naši odlikaši, možda je u tome problem
VIRO su preskocili da ne bi nekoga uhvatio diabetes.
naši odlikaši, možda je u tome problem
VIRO su preskocili da ne bi nekoga uhvatio diabetes.
mislim da je kutjevačka arhiva oko 10mil.€ tako da može lijepo rasti, inače ako dođe do smaka svijeta, ne bi bilo loše zadnju Skupštinu održati u arhivskom podrumu
Ma kakvu zadnju skupstinu, svaku skupstinu! Tko zna tko ce od nas ziv docekati smak svijeta..
vidim da za rukovodeća mjesta nema problema za zamjenu, samo kada
Jel nam ovo dobro ili lose za Kutjevo? Tko zna neka digne ruku..
Investment-Grade Wine Outshines Stock Market In Tumultuous Year | ZeroHedge
zašto DAX skače to samo oni znaju huh
DAX se vodi za onom - kuda svi tud i mali Mujo. Mi znamo bolje.
Prodao TQQQ, spreman za sutra.
ako sam ja dobro vidio vix ti je juče otišao preko 6% nastavlja i danas. ako tako nastavi svi znamo šta nas čeka.
Smak svijeta nas ceka!
Osim na Crobexu. Tu je sve po starom..
Vidim da smo na burzi u fazi ocekivanja Godota. Sva sreca da puno forumasa tipka po forumu pa je veselo.
Ah!
Mene živo zanima koliko će firmi, koje su bili sudionici u aferi s Plinom, uletjeti u ove škare.
Nisam baš primjetio da se nešto spominje po medijima
Ne znam dal bas sudionici ali sigurno u plinu.
QuoteKandidati za ‘ekstraprofit‘ su Messer Croatia plin, Ina maziva, Podzemno skladište plina, Dirus projekt, Rijeka trans, Air BP Croatia i sve druge profitabilne manje tvrtke u naftnom i plinskom sektoru
Nista pametno ali mozda nekome nesto pojasni.
Dal je ove godine prvi april malo zakasnio ili je uranio od sljedece ?
Meni je kod njih svaki dan prvi april. Ima li tu jos tko zeli osnovati grupu podrske klijenata Zabe?
Neki dan su mi zablokirali sve racune jerbo je njihov "AI" zakljucio da sam terorist. Valjda mi je Muhammad Ali drugo ime. Zatim, pazi sad, pobrisao sve osobne podatke iz baze. Onda, naravno, drugi jos pametniji "AI" vidjevsi da osobnih podataka nema, blokirao sve kartice i racune. Nije to neki problem, jerbo imam kartice kod druge banke i puni frizider pa bi prezivio.
Samo su mi zabranili i postavljanje naloga na ZB Trader kao i na ZB Global. Nema izmjena naloga, nema nicega. J..i se ti ako popusis lovu. Cijeli radni dan proveo u Ilici da bi to rjesio. Tri puta se vracao u banku, jer iako su odmah otvorili racune cim sam se pojavio sa osobnom, pristup trzistima sam dobio tek kod zatvaranja istih.
Nije to sve. Koji dan kasnije, i sto nekima ovdje jos dugujem odgovore, su mi zabranili trgovanje UVIX, UVXY, SVIX, BDRY i slicnim ETFovima. Tu nije samo njihova greska ali je cisto programski problem. Njihov!
Kad uracunam svoje vrijeme i zivce koliko me kostaju, gotovo sam siguran da bi anulirao sve prinose na trzistima preko njih. Njima se valjda zivo fucka za klijente osim ako nisi Ledica. A jos imam puno zganaca za pojesti dok ne postanem.
Gotovo sam siguran da ovdje jedan MM (Zaba) ping pong trguje sa drugim MMom (IC). Glavno da Hanka salje ljubavna pisma onima koji krivo odtipkaju koji nalog.
Sto se tice kuna nemam pojma, jos cekam odgovor od svoje banke vezano za euro koji sam postavio pred 15 mjeseci.
Eto ga, nakon 15 mjeseci sluzbeni odgovor nesluzbenim kanalom. Tko daje novce ovim idiotima u Zabi je zbilja cisti idiot.
To, naravno, ukljucuje i mene.
Zanimljiv clanak koji govori o puno vise toga nego samo o porezu na uspjesnost. Nasa vlada, kao i obicno, igra igru obaranja svoje lijeve ruke svojom desnom.
QuoteKako općenito američki ulagači promatraju Hrvatsku kada je riječ o poreznom opterećenju?
Američki, ali i drugi ulagači prvo gledaju je li porezni sustav predvidljiv, a nakon toga gledaju visinu poreznog opterećenja i može li njihov poslovni model u njemu funkcionirati. Stoga je predvidljivost najvažniji kriterij za ulagače što se poreza tiče.
Tome u prilog ne idu iznenađenja kao što je Zakon o porezu na dodatnu dobit koji cilja upravo profil ulagača kakve želimo privući: poduzeća velike financijske snage koji mogu otvarati radna mjesta i koja posluju u industrijama visoke dodane vrijednosti.
