Ovdje bi nas isto trebao zahvatiti extra porez na dobit?
Gotovo sigurno. Osim ako ne iskemijaju ono sto kemijaju zadnjih godinu dvije - nabavu novog doka.
Ovdje bi nas isto trebao zahvatiti extra porez na dobit?
Gotovo sigurno. Osim ako ne iskemijaju ono sto kemijaju zadnjih godinu dvije - nabavu novog doka.
2022. je tako dobra godina za dionice.. Ja ne znam hoće li itko od nas zatvoriti godinu s gubitkom? Ja, ako nekako uspijem, a to će biti teško uz ovaj silni "bikovski" trend na ZSE, možda budem i jedini koji će zatvoriti s gubicima.
Da se nisam ove godine ukrcao na vlak za Viroviticu kao i onaj za Kutjevo, a i vozao na nagibnom vlaku za Zadar, fini minusi bi se brojali.
Kako znate da je Mitkko prodao, jel vam je rekao? Ne pratim baš...
Da me ne bi netko tuzio poslije radi otkrivanja necega sto svi vec znaju, odgovor saljem preporucenom postom.
"Rijetki su prije par godina kad je pukla afera "Agrokor" vjerovali da će najprije Ante Ramljak, a onda Fabris Peruško i Irena Weber uspjeti spasiti kompaniju i isplatiti vjerovnike. A jesu, uspjeli su."
Imaju vec Kate Beckinsale u Zagrebu pa mogu odmah poceti snimati. Jedino jos ne znamo jel to bude komedija ili film noir.
Mi cemo uzeti vama da bismo dali njima, a oni ce glasati za nas i mi cemo ostati na vlasti jer je njih vise. I to je taj gumb na automatu: majmun stisne gumb ispadne mu banana. I zato majmun cijelo vrijeme stisce taj gumb.
Vezano za automate postoji i onaj kad majmunu das na odabir hoce li stisnuti gumb za bananu ili gumb za kokain. Pa "pametni" majmun umre od gladi.
Tragedija je da ne postoji političke snage pa i u obliku desetak posto podrške koja bi htjela okrenuti kormilo prema oporavku ekonomije, demografije, društvenih vrijednosti, odnosa prema radu, novcu i sl.
Postoji. Samo takva stranka garantirano gubi slijedece izbore i upisuje se u ropotarnicu povijesti. Zelis li biti u takvoj stranci?
Ima netko od vrlih polizicara kod nas da je uspjesno vodio svoju firmu 15-20-30 godina i da udje u politiku s ekonomskim znanjem i punim novcanikom ?
Ima. Trenutno Vandjelic. Samo treba znati da nigdje u svijetu nije na dugi rok uspjela "tehnomenadjerska" vlada.
Bez njih smo banana
Zanimljivo je da tko je god ulagao ove godine u njihova igralista, tamo gdje zbilja kupuju i prodaju, skoro sigurno je u minusima. Oni koji su ulazili u "alternativna" drustva prosli su osjetno bolje.
Kada se maknu sastavnice CBX10 iz Crobi indeksa pokazuje se vidljivo zivahnija slika naseg trzista. Trend prema dolje, naravno. No nesto veca koleracija sa vanjskim trzistem. Kao sto sam negdje spomenuo neki dan, analiticari kakvi generalno rade po nasim fondovima, vrlo su opasni po privatne portfelje. U medvedjem trzistru mogu vas kostati zivota.
Ono sto ne pratim a bilo bi interesantno znati, koliki su dio prodaja tijekom ovog medvjedjeg trzista napravili mirovinci u odnosu na prodaje otvorenih fondova. Nismo imali ono panicno povlacenje novaca iz otvorenih i poslijedicno pucanje margina kao za vrijeme korone, pa je za pretpostaviti da je kolicina ipak na strani mirovinaca.
