Bolje to nego kao ja sa 50% camiti u adpl ko zna dokada
Proseci se malo do nas u Muljaniku ili Seceru pa da vidis kako je to kad ti svaki dan gledas na burzi od -10% pa do +10%.
Bolje to nego kao ja sa 50% camiti u adpl ko zna dokada
Proseci se malo do nas u Muljaniku ili Seceru pa da vidis kako je to kad ti svaki dan gledas na burzi od -10% pa do +10%.
Kako je to lijepo kad MM zna unaprijed da ide poveci nalog kupnje pa se sigurno makne sa aska na vrh transakcije.
Hvala kol LodeRunner za prognoze. Tak se i meni čini da je bar za neko vrijeme 4.100 nedostižno, a QQQ stoji i lošije.
Nacvrckao sam se jucer TQQQa. Budemo vidjeli do kraja tjedna jel dobro ili lose crtam kanale.
Al(g)kosi recimo crtaju na milimetar.
Obzirom na poveci propuh na temi samo javljam da Atlantska nema kejpove.
to bi bilo 21,63kn po dijonici čistih, pa nije lošo
Daj nam to odma u ojro, ko vise broji te nazadne kune.
Više nemam insajderski info iz IGH jer je prijatelj dao otkaz. Razlog je taj da već mjesecima plaća kasni a zadnjih mjeseci ne dolazi.
Znaci i ona nova iz racunovodstva osla jer nema sto radit?
Obnovljen hotel Zonar (bivši hotel Panorama)
Zonar!?
Sonar?
Zvonar?
Zoolander?!
Marketinski odjel vidim radio punom parom!
uvijek treba kupovati dionice koje će rasti. samo koje su to?
To je barem jednostavno. Kupis sve pa si siguran da si nabavio i one koje ce rasti.
Jos par odgovora koje sam propustio..
my moon , cuvam ovaj grah vec nekoliko tjedana za tebe ali nikako, vezano za rucak korekciju u 1800h.
accountant , kao i za ostale koji prate glavne indexe. Cini mi se da se do kraja godine vracamo prema 400$, preciznije sa vrhom ispod 400$, vjerojatno do kraja slijedeceg tjedna. Zadnji tjedan ipak mislim daljni pad radi planiranih prodaja vezano za smanjenja PKDa. Druga mogucnost je nastavak rasprodaje prema 370$ pa onda nekakav rast prema novoj.
Obzirom da je ovo prvi tjedan nakon poveceg broja gdje smo zavrsili ispod 390$ prognoza iza nove ne izgleda bas bajno.
I zadnje, pitali me privatno pa da onda ipak tu stavim. Rekao bi da je Tesla zavrsila na podrsci oko 150$ sa slijedecom blizu 100$. Samo sto je QQQ pri vrhu kanala sa osjetno vecom tendencijom odbijanja nego rasta i nisam siguran da bi ovdje kupovao. Do nekog odbijanca svakako moze doci radi prestanka pritiska od Elona kao i tehnickog mikro pozicioniranja.
I dalje mi nije jasno kako imas dopustenje da mozes trgovati s tim instrumentima osim ako nisi svrstan kao profesionalni ulagac, jel tko od vas ostalih moze trgovat s tim instrumentom ?
Ukratko, jer ne trgujem preko IBKR nego preko meni omiljene ZABE, koja mi svaki ulaz izlaz naplati lijepih i veselih 50$ plus koji cenat za NASDAQ. Naravno meni uvijek smijesak na licu kada im to platim.
No tu su sada jos veci problem PTP ETFovi u dodatnom witholding tax rezimu koja moja omiljena banka zajedno sa SAXOm uopce ne razumije o cemu se radi. CIm stignem otvaram novu temu za duzu diskusiju.
kad bude sluzbeno nece se IGH prodavati po 80 i sitno
Tu imas pravo. To ce tesko ikad vise.
Dal ce biti po 8 eura i sitno je vec drugo pitanje..
Toliko ste se raspisali o Areni zadnjih dana a nitko nije spomenuo igranje s Erste mirovincem. Mozda zato Zaba skrbnicki i rasprodaje.
ja sam već poslikao i spremio sve oko portfelja, dok oni to prebace u €, biti će tu natezanja, znam ja njih
Ma sto je nama koja zametnuta dionica. Biti ce puno vise strke ako oni iz pozicije 69 slucajno ispadnu iz iste.
Uvijek to može i jeftinije, idealno bi bilo da su duple cjene u kunama i eurima neko vrijeme pa da uspoređujemo, ali ne znam da li je to tehnički izvedivo.
Sve je izvedivo, osim ako nisi ZABA.
Hrvatska je očito jako lijevo i polukomunistička zemlja. Prakticki 90% sabora želi ovaj porez, a vjerujem i građana.
Jednog dana ce netko priupitati ovih 90% koliko ima dionicara u Hrvatskoj? Jeli ta brojka samo nas stotinjak sa foruma ili mozda svatko od nas tko je ikada radio za placu.
Naravno, i nakon tog pitanja sve ce ostati isto. Jer tih 90% gradjana i dalje ne zna ni razliku izmedju neto / bruto place i ukupnog troska radnika za poslodavca. Komunizam je kod nas ostavio mentalitet za koji ce trebati jos dosta vremena dok ga se ne rjesimo.
Meni je od ZB brokera stigla obavijest da 28. prosinca otpadaju svi nalozi. Vjerojatno će tako biti i s drugima. Bit će zanimljivo promatrati kako će izgledati novi nalozi na pojedinim dionicama preračunati u eure i cente.
Svi nalozi se brisu iz Xetre. Zato nam i omiljena ZSE (ahem) nece raditi vec od cetvrtka zadnjeg tjedna ove godine.
QuoteZagrebačka burza d.d. donijela je odluku da se dana 29. i 30. prosinca 2022. godine neće odvijati trgovanje na XETRA T7 trgovinskom sustavu na svim segmentima uređenog tržišta te multilateralne trgovinske platforme – Progress tržišta kojima upravlja Zagrebačka burza d.d., kako bi svim članovima Zagrebačke burze d.d. bio omogućen učinkovit i siguran prijelaz na valutu euro.
naši odlikaši, možda je u tome problem
VIRO su preskocili da ne bi nekoga uhvatio diabetes.
mislim da je kutjevačka arhiva oko 10mil.€ tako da može lijepo rasti, inače ako dođe do smaka svijeta, ne bi bilo loše zadnju Skupštinu održati u arhivskom podrumu
Ma kakvu zadnju skupstinu, svaku skupstinu! Tko zna tko ce od nas ziv docekati smak svijeta..
vidim da za rukovodeća mjesta nema problema za zamjenu, samo kada
Jel nam ovo dobro ili lose za Kutjevo? Tko zna neka digne ruku..
Investment-Grade Wine Outshines Stock Market In Tumultuous Year | ZeroHedge
zašto DAX skače to samo oni znaju huh
DAX se vodi za onom - kuda svi tud i mali Mujo. Mi znamo bolje.
Prodao TQQQ, spreman za sutra.