To je netko očigledno kupio blok transakcijom onog vječitog prodavača .
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473) 46.000 2.318.400 0,53 Skrb. račun
Dobro oko. Tin nam nije unutra a i dalje prati pozicije.
To je netko očigledno kupio blok transakcijom onog vječitog prodavača .
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473) 46.000 2.318.400 0,53 Skrb. račun
Dobro oko. Tin nam nije unutra a i dalje prati pozicije.
Sto je ovo bilo?
treba dobro paziti da nas opet ne izvaraju, centić vamo, centić tamo i evo ti opet pravične promjene
BudFox je nesto spomenuo ali za sada nista konkretno. Pretpostavljam da ce i dalje biti vrlo pravicno za njih a nesto manje pravicno za nas.
Glavno da je prosjek pravican.
Proslo je 48 godina a danas mi ce cini relevantnije nego za godinu kada je film izasao. Nevjerojatno koliko govor pogadja trenutnu, zapravo recentnu a mozda i buducu, situaciju u svijetu.
QuoteI don't have to tell you things are bad. Everybody knows things are bad. It's a depression. Everybody's out of work or scared of losing their job. The dollar buys a nickel's worth, banks are going bust, shopkeepers keep a gun under the counter. Punks are running wild in the street and there's nobody anywhere who seems to know what to do, and there's no end to it. We know the air is unfit to breathe and our food is unfit to eat, and we sit watching our TV's while some local newscaster tells us that today we had fifteen homicides and sixty-three violent crimes, as if that's the way it's supposed to be. We know things are bad - worse than bad. They're crazy. It's like everything everywhere is going crazy, so we don't go out anymore. We sit in the house, and slowly the world we are living in is getting smaller, and all we say is, 'Please, at least leave us alone in our living rooms. Let me have my toaster and my TV and my steel-belted radials and I won't say anything. Just leave us alone.' Well, I'm not gonna leave you alone. I want you to get mad! I don't want you to protest. I don't want you to riot - I don't want you to write to your congressman because I wouldn't know what to tell you to write. I don't know what to do about the depression and the inflation and the Russians and the crime in the street. All I know is that first you've got to get mad. You've got to say, 'I'm a HUMAN BEING, God damn it! My life has VALUE!' So I want you to get up now. I want all of you to get up out of your chairs. I want you to get up right now and go to the window. Open it, and stick your head out, and yell, 'I'M AS MAD AS HELL, AND I'M NOT GOING TO TAKE THIS ANYMORE!' I want you to get up right now, sit up, go to your windows, open them and stick your head out and yell - 'I'm as mad as hell and I'm not going to take this anymore!' Things have got to change. But first, you've gotta get mad!... You've got to say, 'I'm as mad as hell, and I'm not going to take this anymore!' Then we'll figure out what to do about the depression and the inflation and the oil crisis. But first get up out of your chairs, open the window, stick your head out, and yell, and say it: "I'M AS MAD AS HELL, AND I'M NOT GOING TO TAKE THIS ANYMORE!
Paddy Chayefsky, Network [1976]
Od ovih koji se danas žale da nema trgovine ili da je cijena nisko, je li itko kupio i komada danas?
Ma nema ovdje takvih. Tu svi kupe na dnu pa se onda mole bogu od burze da drugi kupuju.
“If you’re betting on sports, the amount of people on one side of the bet or another can only influence the odds, not the outcome,” said Steve Sosnick, chief strategist at Interactive Brokers in Greenwich, Conn., a major options brokerage. “In the case of options, it can actually change the outcome.”
Al' puno je već i kada znamo da ne znamo
Ali mi znamo. Motori se turiraju, ide reli.
sa ovih 20 kn samo su potvrdili da je netko znao što će se predložiti i izglasati, naročito ovaj zadnji udar, taj je izgleda mobitelom trgovao nakon dojave, transparentnost im je oduvijek bila jača strana u kraljevini
To sto je netko znao nazalost je prirodna pojava na ovoj nasoj lokalnoj bari. Osobno me puno vise pogadja da se tome koji je znao zivo fucka i za sve nas koji ocito vidimo da je znao kao i za tamo nekakve Hanke.