U svakom slucaju se treba zapitati - sto rade mirovinci i zasto rade to sto rade?
kao USA burze i crypto burze gdje je velika većina
ekipe ove godine odnijela gaće na štapu
Obzirom da mi ovdje nemamo gaca a i ovaj stap je upitan, reklo bi se da nas pad uzorno prati nasu likvidnost.
Kad jednog lijepog dana dodjemo do finih hlaca onda nema problema spasti na gace.
Kao da je nekome od mirovinaca doslo iz guzice u glavu pa su nazvali Antu zvanog Stambilj i priupitali ga stedi li mu zena za mirovinu.
"Bas lijepu mirovinu imate, bilo bi steta da joj se nesto dogodi."
Nazalost opet ce stvar doci Plenkiju na stol na daljnje lobiranje.
izgledno je da bi mi ovdje Kaba mogla biti na 1 mjestu
Od kad je krenula utakmica propuh na forumu a izgleda i ugasili masine na ZSE..
Mislim da smo “glavnog analitičara” izbacili do kraja van, pa sad možeš slobodno jače zagrabiti. 🤣
"Never listen to analysts. In a bull market you don’t need them, and in a bear market they’ll kill you."
I meni je Mitkko udijelio koji Jadnoplov jucer. Sva sreca sam prekjucer smanio nalog na ispod 100 komada kao da sam predosjecao raketni napad na usidrene brodove.
The floggings will continue until morale improves
Ili, porezna represija ce se nastaviti dok netko ne pukne.
Znam jako dobro u kakvoj drzavi zivim i tko vec 30 godina bira iste. No ovo nije pitanje samo SPANa i Nikole. Ovo je pitanje svih nas koji smo ovdje. Naravno da ako su vec odlucili to implementirati kako je napisano nitko to ne moze promijeniti. Samo ponekad, vrijedi pokusati.
No lakse je tipkarati po forumima nego im javno postavljati pitanja, to isto tako znam.
Meni nije bas jasno sto se Dujmović tako uzjogunio?!
Mozda zato jer se porez nije trebao niti dotaknuti SPANa po prvim razgovorima izmedju ministarstava i IT zajednice. Porez je trebao biti definiran samo za subjekte koji su do vecih prometa dosli radi poremecaja na energetskim trzistima i radi inflacije, a ne radi investicija ili povecane profitabilnosti iz unapredjenja radnih procesa.
Tko zeli ovo rjesiti na pravedniji nacin dogovoreni su sastanci s Primorcem u ponedjeljak i utorak u Aristosu kao i Hiltonu pa se pojavite.
na 1900 mislim da imamo dovoljno soli i da se samo čekaju prve jače bidne pahulje, ali da će biti klizavo to sigurno
Ma nista mi ne brinemo. U slucaju klizne situacije nas glavni kuhar Ante Zigman sam pojede sav led.
Moller stigao u Zagreb.
Ostalo je kokosarenje i dizanje i spustanje cijena sa par kuna vamo-tamo.
Kokosarenje na ZSEu, letargija na forumu. Zbilja smo burza ljudi u mirovini.
Vani PPI samo 0.2%, DAX i ostali AXovi opet skacu kao na trampolinu. Sada je sve na danasnjem QTu, jel ce biti jaci od automatskih kupnji radi rasta i buybacka ili nece.
još nam samo fali ZSE token i da se burza leverage-ira da isplati divku
Insajderi pricaju da InterCapital krece u izdavanje 7ZSE tokena. Glavni konzultanti su Bil Hwang i Cathie Wood.
Blistava buducnost nam zagarantirana.
Po trgovanju bi se reklo da su potpisali ugovor za tanker.
Jel se nešto pokvarilo? Buduci da za 40 minuta ni jedna transkacija ni sa HT ni RIVP? bar da se presipa iz šupljeg u prazno?
Mozda da dovedemo neke od ovih strucnjaka da nam pomognu poboljsati ZSE?
55 milijuna eura za 54 %
13 i kusur kuna po dionici. Glavno da su odbili vise od duplu ponudu dok dionica jos nije bila delistirana.