Upravo na konferenciji. A nemam dionice.
Posts by LodeRunner
-
-
Pa nije problem ZSEa, to je vise stvar do brokera mi se cini, da preko istog racuna mozes kupovati i vani bilo bi super.
Vec bi bilo dostojno nagrade za zivotno djelo da konacno spojimo Slovence i Makedonce u jednu burzu. Da na to skratimo radno vrijeme od 0900h fo 1200h napravili bi svjetsko cudo.
No nazalost to necemo docekati tako brzo. Duza iracionalnost od nasih zivaca je moto ZSE.
-
Stvarno da se smrznes......
Kako napredujemo, mozda se i smrznemo zauvjek ove zime kad Austrijanci zgase Xetru za ZSE radi stednje struje.
Jerbo, skuplja struja nego promet.
-
Zar ni nakon vožnje Neverom do Pelješca val optimizma ne zahvaća ZSE?
Ha, hrvatski "timing" je uvijek pogresan. Predsjedavanjem nad EU doveli Koronu. Uvodimo euro a eto sto nam slijedi.
Neki investitori klade se na dramatično slabljenje eura, čak i njegov krah. Je li to realno?Hedge fond EDL svojim klijentima najavio je da očekuju pad eura na vrijednost od samo 0,80 dolara, a možda i raspad eurozonewww.jutarnji.hr -
Hm, danas crkotina?!
-
Znam da ove grke svi citamo, ali vec se pomalo pitam jesu li ovi koji narucuju brodove samo blesavi i zele sto prije bankrotirati ili ipak ocekuju kratku recesiju. Mislim, sa grcima nikad ne znas ali opet.
Ship Owners Load up on Newbuildings and Second Hand Vessels | Hellenic Shipping News Worldwide
-
FED i dalje radi tocno ono sto treba raditi.
Bojim se da tu neki ne shvacaju koji je glavni alat FEDa.
Jel to podizanje / spustanje kamatnih stopa? Nije.
Jel to QE / QT? Nije.
Jel to pruzanje likvidnosti / repo? Djelomicno je, ali nije glavni.
Glavni alat FEDa je Powell i ostali predsjednici lokalnih ispostava kao i njihove poruke investicijskoj javnosti. Glavni alat FEDa je jezik.
-
Ovaj market se previse najeo graha..
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Novi QE polako krece.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
tko danas smisli neku caku za trgovanje taj je stvarno cakmajstor
-
kako je stanje sa cijenama polonih brodova u zadnjem izvjestaju.Nazalost Jasko je bniran pa smo sljepi
Ne znam dali danas netko primjecuje jednu vrlo interesantnu stvar.
VIX pali motore?
Trenutni pogled s mojeg prozora..
Inflacija u lipnju u SADu 9.1 posto.
CPI MoM 1.3%, Exp. 1.1%
CPI YoY 9.1%, Exp. 8.8%
CPI Core MoM 0.7%, Exp. 0.5%
CPI Core YoY 5.9%, Exp. 5.7%
-
Rekli bi na pola puta za nigdje, evo i Muso odustao od Twittera iliti ptičice
Ukratko da ne tipkam..
Ako netko bas zeli duzu verziju neka se javi.
-
Ne bih htio kvarit ovdasnji Golli&Bossi koktel party, ali primjetite da je US inflacija okrenula.
I da je za sada 0.75% dizanja stope u srpnju 98% uracunato u sentiment na burzi.
Nista ne impliciram, samo ekspliciram.
-
https://www.zerohedge.com/commodities/wh…oil-it-can-find
Kažu, nafta long
Znaci, trpaj brodare?!
QuoteAs such, Goldman predicts that this micro scarcity paints a fundamentally constructive outlook for commodities despite the rising probability of a US and European recession over the coming 12 months, which commodities stand to weather on China's large-scale counter-cyclical stimulus.
-
In his appeal to Germany’s municipalities this week, Dedy made a similar point. “The situation is very serious,” he said. “It’s already clear we’re going to have to leave our comfort zone.”
Pa naravno! Lakse ugasit grijanje i svjetla nego poslat nuklearke u remont.
Ovi novi Nijemci ne slice vise na one stare.
-
Ne bih se stel previse mjesat, ali ovdje netko veci skolski skuplja dionice. Ko bi ga znao sto ce mu to..
-
Jucer san procitao zanimljiv twitt ne mogu naci gdje je ukratko netko je rekao, da je li moguce da je market vec odradio recesiju prije same recesije
dalo mi je malo mislit jer ima smisla, s obzirom na ogromnu volatilnost u ekonomiji da primjer inflacija naglo padne i fed promjeni retoriku