dalje imati u vidu da se krajem godine stvari ipak mogu promijeniti. FED ce reducirati pricu oko QTa ako dodje do osjetne recesije. Vezano sa jakim dolarom, koji ukoliko ostane u ovim visinama nece dozvoliti daljnje podizanje stopa.
Nije ni 1929 nitko propao osim hazardera i kockara. Problemi su krenuli tek 1931., a najgore je bilo 32-33 pa i do rata.
Za S&P je ovo najgorih prvih nekoliko mjeseci godine od pocetka WW2.
Ovo je postalo ko' kafić Jel' me netko tražio
Pa vi se krasno zabavljate .
Meni ovo vise zvuci kao kafic - "Sto smo danas sprzili?"
Ili jos bolje, da spomenem i nasu zensku stranu - "Jedi moli trguj"
Svi kupci pobjegli na VLEN. Ništa od najavljene kupnje JDPL...
Bolje vlenac u ruci nego gnjurac na grani.
Ova dvojica zbilja podsjecaju na neke djecje serije iz davnih dana ali decki i dalje znaju jako dobro sto govore.
“Wall Street makes money, one way or another, catching the crumbs that fall off the table of capitalism. They don’t make money unless people do things, and they get a piece of them. They make a lot more money when people are gambling than when they are investing.” - Warren Buffett
“We have people who know nothing about stocks being advised by stock brokers who know even less.” - Charlie Munger
Jadan st-brajo, vidi mu se na licu da tesko prezivljava ove dane.
ja otšortao svoje, pozatvarao pozicije prije drugog tjedna
u utorak je 'so FED day'
da ne bi bilo odbijanca
Dotaknuli smo SPY 410$ kao i UVXY 18$. Racunam da ovaj momentum nece stati jos u ponedjeljak mozda i utorak ali nakon FED srijede trebalo bi nestati dio nesigurnosti tako da i ja cekam odbijanac. Sortao VIX i pomalo usao u pokoji long.
Odnos Put/Call opcija najveci nakon ozujka 2020. Trenutno smo u momentu maksimalne panike.
Danasnji dan sa druge strane bare.
Nema nas puno koji trgujemo ovim i slicnim specificnim instrumentima. Mozda samo kao podsjetnik sebi samome.
https://www.proshares.com/globalassets/proshares/documents/leteveryoneinvest_1.pdf
QuoteThe Financial Industry Regulatory Authority (“FINRA”) issued a notice on March 8, 2022 seeking comment on measures that could prevent or restrict investors from buying a broad range of public securities designated as “complex products”—which could include the leveraged and inverse funds offered by ProShares. The ultimate impact, if any, of these measures remains unclear. However, if regulations are adopted, they could, among other things, prevent or restrict investors’ ability to buy the funds.
Gospe mu
Kad me pitaju kako je trgovati kod murikaneca samo posaljem ovaj gif.
Neznam koliko im je ovo pametno, ovo je kao da INA d.d. vratis nasoj drzavi na upravljanje na par godina, docekali bi te samo dugovi i firma u spremna za stečaj.
Rekao bi da nije bilo druge opcije.
Da su napustili pogon, vise im ne bi ista ostalo. Da su prodali Kinezima ili tko zna kojem Rusu, vise nikada ne bi vidjeli ni pogona ni trzista. Dok bi ponovni ulaz jednog lijepog dana opet kostao izgradnje tvornica i placanja koncesija. Da su poklonili takodjer bi znacilo potpuno odricanje od vlasnistva.
Jedino sto je ostalo dati nekome na koristenje za simbolicnu sumu. A tu je, narocito u ovakvoj ratno sankcijskoj huskackoj situaciji, najbolji partner direktno drzava. Kad se sankcije rijese opet ulaze u puno vlasnistvo, a do tada ce netko ipak zadrzati radnike, placati struju i dobavne lance, a valjda nesto i zaraditi proizvodnjom.
Previse je tu novaca ulozeno da bi se otislo bez pozdrava. Ratna retorika koja gura takav odlazak po svim medijima nazalost ne pomaze.
Warrant je isto kao i opcija. Razlika je samo u tome s kime trgujes. Opcijama kupujes ili prodajes drugom investitoru. dok warrantom kupujes ili prodajes direktno kompaniji za cije dionice imas izdani warrant.
Znaci, tvrtke na burzi imaju mogucnost izdati taj instrument po kojem ti imas pravo kupiti dionice od te tvtke po cijeni i do datuma naznacenom na instrumentu. Sredstva koje platis idu direktno toj tvrtci.
No, i dalje ostaje misterija sto si i gdje poklikao..
“This is useless” - Jim Cramer
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
"It's a bear market that no one called; I think the bear market is over." – Jimbo Cramer 25.03.22
cresy mar 06 '26 0.566 call
Kupio si opciju za kupnju sa istekom na datum 06.05.2026. Samo da mi je znati gdje si nasao te Brazilske papire. Nadam se da ne rastu na drvetu.