QuoteAmCham je prije pet godina započeo razgovor s Poreznom upravom na tu temu i od situacije oporezivanja opcijskih planova s više od 100%, pri čemu bi radnik koji je primio dionice morao platiti više poreza nego što je dobio vrijednosti, došli smo do prihvatljive razine od 30-tak posto poreza u dioničkim društvima.
Sada bi bilo potrebno napraviti daljnji korak i omogućiti korištenje tog alata i u društvima s ograničenom odgovornošću koja čine većinu hrvatskog gospodarstva, pogotovo mladih tehnoloških kompanija. Širenje opcijskih planova na društva s ograničenom odgovornošću je mjera koja je potrebna hrvatskom privatnom sektoru u 2023.
QuotePrije 15 godina kompanija je bila u stečaju, na rubu ponora, a vidi je sada, rekao bi neki ironični promatrač sa strane, kao da se gura platiti državi što više poreza. I to baš u trenutku kad je planirala ulagati u svoje dokove, ponajprije Dok 11, koji nosi najviše posla. Ali država je ispred svega, rekao bi ironični promatrač.
Ovu možda i neslanu šalu na stranu, ali riječko Brodogradilište ‘Viktor Lenac‘ zaista nema sreće. Čini se da je taj porez, uz mnogo posla, kompaniju toliko zaokupio posljednjih dana da su nam se iz nje ispričali što ne mogu izdvojiti vrijeme za Lider.
Quote– Upravo smo ove godine dobili taj vjetar u leđa da možemo akumulirati sredstva za obnovu postojećeg doka kako bismo zadržali poslovanje barem u postojećim okvirima – rekla je za Al Jazeeru Balkan direktorica Lenca Sandra Uzelac.
Mozda nevazno, a mozda vezano za StatusQuo -ovu poruku iznad.
Index BCOM - Bloomberg Commodity Index. Interesantno je da vec cetvrti put udara u dno. Od vrhova cijena u ozujku kao i lipnju vidimo trend pada cijena u lijepoj formaciji, bez obzira na predvladavajuce naslove o inflaciji. Sad, dal ce se vrata na 110 konacno otvoriti radi stalnog kuckanja i priustiti nam dodatnu deflaciju zajedno sa povezanom recesijom, ili ce se Kina ipak probuditi i naruciti nesto robe, tko bi ga znao.
kako pao, tako se i vratio
mislim da do slj. tjedna i CPI + quad witching day nemamo kud, vjerojatno gore-dolje u uskom rasponu
Da, slijedeci tjedan izgleda rollercoaster. Tko bi gori bude doli i obrnuto. U utorak CPI, u srijedu nam je FOMC a u petak veliki OPEX. Mislim da ce prve naznake kretanja ipak dati Powell u srijedu, a balansiranje u cetvrtak i istek svih opcija u petak samo pojacati zacrtani smijer. VIX mi izgleda kao da plese po dnu ali tko crta VIX taj nije bas normalan. Obzirom na nepredvidljive algoritme nema sanse da ista predvidjam za slijedeci tjedan - imamo istu sansu nastavka Santa Jerome relija na 410+ kao i propad na 380 prema novoj.
No do neke osjetne korekcije i VIXa barem u visokim dvadesetima bi trebalo doci u slijedecih tridesetak dana. Tako da trenutno podjednako sjedim i u 3xbull i u 3xbear fondovima iako ne u istim sektorima.
I jedan grah VIX buducnosnica pa da potvrdim da nisam bas normalan.
Koliko vidim vlada je napravila tocan popis drustava na koje idu sa porezom na uspjesnost. No nigdje ga ne nalazim. Primjecujem ipak smanjenje ukupne presije za pola milijarde u odnosu na prve procjene.
US PPI +0.3%
Ocekivalo se usporavanje. DAX pao kao sa kruske.
Nije mi jasno kako ovaj ZABA skrbnički na ARNT pri cijeni od 220 kn ne može naći nekog da to proda od cuga, nego ovako mrcvari sve oko sebe.
Mozda sam u krivu, no rekao bi da taj prodavatelj nije nas nego je strani investitor, dal institucionalni ili privatni. Zaba ZSE skrbnicki vec odavno ne ferma previse male investitore nego su na njemu strani institucionalci i poneki veliki pojedinacni racun. Ovakvu prodaju vrlo vjerojatno odradjuje netko direktno izvana s nalogom smanjivanja izlozenosti HR ili EU trzistima, ili samo turistickom sektoru.
Mislim ,vi ste specijalist a postavljate ovakva pitanja?! Pa to bi trebali znat
Ma to Harpi radi u poreznoj pa samo provjerava nase znanje.
Što bi to trebalo značiti da je Pavlečić Mladen premjestio dionice na Agram banku d.d./Skrbnički?
To je nas stari alkoholizirani trgovac. Vjerojatno samo pokriva stare ili uzima nove margine na Agram traderu.