Uh, oh. Mozda je Parica ipak u pravu sto se tice naseg grobexa.
Posts by LodeRunner
-
-
PILAPILA kad smo kod tebe na torti i sampanjcu?
-
party je u Feričancima danas,
tamo se toči čisto, a ovdje se razvodnjava
Kad vec nismo tamo - bolje i razvodnjeni gemist nego nikakvo.
Ako je ovo bio Nexe izgleda je prebacio u visu brzinu. Nema vise u vrecama po 100 kila nego sad samo kiperom. Nije valjda da hrvatska glad za cementom konacno pocinje jenjavati?
-
Kad je party onda da se i ja javim. Vidim da smo svi postali teski alkoholicari.
Plus Kutjevo.
-
Jedino se to na dionici ne osjeti.
Cim pocnes kupovati budemo mi krenuli odmah iza tebe.
-
A tko vas je sprečavao u tome da kupujete dionice do vase objave?
Nije znao do malo prije.
-
ne bi bilo loše, ima dobar diskont, meni ovo ispada 10,5-11€ a oni sipaju po 6
Vratija nam se Sime!
Ovaj, Nexe, i to sa duplom dozom.
-
Danas slijedi nastavak rasta bluechip dionica.
Na ADPL slijedi mala konsolidacija, pa nastavak proboja prema gore.
Ne bi se htel previse mesat u ovaj nastavak rasta, ali Plastika nit je blue, a jos manje chip.
ADPL je najveca beta dionica na nasem trzistu. Prva u padu, prva u rastu, pokazuje smjer indeksa prije svih ostaih. Ako netko zna koju jacu beta dionicu slobodno me demantira. Isplatu dividende necemo ni spominjati.
-
Vidim da nam je vlada ipak dozvolila rast secera!
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
možda se ove godine nešto promijeni, pa njihovi zaključci budu u korist siromašnih
-
Samo da vam ostavim dvije slike zaslona skupljene preko vikenda. Jedna za Paricu a druga za Normanija.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Za ostalo sam malo kratak sa vremenom ovo jutro. Na USA marketima je vrlo kompleksna situacija radi konfliktnih indikatora. DXY je na konvergentnim linijama podrske. VIX, i jos vaznije, VVIX se ponasaju kao da smo usred bikovskog trzista sa QE u punom pogonu. BTC je eksplodirao kao u najboljim danima kripto manije.
Ono sto nisam siguran da vecina shvaca je da ovo nije "bear market". Ovo u cemu smo zadnih godinu dana je "vol market". Prevedeno, nismo u recesijskom trzistu, nego smo u trzistu volatilnosti.
Jer, sav taj VIX, sav taj Dolar, ukazuju samo na jedno - svi su vec pozicionirani za pad. A kad su svi u kombinezonima sa padobranom, onda trzista generalno ne padaju. Pa se pitam, sto ce se desiti kad ipak dio ovih sa padobranom obuce kratke hlace i odu na plazu?
Ocekujem i dalje vrlo valovito trziste prema polovici godine. Paradigma se promijenila, i inflacija vise nije tema. To je pokazalo i prvo vise dno u godini dana. FED nema sto puno vise raditi iznad 5%. No sada cekamo izvjestaje kao i zaposlenost. Trgovanje i ciklusi ce biti drugaciji, no i dalje tvrdim da ostajemo u trzistu volatilnosti.
-
Bitno da je 4x4 i da dobro drifta na snijegu
To je to. Jos stara rucna rucna kocnica i nema zavoja kojeg ne mozes proci pod gasom. Ovaj, dijonice koji ne mozes zaobici.
Jedino mi stalno trokira ovaj zabin motor.
-
na prvi ovogodišnji snijeg, osjeti se malo proklizavanje, tko nema zimsku opremu, bolje da ne izlazi na prometnice, jer vrlo lako može završiti u provaliji
Vozam se tipicno balkanski..
Quattro na ljetnim gumama.
-
Zaba gecrknula. Vise ih ni ne zovem. Nema koristi.
Kad neka firma ocekuje od korisnika da im rjesavaju vlastite problema onda je jasno da to nece jos dugo.
-
Pa dali će pravo da prodaju dionice Viru imati samo koji odu na Skupštinu i glasaju "protiv" ili i koji ne odu na Skupštinu i ne izjasne se?
Imas 3 opcije:
1. Prodati na burzi prije skupstine
2. Otici na skupstinu, glasati protiv i prodati Viru
3. Ne otici na skupstinu, zadrzati dionice i pomolit se svaku vecer da ovo bude slijedeci Pevec
Postoji malo sive zone izmedju 1 i 2 jer moraju imati 9/10 glasova na skupstini da vec koji dan nakon navedene delistaju dionicu. Inace postoji mogucnost za prodaju i nakon skupstine tj. izvjestaja za Q4.
-
Yuma stigla
Jel u 3 i 10?
-
US inflacija sugerira da će FED u početkom 2. mjeseca podignuti kamatnu stopu za 0,5%
Trenutni indikatori pokazuju dva puta po 25 punti (veljaca i ozujak) pa pauza prije kraja godine gdje bi moglo biti smanjenje za 25 punti. No nadam se da svi shvacaju da inflacija vise nije problem numero uno.
-
Pa valjda će se naći neka dobra dušica bliže vatrici da joj pošaljemo punomoći.
Ili se dogovori kombi taksi za sest osoba pa ispadne osjetno jeftinije.
No mene i dalje muci dal iz ovoga izaci. Prebrzo oni to sve pospremaju u zadnje vrijeme. Tako naglo radis uglavnom samo onda kada kupac ceka sa koferom love u obliznjem hotelu.
-
Mene sad samo zanima dal je onaj koji mi je udijelio 67 komada po 8 eurona bio netko stvaran ili neciji bot. Bojim se ipak da ce mi to ostati kao jedna od zivotnih misterija.
na žalost, oni su se i tu pokazali pravi fakini, treba raspaliti do Županje, jer je Skupština tamo zakazana, nema smisla da ne vidite tvornicu koju će vam za siću pokupiti ispred nosa
Ponadao sam se brzom izletu do Virovitice no sad vec razmisljam koliko mi se da ici do kraja Hrvatskog pereca.
-
Jel nam to Moller izasao..