Moglo se prodati i ne tako vidljivo. Ali nije, cemu trosit vrijeme kad ovako ide.
Treci svjetski rar zapocinje samo ukoliko Kina krene u "specijalnu vojnu operaciju" na Tajvanu. I, naravno, ukoliko Amerika odgovori izravnom intervencijom. Do tada je ovo ostaje - "War by proxy."
U trgovini na polici gledam jednu pored druge boce Jamničke i Kale kalničke vode ATGR. Što kupiti, proradila mi je građanska svijest o jednakosti pred zakonom i prevarenim dioničarima JAMN i već znate odabralo sam?
Romerquelle?
Obozavam ekipu koja crnjaci na dnu.
Ma ne biti zlocest prema LeChucku, ima jos vremena da bude u pravu..
Inflacija u jednoj slici - prije i poslije.
Slijedi bullcina kakve nema.
Chuck, gdje si mi?
Eto jedan za tebe..
Display Moreovo je vrlo korisno i viđam to na nekim mjestima
može info odn. izvor? odakle čupaš to?
znači imamo povečanu kupnju zbog isteka put opcija plus neke gapove za popuniti iznad na SPX
3900-3820
4015-3960
naravno ima nešto i u fundamentima koji se, znamo svi po vijestima, pogoršavaju
tako da idemo gore ali ne treba očekivati čuda, puno će ovisiti o korporativnim i makro vijestima
Osobno ga citam jednostavnije - najkasnije do tocke gdje gamma prelazi u pozitivu moram biti kompletno vani iz long pozicija.
Za sada se treba spremiti za vrlo vjerojatnu volatilnost tijekom dana radi bilijuna dolara u opcijama kao i radi EU vijesti.
+ATPL, ako sam pogrijesio sve vas zovem na glavu na pladnju.
Očekujem bounce negdje na jesen, prije izbora u USA
Tu ide vjerojatno vrlo osjetni skok ali tko ne razumije da slijedeci tjedan, sa medvjedjim opexom iza nas, takodjer idemo gore neka se okani burze.
jesi izašao na vrijeme iz SOXL?
Izasao jucer sa oko pola pozicije. Ulaz izlaz oko nule jer em sam prerano krenuo unutra, em ne bas na samom vrhu jer sam prekasno vidio gamma squeeze. Pratim dalje radi ulaska nazad, samo dal danas/sutra ili cekam utorak/srijedu jos nisam siguran.
Ovi kvartalni OPEXi su izuzetno teski jer znas da dolazi nevera, ali ne mozes unaprijed vidjeti s koje strane ce krenuti vjetar.
Jos razmisljam o DRIPu.
Najviše od 1994. znači 28 godina. Bit će zanimljivo pratiti agresivnost dizanja kamata. Sljedeći sastanak je 26-27 srpnja, pa ćemo vidjeti koliko idemo gore.
POWELL: 50 OR 75 BASIS-POINT MOVE MOST LIKELY AT NEXT MEETING
POWELL: DON'T EXPECT MOVES OF TODAY'S SIZE TO BE COMMON
FED dize za 75 punti.
Slab promet na ZSE, kupaca ima na kapaljku. Za daljnji smjer se ceka otvaranje vani. Danas je FED meeting, bit ce veselo ako zbog rekordne inflacije povecaju kamatnu stopu za 0.75%, ali ipak je vjerojatnije da je povecaju za 0.5% zbog pokusaja smirivanja panike na trzistima.
Ne bi se htel previse mjesat ali nadam se da je donekle jasno da dizanjem 75 punti ide reli uzbrdo a dizanjem 50 punti ide nastavak spusta nizbrdo. Nakon, mozda, nesto prvotne konfuzije i kontuzije.
Naravno, petak je quad OPEX koji je osjetno vazniji za kratkorocnu mehaniku marketa pa nam ostaje pratiti dalje.